Hirdetés
- Apple Watch
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- CES 2026: Boombox került a fejemre
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Makrókhoz is jó táplálkozáskövetőt jelentett be a Garmin
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanki
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Akkor méretben, ami befér mehet akár a legnagyobb Ah is?
-
Sanki
addikt
G Astra-ba mekkora akku mehet (Ah-ba)? (2005, 1.4 benzin, twinport)
Nézem a kis segédletet, abba 36Ah-tól írja 70Ah-ig, 44-től pedig van mellette egy kis ventilátor jel (gondolom a klíma?).
Én olyan 60Ah körül gondolkozok, méretet pedig holnap megmérem, hogy mekkora fér bele.Indítóáramról viszont nem találok infót, hogy mekkora kellene. Abból mi a minimum?

-
athomi
veterán
válasz
Sukta 95
üzenetére
Ezt így nem mondanám. A CC alapjába véve egy nyári keverék téli körülményekre is alkalmassá téve, de hóban egyértelműen gyengébb mint egy téli keverék. Aki sokat jár hóban, dimbes-dombos vidéken, annak egy télies négyévszakos jobb alternatívát jelenthet. Nekem ide az Alföldre egyértelműen CC.
-
SPF
senior tag
Első lengéscsillapítő cserénél futómű beállítás is kell?
-
Sza_Sa
senior tag
-
KrAt
veterán
Mult heten finoman elkezdett rangatni az Astra, mondom ennek fele se repa, elotte mar a hosszu uton volt check engine pilacs, kb. 60e km-rel ezelott volt tisztitva. 10p alatt kiszedem, leszedem a koksz reteget, erre akad a tengely, nem zar vissza.. Ok, akkor bardi, vegyunk egyet, megerdemli.. Haveromat hiv, kinn van AMTS-en. Akkor sajat autoval kell mennem.. Egr vissza, de mivel nem zar, nem volt alapjaratom. Jo moka volt elmenni a boltig, ott legomboltak rolam nemi penzt, a parkoloban 5p alatt kicsereltem, orombodotta.
-
odorgg
addikt
Astra G-nél, a hátsó dobféknél, azt a lemezt ami tartja a fékpofákat, és a fékmunkahengert, azt belehet szerezni valahonnan újonnan? Sajna sehol nem találtam, csak tárcsa fékhez. Bár nem is tudom milyen néven kellene keresni. Esetleg aki perfekt angolból, ebayen is ránézhetne.

-
törölt tag
-
amargo
addikt
Hali!
Sikeres volt az akkumulátor csere, bár mondjuk úgy, hogy szintet léptem. Itt az akkumulátor tetejére rakják a biztosítékok egy részét, aminek a leszedéséhez elő kellett kapni a szerelős könyvemet
(ui astra j-hez van szerelős könyvem, akit érdekel)Volt egy pillanat (30 perc), amikor nagyon izgultam, mert az autóban minden karácsonyfa izzóként jelzett vissza, hogy éppen nem működik és persze be sem indult. No ennek előidézéséhez a megjelölt csavart ki kell kicsit csavarni, pont hogy ne érintkezzen mindig megfelelően ez remeklehetőség barátok megviccelésére, akik persze elég hamar eljuthatnak a b@sszus állapotba.
[kép]
Továbbá a nyíllal megjelölt részen tartózkodik a hűtővíz egy része a tartályon kívül (ott már életlen a kép, de pont az illesztés "teli" van vízzel), itt mi a bánat történt?!
Nem tudtam tovább investigálni (az autó nem indulása mondjuk úgy, hogy kimaxolt), de van erre tipp, hogy mitől lehet ott víz? Megrepedt a tartály? Csövet nem láttam felette.. -
Fandango
veterán
válasz
Sza_Sa
üzenetére
Én is most vettem 4 évszakos gumit (Nokian Weatherproof) elég hasonló okokból.
Elég keveset megyek éves szinten, így inkább elöregszik a gumi mint elkopik. Nem kell évente kétszer cserélni, aminek az árából szinte vissza is jön a gumik ára. Nem kell tárolnom 4 db gumit folyamatosan.A kinézett felniről meg lecsúsztam, elvitték előlem 1órával.

-
bexinho23
őstag
Szeretnem lecserelni a C Corsaban (z12xe) a hutofolyadekot.
-Milyen tipus való bele?
-Milyen idokozonkent ajanlott cserelni?
-Csere soran van-e valami, amire figyelni kell? -
Sza_Sa
senior tag
válasz
üzenetére
Most adtam el a conti gumikat, hogy vegyek 4évszakos gumit rá. Ez nálam azért nyerő, mert ősszel így is, úgy is vennem kellene téligumit, így meg jobban jövök ki, mert:
1; ritkábban kell vinnem gumishoz a felnit, most is egy helyen leverte a szélét plusz grátisz lenyúlta a fém szelepsapkáimat. Finom de erélyes fellépésemre azért visszaadta
a felnit már meg sem említettem, úgy is letagadják. És teljesen mindegy hová megyek...
2; több pénzem marad, a mostani 4évszakos gumik nagyon jók, hacsak nem pályanapozol. Eddig a télit is meg a nyárit is csak azért kellett cserélnem, mert elöregedtek, nem azért mert elkoptak volna. Ez meg ablakon kidobott della.Szóval az én ajánlásom, Kleber quadraxer vagy valami hasonlóan jó, vagy jobb gumi. Aztán lehet veretni télen-nyáron
-
_seth_
veterán
válasz
üzenetére
PLATIN PLATIN RP410 225/45 R17 94 W XL - E, C, 2, 72dB Continental terméke! 225/45 R17 94 W Nyári 14990 Ft
Én alapvetően új gumit sem akartam venni az új felnikre. Amikor elhoztam a zendereket 2 felnin RP400-as platin volt aránylag jó állapotban, és egészen megtetszett, tapad, hangtalan, utánaolvasva csak pár tesztet találni a neten, de ott egész jól szerepelt, mivel használt áron adják így bevállaltam 4 újat, persze novemberben vettem meg a gumikat így óriási tapasztalat nincs, de legalább nem tűntek kapásból rossznak

Ha pedig nem jön be akkor szinte új gumiként elhanyagolható buktával el lehet adni ebben a méretben

-
Petyyyyy
addikt
válasz
üzenetére
Ajánlom ezt az oldalt, ahol kellően nagyszámű user experience olvasható. Az árat meg majd mellé nézed.
-
törölt tag
bekérdezek ide is, hátha van ötletetek:
Fel kéne gumizni a 17-es szettet nyárra.
B vectra 225/45 R17.
Eléggé tanácstalan vagyok, olvasgattam a gumis topicot is. 15-től 30 ig van mindenféle ajánlat (kb ez a max és min ami belefér). Jelenleg 10 éves Sava intensa UHP van a felniken, ami katasztrófa. Zúg, és csúszik. Nem tudom, de valószínűnek gondolom , hogy a kora miatt. Vajon újba ugyan ez a gumi jó lenne?
Jelenleg a Premium Contact 6 van kinézve a gumitopic ajánlására, de elgondolkoztam hogy eléggé overkill lehet 30e/db-áron. Ha kell, meg tudom venni, csak lehet nincs értelme.
Lehet bőven jó lenne nekem egy 20e körüli kategória is ( alatta a kínaiakat linglong és társait kizárnám).
Szóval jöhetnek tippek/ötletek mi a jó vagy rossz ebben a méretben. Ha valakinek szintén van b veki alatt valami jó ár / értékű gumi ebben a méretben, az megoszthatná velem a tapasztalatait. -
Sanki
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Írtam nekik, majd kiderül és megosztom itt is.

-
molnarpeter
nagyúr
Saját elküld, felújított másik megkap szerintem a menetrend
A gyorsabb kiszolgálás és a munka jobb beoszthatósága miatt szoktak a műhelyek készleten tartani x darabot. Valószínű megoldható a saját konkrét felújítása is, csak megdobja az átfutási időt, és általában számít, hány napot áll az autó 
-
-
Tikakukac
titán
Kíváncsi leszek ha cseréled a hátsót megjavul-e. Ha lesz időm kiszedem azt is a kövi héten és megmérem, mert elsőt cserélve bizony hibakód nem tűnik el, ellenben a probléma megjavult.
Szívósor az leadós dolog, hogy a sajátodat kapod-e meg nem tudom, de nyáron neki fogok esni. Egyfelől mert csattog az a hulladék, másfelől meg fojtószelepen benéztem és kegyetlen mocskos is, szóval mehet hozzájuk.
-
athomi
veterán
Köszi fiúk!
Petyyyyy: igen, mondta bátyám ha eddig nem volt meg a pénzem helye, ezután meglesz.

-
Sanki
addikt
Na volt a kocsi egy elektromos ellenőrzésen.
Csak egy hibakódot szedett ki a gép is, 2-es lambdaszonda hibát.
Akksit ellenőrizték, már egyből azzal kezdte, hogy ez a vezérlés kényes az akksira és ebbe csak 52Ah-s akksi van, illetve az állapotát is megnézte (ilyen speckó műszerrel), aszerint is kuka az akksi, min 3 zöld csík kellett volna, na hát 1 se volt, csak sárga.
A készenléti fogyasztás pedig minimális, gyári értékű, 30 mA.Illetve amit még mondtak, hogy a twinport szelep utolsó része eltört, a maradék 3 rendben van. Emiatt a 90 paci nem lesz meg. Viszont ebből elvileg egy új gyári 500 ezer Ft.
Ezt tényleg ennyire nehéz javítani? És ilyen drága? -
Petyyyyy
addikt
válasz
athomi
üzenetére
Csak idő kérdése és össze fogtok melegedni, nem lesz itt probléma. Balesetmentes tricsillió kilométereket.
Bár a tiéd eléggé jól ismert darab, de mégiscsak használt autót vettél, tehát jobb ha ismered a használt autó tulajdonos első parancsolatát: mindig legyen pénz lóvéra!
-
Sza_Sa
senior tag
-
athomi
veterán
Végülis lefoglalóztam ma a gépet, voltam vele Opel szervizben.
A vezetett szervizkönyve stimmel, ott van minden a rendszerben. Az autót még izzócserére is szakszervizbe hordták.
Elég durván lekövethető volt az gépjármű előélete, tulajdonképp minden kiderült belőle (szélvédőcsere, hűtőmaszk csere, ajtóburkolatbontás,CIM modul miatti visszahívás, stb.). Bal oldalt a leghátsó elemen elég vastag volt a festékréteg, úgyhogy ott valami kis ütést kapott, de jól átvizsgálták, nem volt nagy gond.Amit találtak és javításra szorul az az hogy a bal első féktárcsa erőteljes fékezésnél üt, határértéknél épp nagyobb mértékben, így cserére javasolt. Ami nagyobb gond, hogy hátsó főtengely szimmeringnél olajszivárgást észleltek. tulajdonképp ennyi, azt mondták a szakszervizbe nem sok ilyen állapotú használtautót tolnak be hozzájuk.
Fentiek miatt egy kis alku lett a vége, de a lényeg hogy megegyeztünk, jövő hét közepén már meglesz a gép.

-
Markizmark
addikt
válasz
_seth_
üzenetére
Én nem próbáltam még, mire megtudtam, hogy létezik ilyen és nem is drága, addigra már bent voltak az új NGK-k.
De a következő cserekor ilyeneket teszek be. Ismerősöm próbálta, és tényleg jók.
Neten is sok helyen olvastam véleményeket, hogy nagyon jók. A jobb szikra miatt a fogyasztás is csökken.Valamelyik Ignisbe pl. eleve iridiumos kell.
Sőt, gáz üzemű autókba is ajánlott, mivel az iridium jól bírja a magas égéshőt. -
_seth_
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Használsz esetleg ilyen gyertyát? Alapvetően nem is vészes az ára...
-
Markizmark
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Denso Iridium. Ennyit mondok.
Atomóra pontosságú szikra és mindig ugyanolyan.
Mivel nem 2 lapos felület között csattan el, hanem 1 hegyes és 1 lapos, vagy 2 hegyes között, emiatt sokkal pontosabb. -
_seth_
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Hmm... hogyan lehet felismerni az orosz változatot?
(NGK nekem konkrétan tövig szétégett egy anno és 3 hengerrel jöttem haza, nem volt szép kör
) -
amargo
addikt
-
amargo
addikt
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Köszönöm a felajánlást, de szerintem 6-6,5 éves akkumulátortól már elbúcsúzom, ma reggel 11,9 V-et mutatott (és meg beindult a kocsi!) tegnap mentem vele 50km-et és végig 14,5-14,7-el töltött, ma reggel pedig 15,2 -ve is.
Exide mennyire jó választás? [link] Amennyire néztem ez jó minőségű.
Ui ezek a mostani akkumulátor paraméterei:
GM P/N 12 772 116 FW
AH 60 CCA (EN) 438
RC 90 CCA (SAE) 445 -
AMD Power
titán
válasz
Sza_Sa
üzenetére
Ezt egy Szentgothárdi gyárban dolgozó Opeles kolléga írta nekem.
"H-nál mindenképpen a 2007 utániakat érdemes keresni, azokban már javítva van pl a CIM modul hiba.
Benzinesben H esetén mindenképpen az 1.6-os ajánlott abból is a Z16XER motoros
az XEP nem annyira megbízható
H-nál felszereltségre oda kell figyelni, ha szeretnél bele ködlámpát multikormányt pl akkor jobb olyat keresni
mert ha utólag nincs ott a kábele akkor nehéz megoldani
de pl ha csak TID kijelzős és később GID-et tennél mondjuk bele akkor az egyszer
egyszerűen megoldható" -
Sza_Sa
senior tag
Van itt valaki a győri és tud segíteni a komfort dolgok felprogramozásában? Kísérőfényt szeretném bekapcsoltatni, persze nem szertném ingyen.
-
AMD Power
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
2007 utaniakban mar nincs CIM modul hiba.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
< DominuS >
üzenetére
Bosch milyen? Most vettem 6db-ot.

-
Fandango
veterán
Sziasztok!
Van egy 2006-os 1.4-es "H" Astra-m, és szeretnék rá venni alufelnit. 15" colos 4 lyukas lemezfelni van rajta (195/65 R15 gumikkal)
Van az alábbi alufelni a következő paraméterekkel:
6.5×15-ös, 4×100-as osztóval, ET38, agyméret 60mmA kérdésem az lenne, hogy ez elvileg jó lenne? Leginkább az ET és agymérettel vagyok bajba mert azt nem tudom, hogy passzol e?
A válaszokat köszönöm előre is.
-
B-L-A-C-K
titán
Most nézem micsoda dolog az hogy Saint_ kolléga szuper elektromos kocsija érdemelte ki az első képet az összefoglalóban...Megáll az ember esze...

Amúgy már neki azóta másik van ami fekete.

-
< DominuS >
csendes tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Az NGK -ból a Japán jó a francia pedig

-
adorjant
őstag
válasz
< DominuS >
üzenetére
Az én Zafirámban Sagem volt például
Én babonából cseréltem az autóvásárlás után egyből, mert az előtte használt G Astrában a gyerek születése előtt pár nappal ment ki a trafó 
-
_seth_
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
NGK-val egy baj van: hamisítják, és nem csak feltételezés, én is belefutottam már hamis garnitúrába.
-
Lajos1966
tag
válasz
< DominuS >
üzenetére
Trafóból gyári a legjobb,de szerintem a Delphi is gyári beszállító.
-
Szada85
aktív tag
Tegnap reggel leadtam a pixelfixes srácoknak az ECU-t, reggel 9:30-kor vették át, 15:30 környékén hívtak is, hogy szétnyitották, megvizsgálták, azonban a tipikus "ECU-problémákat" ezen a darabon nem tapasztalták, 1-2 forrasztás volt "gyanús", ezeket újraforrasztották, a házat lezárták.
Az egész müveletért 8 pisztolyorrút kértek. (ha vacak lett volna az ECU, és komplett javítás kellett volna, az 45k lett volna ).
ECU-t ma visszaszerelték az autóba, holnap kapjuk vissza, aztán mehet a próbakör. Meglátjuk. Egyrészt jó, hogy komoly baja az ECU-nak nem volt, másrészt rossz persze, mert a gyanú így még fennáll, hogy vajon lesz-e még leállás, vagy ezek után nem.
Stay tuned...
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
< DominuS >
üzenetére
Hétfőn Matyi névre keresztelitek?
Gyújtásban én NGK hívő vagyok, de hátha mond valaki kevésbé hobbista is véleményt 
-
< DominuS >
csendes tag
-Opel Zafira 1.8 benzin, random leállás menetközben-
Na megvolt az Opel szaki tali ,és arra jutott , hogy a trafóm a vétkes a leállásokért ...
GM gyertyák vannak egyébként az autóban és tán azokkal nem szokott gond lenni. Kaptam most tőle próbára a hétvégére egy használt de tökéletesen működő trafót , ha azzal nem állok le akkor az lesz a "lúdas" .A szaki itt Szeged mellet lakik egy kis községben ami 19km -re van és 2x állt le az autó az oda úton.
Kicsréltük a trafót és azóta mentem vele 60km -t és eddig semmi gáz (kopp kopp) ..Van valakinek tapasztalata trafó ügyileg ? Ki milyen márkát ajánl ? A szerelő a Delphi -t vagy a Marelli-t ajánlotta.
-
Tikakukac
titán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Ugye infósként nekem a világ másképp fest, nekem már eleve most is az van a fejemben, hogy elkezdem építeni az akkufelügyelőt és a belső meg az álló vízfűtést is, hogy menjenek szenzorról és rakom is ki netről vezérelhetőre-nézhetőre. Jók a gyári cuccok, csak ott belepofázik a pénzügy. Azok meg nem mérnökök, így szerinte a nevük kuss, ha én csinálok valamit az olyan is lesz

amargo: Sok az ismeretlen ebben az egyenletben. De biztosan van erre is válasz, hogy mi miért ment.
-
amargo
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
2-3 óra telt el a leállítás és a riasztás után, én úgy tudom 10-20 perc amíg nézeget max. Ezért kicsit furcsa, hogy ennyi idő elteltével történt a dolog.
Én csak a rendszámtábla világítást segítséget kapcsoltam be, ez még nem üdvözlő, hanem valami más, de tud segíteni.(#81698) Petyyyyy:
Pánik nincs csak kis wtf érzés. Töltök majd rá, de elindítom az új akkumulátor keresés projektet is.Bebikáztuk az autót, pöcre indult (mentem vele 40km-et
), azt megfigyeltem, hogy itt egyből letiltotta az indítózást, azaz nem tudtam tovább szívni az akkumulátort, amikor kevés volt neki a fesz. De érdekes volt, hogy semmi tekerés nem volt bikakábellel (G astrán, ahol tudtam indítózni és tovább merítettem, bikakábelen is tekert párat az önindító mire beröffent csak ezért volt fura)Még egy érdekesség, a külső hőmérséklet kijelzésem elment, olvastam olyat, hogy bizonyos fogyasztókat lekapcsol, ha lemerülés közelében van. Gyanítom akkor majd valamikor ezt is visszafogja kapcsolni.
Köszi a segítséget!
-
bexinho23
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Akkor csak egy gyors kérdés:
Ha én 1,5 év (valószínű előző tulaj is) 10w40 után 30w40et teszek bele, akkor ha jelentkezik olajfogyás, az a motor kopottsága magyarázza? Előző egy évben egy alkalommal kellett fél 1-2 decit rátöltenem.Milyen olajat (típus, márka) érdemes venni, ami megfelel a szabványnak is?
A Castrol Magnatec típus megfelelő 5w40-ben?
-
bexinho23
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nem kötekedésként írtam, csak hogy a jövőben mások is láthassák. Köszönöm a segítséget
A következő hónapban meg is csinálom az olajcserét szűrővel együtt. -
Tikakukac
titán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Jók a hasonlatok, de térjünk akkor át a mederbe: 2 dolog fogja mocsokul nyírni a szálat: a fesz. és hőmérséklet ingadozás.
Kiégni meg minden ki tud. Ez egy egyenletrendszer, amiben rakhatod a dolgokat balra és jobbra. De az általános egyetemes fizikát nem tudod kikerülni. Nyilván lehet olyan izzót is csinálni, ami kőnig lesz. Csak nem fizeted ki. Philipsnek van ilyesmije, dupla annyi, mint akár a legdrágább Osram. Így aki tutira akar menni veheti, de az meg drága lesz
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4145
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i7-10G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

a felnit már meg sem említettem, úgy is letagadják. És teljesen mindegy hová megyek...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Gyújtásban én NGK hívő vagyok, de hátha mond valaki kevésbé hobbista is véleményt