Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bul07
nagyúr
válasz
norrberth
üzenetére
Ha nem bízol benne annak járj utána hogy kisebb szíjjal kihagyható e a klíma kompresszor. Ha igen akkor érdemes beszerezni azt a szíjat és bedobni a csomagtartóba.
Mert ha ép valahol jól messzi vagy és akkor szorul meg/megy tönkre hamarabb lehet találni egy szerelőt vagy bárkit aki berakja a kisebb szíjat mint rendes klíma szerelőt, és akkor klíma nélkül haza lehet érni nyugodtan. -
-
ArthurShelby
addikt
válasz
norrberth
üzenetére
Nem minden funkció /opció működik, de a hibakód kiolvasás (ha 1:42-nél a quick vehicle readout-ra menne, vagy a detailed vehicle readout-ra, akkor kiolvasná.
Még így is sokkal többet tud, mint bármilyen általános vacak. Ha meg profi vagy, akkor vedd meg eredetiben (kb 200ezer), vagy gm mdi 2 (csak ott az eszköz és az előfizetés is durva) -
ArthurShelby
addikt
válasz
norrberth
üzenetére
Nem értelek, miért linkeled be ezt a gagyit?
Az eredeti op-com 100%, hogy támogatja motorváltozattól függetlenül.
Nekem volt olyan kínai op-com-om, ami régebbi verzió volt, és a can nem működött vele, csak a kwp 2000 (magyarán az A zafirát kitudta olvasni, a C-t nem). De az újabb verziójú kínai op-com-ok ezt már tudják (asszem 1.60 és afölött), de kérdezd meg a j astra fb csoportban is (ott is használják).
Amit sokan elrontanak, az a driver a kínai op-comhoz. Win7-re még könnyű telepíteni (xp-n fut legjobban a program), utána macerásabb (de lehet), ha kell ebben tudok segíteni. Alapvetően az aláíratlan driver a probléma. -
Tikakukac
titán
válasz
norrberth
üzenetére
Üvegcserét passzolom, gondolom a szokott módon totál kiszed minden és utána lehet becsúsztatni az üveget, rögzíteni a sínre és csók.
Bontó meg alkatrész továbbra is facsé. Annyi H Astra van bontáson, keresel egy kukára töröttet amiből kell az üveg, gyakorlatilag megdobnak vele.
-
diegho
nagyúr
-
-
_seth_
veterán
válasz
norrberth
üzenetére
Modern, na igen, egy jól felszerelet B vekiből ültem át, így is hatalmas az ugrás.
Ui.:
A hétvégén megtett közel 500 kilométer alatt sikerült sok funkciót kiismerni.
-A start-stop is ideálisnak látta ma a körülményeket és leállította a motort, az a része is működik szépen
-A flexride futómű is meglepően érezhetően dolgozik sport-normál-tour üzemmódok között.
-Budapestre visszaérve és araszolva a dugóban is végül maradt a kereken 6 literes fogyasztás, még lehet rajta javítani.
-Az állófűtés tanulmányozása sem volt hiábavaló, reggel már egész gyorsan sikerült beállítani a távirányítóján keresztül. Azt mondjuk nem lehet mondani rá, hogy észrevétlenül teszi a dolgát, mert a kis kazánja elég hangos és a kipufogó szaga is megvan, de hasznos és működik
-A behajtható vonóhorgot is ki kellett ismerni, hogy milyen módon kell úgy behajtani, hogy utána ne sípoljon folyamatosan, de ez is megvan.
-Tegnap este álló helyzetben nézegettem a lámpákat is, a bi-xenon is jó találmány, és nagyon látszik is, hogy refire állítva hogy mozognak a lencsék. Indexelve vagy kanyarodva kapcsol a fényszóróba külön izzót használó kanyarfény, mivel normál 55W izzója van, így a fényerje is kellően nagy. Majd egy esti autópályázás során az intelligens és automata fényszóró állítást is letesztelem.
-M3-ason a külső sávba beálltam, távolságtartó tempomattal 130-ra, azaz amíg a külsőben voltam felvette az előttem haladó sebességét, majd a belsőben egyből gyorsított, utána vissza a külsőbe és ismét tartotta az előttem haladó sebességét a megadott távolságban, egész pihentető így a vasárnap délutáni autópályázás is.
-A menetdinamika is bőven megfelelő, bár több mint 1,5 tonna szárazon, de a 140 lovas TD mégis könnyedén mozgatja, lehet előzni is bátran, a fordulatszámot szereti 1700 alatt tartani, erre figyelmeztet is mindig, de arra is amikor vissza kell váltani. Sport módban a gázra is sokkal gyorsabban ugrik.
-Az ülések nagyon kényelmesek, minden autóba ilyet kellene tenni, a sofőrnél a magasságon kívül még az ülőlap szöge is állítható, tényleg telejsen személyreszabható.Családi fotózás volt

-
ArthurShelby
addikt
válasz
norrberth
üzenetére
Csak bele tekertem, de ez a bunkó hang mindent visz.

-
-
WP14
őstag
válasz
norrberth
üzenetére
Próbáld ki bátran, a Liqui Moly jó olaj. A GM minősítés azokon az olajokon van rajta, amelyeket mérnökeik tesztelték GM motorokban és megfeleltek, azaz előírásaiknak. Olyan olaj is jó lehet Opel motorokba, amiken nincs rajta a GM minősítés, de értelemszerűen mindegyik olajat nem tesztelhetik mindegyik motorban.
A Dexos2 minősítés már egyaránt megfelel a dízel és benzines motorokhoz is, ott nincs különválasztva már a kettő.
GM-LL-A025 és GM-LL-B025 volt külön, első benzinesekhez, második dízelekhez való. -
Tikakukac
titán
válasz
norrberth
üzenetére
Ha az első beöntés után nem kocsikáztál és úgy mérted, a mostanit meg kocsikázás után akkor azért ez annyira nem csoda.
Egyébként benzinnel simán tudja pótolni magát a szerencsétlen hosszabb távon, egyik céges autóról hallottam, hogy a szint megvolt, csak az olaj olyan lett, mintha duplájára hígult volna. Lett is egy kuka motor.
-
diegho
nagyúr
válasz
norrberth
üzenetére
Most vagy én nem fogtam fel, hogy mi a bajod, vagy te nem értesz az olajok minősítéséhez. Az autódba Dexos2 minősítésű olaj kell PONT. Innen nem folytatódik a követelmény és nincs előkövetelmény sem. Az ACEA-t ne keverjük bele, az a nemzetközi besorolás és a C osztály az Euro4-es motoroktól használt szabvány (tök8, hogy benzin vagy dízel).
-
zolikaDB
veterán
válasz
norrberth
üzenetére
Nincs olyan, h vékony olaj. Hideg és melegoldali viszkozitás van, csak a magyar szerelők jó része még a turmixgépbe is 10W-40-et öntene, mert az van a legjobb áron. (viszonylag)
Astra G Z14XE-be megy, kis távok, és a könyv is ezt az olajat írja elő (pár másik mellett).
Miért beszéltek le a Castrol-ról? Sose használtam még, ez lesz az első töltés.(#71043) trassher: Lidl-s magasnyomású, Wolf aktív hab, és ez a fej a szett! Mindenképp teszek fel valami anyagot róla!
Megvan még az eredeti habosítója is, de az ilyen kicsit habos vizet sprickol magából, úh felejtős. -
WP14
őstag
válasz
norrberth
üzenetére
Ezt írtam én is, ha nem takar ki semennyire semmit a vetített fényből, akkor semmi közük hozzá.

Közben találtam egy ilyet, nem értem miért nem fogadják el

TÜV ISO 9001:2008
A TÜV ISO 9001:2008 szabványnak való megfelelést a nemzetközi szinten is elismert, magas szintű szakértelemmel rendelkező TÜV HESSEN GmbH auditálta, és rendszeres felülvizsgálatok során gondoskodik annak ellenőrzéséről.
-
WP14
őstag
válasz
norrberth
üzenetére
„5/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet
2. § (2) A rendelet alkalmazásában jármű átalakítása a már forgalomba helyezett jármű olyan megváltoztatása, amely a típusbizonyítványban, az összeépítési engedélyben vagy a korábbi átalakítási engedélyben meghatározott adat, illetőleg közlekedésbiztonsági vagy környezetvédelmi jellemző módosulását eredményezi, valamint a gépkocsi alvázának (az alváz szerepét betöltő, az alvázszámot viselő szerkezeti elemének) cseréje.
(3) Nem minősül átalakításnak
h)12 a jármű olyan módon vagy mértékben történő megváltoztatása, amelyre a közlekedési hatóság alkalmazási engedélyt ad, illetőleg amelyet engedély nélkül megvalósíthatónak minősít”E szerint NEM minősül átalakításnak a szemöldök, tehát nem is kell a forgalmiba bejegyeztetni, sőt szerintem nem is engedély köteles és el kell fogadniuk a műbizonylatot

(#70947) e.vid Igen, szép autó, csak a szemei túl nagyok szerintem is.

-
WP14
őstag
válasz
norrberth
üzenetére
Jó, mert megfelel a Dexos2 gyártói jóváhagyásnak.

Amúgy nincs "túl vékony" és "túl vastag" olaj sem, a számok a viszkozitásra vonatkoznak, azaz minél magasabb a hideg oldali (W előtti) szám, annál könnyebben dermed meg hidegben és dermedten már valóban sűrűbbé válik. -
-
norrberth
addikt
-
diablo1984
veterán
válasz
norrberth
üzenetére
akkor inkább a gyújtáskapcsolóban keresd, vagy a rádió részen(ott van egy gyújtásra kapcsoló áram rész) ott a szabvány csatiról leveszed a jelet és kész! nálad a szivargyújtó vajhon nem gyújtásra kapcsol? nekem lehet rosszul rémlik, de mintha a vectrában csak gyújtáson volt szivargyújtó, márpedig ha így van, arról húzdd inkább, az semminek nem zavar be!

-
Blue Eagle
őstag
válasz
norrberth
üzenetére
Szia! Abban az esetben kell Can-Bus rendszerre kompatibilis LED fényforrás, ha az ECU figyeli az adott lámpatest fényforrásán áthaladó áramot. Az utastér világítást nem tartom konkrétan ilyennek, de erről Te is könnyen meggyőződhetsz ha kiveszed az égőt és lepróbálod, hogy égő nélkül dob e hibát a rendszer.
Egyébiránt a Can-Bus támogatással bíró LED fényforrás egy söntellenállással imitálja az eredeti hagyományos égő felvett teljesítményét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Spigen Essential EF323MQ 3in1 Mágneses MagSafe Vezeték nélküli töltőállomás 25W Qi2.2 Fekete
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4404
- Samsung Galaxy S21FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Majd holnap lövök még képeket.