Hirdetés
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Xiaomi Mi 9T Pro - tizenegyes!
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- VoLTE/VoWiFi
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
alaves
addikt
Nem dobja vissza, LG-nél általában otthonodban történik az alkatrészcsere, a szerelő meg sem nézi a szerviz menüt, mert az LG központ a tulajdonos szinte minden kérését, igényét elfogadja, gyakorlatilag elbírálás nélkül, a szélsőséges eseteket kivéve.
A Samsungnál a legrosszabb a helyzet, elbírálási procedúra, akadékoskodás, a szerződéses területi szerelőnek utolsó pillanatban történő munka kifizetés, stb.
A Sony és Philips garancia hozzáállás szintén korrekt, a Panasonic is rendben van általában. -
alaves
addikt
UTT: összes üzemidő
OFFRS C: a 4 üzemóránként lefutott 7 perces kompenzációk száma
OFFRS T: üzemidő
JB C: lefutott 1 órás pixelfrissítők száma
JB T: az utolsó 1 órás pixelfrissítő óta eltelt üzemóraÖsszes beállítás ---> Támogatás ---> OLED kezelés ---> Eszköz önkezelése ---> Memória optimalizáló
-
Ren Hoek
veterán
Mint az autókban a km óra, vagy elhiszed vagy nem.
Lehet a szervíz ki tudná olvasni a logot, ha létezik ilyen. Egyelőre semmi infó nincs róla, hogy ha létezik, ki tudják/ki akarják olvasni pl a szerviz menü mókolgatás naplóit.Valószínűleg igen, de ezt már tényleg csak a szerviz látja.
-
jookomak
őstag
Nekem még ilyen tv-m van, és tekintve, hogy alig pár 120 fps-es játék van, így csak emiatt nem éri meg lecserélni.
Méret miatt már annál inkább, én is ezen töröm a fejem, plusz én kategóriát is tervezek lépni, hangcucc is kéne, nagyon a pana 65 jz2000 felé kacsintgatok.Gz2000 hangja milyen? Mondjuk egy közép-felsőkategóriás soundbarhoz pl sonos arc képest? Voltam múltkor megnézni, de zajos áruházban nem igazán tudtam megszakérteni. Ezzel a modellel így egyben letudnám a kettőt.
-
Cyrin
addikt
chromacast, vagy mini pc, ezeket a smart funkciókat meg el kell felejteni. később még ennyire se fog működni egyik se.
más:
nézegettem új tv-ket, de az adott szekrényhelyre 55-ösben csak az LG OLED fér be (kis talpa miatt csak 72 cm asszem, nekem meg max 76 van)viszont én laptopot használok tv-re kötve böngészésre sokat, így ez meg kilőve. vagy marad a régi tv vagy kisebb 49-es sony lehet a megoldás.
-
janos666
nagyúr
A Dolyb az passthrough, szóval alapvetően csak a végponton állítható a hangereje. A PCM már ki van bontva, így minden ponton egyszerű.
- Ebből egy tipp: húzd maxra a box hangerő csúszkájátUgyanakkor a Dolby esetén is meg lehet szabni (nem általad, hanem a forrásban) egy offset értéket, amit bizonyos kimeneti eszköz figyelembe vesz, míg mások nem (pl. egy tvsorozat lehet hogy kér +7dB erősítést, de az erősítő ezt nem biztos, hogy betartja, ez lehet beállítás-függő, vagy fixen gyárilag eldöntött kérdés).
- Hogy ilyen szempontból a TV mit csinál ezzel, arra tippem sincs (a komolyabb AVR-eken lehet inkább nézegetni/állítgatni ezeket).Plusz sokszor lehet külön offset-et adni különböző forrásoknak az AVR-eken, de a TV ilyen szempontból megint passz.
Vagy van még olyasmi opció a TV-n, hogy megpróbálja összehangolni a csatornák hangerejét. Ez lehet, hogy csak PCM esetén működik, Dolby esetén nem (lásd első bekezdés, hogy miért).
(#23716) Joshi
Spórlásra a legjobb a VRR. Ami azt illeti eredetileg pont arra találták ki, csak később lett belőle "gamer" dolog. Persze itt már eleve a kamerának és operatőrnek kéne döntenie arról, hogy melyik jelenet milyen fps határok közt és hogy skálázódik dinamikusan (legfeljebb szimmetrikusan megritkítani lehet még utólag, ahogy mindig is lehetne 24fps-t csinálni 48-ból...). -
-
renatto
őstag
B7-en (légi antenna) én Sport módban hagytam végül. Abban elég sok mozgás/képjavító be van kapcsolva alapból, ami a tré adásokhoz kell. A színhőmérsékletet természetesen kedvemre átállítottam, mert alapból túl élénk volt. Így az Asztro tévé is hibátlan
és a gyorsabb F1, foci is rendben van...ui: de ha médialejátszón tévézek a UPC HorizonGo-val, akkor simán használom a "film"-re beállított Technicolor/ISF módokat.
-
Batyops
aktív tag
SDR játék mód Pc cimke nélkül mondjuk játékkonzol cimkével
Oled fény:25-30 sötét szobában (világosban 50-60 körül)
Fényerő:50
Kontraszt:90
Színmélység :50 ( A wide szintér miatt én visszavenném olyan 42 körülire akkor közelebb van az auto szintérhez)
Szintér: Wide (zárolva van nem állítható)
Képjavítók ki már amit enged játék módba
Dinamikus kontraszt: Ki
Dinamikus szín : Ki
Szinhőmérséklet: W45Pc cimkével pedig isf sötét vagy világos szoba módok
Itt annyi a különbség hogy a szintér Auto legyen mert itt nincs zárolva tudod állítani, a szinhőmérséklet pedig Meleg 2
A többi kb ugyan az.Hdr game mod ( pc cimke nélkül)
Oled fény:100
Fényerő:50
Kontraszt: 100
Színmélység :55
Szintér: Auto
Képjavítók ki már amit enged játék módba
Dinamikus kontraszt: Ki ( bekapcsolható max közepes állásba magas állásban már elég csúnyán hozzányúl a képhez a szineken is látszik)
Dinamikus szín : Ki
Szinhőmérséklet: W45A tv belső lejátszója teljesen jó winyóról vagy pendriveról. Ha kell a Hd hang akkor meg külső lejátszó de hát ahhoz nyilván komolyabb hangrendszer is kell. Ha jó a sima 5.1 akkor jó a tv belső lejátszója. Sok formátumot ismer én még nem birtam megfogni. De külső lejátszókkal nincs tapasztalatom ,de annak is vannak előnyei csak kérdés hogy áldozni akarsz e erre. Hogy képminőségben mit tud egy külső lejátszó a tv beépített lejátszójához képest az passz én sose használtam.
Ja és ami kimaradt a Ps videó beállításokban mindent tegyél autóra majd vált felbontást vagy ha Hdr jelet kap akkor is vált automatikusan.
Tv menüben a Hdmi deep colort kapcsold be azon a bemeneten amire kötötted. -
Win desktopon SDR szakértő sötét, oled fény 19.
BF5-öt meg FHD 120Hz-en tolom rajta, technicolor HDR-ben, oled fény 60. DX11-ben, 12-nek semmi értelme. Igy meg is van a 120fps-em általában.
4K-ban max a gyerek simse megy, mert ott mindegy az fps.
1070 azért nem elég arra, hogy a 4K60 is meglegyen stabilan. -
Nyugodj meg, nem te vagy a h*lye, hanem tényleg nem értenek hozzá. Az exFat perpill a legmodernebb fájlrendszer, a médialejátszóm is ismeri (kínai mindenes 4k-s) és a tv-m is. Az a gond, hogy itt nagyon sokan megragadtak az LG tudásánál, pedig pl a Pana csinált egy még jobb elektronikát az LG paneljéhez, nem véletlen vettem az fz800e-t és érkezik a családba egy 65 colos fz950e is holnap.
Visszatérve a fájlrendszerhez, pl az összes win10-es laptop és nagy gép is a családban exFat-on van már. Fura, hogy egy oled LG nem ismeri. Az meg, hogy nem ajánlja (valaki itt ilyet is mondott) az LG, az vagy nem igaz, vagy ha mégis, az azért van, mert nem tudja a tv. Persze, hogy nem ajánlja.😃Egyébként meg ez magáért beszél:
http://www.hazi-mozi.hu/a-hdtvtest-2018-as-tv-osszevetesenek-gyoztesei/ -
Nem az oled ismeri vagy sem, hanem a tv. A Panasonic FZ800e-m ismeri az exFat-ot. Sajnálatos, hogy a legutóbbi, legújabb (amúgy legjobb helykihasználást biztosító, de ez már informatika) fájlrendszert nem ismeri az LG. De egyébként ha azt nem ismeri, ismernie kell az NTFS-t. Az majdnem ugyanolyan jó. E kettő közül valamelyiket ismernie kell, mert csak ez a kettő fájlrendszer teszi lehetővé, hogy 4 Gb-nál nagyobb méretű fájlokat is tárolj a pendrive-on. Már pedig minden valamire való film ennél biztosan nagyobb méretű.
Tehát formázd NTFS-re. Én meg maradok az exFat-nál. -
Nézd, csak arra próbáltam rávilágítani ha én kb. 20mp alatt megtaláltam a megoldást az exFat problémádra, akkor az "Ott Dolgozo Igazan Hozzaerto aki ért is az Oled-ekhez" Eladónak is ment volt, főleg ha valóban 65" B8 van otthon ... Szerintem.
(bocs ha kissé szarkasztikus lettem volna) -
dh66e
veterán
-
janos666
nagyúr
Először válts netet, ha akarsz, aztán mégis menj át a router topic-ba.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Addig pedig annyi, hogy ha dual-band és két SSID van a két frekvenciához (de lehet, hogy csak 2GHz-et tud, vagy 2G és 5G közül egyszerre csak egy működhet, ezt neked kell tudni vagy máshol megkérdezni), a TV-t az 5GHz-esre küldd. Vagy ha nem kényelmetlen, akkor kösd be inkább UTP kábellel (az a legegyszerűbb, ha nem kell miatta falat fúrni).Ha belépsz, csak óvatosan nézelődj a szervizmenüben, ne legyen belőle baleset.
Az üzemórát meg tudod nézni rögtön az első ablakban, ami bejön, majd kilépni azzal a gombbal, amivel beléptél.HDMI kábel: beállítod a legmagasabb felbontást/frekit, amit tudsz és nézed van-e képhiba (általában feltűnő, ha van, de ritka), vagy kiírja-e a TV, hogy hibás a jel (gyakoribb).
-
janos666
nagyúr
Kösz, de az a baj, hogy amint lesz megfizethető HDMI 2.1-es VGA, ami támogatja a VRR-t (tippre 2020 ősze), akkor meg C9-re fogok vágyni, és azon zsörtölődni, hogy a B8-ról könnyebb lett volna C9-re váltani
)Mihez kell a szerviztáv? Téma-összefoglalóból leágazva >>>
A WiFi-nél legtöbben eleve külön SSID-t használnak 2 és 5 GHz rádiókon. Nekem egy külön manager alatt van minden rádió egy SSID-vel, hogy szakadás nélkül roaming-oljon minden mobil, végig lehessen sétálni a kertből a padlásig WiFi-n telefonálva. A szolgáltatós router az nem ilyen.)
Bármi jó, ami nem lóg sokkal túl a VESA csavarfuratoktól a peremek felé. Szemből bal szélen van minden csatlakozó, és jobb szélen a tápkábel, középen nincs semmi (csak a talp díszítő fedele, amit fel se kell tenned, ha közel rakod a falhoz).
Nekem azért van most asztalon, mert ebbe a falba mögötte nem lehet fúrni, és arra várok mikor harácsoljak össze szívességből egy egyedi gyártású állványt.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Grande Ale
őstag
Szerintem ne idegeskedj, itt ha kérdezel, akkor a válasz az összefoglaló, meg persze a nézze úgy, döntse el maga mindenki, ahogy neki a legjobb. Én már csak olvasgatom néha ezt a forumot, bár arról is leszokom szerintem. (beégésen kívül más nem nagyon megy.)
Szerintem az előre beállított képmódok elég jók, 4K HDR filmhez az otthoni mozi is jó, bár most lehet megköveznek érte. Próbálgasd nyugodtan, nagyot szerintem azokkal a beállításokkal sem lehet hibázni. Meg hát ugye nem vagyok mi képtechnikusok, mint egyesek.

-
daneel_hu
addikt
-
daneel_hu
addikt
Nagyon-nagyon nehéz dolgod lesz.
Alig van különbség a B8 és C8 között, a legnagyobb a design és a processzor.
A B8-ban a tavalyi CPU van, nézz utána mi a különbség a tavaly és az idei között.Itt esetleg:
www.4ktvcomparison.com/lg-oled-b8-vs-oled-c8-review-oled55b8pua-vs-oled55c8pua-oled65b8pua-vs-oled65c8pua/A fentieken kívül csak a design-ban van különbség, a c8 szerintem szebb de ez is egyénfüggő.
Valószínűleg fejlettebb a mozgásmegjelenítése a c8-nak, HDR-ben pedig magasabb fényerőt enged neki a szoftver.Ha van rá keret, akkor én a c8-at venném, nem nagyon szórakoznék az összehasonlítgatással.
-
daneel_hu
addikt
A c7 és a c8 közötti különbséget keresed... szemmel ha jól értem?
Maximum mozgásmegjelenítésben lehet különbség, esetleg kapcsoltasd be a BFI-t a c8-on. (24p-s anyagon)Vigyél valami sportműsort is jó minőségben, pl ahol gyorsan mozog a labda. (foci, tenisz, ilyesmi) Hokit azért ne.

És kapcsold be a TruMotiont sima-ra, vagy élénkre.
Ha van különbség a két tv mozgásmegjelenítése között, akkor a BFI-n kívül esetleg itt megmutatkozhat.
A gyors labdát amúgy a c8 sem fogja tökéletesen interpolálni. (szerintem) -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Energiaital topic
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Apple MacBook
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- LG OLED55BX3LB 4K 120 Hz Smart TV
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 77S90F 83S90F 83S90D 3év
- 3D 4K Oled Dolby Vision (LGOLED C6EP/LGOLED E6P/LG OLEDG6P)
- LG (77C47LA) 195CM 144HZ 4K OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ! UJ MODELL
- LG 48"-os Smart OLED TV (2025.-ös) - Dobozában,2026.Júliusig Garival!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Eredeti Lenovo 90W szögletes (téglalap) notebook táp + kerek átalakító egyben eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Lenovo T495 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, újszerű állapot, számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

és a gyorsabb F1, foci is rendben van...

)
)

Vhiktor