Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Apple iPhone 11 - népalma
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szada85
aktív tag
Ha még nem oldódott meg, esetleg nézz szét itt is:
[link]Ez mondjuk pont az 5 ajtós H, de a "Modelle" menüpontnál az Astra után kiválasztva a modellt, majd utána legalulra görgetve egy halom kezelési brossúrát, árlistát találsz minden variánshoz, kiadási dátum szerint.
Annyi a negatívum, hogy német nyelvü, de hátha jó lesz.

-
-
Skizz
addikt
Hello,
Tudnátok segíteni H astrába való komfort modul beszerzése és beszerelése ügyében?
Van valakinek tippje?
köszi
-
Tikakukac
titán
válasz
Calogero
üzenetére
Véletlen egybeesések is lehetnek a Cromaxtól és a szerviztől összeszedett információkból levont adatok ofc. Az olajnyomásnak és a kussoló tőkéknek jobban hiszek mondjuk. Vagy 2 deci van otthon, lehet be kéne dobálni a srácokhoz, akik betolták a 10W-s olajat is kétszer a márkaszervizben. Jelige: szemetet a szeméthez

-
Calogero
addikt
válasz
diegho
üzenetére
Ha nincs bajod a Mannollal akkor szerintem maradjon.....
Én egyszer használtam az opleben márkásabb olajat, de nem volt különbség csak többet fizettem érte-
A többi esetben mindig a gyári GM ment bele, nem volt semmi problémám vele-=RelakS=-: Lehet venni akar, és nem tudja hogy az adott felszereltségszint mit tartalmazz.
Vagy pl a kinézett 2005 ös évjáratú 5 ajtós H astán hátul füst színű a hátsó lámpa, akkor azt valamiért cserélve lett (lehet törték) -
Calogero
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
De szerintem ő nem kézikönyvre kíváncsi, hanem a katalógusra, amiben le van írva hogy az adott modelévben milyen alapfelszerelések és milyen extrák voltak a kocsihoz.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Remélem, hogy jövő héten már kiderül. Én is szélvédő fűtésre gondoltam, azért rendeltem, csak a használati utasítás ugye...
-
lsebestyen
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Az opelnél ez nem valami téli csomagban elérhető extra? Amúgy veszel egy külső szélvédő alufóliát, azt este rárakod, reggel leveszed, bekapcsolod a klímát, problem solved.
szerk.: Ja már látom a konfigurátorban, hogy astránál valóban máshogy van...Akkor passz. 65 rugóért mondjuk szerintem ez szélvédő fűtést kellene, h jelentsen.

-
diegho
nagyúr
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Mindenhol leszólják a gyárit, mivel fos, szóval köszi, de nem kérem.
-
-=RelakS=-
veterán
Homályosítson fel valaki!
Jelenleg kapható modellek esetén:
Corsa: van szélvédő fűtés
Insignia: van szélvédő fűtés
Astra: nincs szélvédő fűtés, csak elektromosan előmelegített levegőt tud fújni az üvegre?Azt gondoltam, hogy az "Elektromos fűtés-jégmentesítés" opcióban van szélvédő fűtés, de az autó használati utasítása ezt nem támasztja alá. Mondjuk ha ez megakadályozza a szélvédő folytonos visszapárásodását/jegesedését a motor felmelegedéséig, akkor rendben van.
-
7Sony7
addikt
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Megy a venti. (Nem az enyém a kocsi, a haverom apjáé). Elmondása szerint hengerfej tömítés csere óta csinálja, de nem igazán értem, hogy jön ez össze. Ha pl. nem lennénk meg a hűtőfolyadék áramlásához a furatok, akkor meg kellene sülnie a motornak, nem?
A vízhőfok jó, beáll középre, ennyit tudok. Arra gondoltam, hogy leht, hogy valami zsalu állítja a hideg-meleget, és az ment tönkre, de elmondása szerint érzetre ugyanúgy megy a szabályzó, mint régen. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ki kell válogatni a modellt, és mehet a letöltés.
Az egyes évek gondolom a könyv verzióit takarják, nem feltétlenül az autóét
-
-
-v-
addikt
Nincs valakinek 2004-2006 körüli (fl előtti) H astra katalógusa pdfben?
-
qdak
addikt
válasz
odorgg
üzenetére
nálam a zafira a-n ha felfele alitok, megy "kifele" is, erdekes, h szivtunk vele h jol vilagitsak, es NE VAKITSAK, tenyleg nem villogtak, faja volt, neztuk szembol is, nem csak sajatbol, erre muszakin, vakond vizsgalora tekertek, komolyan nem hiszem, h a hivatalos vizsga szerinti bealitas az, h ne lass semmit!
-
diegho
nagyúr
Barátom megint ultraakciósan tud alkatrészt adni, bár még van 3k az olajcseréig de bevásárolnék. Filtron levegő és pollenszűrő mehet? Olajszűrő gyári GM lesz, olaj még nem tudom, arra is jöhetne tipp.
Z16XE 5W40 érdekelne 5l kiszerelésben, ezeket néztem:
Total ineo MC3
LM lightlauf
Valvoline SynPower Xtreme MST C3
Motul 8100 X-cleanJelenleg Mannol-t használok, semmi bajom vele, de barátom a fentieket tudja olcsón, igaz a Mannol ára felett, vagy maradjon a Mannol?
Váltóolajat is cserélnék, ha már olcsón kapom, oda fogalmam sincs mit tegyek.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
üzenetére
applikáció...
Évekig teljesen jó volt az "alkalmazás" megnevezés a programokra. Aztán betörtek az okostelefonok, a sok együgyű nem tudta lefordítani az "application"-t, most már mindenki applikációzik. Hogy én ezt hogy tudom utálni...
Persze, ettől még ez az alkalmazás lehet jó és hasznos.
-
7Sony7
addikt
Sziasztok. C corsa nem fűt. Motor meleg, termosztát jó, fűtőradiátor meleg, a hozzávezető csövek is, mégse fúj meleget. Mi lehet a hiba?
-
Declare
őstag
válasz
Sukta 95
üzenetére
Ha üzemmeleg volt a motor es nem allt le, akkor siman lehet az akku.
Amugy egy jo akkutöltö nem art ha van otthon. En CTEK töltöt hasznalok es baromi jo. Rajta van az akkun egy ilyen kis gyorscsatlakozo, amin kis ledek mutatjak is az akku allapotat, illetve egy kattintassal ra lehet kötni a töltöt. Szulfatlanitja az akkut töltes közben (az autoval ellentetben)....neha jot tesz egy ilyennel fullra feltölteni, plane telen. [link]
-
Sukta 95
aktív tag
Sziasztok, ma lett meg a 2015 (16-os forgalomba helyezés) 1.4 t j astránk. Esetleg tudjátok, hogy miért nem kapcsol be a start stop (nem mintha különösebben zavarna, sőt, de azért érdekel, hogy miért nem működik). Két napja a tesztúton még rendben volt. Merülne az akksi? De annak csak lenne valami hibakódja, vagy más előjele. Tudja valaki a megoldást?

-
robi-k
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nem kell semmi más, csak az ECU és a Security Code. Ha az új ECU nincs resetelve (amikor kivették a bontott autóból, célszerű visszállítani gyári állapotra és törölni a párosítást), akkor annak is kell a Security Code.
Ha még sincs meg ez a kód az "új" ECU-hoz, akkor el kell vinni egy szakműhelybe, ahol lenullázzák (kb 10.000 Ft-ba kerül, nekem is utólag kellett nullázni az eBay-en vett ECU-t, mert nem tudta a bontós, mi a biztonsági kód). -
mohabá 007
aktív tag
Urak! Egy " láma " kérdés: ECU csere csak annyi, hogy régi ki,másik be,és minden oké, vagy kell hozzá a másik immo karika (indításgátló), és az indítókulcs chip is?

-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Declare
üzenetére
Vettem a korábban itt tárgyalt felismertetőt, a figura azt mondta, hogy nem hülyeség, ha már fel van programozva a szelep.
Nekem ebből az jön le, hogy az autó több, mint 4 szelepre emlékszik, csak kerékcsere után közölni kell vele, hogy hol mit talál. De lehet, hogy tévedek.Az biztos, hogy ha a Fábiámban van ilyen, akkor még az előtt megyek a gumishoz, hogy 8 literre ugrik a fogyasztás, vagy a padkázás után még azelőtt leálltam volna kereket cserélni, hogy ledarálom a gumit

-
Declare
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Hat a TPMS szenzor es szelep megoldasok többfelek, amennyire tudom. Elvileg az ujabbak mar eleg sok mindent figyelnek, mernek, igy nem eleg csak annyi, hogy mondjuk cserekor felismeri az auto a szenzort, hanem össze is kell programozni (melyik szenzor hova került stb.)...ergo valamilyen szaki, aki ert hozza matat valamit valami kütyüvel, hogy jo legyen a dolog....valami ilyesmi

Klassz dolog, meg biztonsagos, de azert jar vele egy kis macera es többletköltseg.
-
-=RelakS=-
veterán
Most beszéltem a szalonnal.
Mi ez az érzékelős gumiknál, hogy nem csak felismertetni kell az autóval, de fel is kell a szelepet programozni?

-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Lehet, hogy pitypangból volt a gumi XD
Úgy nézem, nyomtatnak is gumit, illetve be akarnak törni a repülőgép iparba. Persze, nem pajszerrel

-
Tikakukac
titán
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Nagyfater renault talicskáján linglongok papucsok feszülnek
Nekem kétszer volt szerencsém a kocsihoz. A kocsiban nagyon kevés a km és újonnan vett, tehát vagy a futómű ennyire szutyok vagy a gumik esetleg mindkettő. Én biztos fel nem raknék ilyet járós kocsira ami kimegy a faluból 
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz
üzenetére
Miattam bármi lehet, csak egyáltalán nincs bizalmam hozzájuk. Semmi előélet, még csak nem is egy már jó nevű márka leánya és csak tavaly kaptak engedélyt EU forgalmazásra. Ettől persze nem egyértelműen rossz.
odorgg - Meg tudom érteni, de nézd a jó oldalát. Addig megtisztogathatod, lewaxolhatod hogy teljesen patika legyen a szezonra.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Declare
üzenetére
Én értem, hogy nem vakít, ... mind1 nem tudom elmagyarázni, lerajzolni meg lusta vagyok

Amúgy szerintem nincs xenon opció.
" regebbi tavolsagi fenyszoro aszisztensek utan azert tovabb finomitottak öket."
Valami ilyesmit brekegnek is a mutatott videóban, hogy korábban minden vacakot ki akart takarni, de a frissített szoftver már megtalálja rendesen az autókat. A gyalog meg vakuljon, örüljön, hogy látszódik
-
Declare
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Ersd mar meg hogy nem vakit...ergo nem fog villogtatni senki
de szerintem probald meg modositani a rendelest, hatha lehet még kérni a xenont, aztan akkor nyomhatod a villogast kedvedre ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#79940) amargo a regebbi tavolsagi fenyszoro aszisztensek utan azert tovabb finomitottak öket. Ezekben a ledes autokban tenyleg baromi jol müködik (jo az elsö gen. golfban nem
). Bmw meg audibol nagyon sokkal talalkozom nap mint nap es allat....de a leon is....domb mögül amikor jön, akkor is olyan pillanat alatt kitakar a led, hogy nem is vakit. Ezerszer jobb, mint az öreg papperok, akik akkor kezdik keresni a refi kart, ha mar 5 perce megy szembe veled 
Haverom Mazdajaban se tul jo a refis xenonos asszisztens....ugyan ez, amit irtal, hogy az elötte menöket eleg kesön veszi eszre....szerintem...autopalya tablanal viszont lekapcsol
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
amargo
üzenetére
Azért nem mindegy, hogy a távolságit fel-le kapcsolgatja egy automata, vagy gyakorlatilag felkapcsolva marad, de egy részét lekapcsolja, hogy ne vakítson.
Azért viszont harapok, hogy ha villantok egyet, akkor a leírás szerint lekapcsolja a fényszóró asszisztenst a rendszer. Így hogy jelezze az ember, hogy nem vakítok, hülye vagy?
Főleg az olyan agyatlanoknak, akik már villogtak le szemből. Persze, hogy vakítottam őket, mikor egy domb ellenkező lejtőjéről közelítettük meg egymást 
-
amargo
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Ugyan nekem bixenon van, de azért a távolságit szerint hasonló logika kapcsolgatja mint a LED esetében. Igaz eddig ritkán használtam (mert bőven van fény és leginkább autópályán megyek este), de a távolsági kapcsolgatását nem érzem tökéletesnek, pl az előttem haladó autót később veszi észre, mint hogy én lekapcsolnám, nem tudom mennyire vakító ilyenkor. Szemből jól kapcsol amúgy.
-
Declare
őstag
Ha a felsö kettö kis nyilacskat, ami kiindul a ködlampabol meghosszabitod, akkor az hova lyukad ki? A szemedbe x meter mulva

De nem is ertem miröl beszelgetünk....este nem jött veled szemben, vagy mögötted senki ködlampaval?
Akkor nem kellene itt miröl diskuralni...plusz megegyszer, akkor nem büntetne a rendör.(#79938) molnarpeter itt a nemeteknel eleg sok golf van es ugye abban is van mar led, de meg nem adaptiv. Na az nem valami faxa....palyan mar 2x is volt olyan, hogy tavolrol jött es vakitott mint az allat, meg kapcsolgatta magat össze vissza, aztan amikor elment lattam, hogy golf. Nem a mostani face liftes, hanem az elöbbi....ott valamit nem talaltak el tökeletesen
Az astranak viszont minden tesztben kihozzak, hogy nagyon faja.
Meg amugy egyebkent az opel lampa teren mindig eleg jo volt. Ami nekem van astra, annak is a kanyarkövetös xenonja sok ujabb tipust lever. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Passatban próbáltam, nem villogtak (2-3 órás úton), gyönyörűen kitakarta a szembejövőket

-
molnarpeter
nagyúr
-
odorgg
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszi!

Akkor legalább csavar vásárlást meg úszom.
(#79921) Petyyyyy
Már csak azt sajnálom, hogy rohadt messze az a tavasz

-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Declare
üzenetére
Olyan még nem jött szembe, aminek ment a távfénye, és csak az én kitakarásommal kellett bíbelődnie.
Azt tudom, hogy engem nem vakítana, viszont jobbra-balra csak lenne nagy fény
Tudod, messziről látni, ha valaki fel fog bukkanni a kanyarban, mert szinte világít a levegő. -
Tikakukac
titán
Na, Lumenet nagyon rábeszélt, Philips helyett Night Breaker Unlimited lesz HB3-ban. Kíváncsi leszek rá. Valami időmérőt kéne barkácsolni az izzók elé, most azon forgatom a buksimat.
-
Declare
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Senki, semennyire nem fog villogni, mert a nagy fenyedböl semmit nem lat
ez a lenyege az adaptiv LED nek 
Nem jött veled szembe vagy ment mögötted meg LED es auto? Pl ha hatul jön a fenyre sötetedö visszapillanto nem sötetül el, mert nem vilagit bele....vagy szemböl is siman belenezhetsz a led fenyszoroba, mert nem vakit, hisz feléd nem vilagit egy egyik led sem -
Petyyyyy
addikt
válasz
senzaj
üzenetére
Herr Declare jól megírta.

Ha mákod van, találsz olyan gumit majd, ami elég csendes és akkor csak a rossz úton érezhető komforttal kell megbarátkozni. A fogyasztás meg smafu, nálam pl nincs változás 15 vs 17 coll méretben.
Annyi hogy nyáron ment a légkondi, most télen meg nem. Ez hozott fél litert, pedig most sem megyek máshogy.motoflug - Légyszi, ne linglongot.

-
motoflug
őstag
válasz
senzaj
üzenetére
Én nagyon sokat agyaltam ezen a kérdésen. A jelenleg meglévő 16-os nyárin gumikat kell cserélnem, azon 205/50 volt, de már szerintem kicsit öregek. Aztán elkezdtem nézelődni más design után, mert kicsit öregíti az autót a jelenlegi. Belefutottam egy 18-asba, amit mindenki 215/225/35-el használt, ez elvette a kedvem, a 35 azért erős. De a design annyira tetszett, hogy nem tudtam letenni róla, így jobban utána néztem, és kiderült, hogy a /40 is elfér még, szóval így bevállaltam. A felnik megvannak, most gumikat nézek, a LingLong Greenmax lenne szimpatikus felhasználói visszajelzések alapján.
-
Declare
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Nyilvan a led a xenon felett all, meg még nem volt hozzá vezetes közben szerencsem, igy egyszerübb volt xenont irni
Leddel viszont nem fogod zavarni a szembejövöt abszolut 
-
Declare
őstag
válasz
senzaj
üzenetére
Nem kell betojni a 18 as felnitöl, raadasul az a meret szep mutatos a GTC -n.
Amivel szamolnod kell:
- Nyilvan megnö a fogyi, de semmi komoly...par deci max..
- A gumi ára jelentösen megnö
- Gyorsabban fog jo esellyel kopni a 18 as gumma
- esöben roszabb lesz (könnyebben fog feluszni)
- Ha rossz utakon jarsz az utazasi komfort csökkeni fog, raadasul a gumi es a felni is serülekenyebb lesz (azaz könnyeben fogsz defektet kapni pl egy katyuban, vagy padkanal es a felni is könnyebben fog deformalodni)
- nagyobb lesz a gördülesi zaj...föleg palyan lesz ez hatranyTeljesitmenyben az 1,9 es dizelnel szerintem kb nem fogsz eszrevenni semmit.
Miert kellene hozza ültetörugo? Alapbol a GTC sportfutomüvel van szerelve, igy alapbol alacsonyabb.Ezekkel szamolni kell....ha nem baj, akkor had szoljon, mert jol fog kinezni

-
senzaj
senior tag
Szép napot!

Régóta szemezek 18-as penta felnikkel a GTC-re (Z19DTH), de még nem tudtam teljesen rávenni magam..
Jelenleg 16-os felniket használok télre és nyárra is. Sokan írják, hogy eléggé visszafogja a teljesítményt, hangos és dob a fogyasztáson is.. no meg ültetőrugó is gondolom kellene hozzá, nekem IDS+ a futómű ráadásul. Kinek mi a tapasztalata?
-
Declare
őstag
Mi az hogy 100% ban az utra iranyul?
Plussz fenyforras, ami elörefele vetit (ahogy irtak is, kb 5 meteren mondjuk...na pont ezen az 5 meteren fogja a szembejövöt zavarni....vagy ugye esöben az ut csillogasa miatt meg jobban, meg messzebbröl). Nem veletlen büntetik.Amugy en is szoktam ugy nyomni, ahogy trassher irta. Ha nem forgalmas az ut es nem xenonos kocsival vagyok, en is kapcsolgatom a ködlampat....de ezert ha lehet magamnak nem szeretnek többet halogenes autot, mert a xenonnal nincs ilyen gond. Ott jut eleg feny oldalra es nincs szükseg ködlampara.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Nem minden vad ugyanúgy reagál rá. A legtöbb ugye elszalad, de az őz mintha extázisba esne a fénytől úgy bambul rá.

-
odorgg
addikt
Alufelni, és az acélfelni csavarja közt van külömbség? Mert vennék alut nyárra, de akkor a csavarokat is cserélni kell?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Petyyyyy
üzenetére
"mert a vadriasztó semmit nem ér"
Tavaly novemberben a róka szerintem azért spurizott, mert jöttek a fények, nem a három síp miatt. Ezt az is alátámasztja, hogy egy perccel később találkoztam három őzzel, akiket rettenetesen nem izgatott, hogy én jövök
Az utolsó akkor takarodott le az útról, mikor lekapcsoltam a távfényt, hogy ne vakítsa 
-
Petyyyyy
addikt
válasz
trassher
üzenetére
Ezen én is sokszor gondolkozom, hogy használjam-e, de szerintem egyszer sem kapcsoltam még fel.
Ugye adott esetben hangyabokányival előbb meglátni a vadat, mert a vadriasztó semmit nem ér. Ráadásul tróger mód én - főleg este - az út közepén megyek kb. Onnan nagyobb esélyem van bármelyik irányba, ha úgy alakul, mint a jobb széléről. Ha jön hátulról vagy szemből valaki, úgyis tudod hisz világít és visszahúzódsz a helyedre. -
Petyyyyy
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Pontosan. Ködvillany arra jó hogy egy ~5 méteren terítsen előtted alul, lásd az út szélét.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Este, sötétben, ha nagy köd van, a tompított csak két csóvát nyom a tejfehér semmibe. Még azt se látod, hol az út széle. A jól beállított ködfényszóró a tompított fénycsóva alá világít, és az út széle is látszik.

A garázsban lőttem ezt a képet, nem tökéletes, (nem mentem ki megfagyni
) de a különbség azért így is látszik. -
Bitpalace
senior tag
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Mondjuk a nem indul/lendkerék vonalra van egy sztorim, de az benzines volt és 3 hétig matekoztak rajta, hogy miért nem indul.

70 fokot elfordult a lendkerék és így nem adott a főtengelynek jelet. De ez is úgy derült ki, hogy 3 hét után benyögte az előző tulaj, hogy kuplungozták a verdát, utána néztek ott körül.
-
-
Declare
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Azert az egy komoly szaki lehet

Gondolom igy szepen lassan vegigmenne a listan, hogy kettöstömegü....ah most sem indul...fekbetet es vezerlescsere talan
....most sem....hat akkor nincs mit tenni: szelvedö csere 
Új hozzászólás Aktív témák
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- 3M füldugó 50 pár (100db) eladó
- iPhone XS Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3997
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4239, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- Lenovo IdeaPad Slim 3 83ER00J0HV Notebook
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)