- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
belan
addikt
válasz
Scholes9 #102694 üzenetére
En általában midig újat vetem életembe telefon tv-ból is , 2x volt használt tv egyik 2 hetes volt full hd oled tv volt patika állapotban volt meg ez Philips volt használ de makulátlan volt . Sok tv-m volt több mint 7 éve oled felhasználó vagyok , soha nem volt semmi gond még a első oled tv-m ívelt volt de a srác akitől vettem itt apron még 450
ezerért vettem de azt telibe ki cserélte a lg miden új volt rajta én húztam le a fóliát róla .Legelső full hd oled tv-m ps4 nyomtam már rajta 😄. Első 4K oledem b7 volt de jó volt de full hd filmek sokkal
szebbek voltak a full hd oled TV-n . Régi szép idők . Ez még 3D full hd volt . -
belan
addikt
válasz
Scholes9 #102692 üzenetére
Ez így van holnap beugrok egy két euronics-ba mert elég sok lángelme dogozik ott sajnos telefont nem veszik fel
20 percig hívtam őket chat az katasztrófa meg írtam nekik csoda létezik még ez a üzletlánc , fél nap amire válaszolnak és mindig mást mondanak , miért kapjátok pénzt csak ültők ott és ennyi katasztrófa meg írtam nekik nagy nehezen vissza írtak 65 ,55 col modellek ki vannak bontva valószínű mind kiállított darab de holnap meg győződök róla mert teli árba nem akarok kialittot darabot venni kitudja mióta áll kint ez nem lg meg veszem azt kijön a lg ki cserélni a panelt , alza egyből értelmesen válaszol de ott meg csak 55 van és 20 ezerrel drágább . Szóval 1,2 nap és el dől c4 vagy s90c lesz befutó . Aztán végén egy jó crt tv lesz ps5 slimet majd rá teszem dísznek 😂. 65 c9 volt legjobb tv eddig cx nél is jobban szeretem valamiért lehet mert cx csak 55 col volt . De utoljára a Philips oled jó volt mozgásba kitűnő filmre szép de játékra nem a igazi volt sajnos azért adtam el pedig bejött . -
alaves
addikt
válasz
Scholes9 #100346 üzenetére
+1 A színfényerő miatt egyértelmű. A jelenleg streamingen elérhető filmek több mint ~90%-a esetén (alacsony átlagfényerők mellett: csúcsfényerők átlagban 600-700nit, rosszabb esetekben 300-400nit, jobb esetben 800-1000nit) a sima HDR10-ben (nem is kell HDR10+-nak lennie) a kijelzők technikai adottságai miatt a QD-OLED képminősége jobb, mint az MLA WOLED DV-ben.
Ha egy top minőségű (100-ból 1) filmet pl. gyári BD / Panasonic DP-UB820 -val néznénk, akkor a (színfényerőt kivéve) szebb képet kapnánk DV-ben egy G3-on, mint HDR10+-ban S90C/S95C-n. -
Yodamest
veterán
válasz
Scholes9 #99674 üzenetére
Az bebaxna
, azért van az a nézési méret-optimum, aminél a feljebb váltás már inkább ront az élményen, mint növel. Feliratoknál már így is konkrétan mozgatni kell a fejem, hogy a lent vagy fent megjelenőt el tudjam olvasni, ha szimplán középre nézek úgy csak periférikusan látom.
-
alaves
addikt
válasz
Scholes9 #99030 üzenetére
Akkor egy kiválasztott béta tesztelő vagy, mert még sehol senki nem írt erről. Az biztos, hogy reggel kattanás nélkül kapcsolt be nálam az S90C (mint amikor a kompenzációs ciklus lejárta előtt bekapcsolom, de ez nyilván nem lehet mert egész éjszaka ki volt kapcsolva és a Samsungnál nincs ütemezett/halasztott kompenzáció).
-
alaves
addikt
válasz
Scholes9 #98609 üzenetére
Inkább a G3 árához hasonlítsd, úgy korrekt (vagy S90D vs G4, de úgy sem jó mert az LG kicsit később viszi le az árakat).
Az vesz inkább LG-t, aki ragaszkodik a DV-hez, DTS-hez, magic remote-hoz vagy pl. a kiváló garanciakezeléshez, stb. A Samsung mellett az eddigi legjobb OLED kijelző és a színfényerő szól. Azért ilyen olcsó, mert pl. a talp is brutálisan spórolós, két műanyag "kampó" + egy mártott vaslemez -
alaves
addikt
válasz
Scholes9 #98300 üzenetére
Kb. az történik konzolokon és egyéb külső eszközökön is, mint a TV adásokkal a telekom emulált HDR-el: színtér eltérés rec.709 vs dci-p3 (vagy rec.2020), EOTF vs. gamma, fekete sincs teljesen a helyén, stb.
A gyakorlatban emulált HDR-ben a fényerő nagyobb lesz, mint teljes SDR fényerővel. Pl. S90C SDR-ben max. ~500 nit-et tud 2%-nyi területen, HDR-ben pedig ~1000 nitet, nagyjából 50%-os ablaknál ér össze a két fényerő. Kicsit úgy néz ki a kép, mintha nem 100%ig lehetne húzni az SDR fényerőt, hanem mondjuk 150%-ig.
Gyenge TV-ken amúgy el tudom képzelni, hogy jobb hatást kelt az emulált HDR, mintha SDR-ben menne. OLED-eken biztos hogy értelmetlen. -
Malfroy
aktív tag
válasz
Scholes9 #97981 üzenetére
ma már középkategória a QN90B. 2000nit vs 1500nit , normális forrás esetén kicsi a különbség,lehet. De egy csúcs miniled, ami tud 4000-5000nitet, teljesen más a hdr élmény. persze kihangsúlyozva,normális magas peak-el rendelkező master esetén. Nyilván hiába tudja a tv kezelni, ha a forrás egy sz@r.
-
alaves
addikt
válasz
Scholes9 #97094 üzenetére
A panel és a panel-vezérlés is azonos az S90C és az S95C-ben. A megszokott marketing és árazás miatt van, azaz ne csak külsőleg, hanem némileg fényerőben is különbözzön a két típus (pl. C1-G1).
S90C to S95C:
Press Mute, 1, 1, 9, then the OK button (center of directional pad). This will bring up the Hospitality Menu after a brief moment (don't play around here you could reset your settings) then press 1, 2, 3, 4 then wait for the Service Menu menu to pop up. You now can use your normal remote again. Go down to "advanced" using the direction pad/circle and press up on volume for 5 seconds and a new menu will appear. Select "EPA" then look at your ana_peak values, if they are in the 500s you have a gen 2 panel.
Option > OK > Type > OK > 55A4OUGOC to 55A4OUSOC
Power off when you are done to leave the service menu.Csak az ana_peak 1 és 2 átírásával is növelhető a fényerő: pl. 682 vagy 1023
Még ezt találtam:
Disable Auto Game Bar Launch
Press Mute, 1, 1, 9, then the OK button (center of directional pad). This will bring up the Hospitality Menu after a brief moment (don't play around here as it could reset all user imputed settings) then press 1, 2, 3, 4 then wait for the Service Menu menu to pop up then go to FMS and press center button. Once in FMS>press FMS again>press on factory app menu>Option>MRT option>scroll down to "com.samsung/featureconf/game_bar.auto_launch_support_type" > press center button then select "FMS_AUTO_LAUNCH_NOT_SUPPORT" and press center button >power off TV (press power button)
Upon Restart the Game Bar will not auto launch upon switching to game mode but can still be summoned by pressing and holding the play/pause button.Enable PVR (Personal Video Recorder) Feature
Press Mute, 1, 1, 9, then the OK button (center of directional pad). This will bring up the Hospitality Menu after a brief moment (don't play around here as it could reset all user imputed settings) then press 1, 2, 3, 4 then wait for the Service Menu menu to pop up then go to FMS and press center button. Once in FMS>press FMS again>press on factory app menu>Option>MRT option>scroll down to "com.samsung/featureconf/pvr.pvr_support" >press center button select "True" and press center button>power off TV (press power button)
-
válasz
Scholes9 #96814 üzenetére
Ha lehetetlen ha nem, sokan ezt írják, én is csak olvastam( és csak halkan jegyzem meg, hogy a fényerő nem egyenesen arányos a kép minőséggel 😁)...amúgy pedig pontosan ezért váltottam Samuról LGOled-re, mert nekem bántotta a szememet az a fényerő, amit a NeoQled nyújtott, nem tudom, hogy ennél az új QD-OLED-nél mi a helyzet, de annyi bizonyos, hogy mióta Oledet használok, nem könnyezik a szemem és nem fájdul meg a fejem, és ezek tények! Persze akinek bírja a szeme, nos annak hajrá, nekem bőven sok is még a C1 fényereje is, és játékhoz tökéletes minden tekintetben 🤔
-
-
torma1981
veterán
válasz
Scholes9 #96112 üzenetére
Nem választható az a 30 nap. Ugye az meg van határozva. Simán támadható. Azért ennyit a Samsung garanciáról. Itt ugye egyértelmű volt a dolog, de hogy több hétig nem is válaszoltak az eléggé hallatlan. Nem véletlen vettem inkább LG G3-at. Lehet drágább, de ha gond van nem kell hónapig várni, hogy történjen valami.
Ugye a mai világban manapság sokkal fontosabb a support. Hiába veszel olyan terméket, ha jó, de ha gond van szarnak rád. Ez mindenre igaz.
-
torma1981
veterán
válasz
Scholes9 #95528 üzenetére
Inkább kérdéses.
Na reméljük lesz pozitív fejlemény. Az azért elég bicskanyitogató, hogy hetek kellenek, hogy intézkedjenek. Addig ha nincs tv elég bosszantó tud lenni.
A pixelhibás kolléga az ezek szerint jól járt.
Jó lenne itt is a fórumba akár egy külön rész a garancia ügyintézés menete, sebessége. Ugye pl sokszor nem is a termék a lényegesebb (persze az is) hanem a support ami mögötte van. Cégeknél ez még fontosabb. Hiába olcsó valami, ha nincs jó háttér.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Scholes9 #95344 üzenetére
Én általában őszre szoktam időzíteni a TV cseréket. Természetesen nem minden évben, csak amikor úgy érzem tovább szeretnék lépni, jön valamilyen újdonság, jellemző, amire megéri váltani.
Év második felében, vagy leginkább az utolsó hónapokban, akciós, ünnepi szezonban már egész jól néznek ki az árak.
Szerencsére nincsenek anyagi problémáim, de egyszerűen nem látom értelmét, hogy TV -nél a megjelenés környékén vásárolják. Mivel mondhatni rövid időn belül sokat esik az alapár is.
-
-
alaves
addikt
válasz
Scholes9 #93631 üzenetére
Samsung S90C gen1 vs gen2 kijelző:
-virtuális távirányító [link] : mute119 > OK> hos. menü > 1234 > szerviz menü >
-normál táv.: "advanced"-re menni + a hangerőt 5 másodpercig lenyomva tartani > "EPA"-ra menni > 'ana_peak': 500-as > gen 2.
Back addig amíg lehet, majd TV kikapcsolása.
Továbbá a szerviz menüben az S90C-ből lehet S95C-t varázsolni: fényerő növelés (kb. azonos a C1>G1 bűvészkedéssel) -
válasz
Scholes9 #93449 üzenetére
95c- és G3 között azért összeszűkült az olló.
A 95 helyett az MLA , DTS, Dolby Vision és az 5 év gari miatt szeintem az a 10% felárkülönbség már kifejezetten jó ,de legalább egál. .Bár nem tudom samsungnál mennyiért húzható be,de mediánál és Emagnál nem vészes a különbség
De a 90C és a G2 között sincs nagy eltérés. csak a G2 lasan elfogy,de gondoloma C90 is kifutó már. -
dropi
senior tag
válasz
Scholes9 #93306 üzenetére
A játék jó lesz, de mivel én bírom az interpolaciót, minden tévén maxra állítom, ezzel nem voltam elégedett, ezért küldöm vissza, meg a menü is eléggé zavar. Plusz nem indult jól az első találkozásunk: le akartam tölteni az HBO Maxot és úgy belefagyott, hogy csak kétperces áramtalanítással tudtam újra munkára fogni
undercover: Most elég nagy a tévékörforgás, most adtam el az LG C2-t, és rendeltem a Vodától az S90C-t, de fent említett problémák miatt azt visszaküldöm, és ma jött helyette egy Philips 718. Volt már előtte egy 806-om, azzal nagyon elégedett voltam, az oprendszer nekem ver bármilyen LG-t, Samsungot magasan és az ambi is nagyon bejön.
Ha minden igaz, este csinálok megint egy ilyen Netflix, Youtube HDR egymás mellett alapbeállítással összehasonlító képeket.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Scholes9 #93287 üzenetére
Teljesen jól játékra. Én is arra használom, amire te. PS5/XSX. Csak jól be kell állítani. Főleg a színt.
Szerk.:
Szín azért fontos, mert olyan játéknál, mint a Motorfest, FH5 ki fog égni az agyad, ha nem veszed lejjebb. 10-15 körül jó lesz egyéni ízlés szerint. Többi beállításra ott van például az rtings is. -
salapp
addikt
válasz
Scholes9 #61166 üzenetére
Hát, ha főleg játék, akkor én a 65-öst inkább 2-2,5 méterre mondanám. Nincs rendes (vagy semmilyen) VRR, örülsz, ha 60Hz-en normálisan megy a 4K játék. Ez szerintem jobban észrevehető/zavaró/fárasztja a szemet, ha "túl" közelről nézed. (De lehet, hogy csak én vagyok érzékeny az ilyesmire, nekem még a plazma flicker is fárasztó két óránál tovább nézve), 55"-öst 4K játékhoz és 4K, adattal teletömött filmhez, pláne, ha 21:9, a másfél méter ideális szerintem, 65"-öshöz meg a 2-2,5m között valahol.
De ha menne rajta gagyi hazai "HD" tévéadás, agyontömörített streaming, YT videók, esetleg csak 720p-ben elérhető régebbi sorozatok, akkor még a legjobb felskálázású Sony OLED is közel lenne ilyen távokon, az eddigi kukkolásaim alapján. -
daneel_hu
addikt
-
daneel_hu
addikt
válasz
Scholes9 #61144 üzenetére
"BX esetében mi a helyzet? B8-ról váltanék ugye, igazából 2 jön szóba: 55 CX vagy 65 BX. Úgy vagyok vele, hogy, ha már váltok, akkor méretben is jó lenne feljebb lépni, viszont 65-ös méretben már túl drága a CX
PS5, meg XSX mellé lenne
"
Csak akkor válts ha nagyobbat veszel.
-
gologolo
tag
válasz
Scholes9 #29272 üzenetére
Köszi! Végülis a C8-at megrendeltem tegnap, és milyen jól tettem mert az utolsó darabot vittem el a mall.hu-ról. 390-nél volt olcsóbb is régen, de végülis ez is baráti a jelenlegi modell (C9) árához képest. A különbség jelenleg az 55-ös méret esetében 35e Ft annyit megér a jobb hang, nagyobb fényerő és a gyorsabb proci nekem.
-
Tulku
veterán
válasz
Scholes9 #28835 üzenetére
Egyébként bizonyos posztok elolvasása után visszaköszön a médiákban tapasztalható marketing bizonyos hatásmechanizmusa, vagyis előbb-utóbb annyian és olyan sokféle vizuális hibát emlegetnek, hogy az ember önként el kezd félni....majd el kezd keresgélni....és aki keres, az talál...ugye...
Biztosan szinte mindegyik megjelenítőben lehet hibát találni, nekem eddig az oled nyújtja a legtökéletesebb képet...
-
alaves
addikt
-
PuMbA
titán
válasz
Scholes9 #27923 üzenetére
4K-ban, mert kiterjesztett asztalt kell használnod és akkor a TV fog menni 4K felbontásban a monitor pedig FullHD-ban, de a monitorod nem HDR-es, hanem SDR, tehát oda HDR -> SDR konverzió kell a helyes színekhez, amit MPC-HC + madVR program kombóval érhetsz el. További infó az UHD filmek lejátszása topikban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged