Hirdetés
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
váó..
-
törölt tag
B vectrában van szőnyeg rögzítő? hogy néz az ki ?
-
Tikakukac
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Jót kell keresni. Tele az ország velük

-
diablo1984
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
ez a drágaság amit ma láttam, az szép állapotú volt, csak nem garázsos, mert a kilincse is mind kifakult volt, de mind a 2 hátsó íve a törésvonalig(ami az ívet követi) el volt fújva és az egyik alól már kifigyelt a pötty, az gondolom túl közel volt a széléhez.... Amúgy 10 éves autó 210e km, a kormány megsütve, felül kopott, váltószoknya, kézifékzsák foszlik(ezek szoktak), viszont 5 perc járás után is valami szelephangja volt, nem győzött meg, hogy az így jó! És hidegindításkor meg annyira nem hallatszott, csak ahogy melegedett! Ahogy nézem ez a G-sek között is a plafon, annyit azért sajnálnék érte, még ha a yaris 500ba beszámítanák, valahogy akkor is rablásnak érezném! Ráadásul az eleje olyan puha, hogy bólogat mint egy bólogatós kutya, a hátulja kemény. Szerintem az első telók is elmentek hibára, tiszta rozsda volt, gondolom még elfosott gyáriak....
Vicces amúgy, hogy ma megnéztünk jó pár kereskedős autót, és a vezetett szervízkönyv a 3 évvel ezelőtti 4e km-rel korábbi sufniműhelyes bejegyzés végig vezetettnek számít, sőt a kintről jött autók 4 évvek ezelőtti bejegyzése is aktuális, holott előtte 15-20 ezret vertek bele évente, de az elmúlt 4 évben összesen 7e km-t! És ezt még valaki megeszi..... Meg azt, hogy mikor a küszöböt egy újjal be tudom nyomni, hogy az csak egy kis szépészeti beavatkozást igényel.....

-
Tikakukac
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Nem rohadós a G sem, szerintem a H sem. Az rohad amit vagy nem mostak vagy törtek. Van első tulajos, szóval van tapasztalat.
-
Tikakukac
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
H-nak sokkal kreténebb a bele és kisebb a csomitartó nyílása is. Anno vaciláltak az öregek, de kifutós G Astra lett ezekért is.
-
diablo1984
veterán
Ma voltunk autót nézni az asszony yarisa helyett csak nagyobbat, swift2, yaris 2 szóba sem jöhetett. Egyik helyen Chevi Aveot néztünk és ott ajánlottak 2008-as g astrát 1,4 90 lovas motorral(210e km,szürke, 1,1milla) ami az asszonynak tetszett, kényelmesre be tudta magának lőni, fájt is, hogy ennyire tetszett neki! Holnap nézünk egy H astrát közel 260 e km-rel ugyanezzel a motorral, mire kell számítsak? Javarészt városban fingatná az autót, kb 95%-ban, 2 gyereket kocsikáztatna és nem árt ha a babakocsi beleférne(yarisba ez a jó modern, nagy kerekes babakocsi csak kerék nélkül).
Ezek az 1,4 90 lovas motorok eszik az olajat? A 2008-as g astrának már fújták a hátsó ívét, de 1-2 pöttyben már átütött a rozsda, de ez egy 10 éves autó, mind ilyen? A H nem rohad?
-
hyperst74
csendes tag
Üdv urak
Kérdésem az lenne hogy tudja-e valaki G astra-nál hogy lehet megoldani, hogy távirányítóval záráskor felhúzza az ablakokat automatikusan. Riasztóról tudta de az meghalt és úgy tudom hogy egy forrasztással megoldható lenne a dolog. -
-
athomi
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Persze, már múlt hét eleje óta nálam van. 200 km-t tudtam le vele, az elindulást tanulni kell vele, mert elég lefulladós ha nem jól csinálja az ember, de összességében egyelőre tetszik.

A nyári gumijaim már megvannak, most épp várom a motorolajat, meg a szűrőket hogy megérkezzenek. Szűrőkből Mann-osakat, motorolajból Mobil 1 ESP 5W-30-at kap.
Vezérléscserével viszont kicsit tanácstalan vagyok. A kezelési útmutató szerint vezérműszíj és feszítőgörgő cserét kell csinálnom. Egy vízpumpa cserét még megejtek mellé. Hosszbordás szíj cserét viszont nem ír az útmutató. Gondolom ildomos lenne azt is cserélni?!
-
-
athomi
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Amit linkeltem az bőven elég, pont ezt kerestem, de az Opel oldalán csak rövidebb kézikönyveket találtam, amik ezt a szerviztervet egyáltalán nem tartalmazzák.
-
-
Tikakukac
titán
Úgy hogy baromira dús lesz a keverék és így mossa le a benzines olajat a dugattyú a hengerfalról. Így lesz az, hogy egy centiliter olajat sem eszik az autó, mert valójában de, csak ezt pótolja benzinnel. Nyilván nem kell ecsetelnem miért rossz, ha benzines az olaj. Meg miért rossz, ha a benzin mosogatja le az olajat miközben épp száguldozik a dugó a hengerfalon.
Fekvés annyira nem kell hozzá. 3 egységig töltöd az olajat. Ha pár hét vagy hónap múlva ebből lesz 4 vagy több, akkor gáz van. Nálunk ez volt

-
athomi
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Közben google-lel megtaláltam (273-278. o.) a szerviztervet, de érdekes módon közvetlenül az Opel oldalán ennél egy rövidebb kézkönyvet találtam csak.
-
-
Tikakukac
titán
-
Sanki
addikt
Na a mai napon menet közben kigyulladt a drága motorhiba lámpácska.
Kivillogtatva P0141 az első (ez eddig is benne volt), illetve már van egy második: P0136.P0136 Lambdaszonda áramkör meghibásodás (1.hengersor 2.szonda) (Lásd P2270, P2271)
P2270 Lambdaszonda jel szegény állapotban megragadt (1.hengersor 2.szonda)
P2271 Lambdaszonda jel dús állapotban megragadt (1.hengersor 2.szonda)Gondolom ez azt jelenti, hogy ez a lambdaszonda végleg megadta magát. Ez a szonda fizikailag merre található?
Illetve ezzel gondolom még lehet menni.

-
athomi
veterán
válasz
Sza_Sa
üzenetére
Igen, erre gondoltam.
A netről leszedett használatiban én csak annyira vonatkozó információkat találtam meg, hogy évente vagy 30.000 km-enként kell megejteni a szervizt. De hogy mikor mit kell cserélni és ellenőrizni, arra vonatkozóan semmit nem találtam.Amúgy épp most járok 149.000-nél.

-
Sza_Sa
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ha jól gondolom, a használati végén lévő szervizciklusok, külön műveletekre lebontva. Tehát, hogy milyen időközönként, mit kell ellenőrizni vagy cserélni az autón.
Erre gondoltál, ugye athomi?
-
-
athomi
veterán
Astra H Z16XER-hez tud valaki szerviztervet?
-
Tikakukac
titán
Gondolom a szerviz is kap egy ReadME fájlt, amiben ott van miket javít a szoftver. Ha nincs olyan hibád, amit javít felesleges. Olyan, mint a laptopok BIOS-a. Akkor tesszük fel az újabbat, ha gondunk van. Ami jól működik azt nem javítjuk meg, mert benne van a kalapban, hogy rosszabb lesz, mint volt.
-
Gyick
őstag
Hali!
Érdemes szerintetek 15k-ért frissitetni szoftver egy 2008-as Astra H-n?Van vmi vajon amit javít egy újabb szoftver?Fogyasztás pl?Esetleg vmi hiba? -
Tikakukac
titán
Húsvéti móka:
Tegnap észrevettem, hogy nincs hátsó ablaknál fűtés. A 2 test és a pozitív eltörtek, de baromira. Javítva lett, de nyáron a teljes köteget áthúzom.
Első 2 ködlámpa ugye bajos volt, na most szereztem még 2 másik gyárit, kaptak 2 komponenses lakkot és fóliát. Na most frankó a pilács. Plusz faragtam a lámpákon, azok is rendesen állnak.
Plusz félig kész az ülésfűtés gomb befaragása. Az is elég szórakoztató.
Gusztustalan mi időt be lehet borongatni egy kocsiba.
-
Sza_Sa
senior tag
Liqui moly hűtőtisztító folyadékkal valakinek van tapasztalata?
-
-=RelakS=-
veterán
Vajon ha fura hangok jönnek a motorból, akkor elég kicserélni a dugattyú visszanyomó rugókat , és probléma megoldva?

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Petyyyyy
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
G-nél simán el lehet lapozni a figyelmeztetést.
Oldd meg proaktívan, tankolj hamarabb. Ha 30km-t jósolt, az maximum 2-3 liter lehet - az annyira nem vicces. Engem tréfált már me a dög, mikor valami 20+ kilométert jelzett előre, majd egyszercsak baing üres a tank.
-
-=RelakS=-
veterán
Hogy vágnám tarkón megint az egyiket, amelyik a felhasználói felületet tervezte. Még simán volt olyan 30km-re elegendő benzinem, erre az információs kijelzőn kikapcsolhatatlanul megjelent egy ablak, hogy tankoljak, mert csak!
Innentől kezdve persze nem láttam, hogy azonnal kell-e, vagy a 20km-re lévő benzinkutat elérem-e, simán kinulláztam az egyik km számlálót, mert nem tudtam, hogy mindeközben a háttérben lévő képernyőket kezelem... -
Sanki
addikt
Ahogy nézem a 195/60 R15 helyett 195/65 R15 mérettel kereken 10 ezer Ft-ot lehetne spórolni, viszont nem épp gyári méret. G Astra 1.4
Ezt így mennyire érdemes bevállalni? Vizsgán/rendőrök mit szólnak ehhez?
-
trassher
addikt
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Jól mutat, biztos a fénye is sokkal jobb mint a gyárinak.
Mondjuk a halogénnel sem rossz egy jó izzóval de a xenon az xenon.
Itt a nagy ünnepre való tekintettel egr szelep takarítás volt, újra szépen dolgozik a motorfék és nincs bakkecske effektus. Cserébe az egyik motorburkolatot rögzítő csavar feje elnyalódott és nem ereszt, nemes egyszerűséggel letörtem a g*cibe.
Majd ha lesz kedvem kiszedem és megy fel az új borítás. -
Tikakukac
titán
-
Fandango
veterán
-
sziku69
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Ok. Megpróbálom. Köszi az ötletet.

-
sziku69
őstag
Sziasztok!
Nem jön véletlenül valaki Debrecenből Pestre az ünnepek alatt? Esetleg Debrecen- Győr lenne az igazi. De a ha csak Pestig az is jó. Egy autólámpát kellene elhozni debreceni címről.
Előre is köszönöm a segítséget.Olyan valakinek kellene, aki részben az egyik gyerekkori barátom, másrészt autó szervíze van Győr mellett, és kintről is hoznak be autókat szervizelni is, és eladásra is. Valamint sok a kapcsolata. Ezért hasznos lehet mindenkinek egy ilyen kapcsolat.
Köszönöm mindenkinek, aki esetleg tud segíteni.
-
AMD Power
titán
Aegon küldött egy 29e kötelezőt a kocsira. UNIQA megnéztem 24e lenne az éves adóval együtt. Nem is kérdéses a váltás.
-
farkas-j
őstag
Tud esetleg valaki egy táblázatot vagy leírást, hogy a Meriva B-nél milyen típusú izzók vannak a négy hátsó lámpatestben?
-
-
Tikakukac
titán
Mai móka:
Jobb hátsó kp-zár nem megy. Hiba oka: az öreg fondorlatosan megtoldotta a gyári köteget az extra kábellel amit a dugón kívül csinált meg. Eredmény: kiesett dugó miatt 10 kiló sár az ajtóban, amit vakartam kifele 2 órán át plusz lehetett igényesen átvinni és rendesen visszadugózni mindent.
Fűtőmotor ellenállás: sima csere. Érdekesség, hogy az eredetiben nincs hőbizti, az újban meg már van.
OBD csati kivezetés: egy 1m-es laposkábeles megoldással az anyós oldalra lett kihozva az OBD csatlakozó, nem kell ezentúl nyitogatni azt a vackot. Ez baromi sokat tud segíteni.
Még volt nappali menetfény meg ködlámpa vezetékek gégecsövezése meg megkapta az akkuborítást is a verda. Holnap meg folytatódik tovább, ülésfűtés gombok faragása, vezetékelés, másik ajtó gatyába rázása, mert tippre az is ilyen kókány kábeles.
-
Sukta 95
aktív tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ahogy neten keresgéltem, lehet van azokban is, csak ez a cikk nem említi. Sztem minden 2004 utáni opelben benne van ez a kis "easter egg".
Viszont fogalmam sincs J Astrában hol van, holnap megkeresem. 
-
Sukta 95
aktív tag
Nem tudom volt-e már, de ez hatalmas.

-
Sza_Sa
senior tag
Akkumulátor pozitív saruján a gyári préselés eléggé melegszik, ami nem jó, cserelni kellene. Járt már valaki hasonlóan? Hogy javították, csere vagy kapott új sarut, új préssel?
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nem láttam a visszavezetést ezért nem gondoltam a kartergáz lecsapódásra
-
lsebestyen
addikt
Üdv! F Astra bal alsó részén a küszöb mellett (alváz felett) milyen gumicső fut? Valami levegőztető
Ma lemostam a verdát, és hát sajna az idei télnek ez a cső lett az áldozata, mert kirohadt ott a lemez és kilyukadt a cső. Enyhén tolja ki a levegőt. Ventit állítgattam de nem volt összefüggés, h milyen erős a nyomás. 
-
törölt tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Ilyen papírja vana te gumidnak is biztos: (nem olvastam vissza)

Más:
Hát gyerekek , én el fogom vinni leméretni a kocsit mert motoroptimalizálást akarok, DE előtte is lemérném mert valahogy nekem meglepően jól megy. x18xe1 ami elvileg a gyengébbik 1.8, ( ezért van még benne potenciál, amit ki lehet hozni) . Ma autópályán elkentem a száját mert 1: siettem
2: azt hallottam a benzineseknek jót tesz ha néha ki van forgatva. így kisebb az esély hogy koszolódjon az egr, alapjárati motor stb (javítsatok ki nyugodtan ha hülyeség)... GPS-el mérve tartósan 207-et tudja a kocsi ( németből jöttem haza, no limit szakaszon*) Ez egy B2 vectra 180.000km-el eredeti opel alkatrészekkel vezetett szervizkönyves.*ez kamu -
Gergőke88
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Nem tudom mennyire lehetne érezni a különbséget.
Ugye nekünk a J-ben van, a K-ban nincs.. -
Gergőke88
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Futoműben hátul egy stabilizátor.
Mi végül egyik K-ba sem kértük.
Az elején még ingyen volt az erősebb 14, és 1.6-ban de utána fizetős extra lett.
[link] -
AMD Power
titán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Kicsit vicces az biztos.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Azt hittem egyértelmű mire gondoltam.

A sebességindex legtöbbször irreleváns, úgysem fogsz 190-nel vagy afelett kotorni. Gondolom. -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Petyyyyy
üzenetére
b+ ...

Kimentem, körbefényképeztem a gumit, nem találtam rajta az adatot.
Aztán most nézem, hogy a ráragasztott matricát mondod, nem azt, hogy bele lenne sajtolva az abroncsba

Amúgy Continental PremiumContact 5, 71-72db (persze, hogy a sebességindexet nem sikerült lefényképeznem)
AMD Power
Parkol, vészfékez, kapcsolgatja a lámpát, visszakormányoz a sávba, de ezért nem szól
Külföldi fórumon is morognak miatta. Meg amiatt is, hogy teljesen átlátszatlan a tartály, így csak akkor látod, hogy tele van, mikor már a mosófolyadék tetejét látod a cső végén. Pontosabban jobbára a habot, de na 
-
AMD Power
titán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
K Astranal illene. Szerintem.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Igen, általában adatlapon ott van és matrica is ragasztva van minden egyes gumira. Pl egy adatlap és egy matrica
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 256 GB Sage - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Samsung S24D330 FullHD monitor, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De mostmár a katalizátor hatásfokra sír.

Ha esetleg mégis lenne lehetőséged és időd beszkennelni nekem, azt megköszönném.