Hirdetés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Yettel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Telekom mobilszolgáltatások
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
szkutyi
addikt
válasz
zenit73
üzenetére
Szar az anyag...szedj remuxokat és nem lessz ilyen
.semmi köze a tv-hez..vagyis igazából annyi van hogy 4k és újabb, ezért már ezek a tomoritesből adódó hibák már kijönnek rajta...nem hiszem hogy kell neked a 100gigas verzió,sok 1080p 10-20 gigás mesénk van, amin nincs ilyen probléma 
-
válasz
Ursache
üzenetére
Mindig, ezt 5x visszaléptettem a fényképezés miatt. Ez 2021-es film, vagyis kb. 3 éve szippantottam le. Azt még kipróbálom, hogy ugyan ezt megpróbálom megkeresni és újra letölteni, hogy akkor is ilyen vagy nem. Mivel meg akartam nézni, leszedtem egy másik (nagyobb) verzióban, az hibátlan. De nem ezen múlik, néha szedek le 720p-s filmeket, mind hibátlan, és ez is az, ha régebbi tv-n indítom el. Olyan is előfordul, hogy valami csak FHD-ban, 3-5GB méretben van fent, ami már nálam is a siralom kategória, de ha nincs más leszedem, és hibamentesek az ilyen fájlok is - ezt csak azért írom, mert majd jön 1-2 fórumtárs, hogy csak 100GB-os full minden fájlokat nézzek, mert ha nem akkor ördög és pokol...
-
Ursache
senior tag
válasz
Ursache
üzenetére
Ide is irok egy updatet.
koszonom a sok tippet es HSZ-t.
Jaja, pendrive-rol valoban nem probaltam, ezt celszeru megneznem.
A vodafone altal adott routermodem tudja az 5ghz-t, az auto steeringet kikapcsoltam, kulon ssid ala vettem a 2.4-t es 5-t, igy valoban gyorsabb lett (170Mbps) a speedtest.net. de megsem igy sem viszi teljesen hibatlanul a 120Mbps (gopro hero 11) HEVC MP4-et.
Es valo igaz, nalam sem merult fel az elmult 5 evben ilyen igeny (azota lg oledezem), meg ez teljesen marginalis, ez mar nagyon nagy bitrata, emiatt valo igaz hogy lesporoljak a gigabites ethernet adaptert, koszi a beirast!
Az usb rj45 eddig nem akar mukodni. Asztali gepen kiprobaltam, azon viszi a >800Mbps-t, de tv-n nem lat ki a netre.. mit ertek ez alatt?
Gradualisan romlott el
eloszor bedugtam, nezzuk: dns-nel hibat irt, de a local gateway-ig el tudott menni. Tehet a 192.168.0.X bejott, de semmi tobb. Aztan most mar az sem.. ez nem tudom mitol, meg nyuzom a napokban.Ha lesz update irok.
-
válasz
Vhiktor
üzenetére
Már intéztem közben, sikerült egyet lefényképezni, ezek tizedmásodpercekre jelennek meg a kép különböző pontjain, ebben a filmben folyamatosan, ez a nézhetetlen kategória.

Ez a film, 55BX-en hibátlan volt, tegnap 55CX-en is, a két újabb tévémen (55C3, 42C2) ezek a blokkosodós hibák folyamatosan láthatóak.
-
válasz
szkutyi
üzenetére
Mkv mind szerintem, régivel és újabb (1-2-3 éves) letöltésekkel is látható egyik-másik filmen. Jellemzően sdr filmeket nézek.
Nálam is visz mindent, nem azt írtam, hogy nem viszi, hanem azt hogy képhibák vannak, olyan mintha valami baja lenne a HDD-nek, de csak az új 22-23-as évjáratú tv-ken látható.
-
Quadgame94
őstag
-
Nem emlékszem, hogy felhoztam e ezt idén, de most a "végére jártam" így leírom.
10+ éve gyűjtöm a filmeket, tükrözve 2 adattárolón, hogy ha az egyik elszáll akkor ne vesszen minden.
Volt Samsung tv-m, aztán LG EG910V, 55BX, 42C2, 55C3, Samsung-ot eladtam, EG910V tönkrement, 42C2 megvan, 55BX tönkrement, most helyette
van az 55C3. Idén feltűnt (55BX-55C3 csere után), hogy sok archivált filmem képhibás lett, van köztük nézhető, van olyan is ami nézhetetlen, arra gondoltam, hogy az adattároló
hibásodott meg, de kiderült, hogy a másikon is ugyanúgy hibásak a filmek. Kipróbáltam a 42C2-n is (ezt számítógép monitornak használom), ott is ugyan az lett az eredmény, viszont ha a filmet a számítógépen játszom le akkor hibátlanok. Itt már gyanakodtam, így tegnap elvittem egy haverhoz az adattárolót, neki 55CX van, és beigazolódott a gyanúm, nála is hibátlanok a filmek. Vagyis ha régebbi tv-n (régebbi hardver-szoftver) játszom le, akkor hibátlan, ha újabb tv-n akarom nézni akkor kukázni kell a gyűjteményt. Tudja valaki, hogy mi a francot csinál az LG, butítja a hardvert-szoftvert, vagy ez szándékos szemétkedés, vagy valaminek a mellékhatása? Nem elég, hogy 2-3 évente kukázni kell egy 400e tv-t, most még ezzel is szórakoznak? -
ρσгτσ
addikt
válasz
koncsik
üzenetére
Ez még az előző generációra vonatkozik, de ha jól látom semmi sem változott a későbbi kiadásoknál sem. Vagyis a Series X -nél, mert Microsoft -nál jelenleg az az egyetlen lemezes modell.
Szóval BR lejátszás van, de sem DV, sem HDR10+ már nem jár hozzá.
Így akkor valóban érdemesebb inkább külön BR lejátszót venni.
-
mc.g
aktív tag
válasz
Little_Gaara
üzenetére
Nem biztos, hogy minden eszköznél működik. Windows-hoz, Linux-hoz van driver, talán Android-dal is működik.
Arra viszont már kisebb az esély, hogy a TV gyártók saját rendszerei kezeljék, vagy legyen hozzá olyan driver... -
Thank you for contact us! I'm Anderson, an Independent Consultant and a Microsoft user like you.
Thank you for sharing your thoughts and insights on this topic. I would like to provide some additional information that may be helpful.
While it is true that the Xbox does not require a separate license to play Dolby Atmos content from 4K UHD Blu-ray discs, it is important to note that Dolby Vision is a separate and distinct technology from Dolby Atmos. Dolby Vision is a high dynamic range (HDR) format that provides a wider color gamut and brighter highlights than standard dynamic range (SDR) content. Dolby Vision requires a separate license and hardware support in order to be played back on compatible devices.
While the Xbox One S and Xbox One X do have 4K UHD Blu-ray optical drives, they do not support Dolby Vision playback. This is due to the hardware limitations of the console's optical drive, which is not capable of reading the Dolby Vision data on the disc.
It is true that dedicated 4K UHD Blu-ray players with Dolby Vision support can be expensive, but it is also worth noting that these devices often provide superior playback quality and features compared to gaming consoles. Additionally, for those who prioritize the highest quality playback, a dedicated 4K UHD Blu-ray player may be a worthwhile investment.
While the Xbox may not have been primarily designed as a Blu-ray player, it is still a feature that is advertised and supported by the console. As such, it is understandable that some users may be disappointed that Dolby Vision support is not available.
Lastly, while it is true that some Blu-ray players may be quieter than the Xbox, it is worth noting that this can vary depending on the specific device and usage scenario. Some Blu-ray players may still produce audible noise during operation, while the Xbox's noise levels may vary depending on factors such as the specific game or application being used, the console's cooling system, and the ambient noise level in the room. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
Xbox -on van DV, gondolom BR -nél is. Sosem néztem még filmet konzolon...
Lehet akkor annyira nem is lenne jó ötlet. -
ρσгτσ
addikt
válasz
Quadgame94
üzenetére
Akinél van otthon modernebb, lemezes játékkonzol, annak még külön BR lejátszót sem kell vennie. Bár nem tudom mennyire hozza a minőséget filmeknél. Viszont pár ezressel beljebb van, ha lemezes filmet akar nézni.
-
viera
őstag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Ez így igaz
-
ρσгτσ
addikt
Cloud gaming -nél szokták javasolni a szolgáltatók a stabil vezetékes kapcsolatot. De még 4K 120 FPS -nél is 45 Mbps az elvárt minimum.
A megosztott családi videók sem nagyon verik ki a maximumot.
Gondolom a gyártók is ebből indulnak ki. Meg hogy sokan már inkább a vezeték nélküli kapcsolatot részesítik előnyben.
-
Little_Gaara
tag
Aki esetleg lanon akarja használni és baja van 100mbit-tel az miért nem vesz ilyet? [link]
-
ρσгτσ
addikt
-
Halo
senior tag
Üdv!
Szükségem lenne egy LG 65G4 hátlapi "infójára".
Saját konzoljával lenne falra szerelve, ehhez kellene, hogy a konzol milyen széles, és mennyi távolságra van a tv tetejétől.
Nem találtam még ilyen pdf-et... infót... Hátha a szerelésiből valaki ezt meg tudja nekem osztani.
Ugyanitt: a W-s betűjeleset kell rendelnem, az lesz a "wallra" szerelős, igaz?
-
Semin
őstag
Azzal is számolhat a gyártó, hogy aki komoly minőséget akar, annak van erre alkalmas lejátszója, mert az nem éri be a TV saját korlátozott rendszerével.
Pontosan itt van a kutya elásva. A TV gyártónak pontos statisztikája van arról, hogy a user milyen formátumú/minőségű tartalmat játszik le a TV-n. Amíg ez a statisztika nem indokolja marad a 10/100.Márpedig aki komolyan gondolja a minőséget, nem a TV saját rendszerét fogja használni.
-
mc.g
aktív tag
válasz
Ursache
üzenetére
Pendrive-ról le tudja játszani, vagy akkor is akadozik ?
Lehet, a proci sem birkózik már meg vele...Szerintem, a gyártók (de valójában a SoC gyártón is múlik, nem csupán a TV gyártón) arra gondolnak, hogy az átlag felhasználónak, a legtöbb embernek elég a 100Mbps, illetve legtöbben Wifi-n használják. Ilyenkor úgy számolnak "gazdaságilag", hogy néhány vevőt veszítenek akik nem veszik/visszaküldik, de ez kisebb kiadás/veszteség mint amennyit a plusz fejlesztésre kellene szánni, vagy 10Ft-tal minden készülék legyártása többe kerülne, hiszen az eladási árat a marketing határozza meg, ebből adódik mennyit költhetnek gyártásra, és mennyi haszon marad.
A régi lelkiismeretes nagy márkanevek lassan kihalnak/átalakulnak az ilyen olcsóbb konkurencia, és a vásárlók többségének választásai miatt...
Azzal is számolhat a gyártó, hogy aki komoly minőséget akar, annak van erre alkalmas lejátszója, mert az nem éri be a TV saját korlátozott rendszerével.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Ursache
üzenetére
Nem olvastam még sehol, hogy Gigabites lenne a csatlakozó....bármilyen TV-ről is van szó.
Erre megoldás lehet a TV saját Wifi-je.( Bár én magam ellenzem , hogy mindenhol wifi-t használjon az ember.....amelyik eszközön van vezetékes LAN csatlakozó azt azon érdemes használni !!! Wifi maradjon csak a telefonnak , tabletnek és a csatlakozó nélküli laptopoknak ! Kivétel a TV.....mert ott tényleg szűk lehet a Fast Ethernet 10/100-s csatlakozása. )
Az újak már AC-s illetve AX szabványt is tudják.
Sajnos a rádiójelek nehezebben mennek át a falakon a födémen stb...
Ezért célszerű a routert abban a helyiségben üzemeltetni, ahol a TV is van....vagy max 1 fal választja el.
2.4 GHz
- Lassabb adatátvitel
- Nagyobb lefedett terület
5 GHz
- Gyorsabb adatátvitel
- Kissebb lefedett területAmíg a gyártók sajnálják azt az 1-2 dollár plusz költséget készülékenként...addig marad mindenben a Fast Ethernet.
-
Ursache
senior tag
Tegnap tudatosult bennem, hogy a 65c3-nak az ethernet modulja csak 100Mbps-es. Aztan megneztem specifikaciot, de elsore nem talaltam, hogy explicite le lenne irva. Olyat talaltam hogy: (unspecified). De ez egy vicc...
Ugy hogy vettem egy usb rj45-ot, ma kiderul ugy mi tortenik.
120Mbps-es HEVC-t mar nem vitte. A nagy (>40GB) mkv-kat szepen viszi, kifogastalan, de ezt mar a CX is tudta.
Viszont hogy nem gigabites lan csati van rajta.. 1 millios tv-n.
G-n mi a helyzet? Csak a kozepkategoriaba raknak szazasat? Vagy a flagship modellekbe is?
-
válasz
hunspikey
üzenetére
Ehhez hozzá jön az hogy szerintem maga az alap sztori is úgy egyben annyira tré, gagyi, Dune-Starwars koppintás, a karakterek túljátszottak, de közben érdektelenek.
Na és a lassítás hegyek. Kulacsát belemeríti a hordóba aratás közben, lassítva, 20 másodperces snitt.

Tönkre vágja az amúgy jól kinéző jeleneteket is,az agyoncsépelt súlytalan lassítás.Projektoron amúgy elég szép a látvány, az öreg 1070 szereti a speciális színezettségét de a OLED persze azért jobb.
-
hunspikey
őstag
Synder egy rettenetesen érdekes figura. Az igazság ligáját én imádtam, pont nem érdekelt a fasz képarány, gondolom mivel a fotósokhoz közel van (az eredeti 6 45-ös filmre gondolok) ez így ez volt a kreatív döntés hátterében - oké - én is fotós voltam, megveszem. Fekete fehér? Oké - imádom- ezt is megveszem. Aztán jött egy-két film, mind csodás. Illetve álomháború - referencia anyag - képileg is, szori, látvány mind "ott" van
Erre most csinálja ezt a rebel moon-t. Persze rögtön kettőt...
Atya isten... mi a delérium trémenszes repedt köröm-nőtt pöcsöm ez??
Egy két szép kép a filmből:
TDI füstöt eregető hiperhajtóműves űrflotta. Izomból kaszálunk mint a cukornádültetvényes néger, de a lekaszált kalászt antigravitációs lebegő szekérre pakoljuk? Mindeközben a hiper intelligens android életviteli coachingot tart a hegyekben, ahelyett hogy dolgozna a kurvája..

Intergalaktikus űrflotta érkezik, hogy star wars szintű csatát vívjon a mindösszesen kb 1000 m2 területen termő búzáért? (aztán elunják és elhangzik a mondat, a főgenyótól: "eluntam ezt, a parasztok túl kemények, menjünk haza búza nélkül, majd eszünk máshol" - neeeeeeJa a titanic belsejében látott fűtők lapátolják a szenet a hiperhajtóműbe az űrhajókon...
és így tovább a végtelenségig..
Szóval kicsit is finoman szólva bekattant a csóka. Elgurult a gyogyó- vagy elfogyott valami cucc mittudom én de kajak zárt osztály pozitív lett a barátunk...
-
air76
tag
Sziasztok!
Az Auchan lenyomta az Samsung QE55S90CAT oledet 350-re.Meg merjem tőlük rendelni?
Am a 65' méret meg 460 ezer. -
AeSDé Team
őstag
válasz
Protezis
üzenetére
Szia, pár nap után valami szétcsúszott, amikor optikai kimeneten vagyok akkor a hangerő gombokat nyomkodva a TV továbbra is kijelzi azt a fel-le nyilas hangerő állító felületet, viszont (mobiltelefon kamerával megnéztem) a távirányító nem ad ki infra jelet. Nem állítgattam semmit, csak használtam a TV-t, ki/be lett kapcsolva néhányszor. Nálad volt már ilyet? Újra lehet valahogy aktiválni anélkül, hogy újracsinálnám a teljes beállítási folyamatot?
Szerk: egyelőre újra-beállítgatás nélkül azt is meg fogom nézni hogy a TV IR blastere ad-e jelet, és ha igen, akkor odavezetem.
-
hunspikey
őstag
válasz
goethe83
üzenetére
Bocsi én nem akarok együgyűnek tűnni, de kérlek magyarázd el nekem, hogy két darab 16:9-es forrás képet hogy a brébe lehet 4:3-ra konvertálni úgy, hogy ne legyen szél vágás? Mert amit írsz az kvázi el lenne - tehát más szóval egymás mellett vannak és bele van nagyítva a szélek elvesztésével és így tud függőlegesen nagyobb lenni. Ha ezt a nagyítást egészen addig fokozzuk amíg az eredeti kép felső és alsó széle eléri a TV megjelenítési határát, akkor kapnál két darab egymáshoz érő, egymás mellé rendezett 8:9-es képet, magyarul függőlegesen nagyobb lenne mint vízszintesen, ez nagyon nem 4:3. (illetve logikus, hogy a vízszintes képi tartalom 50%-a ilyenkor már kuka...)
És egyébként most is felezi a képet függőlegesen és egymás mellé illeszti a két db 16:9-es jelet - tehát az van amit akarsz - csak szerintem az az objektív probléma, hogy kicsi a felület - 48-ason ez nagyon nem megy. Kipróbáltam a 77-es G3-on - még itt is határeset, mert ugye 38.5"-os képet látok.
Matematikailag azt lehetne még megvalósítani, hogy egymás fölött van a két 16:9-es kép de teljesen egyértelmű hogy így sem lehet egyik sem nagyobb mint most, hogy egymás mellett vannak.
Szóval ahogy a kolléga monda: kell még egy 48-as - ez a legegyszerűbb/legolcsóbb módja a sztori kifejtésének.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
goethe83
üzenetére
Gondolom azért nem csinálják ezt, mert már nem nagyon használnak 4:3 -at a csatornák, illetve a tartalomgyártók. Nyilván pár adástól eltekintve. Pl. Columbo.
Abba meg a normál TV adás, főleg a szélesebb, alul-felül fekete sávval megjelenő anyagok nem igazán férnek bele torzítás/levágás nélkül.
Én mondjuk nem használtam régen sem. Nem is nagyon látom magam előtt, hogy ezt hogyan lehetne normálisan megoldani a mostani képarányok mellett.
-
goethe83
csendes tag
válasz
Celtis
üzenetére
Miért ne tudhatná a tv? 20+ éves plazma tv is tudja a mai napig. Ott úgy van megoldva hogy fúggőlegesen félbevágja a képernyőt és valami 4:3 szerű képet ad, ami nem.elmosódott.
Nem gondoltam, hogy 2024ben ez már nem lehetséges, ezért kérdeztem meg...
Nekem nem tűnt 4k-nak a foci eb közvetítés, a youtube video sem 4k. -
ρσгτσ
addikt
válasz
goethe83
üzenetére
Ezt mi anno úgy oldottuk meg, hogy vettem még egy TV -t. Nálunk közösségi tér a nappali, vannak gyerekek és megy a mese is. Meg mellette konzolok, PC. Nyilván nem mindig egyszerre, de alkalmanként vannak eltérő igények.
Szerintem ha valaki normálisabb élményt szeretne úgy, hogy egyszerre több tartalom megy, az csinál helyet egy másik TV -nek. Tudom, költséges több készüléket venni, de például mesékre simán elég egy olcsóbb, használt készülék is, ha éppen mást szeretnél nézni a másik TV -n.
Én eleve ezeket az osztott képernyős bénázásokat nem szeretem. Játéknál sem.
-
M@trixfan
addikt
válasz
hunspikey
üzenetére
Most néztem a képet, így akkor egyértelmű a Samsung pontatlansága. Ez elég jó pont az LG-nek, hogy ilyen közel van a Sonyhoz a filmmaker mód. Egyébként még így a képeken is átjön az OLED emisszív jellege. Ezt szeretem a vetített képben is. Nagy kár, hogy az inkjet printing gyár nem épült még meg és nem kezdett kommercializálódni a 97”! Nézegetem a nagy TCL, Hisense készülékeket, de rettegek, hogy megveszem drágán és nem tetszene ugyanazért amiért mindig is utáltam az LCD-t. Pedig de jó lenne összevonni a Plazma + vetítés kombót egy kalap alá!
-
hunspikey
őstag
engem is nagyon érdekel mert nézegetem én is mióta megjött a G3- előtte C9-en nem volt ez az app.
Viszont nem merek bele vágni
Egyébként itt nem csak arról van szó, hogy a videó anyag át van streamelve - tehát kvázi annyi erőforrás kell csak a TV részéről mint ha pl youtubeoznál?
-
ρσгτσ
addikt
válasz
bghistvan
üzenetére
Az a baj, hogy ez tökre egyéni dolog, így önmagában nem sokat számít, hogy csillió megás a net és a hiper szuper a letöltési sebesség. Nálam például elég jó a net, és még az Xbox cloud game is tök jól fut. Másoknál meg egyáltalán nem stabil.
Én biztos nem írnék le olyat, hogy valakinél biztosan jó lesz. Meg aztán az sem mindegy, hogy milyen játékra lenne használva. Pl. online FPS -t biztos nem felhőznék.
Az lenne a legjobb, ha ki tudnád próbálni kölcsön kontrollerrel. Ingyenesen vagy napijegy vásárlásával. Vagy kontroller online rendelés 14 napos elállással, csak az már egy fokkal komplikáltabb.
Anno pont C1 -en próbáltam, de az már nem mostanában volt. Ma vagy holnap rá tudok nézni, mert még mindig van itthon C1. Csak nem tudom mennyire lenne érvényes nálad is az én tapasztalatom.
-
hunspikey
őstag
válasz
M@trixfan
üzenetére
Ezért küldtem a G3-ról készült képet - ami ugyan még nem egy kalibrált készülék de azért a tény, hogy gyárilag olyan színhelyes, hogy az átlagos DeltaE mindösszesen 1.18 bátran ki lehet jelenteni, hogy igen-igen közel van a képe a kalibrált készülékekhez.
Persze, mind tudjuk, hogy a fotók is csalnak általában - sőt biztos többet mint a g3 a kalibrált kéülékekhez képest- azért az látszik, hogy a kolléga által küldött képek mindegyike borzasztóan csal.
-
bghistvan
senior tag
Sziasztok!
Van itt valaki közületek, aki 65C31LA-n futtat játékokat a Geforce Now segítségével?
Ha igen, milyen vezérlővel/kontrollerrel?
(már jó ideje nincs konzolom,idő hiánya miatt ki offoltam, viszont betegség miatt most ágyba kényszerültem és elgondolkodtam ezen az alternatíván)Köszi
-
Farkassacred
őstag
Elküldtem végül a sony felé a képeket a laptop hűtés megoldásomról egy Bravia A80k tévén (a táp melege miatt kell, fűti a panelt, foltosan látszik is ha nem hűtöm) és hogy páran jártak már pontosan ugyanígy ezzel a típussal, itt a link.
A 2346. poszt ezen a linken. És itt egy másik.
3804. hozzászólás és a 3805 meg is magyarázza a dolgot röviden. Ezt elküldi a sony mérnökei felé azt írta nekem a hivatalos sony szervíz, de valahogy sejtem hogy mi lesz a válaszuk.. úgy hogy még van bőven gari rajta..
Úgy egyébként a hűtéssel most működik rendesen, de 500k-ért kissé furcsa ki-be dugdosni bármit is plusszban..
Arról nem is beszélve, hogy a mostanival együtt már három ilyen készülék járt nálam, és hoppá, mindnél jelen volt a folt centire pontosan a bekapcsolás után 4-5 perccel.goethe83: Ezt tv adás közben csinálja? Nálam működik minden flottul, az energia beállításokat leszámítva gyárin van még minden.
-
goethe83
csendes tag
Sziasztok.
Megvettem az LG C3, 48as tv-t.
Tetszik, viszont valami nem kerek.
Be lehet állítani úgy a kép a képben funkciót, hogy ne kb. 2x24 colos kép legyen a 48as tévé közepén?
Gyerek mesét nézne, én meg mecceket.
Köszönöm a segítséget! -
M@trixfan
addikt
válasz
John D'oh
üzenetére
Disclaimer: ezt teljesen elméleti alapon írom, nem saját tapasztalat az említett tévékkel.
Ez pont olyan példa ahol kalibrált referencián meg kell nézni screenshot alapján az adott anyagot. Mindkét kép lehet pontos és pontatlan is egyszerre. A felső kép bár realisztikusabbnak tűnik, de mi van ha a képjavitó algoritmus felismeri az arcot és a bőrszíneket úgymond helyrehúzza egy specifikus LUT alapján? Ha pedig az eredeti filmben ez a “pink cast” egy tudatos képi világ az adott jelenetben, akkor az alsó helyes.
Kalibrálni kell sajnos, szerintem ezt nem lehet megúszni. -
s.Oliv3r
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Jó fej az oldal, ha a Safarim blokkolja a reklámokat, nem engedi olvasni. Az ilyen cikkeket olvassa el a harapós ló
-
Pro Koryak
addikt
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Yodamest
üzenetére
A beállítás közben az Optical-t választom, ezek után nekem úgy tűnt hogy megjegyzi, és csak az optikainál alkalmazza, a többinél a megszokott módon működik.
Szerk: tehát nem külön kimenetként jön fel, hanem amikor az optikai kimenetet választod ki, akkor a távirányító infrán tudja vezérelni a hangszórókat is.
Kipróbáltam, a kimenetet a TV hangszóróra váltva a távirányító nem infrázik, és szokásos százalékos módon tudom állítani a hangerőt. Optikai kimenetre váltva a távirányító infrázik, és a szokásos százalékos UI helyett egy ilyen fel/le nyilas UI jelenik meg, mert ugye a TV nem tudja hogy a hangszóró éppen hány százalékon áll.
Hangerő fel, hangerő le, és némítás parancsok nálam működnek.
-
Yodamest
veterán
válasz
AeSDé Team
üzenetére
De ezt utána rendesen meg is jegyzi mint kimenet? Mármint ha utána véletlen átkapcsolsz tv hangszóróra vagy bármi, újra el kell játszani ezt a párosítást vagy már ott lesz mint egy adott hangkimenet?
-
AeSDé Team
őstag
válasz
Protezis
üzenetére
Közben megtaláltam hogy kell. Itt leírják: [link]
Leírok néhány tapasztalatot: a gyártó választó menüben tényleg rá kell keresni az "Edifier"-re, hogy megjelenjen a listában. Az ezt követő képernyőn először összezavarodtam, nem a felületen nyomtam meg a power gombot, hanem a TV távirányítóján, és akkor lekapcsolt a TV..
Miután rájöttem hogy a felületen lévő kis szürke "Power" gombot kell nyomkodni, első 6-7 alkalommal egyáltalán nem is csinált semmit, utána találta csak meg azt a bizonyos beállítást ami működik a hangszórókkal. Már kezdtem azt hinni hogy nem fog működni, aztán egyszer csak összejött! Először tévesen a bemenet váltás jelet találta meg, de ugye mivel a felület azt kéri hogy a power jelet találd meg, ezért azon én még eggyel tovább léptem, és akkor lett jó.És most tényleg tudom a hangerőt szabályozni a TV távirányítójával. Hát ez iszonyat. Jól eldugták ezt a beállítást

-
-
Protezis
őstag
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Nekem is C3 van, Edifier R2730DB-vel. A TV-n be tudtam állítani, hogy kezelje a TV távirányítója a hangfalat. Az IR blaster kábelt bevezettem a hangfal porvédője mögé, hogy ne kelljen rámutatni a hangfalra a távirányítóval. Ezután még HDMI-CEC segítségével az Apple TV távirányítója is állítja a hangerőt.
-
kutyuska
aktív tag
Sziasztok!
A Hisense A85H mennyire jó választás TV nézésre az alábbi szempontok alapján?
- HD csatornák - IP TV
- Sport - mozgás megjelenítés
- CI modul kezelése, DVB-S2 tuner minősége, csatornalista szerkesztés
- Mozi, HDR és DV nem igazán érdekel. Fényerő homogenitás, stb.
- Szoftver frissítésekLG FHD oledet váltana
Köszi -
Celtis
veterán
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Elvileg egy HDMI-ARC extractor képes arra, hogy az analóg kimenetén szabályozza a hangerőt a tv távirányítójával. Viszont vásárlás előtt ellenőrizni kell a leírásban, hogy a kiválasztott eszköz valóban tudja-e.
Én sokkal inkább egy HDMI-ARC-os soundbar vásárlását javaslom.
-
s.Oliv3r
őstag
válasz
AeSDé Team
üzenetére
Én is figyelek
ez engem is érdekel. -
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Adott egy LG C3 TV és egy pár Edifier R1280DB aktív hangfal. A hangfalak támogatnak optikai (PCM), analóg és Bluetooth csatlakozást is. A TV persze analóg hangkimenetet nem tud, maradt az optikai és a BT, illetve ott van még a HDMI ARC, amit nem nagyon ismerek, és nincs hozzá eszközöm.
Nagy szívfájdalmam, a két lehetséges csatlakozási mód közül az optikai kábelen keresztül nem működik a hangerő szabályzás, csak BT-n, ez utóbbit viszont nem szeretném használni az észrevehető késleltetés miatt.
Van valamilyen workaround erre, ésszerű költségkeretek mellett? Például valamilyen DAC ami támogatja az LG Sound Sync-et, vagy esetleg HDMI ARC-ot (persze csak ha ezen keresztül van lehetőség hangerő szabályzásra).
-
hunspikey
őstag
Tegnap segítettem egy barátomnak, vettünk neki egy 55c3-at- még 400 körül fogható montatlan oridzsi verzió (euronics) - persze az eladó pacák fűtött minket, hogy c4 kéne mert az a tutti, mondtam neki, hogy +50% árért nincs az a kedves isten, hogy megérje. G3 persze sehol sincs már, g2 hegyekben. A barátom nem akart a talppal szarozni ezért lett a c3 végül- bár én mondtam neki hogy a g2 nem lenne hülyeség.
Ami döbbenet, hogy nekem úgy tűnik, hogy máshogy mozog a c3 mint a g3 - én hozzáteszem most láttam először c3-at életemben, kb másfél órát nyomkodtam csak, de netflixről a filmek kifejezetten agresszívebben röcögtek amennyiben ugyan úgy a valósághű mozi=on opciót választottam - ez a 5:5 pulldown ugye.
-
hunspikey
őstag
válasz
Quadgame94
üzenetére
@szkutyi; @Quadgame94: nagyon köszi mindkettőtöknek!
-
hunspikey
őstag
Virágbolti szakértőket kérdezném, hogy a G3 milyen formátumban támogatja belső lejátszóval a HDR / netán DV anyagokat?
Korábban volt róla szó, de még nem egyértelmű számomra, tudnátok kérlek segíteni?
-
John D'oh
senior tag
köszi srácok
-
alaves
addikt
válasz
John D'oh
üzenetére
S90C szín (otthoni mód): SDR/HDR: 'színköz: auto' mindenütt* (normál és natív mindig túlszaturált képet eredményez); 'szín: 25' (külső forrásnál HDMI-PC és/vagy Játék mód esetén 'szín: 15'). A többi HDMI módban 'szín: 25'.
*valódi BT.2020 forrás esetén (HDR) lehet 'színköz: egyedi > színterjedelem: BT.2020'
-
ρσгτσ
addikt
válasz
John D'oh
üzenetére
Nem tudom már mennyi volt abban a módban a gyári érték, de az biztos, hogy több mindent állítottam, mert aki a Samsung -nál ezt kitalálta, az tuti be volt közben drogozva.
S90C -nek jó képe van, csak kicsit többet kell maszatolni a beállításokban.
Szerk.:
Ez amúgy melyik film és jelenet? Mert nem derül ki, hogy melyik adja jobban vissza. Lehet itt eleve túl sok a piros. -
John D'oh
senior tag
A80L vs S90C elvileg mindkettő a legszínhűbb fimmaker / custom módban, de a Samsung mégis brutállisan túlszaturált az én szememnek. Van valakinek linkje, hogy pontsan mik az ajánlott beállítások, hogy normális színe legyen az S90C-nek is ?

-
glocker
tag
válasz
Vhiktor
üzenetére
kifejezetten CSAK WIFI-vel nem...
(mint írtam, a LAN és a WIFI kapcsolat is be van állítva... a TV-re van bízva mikor mire melyiket használja)inkább az APP restrikciók miatt méltatlankodom, mert ugye, ha másik pl. Chrome böngészővel is ugyanezt csinálja, akkor valószínűbb / valószínűsíthetőbb a (stream) szolgáltatási hiba...
(mondjuk a MAX stream-en sose tapasztalok ilyesmit)
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Yettel topik
- BestBuy topik
- Hardcore café
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Hobby rádiós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.semmi köze a tv-hez..vagyis igazából annyi van hogy 4k és újabb, ezért már ezek a tomoritesből adódó hibák már kijönnek rajta...nem hiszem hogy kell neked a 100gigas verzió,sok 1080p 10-20 gigás mesénk van, amin nincs ilyen probléma 
eloszor bedugtam, nezzuk: dns-nel hibat irt, de a local gateway-ig el tudott menni. Tehet a 192.168.0.X bejott, de semmi tobb. Aztan most mar az sem.. ez nem tudom mitol, meg nyuzom a napokban.