- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
perecKING #22708 üzenetére
Igaz. Bár 2017-18-as modellel még nem nagyon írtak be ilyen problémával.
Sajnos pont a 2017-es panelben voltak jelentős fejlesztések ilyen téren.
Itt a topicba páran sikerrel cseréltettek ilyen tévéket, szóval ha van még rá gari egy próbát megérhet.
Másrészt, ha gyakorlati igazi tartalomnál nem látszik, akkor inkább ne tesztelgesd és akkor nem eszkalálod magadban az érzést sem.
Bár tudom ez nem vígasztal nagyon. -
janos666
nagyúr
válasz
perecKING #22723 üzenetére
Bocs a kérdésért, de nem keverted esetleg össze a két kábelt?
Az első kérdés alapján azt hittem optikai kábelt használsz, most viszont az ACR-t is említed. Ha mindkettőt próbálod használni egyszerre, az is lehet az anomália oka.Az idei LG TV-ken külön választható vagy Optical, vagy HDMI ARC kimenet a hanghoz, de emlékszem, hogy a 16-17 egy kalap alá vonja. (Aztán vagy automatikusan választ, gondolom HDMI-t előnyben részesítve, vagy mindig mindkettőre küldi egyszerre, amit tud? Passz...).
- Mi van akkor, ha kihúzod az optikát és bekötöd az AVR-t a HDMI2-be? (*)
- Mi van, ha átdugod a TV és AVR közti HDMI-t pl. HDMI1-re, de marad az optika?
(* Vagy akármelyik, amire rá van írva a TV hátán, hogy HDMI / ARC) -
janos666
nagyúr
válasz
perecKING #22713 üzenetére
Első tippre vedd le a pipát az LG Sync elől és kapcsold ki a SIMPLINK-et. Úgy emlékszem, hogy valamelyik zavarta nálam a TV békéjét a Denon AVR-el, és amúgy sem működött maga a funkció (nem tudta távvezérelni az AVR-t optikán át a TV, de várható is volt, mert nem gyártófüggetlen szabvány, de ezeknél a dolgoknál még azok sem szoktak).
-
-
-
Ren Hoek
veterán
válasz
perecKING #11485 üzenetére
Az a csoda, hogy eddig bírta...
80-100-as OLED fényen 300-360 óra kumulatív sárga logó az durván extrém...
Az RTINGS teszten kb 200-300 óra alatt jelentkezett már a 6-osnál a beégés.20-30, max 50 OLED fény mellett érdemes használni. Nyilván nem a te hibád, ezt fontos leszögezni. Hiszen gyári beállításokkal használtátok TV-nek a TV-t. Szóval ne vedd magadra!
Amúgy próbáld meg a garanciát, nincs vesztenivalód... de nagy eséllyel kapsz egy új panelt. Hívd fel őket nyugodtan...
-
Partizan182
senior tag
válasz
perecKING #11486 üzenetére
Itt a hiba, kvazi maxon járatod fél éve napi 18 órát. Nem verte ki a család szemét a fényerô?
Halado 1-2-t be kell allitani nappali/esti viszonyokhoz, oled light 50 fölé csak akkor ha a szpotlámpától végképp nem látjátok a képet. Rtings.com-on találsz pontos beállításokat.
Sajnos a default képmódok mindenhol ilyen túlvezérelt csiricsáré szarok, nem csak az LGnél. Háttértévére az oled nem a legjobb választás, jobban járnál LCDvel, azt lehet gyötörni ezerrel.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
perecKING #11455 üzenetére
A sárga és piros logók veszélyeztetettek. Szerintem 200 óra kumulatív használat alatt beég. Mondjuk fura, mert a sárga/piros tesztábrán kéne látszódnia, nem a szürkén. A szörkén még az RTINGS teszten sem látszott szinte semmi, csak sokadik hét kínzás után. Nézd meg kérlek egy sima sárga-piros ábrán is! (Youtube-on is van)
A Sky logó is piros, ahogy a Live Eurosport is. Ezekkel különösen kell vigyázni.
Egy jóideig hanyagold a Duck TV-t most. Reméljük meggyógyul.
-
Joshi
titán
válasz
perecKING #11455 üzenetére
A 2 panelzaj törlés a menüből volt? A 12 óra kevés, anno plazmánál én 24 órát járattam egy olyan csatornát ahol ha kizoomoltam a képet, akkor a logó nem látszott. Egy egész napos szimulátorozás után gyönyörűen ott maradt a HUD (sebesség, pozíció stb), szerencsére eltűnt. Nem tudom hogy OLED-nél használ a járatás, plazma meggyógyult tőle.
ui.: fontos hogy alacsony fényerőn kell járatni, ha nem elég a 24 óra akkor tovább.
-
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
perecKING #5565 üzenetére
"En nem neztem soha a Top Gear c musort DE! 4K HDR-ben odacsap! Es ez csak egy amihez nem kell angolul sem tudni..."
Már akit ez érdekel, mert én 8K-ban sem nézném...
De a Mónika só milyen jó lesz majd 4K.ban... Elképzelem a sok fogatlan "alkalmi szereplőt" UHD-ben.... hát, remek lesz egyszer...
"Viszont ma futottam bele abba hogy 100gb filmek mellett 1 kulso meghajto bizony keves.."
Majd rájönnek erre mások is, aztán jó lesz majd helyette felskálázott 1080p-s mkv.
Mikor sokan még egy normális külső lejátszóra is sajnálják a pénzt, akkor majd pont azok fognak 4-6TB-s HDD-ket venni, hogy elférjen rajta 80db film.... -
Strezi
őstag
válasz
perecKING #5374 üzenetére
Nekem PC-ről játszva nem volt automatikus a 3D. Távirányítóval ki kell választani. Ez videókártya és lejátszó specifikus, lehet hogy van olyan kombináció ami kiadja. Videókártya beállításaiban illetve az asztal tulajdonságaiban is be lehet állítani 3D-t ...
Ha a fentiek nem, akkor két dolog lehetséges:
1. Eleve nem a 3D anyag játszódik le az ISO-ból. Ha az lenne, akkor valamilyen módon torzított képet kellene látnod a TV-n a 3D mód aktivizálódása nélkül. Lejátszóban ki kell választani valamilyen módon a 3D módot.2. Megvan a "torzult" képed, akkor a távirányítón tudsz direktben 3D módot váltani. Addig kell nyomkodni, amíg rendbe nem jön, mert több lehetséges mód van.
-
Madwe
nagyúr
válasz
perecKING #5346 üzenetére
én c6ot vettem. Imádom a 3djét, igaz ritkán használom, de 4ks panelnél a passzív 3d ilyen kontraszt mellett elég meggyőző
Ugyanakkor ugye a c6 ívelt - ha nem szemből, hanem oldalról is fogod nézni, akkor megfontolandó. Én 1.5mről nézem az 55"eset, 2m széles kanapéról nem látszik a szélén sem az íveltség.
(#5347) daneel_hu Értem valamennyire, köszi
De nem görbékHúzz egy egyenes vonalat egy lapra s hajlítsd be olyan finomam mint a tv van, s nézd rendes szemmagasságból oldalról, nem lesz az görbe
Ha felfele lefele elkezded dönteni, akkor görbül...
-
Madwe
nagyúr
válasz
perecKING #5344 üzenetére
A panel is fejlődött kicsit, valamivel több nit, jobb near black, tonemapping stb. Ezek ugyanakkor sztem se érnek meg annyit, sőt.
játék mód ilag sokat javult egy frissítéssel igen.
a super hdrt meg felejtsd el, vmelyik marketinges odaírta a 7eshez s lehagyta a 6osról, semmi konkrétumot nem jelent. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest