-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
-
Pro Koryak
addikt
válasz
polonic #97380 üzenetére
Megnyugodhatsz, az a fali tartó az LG-nek ilyen nagy tételben nem kerül sokba, nem biztos, hogy többe van, mint egy komolyabb talp.
#97378 KoNZoLik@
ja, hangváltók, belső kábelezés a több millás hangfalakban is nem ritkán eléggé tré szinten vannak csak ezt ugye nem látod, de egy 3Ft-os öntapadós készülék láb ... bicskanyitogató.
-
Quadgame94
őstag
-
alaves
addikt
válasz
polonic #95832 üzenetére
[link] tsMuxeR_3.01_beta, persze ha tényleg DV metadatos és tudja a TV azt a DV profilt is.
Nem is biztos, hogy látni fogod a jobb képet. Éppen néztem azonos anyaggal HDR10 vs. HDR10+. Még a 'tavas' HDR10+ teszt videón is épphogy látom a dinamikus metaadat működését, kis különbség azért van. -
ρσгτσ
addikt
válasz
polonic #91576 üzenetére
Minden műszaki eszköznél pontosan tudják, hogy bontva mennyi a bekerülési, tehát nettó összeg. Komponens, jogdíjak, egyebek. Mindig vannak ilyen költségek, és mindegyiknél magas a teljes összeg, ha ezeket összességében nézed.
Más gyártók is megoldják az olcsóbb készülékek között, és nem piacvezetők, mint a Samsung.
Szerk.:
Nyilván ezzel szemben az ingyenes HDR jobb konstrukció, csak hát egy Samsung -ról beszélünk. Nem az Ikimi Kft -ről. -
hunspikey
őstag
válasz
polonic #89590 üzenetére
A szemcse, főleg ha eredeti ezüst kolloid szemcse és nem digitális utólag hozzákevert monokromatikus szemét, nem minősíthető zajnak és nem is eltüntethető. Minél érzékenyebb filmet használtak felvételkor illetve minél agresszívebben hívták elő (ezt hívják push technikának) annál prominensebb lesz a szemcsezaj, főleg a sötét tónusok esetén. Ez adja a szépségét, sajnos ma már alig látni, illetve a genyó streaming szolgáltatók nagyon fújnak rá mert viszi a bitrátát rendesen
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
polonic #89590 üzenetére
Nem nagyon, a forrás ilyen, a "képjavítók" bekapcsolásával leginkább csak rontani fogsz a képen.. azért szemcsés mert van a filmszalagon amire forgott a film egy ezüstös réteg aztán az utómunka során ez az ezüstös rétegnek van köze a szemcsésséghez a filmen, viszont ez azért van hogy megmaradjanak a részletek. Most ez mai szemmel talán zavarja a legtöbb embert, viszont nem poénból hagyják meg ilyennek az utómunka során.
-
alaves
addikt
válasz
polonic #89123 üzenetére
A DV és/vagy HDR10 adatokat tartalmazó mkv fájlok pár perc alatt újra kódolás nélkül veszteségmentesen konvertálhatók ts-re pl. a tsMuxeR_3.01_beta-val pár perc alatt (külső feliratként pedig az mkv-ból kiszedett feliratok használhatók azonos fájlnévvel/pl. Inviska mkv extrakt/). Így az LG OLED-ek belső lejátszóján DV-ben látható a film.
-
Black Dragon
addikt
válasz
polonic #88375 üzenetére
Köszi az infót, sajnos Telekomnál az a tapasztalatom, hogy az új készlet beérkezése után árat emelnek, csak addig hagyják a korábbi árat az oldalon. Köszi az infót a talpról, nem olcsó mulatság azért, de akkor te azt mondod, hogy megér kb +200k-t a G3? Tud ennyivel "többet"?
-
resist
tag
-
kolosszus87
senior tag
válasz
polonic #87034 üzenetére
Jók, Samu QD-oled technológia hozzáadott értéket ad a képminőséget tekintve, nagyobb színtérfogat, erőteljesebb színek HDR-ben. Ez a fő különbség ami szembeötlik. Beégéssel kapcsolatban túl sok tapasztalat még nincs, elvileg a hírek alapján érzékenyebb lehet rá mint az LG féle Woled. S90C az kb a tavalyi S95B szintjét hozza, pár csiszolasát hajtottak végre, de kb ugyanazt nyújtja. Az S95C most a csúcs a Samunál, elsősorban fényerőben tud többet mint mint az S90C (1000 vs 1300nit kalibrált képmódban), designosabb, prémiumabb felépítése van...ezek a fő különbségek.
-
válasz
polonic #60489 üzenetére
LG angol honlapján általában megtalálod a firmware-ek mellett.
pl: Software & Firmware | LG U.K.
Itt most ennyi van a referenciában:[05.30.20]
1. Software update contains minor bug fix -
Strezi
őstag
válasz
polonic #55504 üzenetére
A panel és a belső feldolgozás kezdetek óta 120Hz-es, még az én C6-omon is. Hogy tud-e 120Hz jelet fogadni, az más tészta.
Ami itt a BX nem ajánlást illeti, annak pedig szinte semmi köze az az előtti B sorozatokhoz. A BX-re sikerült annyira visszabutítania az LG-nek az alapszériát, hogy már láthatóan rosszabb mint a CX. Előtte nem volt ekkora a különbség, illetve nem is volt annyi hibája a B sorozatnak. Legalábbis én nem emlékszem az itt "asztalt verő" B 6-9 tulajdonosok faláira -
PuMbA
titán
válasz
polonic #45435 üzenetére
Most a COVID miatt egy ideig nem fognak többlet pénzt ölni abba, hogy 24 helyett 60fps-es filmeket csináljanak, ez biztos
Egy 60fps-es filmet csinálni mindig drágább, mint 24-et (jobb CGI, jobb díszlet stb.), mert sokkal nagyobb szintet kell megugorniuk. Így is 200 millák repkednek néha 24fps-es filmre és egyre több a (24fps-es) bukott film is az utóbbi 1-2 évben. Én nem látok semmi biztatót ezzel kapcsolatban.
-
-
tutitibi
senior tag
válasz
polonic #37197 üzenetére
Hát, hülyeség az IQ. Ilyen szabvány nincs csak DV. Ez egy új Pana feature lesz.
2 hónapja van Pana 65GZ950-em, DV-vel, nem IQ, de az enyémben is van fényérzékeny szenzor és a DV adás adások olyanok, mint a videón. HDR-es. Ahogyan kell.
Ami a video elején van, butaság, akkora különbség nemigen lesz a DV és a DV IQ között.KItaláltak még valami filmmaker módot, nem tudom az mit takar, a marketingjük szerint már a 2018-as FZ800-at és a 2019-es GZ-t is Hollywood ilyen olyan válogatott mérnökei segítették HCX Pro blanlablabla.... 2020-ban nem változott semmi, a film az film maradt.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
polonic #30264 üzenetére
Nagy háztartási gépek egész más kategória. Az egészen más divízió LG házatáján belül is. Nekem audiovizuális eszközeim voltak LG-től és ("mini hifi", DVD, DVD író. stb) mindegyik elromlott, sajnos eléggé korán... éppen a garanciaidő lejárta után pár héttel. A tévé most lesz 2 éves. Kíváncsi vagyok, meddig bírja. Remélem sokáig, mert most nem tudnék másikat venni.
(#30263) Pro Koryak: 380-ért nem sokat pö@ölnék, hogy melyiket válasszam, de nem ez a jellemző ár, ha Panasonic-ról esik szó.
Azta qrva, tényleg 380e az FZ800. Ha lenne most rávalóm, hejj...
-
chros
őstag
válasz
polonic #28684 üzenetére
Vigyazat:
- 5.*-os fw-rol (meg?) nem lehet visszaterni korabbira, ha gond van (LG kiszedte a downgrade funkcio elerhetoseget)
- van 1-2 user aki azt allitja, hogy a 4.10.65-ben megjelent gamma problema nincs orvosolva az 5.10.10-ben (de hogy ez tenyleg igy van e, az jo kerdes, mert a guruk nem mernek frissiteni a fenti gond miatt, igy pl en sem) -
janos666
nagyúr
válasz
polonic #27382 üzenetére
Ja, hát azon túl egy friss Visszaállítás (alapállapot) után ugyan úgy, mint a többi: Élesség le 0-ra, minden dinamikus izé-mizé Ki-re (kivéve a Valós Mozi, de HDR-ben az általában úgyis kiszürkül), a többi szám/csúszka maradnak alapon (OLED Fény itt 50-en, nem kell felhúzni 100-ra, mint HDR10-hez).
Esetleg a TruMotion-t ha nagyon akarod húzd fel Egyedi-ben 3-ig, de én nem szeretem az interpolációt. -
janos666
nagyúr
válasz
polonic #27380 üzenetére
Sötét szobába a sima Színház. Az Otthon kivitele feleslegesen világos, esetleg fényesebb szobába jó.
Sajnos nemrég figyeltem, hogy mint ha az Otthon-t követné a C8-on a Játék. Mint ha C7-en még a sima Színház-al egyezett volna, ahogy HDR10 esetén teszi.
(Bár amíg a C7 volt nálam, szinte végig hibás volt a Doby mód az nVidia driver-ben és amúgy is jobb játékra a HDR10, szóval csak kíváncsiságból nézegetem néha a DV módot játékokkal, elképzelhető, hogy a C7 is olyan volt, mint a C8.) -
törölt tag
válasz
polonic #26221 üzenetére
Honnét származik az információ, hogy a signature modellekbe válogatott panelt szerelnek? Nem először olvasom, de senki nem támasztotta alá.
(#26223) ribarszki: "Panelcserekor" nemcsak a panelt cserélik, van azon egy kokrét típushoz passzoló keret (?) is. Ezt jobban tudják akik láttak már ilyet, de szerintem ezért válaszolt nemmel a szervizes. Ő mást ért panel alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Újabb variáns érkezett a Cooler Master legfelkapottabb Mini-ITX-es házából
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elektromos autók - motorok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Tőzsde és gazdaság
- HP notebook topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- PR-Telecom
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged