- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
renatto
őstag
válasz
Khaosz55 #23719 üzenetére
HDMI 2.1 >>> 4K 120hz illetve majd a 8k 60Hz. A táblázatban látható hogy mit fog tudni az új szabvány. Viszont nem feltétlen kell új kábel, mert lehet a régebbi kábelen is át fog menni egy-egy résztulajdonság (VRR vagy eARC). Illetve frissítéssel akár a régebbi HDMI portok is képesek lehetnek 1-1 új tulajdonságra, ahogy az Xbox One X -en is elérhető néhány előnye a HDMI 2.1-nek, de nem mind... ALLM, VRR.... De kérdés melyik gyártó fogja frissíteni a korábbi modelleket és melyik nem.
-
válasz
Khaosz55 #23644 üzenetére
Ha van tartalom egy adott zónában semennyire, hiába az FALD.
A nem FALD, sima edge lednél QLED-nél meg még annyira sem.Amiben verik az OLED-et az a maximális fényerő. Ezért van az hogy nappali körülmények között jobbak (ott nem annyira számít a fekete)... este meg rosszabbak.
-
Joshi
titán
válasz
Khaosz55 #23570 üzenetére
Ne haragudj, de én a helyedben simán megfordítanám a nézési oldalt. Én a tévét inkább a falra tenném a kanapét meg ahol most a tévé van. Nem jó ha a kijelző mögött ablak van, persze este nem számít de nappal mindenképpen rontja a szemet. A másik meg a járólap ami nagyon rontja a hangzást, legalább lenne egy szőnyeg. Ez csak egy megjegyzés, ne vedd sértésnek.
-
janos666
nagyúr
válasz
Khaosz55 #23570 üzenetére
Szerintem a hátát nem annyira érdekli a napfény (max elkezd szétmállni a műanyag ~10 év múlva, ha nem UV álló, de pl. a valódi fa bútor színét is "kiszívja a nap", de még a kerámia csempe égetett mázas festését is fakítja szép lassan a napfény, az emberi bőrt is öregíti), csak a szemből jövőtől lehet érdemes kiemelten félteni (mármint jobban, mint általában bármit, amit közvetlen, erős napfény ér, akár a saját bőröd, de az se egyik hétről a másikra fogja tönkre vágni, ha néha belevilágít a nap).
-
janos666
nagyúr
válasz
Khaosz55 #23350 üzenetére
Maguk a TV-k általában kicsit túl lágyan nagyítanak (de ilyen volt ez FHD TV-ken is a még kisebb forrásból). Ez különösen igaz pár LG-re, legalább is néhány képmódban, de a B8-on már nem láttam ilyet (a "korrekt" képmódokban, amiket érdemes lehet használni ettől függetlenül, azok tűrhetőek).
Őszintén szólva valódi 1080i50 adást sohasem néztem még OLED-en (nem dugtam még rájuk koax-ot próbaképp sem).
HDMI-n PC van rákötve, így az nagyít és tol esetleg deinterlace-t (de nem viszem túlzásba, nem használok semmi "placebo level AI Skynaet reconstruction" resample algoritmust, ami szétizzasztja a gépet, csak amit a Pascal GPU csinál DXVA2-vel). Így semmi bajom az 1080p24 Blu-Ray anyagokkal, vagy akár 1080p25 tvsorozatokkal (de ilyet nagyon keveset nézek). Gyakorlatilag ugyan olyan élvezhetőek, mint előtte a Pioneer 5090H-n is voltak (kivéve, hogy szubjektív ízlés tekintetében én is megszerettem a plazmák ditherzaját, amolyan "otthoni moziélmény" része lett, de megvagyok nélküle, legfeljebb pár régi filmhez hiányolom, amit sokat néztem plazmákon).
A beépített Netflix app-ot is használtam még a C7-en. Fogalmam sincs, hogy az pontosan mikor milyen formátumot tol (nem kerestem meg a TV-n a debug OSD-t az infókért, de talán még PC-n sem ír ki mindent), de mikor nem volt gond a netes kapcsolattal (néha van) és hozta az előre ígért dolgokat (a menüben a cím alatt kirakott logók a képről/hangról, hogy HD, UHD, stb), akkor azzal sem volt problémám.
Igazi SD-t nem is tudom, hogy néztem-e már OLED-en. Ahhoz ma már nagyon fanatikusnak kell lenni, hogy előkotorj egy régi DVD-t, mert nem is létezik belőle HD remaster (mert pl. direktben VHS-re lőtték, így nincs mit többet előkotorni, mint ami a DVD-re rákerült). De az SD TV adás az szerintem FHD plazmákon is borzasztó, csak pl. 50"-t >=3 méterről nézve tűrhető (vagy 65"-t egy nagy szoba másik széléről).
-
Locutus
veterán
válasz
Vannakk már FHD TV adók? Milyen szolgáltatónál?
T IPTV-n lehet tudni melyik csatorna milyen felbontású? Én a legtöbbet max 720p-nek érzem... bár lehet hogy a bitráta meg a tömörítés miatt, de sosem éreztem úgy, hogy FHD-t szolgáltatnának bármelyik csatornán is.Amúgy szerintem felskálázási minőségben az OLED sokkkal közelebb van az LCD-khez, mint a Plazmához. A plazma még mindig jobb (szubjektív) képminőséget produkál alacsony minőségű tartalmakkal.
-
AkosKJ
tag
válasz
Szerintem ha csak a Upc, vagy digi a fő forrás akkor ne vegyél oledet mert felesleges 300 k körül jobb lcd kapsz erre a célra.
Én is használom tv re upc nél de igazából az Oled HDR vagy jó minőségű anyagok esetén adja azt amit várna az ember tőle.
Sajnos egyik szolgáltató se nagyon fejleszt adás ügyileg németbe már sok a HD adó sőt sky már van egy 4K adó is.Mondjuk valljuk be kB semmi értelmes film nem megy vagy végtelenitve minden nap ugyan az a film.
-
-
-
renatto
őstag
válasz
A Magyar tv adások 99% többnyire csak 1080i, az általad írt FHD helyett. Így csodára ne számíts. Ha Sonyt veszel, azon a mozgás valamivel jobb lesz, de a jel attól még sz@r lesz, abból meg nem lehet várat építeni.
És akkor még azzal nem is számoltunk, hogy nem minden adó HD, mivel azzal akkor már vallatni is lehet.
-
Partz
senior tag
válasz
Khaosz55 #23257 üzenetére
Kezdetben ez valóban így ment, bár teljes év csúszás sosem volt. Amit az LG év elején bemutatott (január CES) azt a panelt más gyártó, az év végi modelljében (szeptember IFA) használta. Ilyen volt ha jól emlékszem a Pana CZ950.
Viszont 2017 óta minden gyártó az aktuális legfrissebb panellel dolgozik/fejleszt (Sony A1, Pana EZ) szériától kezdődően, ezt a makrofotók is bizonyítják. Ezt egyébként elmondja az összes gyártó ezeken a kiállításokon; "a legújabb, idei évi paneleket használjuk". Sőt ha visszaolvasol, pl a Philips tavaly év végén újabb használt, mint az aktuális LG modellek. -
Corleone
újonc
válasz
Szerintem jobb a képminősége egy Sonynak vagy egy Panasonicnak.. Japánok még mindig jobb elektronikát tudnak készíteni, mint maga az LG, de ez az én véleményem. LG promóterek szokták reklámozni, hogy mindegyik gyártó régebbi panelt kap, de ennek sok értelme nincs. 1 Gyára van az LG Displaynek és már logisztikai okok miatt sem fog tavalyi vagy az előtti paneleket egy raktárban tárolni. Horribilis összege van egy raktárt fenntartásának. Külön gyártó sort meg nem fog fenntartani megint csak a LGD, mert nem éri meg. Fogyasztó világban élünk, de annyit gyártanak amennyit kell. Többet nem. Most egy új autót akarsz, akkor arra is 3-5 hónapot vársz már lassan...
-
daneel_hu
addikt
válasz
Khaosz55 #23269 üzenetére
Nem a fehér vagy átlátszó statikus elem veszélyes, hanem a piros vagy sárga. Vagy élénkzöld.
Ezek hosszú távon gondot okozhatnak.
Olvasd a topikot, kb minden hónapban 10x leírjuk mire kell vigyázni. Vagy olvasd el az összefoglalót.Ha minden nap órákig megy a Nickel vagy Natgeo vagy SPORT1, akkor szerintem ne vegyél oledet.
(szerintem!) -
daneel_hu
addikt
válasz
"MM-ben eladó azt mondta hogy az LG kapja meg a friss panelokat a konkurencia meg elöző éves panelokat. Ez igaz lehet?"
Egy makroobjektívvel símán ki lehetne deríteni.
Érdekes ha ez így lenne mert szerintem az LG-nek nem érdeke. Nincs belőle semmi előnye.
Annyi panelt ad a konkurenciának amennyit akar (annyiért amennyiért akarja), magyarán még azt is meg tudja nagyjából határozni, hogy a konkurens gyártók oled-téren hányféle modellel rukkolhatnak elő.
Kényelmes helyzetben vannak, szerintem semmi szükség nincs ilyesmire. -
renatto
őstag
válasz
Biztos kamu. Érdekes lenne ha a Sony meg a Panasonic 2017-es panelokkal versenyben lenne 2018-as panelokat használó LG-vel! Sőt néhány ponton oda is verik.
PLA azért fontos mert az van a Magyar piacra szánva, míg az LLA osztrák/német, így azokat nem szervízeli az itthoni LG garanciában.
-
renatto
őstag
válasz
Khaosz55 #23251 üzenetére
Az új modellek április-május környékén jönnek (a B sorozat úgy emlékszem még később) és azoknak az árai jóval magasabbak lesznek, viszont a korábbi modellek árai esni fognak.
Pana FZ800 van még vagy Sony AF8 hasonló áron (750-800k). Melyik miben jobb kicsit, de nagy különbség nincs. A B8 > C8 közötti különbség nem biztos, hogy ér 100K-t, ha nem a képet fogod pásztázni folyamatosan emiatt. Kinézet, hang, A7/A9 chip és valószínűleg némi fényerő többlet a C8 javára.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Khaosz55 #19576 üzenetére
Most épp plazmát nézek a nappaliban.
Azért a mozgásmegjelenítése jobb az olednél, de sokat számít a megszokás.
2 évig oledet néztem... most épp 1-2 hétig valszeg' plazma lesz.
Első nap lehidaltam a mozgástól... de most fura mód elkezdett zavarni.Szóval, számít mit szoksz meg.
Mondjuk az LCD-t nem akarom megszokni.Az olednek van hová fejlődnie, egy értelmes BFI azért nem ártana.
-
Joshi
titán
válasz
Khaosz55 #19576 üzenetére
Sok tesztnél kiderült hogy jobb az OLED feketéje mint a plazmáé, ezért nem kell köröket futnod. Tulajdonképpen mindenben jobb az oled mint a plazma kivéve a mozgásfelbontás, na és a BFI miatt jobb a plazmán a 24p judder habár sokak nem bírják a plazma vibrálását. OLED-nél még sokáig nem lesz használható BFI, mert ahhoz kell a fényerő meg a nagyon magas képfrissítés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged