- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Második bétánál jár a One UI 8
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Tokba kerülnek a Pixel 10 mágnesei
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Yettel topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
erikke17
őstag
válasz
Osynho #22779 üzenetére
DSP-s hifit már hallottam szerintem elég jó korához képest.
MK3 navi 16:9kijelző van szóval nem dobhatom csak úgy ki BC minden azon keresztül megy, ha sima rádiós lenne biztos cserélném de így nem na meg dizájn végett semHang nekem meg felel csak egy kicsit modernizálni akarom a rendszert.
No de ne offoljuk szét mert seggbe billentenek minket
-
erikke17
őstag
válasz
Osynho #22775 üzenetére
Nem a film a a fő cél
USB bemenet, Bluetooth meg a digitális tv stb stb. (nincs kedvem már CD-ket írogatni) A gyári rendszert meg nem akarom kidobni egy USB-s fej miatt ami nem is illik oda a csillivilli villogó kinézetével
Na meg ott van a navi is a gyári rendszerben, plusz akkor bukom a fedélzetit meg az álló fűtés/hűtés funkciót is mivel a gyári egységgel indítod.
Egy DSP-s vagy H/K hifit biztos nem dobnál ki ha meg hallanád
Így marad ez minden a régiben és van egy multis egységed is egyben.
-
azbest
félisten
válasz
Osynho #21090 üzenetére
Meg kéne probálni, hogy érzékeli-e a jeleket. Nem fogja kitalálni az a szegény ifra dióda, hogy neked milyen távirányítód van. Ha érzékeli, akkor kell valamit konfigurálni hogy azon a nyelven beszéljen, amit a távirányító használ.
a gpio beállítás csak annyit tesz, hogy ott keresse a ledet, amire kötve van.
Most hirtelen ezt a leírást találtam, itt egy másik, ha jól értettem openelec-et használsz.Nekem usb eszközöm van, ott addott, hogy milyen távirányító van hozzá, így alapból fel tudja ismerni az usb id alapján és nem kell külön konfigurálnom. Egy szál diódával azért kell kicsit foglalkozni.
Másrészt openelec-ben is be kell kapcsolni.
-
PHoNX
tag
válasz
Osynho #20563 üzenetére
Nem igazán tudom, hogy a hangkártyában van az ir vagy külön? Igazából ha rá van dugva akkor megy az csak meg kell mondani a pinek, hogy melyik porton van rajta. A lenti két linken elég érthetően le vannak írva a dolgok szerintem.
https://support.hifiberry.com/hc/en-us/community/posts/201496302-Choose-a-different-GPIO-port-for-IR-receiver
https://github.com/raspberrypi/documentation/blob/master/configuration/device-tree.md
-
-
-
válasz
Osynho #19878 üzenetére
Azt nem olvastam
Pedig pont hogy a gyári doboz lett volna az első tippem. A gyártónak panaszkodtál rá?
Nem adtak hozzá ilyen kis csavar/rögzítő készletet mint ami ezen a képen is látható?---
Találtam egy jópofa Android-os App-ot: Raspi Check
SSH-n belép a gépre, és lekérdezi a főbb paramétereit+ki lehet kapcsolni/újraindítani, és más parancsokat kiadni neki. -
-
válasz
Osynho #19607 üzenetére
Hát, ha tudod, próbáld másik kártyaolvasóval... Vagy töltsd le újra az imager programot. Írja a program maga is, hogy használhatatlanná is válhat tőle a kártya, de ezzel a lehetőséggel eddig nem foglalkoztam.
(#19608) epy: akkor talán nálad vmi speciális kamerakábel van... Akkor lehet még ilyen a kép, ha fordítva van a forrópont és a föld, tehát a jel nem a belső éren jön ki, hanem az árnyékoláson. Ha ezt is kizártad, akkor voodoo varázslat.
-
-zaki-
tag
válasz
Osynho #18342 üzenetére
Szia, én ilyet használok, de a vezetékes kimenetét, nem az optikait. Legújabb OSMC van fenn, annyi hátrány lehet, hogy választani kell, hogy erre, vagy a hdmi-re küldje ki a hangot, a kettő egyszerre nem megy. De be lehet úgy is állítani, hogy a sima sztereó hang megy a hdmi-re, az AC3 és a DTS pedig ezen keresztül az erősítőre. Van rajta egy infra vevő is, így távirányításra is használható pl. egy univerzális távirányítóval.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Osynho #18389 üzenetére
Szerintem azért nem nagyon kapsz választ, mert ahogy elnézem, javarészt mindenki HDMI-n engedi ki a hangot, optikai kimeneten szinte senki. De ha be mered vállalni ezt a konfigurációt, akkor Te lehetsz az egyik első, aki ilyennel próbálkozik, megoszthatod velünk a tudást, ha meg valami félresiklik és nem úgy megy, ahogy szeretnéd, akkor egyszerűen leszeded a hangkártyát és van egy kopasz Pi2-d, amit aztán utólag kiegészíthetsz egy optikai kimenettel rendelkező USB-s hangkártyával.
-
Celtis
veterán
válasz
Osynho #15600 üzenetére
Azt hiszem itt pontosan leírják azt amit te is tapasztalsz. Arra is van magyarázat, hogy pillanat állj módban miért nincs zaj és némítva miért van.
Azt viszont nem tudni, hogy régebben miért volt jobb. Mindenesetre úgy tűnik ennyit tud a Pi. Érdemes egy USB analóg adaptert venni. -
s_e_n_k_i
tag
válasz
Osynho #15595 üzenetére
Hülye ötlet, de én megpróbálnám, hogy mindegyik készüléket ugyanabba a hosszabbítóba dugnám be. Anno haveromnak a PC-jén volt hasonló, mivel különböző konnektorokat használt, frankó kis földhurok jött össze, és búgott, sistergett. Ugyanazon hosszabbítóba bedugva minden jó lett. De ez csak egy hülye ötlet.
-
azbest
félisten
válasz
Osynho #15592 üzenetére
Lehet a képhez szinkronizálni a hangot, ekkor ha bármi akadás van képileg, akkor a hangot hozzá igazítja. Ha a hanghoz van a kép szinkronizálva, úgy a képkockákból dob el vagy mutat tovább. ez a beállítások közt van, de a defalult talán a hanghoz igazodás.
Minden egyéb eszköz nélkül, egy fülessel is próbáld. Hátha valami földhurok okozza. Ha így is rossz, akkor a pi lehet rossz. Akár úgy is, hogy a hdmi-t is kihúzod.
-
azbest
félisten
válasz
Osynho #15589 üzenetére
Gondolom több filmmel is így van, olyannal is ami régebben jó volt. Esetleg youtube-bal is érdemes rápróbálni. A 24p kapcsán a hangot a képhez nyújtja, az újramintavételezés is okozhat zajokat. De ha valami új hardvert dugtál rá, ami korábban nem volt, az is. Pl wifi stick nálam emelte a zajt a lanhoz képest (pedig usb hangkártyát használok, de a tápra visszazajol a stick, ami megjelenik a fülesen).
-
Celtis
veterán
válasz
Osynho #15577 üzenetére
A sistergést még csak-csak rá lehetne fogni egy hibás tápra, de a hangerő csökkenést sehogysem. Más lesz ott a gond.
Az Openelecet újraraknod nem kell.
Egyrészt azt nézd meg, hogy a Kodiban maximumon van-e a hangerő. Az legyen maximumon és az erősítőn állítsd a hangerőt, így lesz a legkisebb a zaj.
Ha a hiba továbbra is fennáll, akkor mentsd le az Openelec konfigot (Programok/Openelec settings/create backup) majd csinálj egy soft rendszervisszaállítást. Ez töröl minden kiegészítőt és beállítást. Konfiguráld be az alapokat és nézd meg, hogy jó-e a hang. Ha igen, akkor valamelyik kiegészítő vagy beállítás kavar be. -
Clever0
senior tag
válasz
Osynho #15577 üzenetére
Azért azt ne várjátok el, hogy egy 15 ezres, játékra, a technikával való ismerkedésre szánt kütyünek olyan képe-hangja legyen, mint egy 30-60-90 ezres média lejátszónak! (Persze megértem, hogy mérges vagy, ha előtte jó volt a hangja. A felvetésem a 24p-re és hasonlókra vonatkozik.)
-
-
Celtis
veterán
válasz
Osynho #15100 üzenetére
Fogalmam sincs. Van egy régi 5.1-es erősítőm, annak talán video bemenete sincs. Nekem nem is hiányzik. A soundbaromon sem hajtom át a video jelet, mert nem támogat minden formátumot.
A CEC szerencsére olyan, hogy az összes összekötött eszközön CEC portja össza van kötve. Kb. mint a régi 10 megás koax ethernet hálózat. -
azbest
félisten
válasz
Osynho #15081 üzenetére
Lehet próbálkozni a config.txt hangolással, van sok hdmi -vel kapcsolatos opció [link]
Ha közvetlen tévére kötve jó a 24p, akkor próbáld kiolvasna valamelyik segédprogival, hogy akkor milyen módot használ. Esetleg aztán azt próbáld forceolni. Nem csak azok a képfrissítések lehetnek, amik a listán vannak, hisz volt szó arról hogy 4k 15 fps -t is állítottak már be rajta desktopra.
Erősítőnél meg valami osd-t is emlegettek, hogy talán ki kell kapcsolni rajta.
-
azbest
félisten
válasz
Osynho #15075 üzenetére
ps3-mal is van problémájuk, neten keresgélj rá szerintem.
-
Osynho
addikt
válasz
Osynho #14987 üzenetére
Közben kiderült, hogy az erősítő a ludas, amin átmegy a jel, viszont ezt sem értem igazán, mivel csak továbbadja képet, nem nyúl hozzá. Mégis az van, hogy tv-vel össze tudtam hozni, ha közbeiktatom az erősítőt, akkor nem 24hz. Másik kártyára feltettem a nem béta openelecet, de ez a kép fogadott. 2 kártyáv al is ugyanez van. Mi lehet a gond? Nem gondoltam volna, hogy ennyire szopat majd...
-
azbest
félisten
válasz
Osynho #14857 üzenetére
Úgy emlékszem az a mondás, hogy elég erős a pi2 már ahhoz, hogy szoftveres dekóderrel a HD hangból normál 5.1 pcm-et konvertáljon. Van erre valami opció is a kodiban, ha jól láttam.
Más. Kicsit utánaolvastam, hogy dlp link 3d projektorral tud-e működni a pi2. Hát sajnos egyenlőre nem támogatja a kodi. Ezt "frame sequential" vagy szakszerűbben page flip megoldásnak írják és erre egyelőre nincsen felkészítve. Vannak róla topicoc a kodi oldalán, de még nem találtam olyan kommentet a fejlesztőktől, hogy be is teszik. Popcormix szerint ez ritka. Hát remélem hamar változtat a véleményén, mert elvileg megoldható lenne. A pi-ben most is be tudtam állítani 1024x768@120Hz-et, ami a projektoromnak kell ehhez, csak a képkockákat nem úgy küldi a pi, hogy mindkét szemnek való ott legyen. Bár lehet hosszabb távon nem is fogok 3d-t nézni, csak kíváncsi vagyok milyen és így most pécét kell rákötnöm emiatt.
-
crissprivat
senior tag
válasz
Osynho #14857 üzenetére
A tv usb-s tápnál az a baj,hogy mindig kikapcsol-bekapcsol a pi,amikor a tv. Nem hiszem,hogy jó megoldás lenne. Egy jó kis 2A táp sokkal jobb megoldás lenne.
Az 5.1 nálam nem játszik,mivel csak sztereó erösítöm van bekötve. De nagy az esély,hogy csak úgy lehet,ahogy írod. -
Celtis
veterán
válasz
Osynho #14804 üzenetére
Az OE rendszer 2-300 MB. Az adatbázis azért meg tud nőni. Az 1GB-os kártyát hamar ki fogod nőni,de próbának megfelel. Nem hiszem, hogy manapság tétel lenne egy 8GB-os kártya.
A Pi biztos elmegy a TV USB portjáról. A Pi-t ki/bekapcsolni nem lehet. Ki lehet ugyan lépni az OE-ből tápelvétel előtt előtt, de SZVSZ tök felesleges.
-
Saccco
nagyúr
válasz
Osynho #14804 üzenetére
Kevés áramot ad a TV USB csatlakozója.
Esetleg vehetsz olyan elosztót, ami egy dugó áramfelvétele alapján kapcsolgatja a többit, ha megy a TV megy a pi.
Vagy távirányítós konnektor, nekem is így van.Az elég lassú és kicsi kártya. Ezer forintért kapsz 8GB-os vagy 1.800 forintért 16GB-os Samsung microsd-t... Postával...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos autók - motorok
- Hardcore café
- Medence topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hisense LCD és LED TV-k
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest