Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- One mobilszolgáltatások
- Pebble - az átgondolt okosóra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Nem lesz olcsó a Realme GT 8 Pro Európában
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
chros
őstag
válasz
ribarszki
üzenetére
Csak akkor, ha az uj fw a keppel kapcsolatos hibakat hivatott javitani. De ez meglehetosen ritka, mint a feher hollo.
(#26407) Locutus: "Jött szoftverfrissítés B8-ra, és visszrakta az összes beállítást alapra"
Itt sem (4.10.65).
(#26422) krx21: "Melyik boltban lehet másolható filmet venni?
"Semelyikben, de ezek csak backup allomanyok!

(#26424) janos666: "3DLUT ... nem is nagyon engedi a CalMAN, hogy export/import, csak magának tárolja "titkosan""
A kis penzhajhasz banda!

(#26424) janos666: "ne frissítsenek (kapcsolják ki az automata frissítést, és ha tudják, akkor ne engedjék, ha mégis megkérdezi települhet-e..."
Ezzel a gond az, hogy minden bekapcsolaskor megkerdezi ezt.
Valaki blokkolta mar az LG update server-eit a router-eben? Ha igen: milyen domain-eket pontosan, es milyen mas funkciokat erint (pl. app update, stb)?(#26424) janos666: "ha mindenkinél reset-elnie kéne elvileg, mivel a "macro block fix" után érvénytelen lesz a régi képbeállítás"
Nincs a changelog-ban errol semmi, es remelem a *.65 nem tartalmazza! (Nem volt idom tesztelni tegnap, majd ma megnezem.)
Tegnap csinaltam egy uj 3dlut-ot (DisplayCal) gamma 2.4-hez (*.65 firmware-rel, nem emiatt, mas okbol), es az eredmeny katasztrofalis lett:

- csak white point-ot allitottam D65-hoz (R -5, B -6): 0.4 dE error volt kezdetkor
- ellenorzeskor sotet pirosnal (RGB: 38,0,0) 13 dE volt az error!
-- sotetpirosnal??!!!
-- plusz 6440K lett a vegeredmeny (tul meleg)
-- plusz a vegeredmenynel a 100% feher 2 nits-el kevesebb lett, mint az elejen: igy bejott az a tenyezo amirol korabban irtal (az ABSL kikapcsolva IN-START-ban)Eredmeny: 3dlut ki/bekapcsnal sikerult eloideznem a makroblokk hibat!
Tokeletesen ugyanaz tortenik, amit j82k szemleltetett a fenti linken.Ez kb az 5. 3dlut amit csinaltam, s eddig nem volt ilyen gond (az is igaz, hogy white pontot nem allitottam egyik elozonel sem). Remelem nem az uj firmware, hanem ... valami mas ...
Van egy kozel jo 3dlut, majd azzal megnezem.(#26447) ribarszki: "Észrevettetek változást valamiben? Színek, stb?"
Majd este kiderul, remelem nem

-
janos666
nagyúr
válasz
ribarszki
üzenetére
Én pl. szinte mindig megkérdezem, hogy az aktuálisan legutolsó firmware van-e már a készüléken, illetve megengedik-e, hogy feltegyem azt én, ha még nem, majd azt javaslom, hogy csak nincs valami olyan probléma a készülékkel, amit ők is tapasztalnak és ismert módon javítja egy új verzió (legalább is ígéri a gyártó, vagy mások beszámolói alapján megteszi akkor is, ha nincs benne a hivatalos changelog-ban, stb), akkor ne frissítsenek (kapcsolják ki az automata frissítést, és ha tudják, akkor ne engedjék, ha mégis megkérdezi települhet-e...).
(#26420) Joshi -- A 3DLUT-ot nem tudod papírra jegyzetelni. Vagyis ha kinyomtatom neked egy könyvbe, akkor se tudod visszaírni (de jelenleg nem is nagyon engedi a CalMAN, hogy export/import, csak magának tárolja "titkosan"). Se LG-nél, se Panasonic-nál (vagyis a régebbi Panasonic GZ-n még talán, mert ott azt hiszem még pendrive-on kell eljuttatni a file-t PC-ről TV-re, nem IP hálózaton, de idén már a Pana is IP-s lesz).
(#26417) Locutus - Nem hallottam mástól, hogy reset-el, viszont nem lepne meg, ha mindenkinél reset-elnie kéne elvileg, mivel a "macro block fix" után érvénytelen lesz a régi képbeállítás (akár felhasználói menüs, akár LUT-os), konkrétan jobb lesz az LG alap, mint a régi egyedi. Bár ez csak az Expert menüre igaz (abból is csak a 2 és 20 pontos szürkére), a főmenüs OLED Fény-t és hasonlókat hülyeség legyalulni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Villanyszerelés
- iPhone topik
- Építő/felújító topik
- Nintendo Switch 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fujifilm X
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- LG (77C47LA) 195CM 144HZ 4K OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ! UJ MODELL
- LG 65C5 - 55" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- LG OLED 55 G2 okos TV - 139cm, 4k - színkalibrált
- LG 42C5 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen8 CPU
- 3D 4K Oled Dolby Vision (LGOLED C6EP/LGOLED E6P/LG OLEDG6P)
- 220 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4070
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4511
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4647, 100% Akkumulátor
- 27% - NZXT C1200 White 1200W 80 PLUS Gold ATX3.1 Tápegység!
- AKCIÓ! ASUS H110M i3 6100T 8GB DDR4 250GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Kolink Inspire K2 aRGB 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
"

Egyébként is célszerű feljegyezni, soha nem lehet tudni mit hoz a jövő.
Vhiktor