Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Ursache
üzenetére
Mindig, ezt 5x visszaléptettem a fényképezés miatt. Ez 2021-es film, vagyis kb. 3 éve szippantottam le. Azt még kipróbálom, hogy ugyan ezt megpróbálom megkeresni és újra letölteni, hogy akkor is ilyen vagy nem. Mivel meg akartam nézni, leszedtem egy másik (nagyobb) verzióban, az hibátlan. De nem ezen múlik, néha szedek le 720p-s filmeket, mind hibátlan, és ez is az, ha régebbi tv-n indítom el. Olyan is előfordul, hogy valami csak FHD-ban, 3-5GB méretben van fent, ami már nálam is a siralom kategória, de ha nincs más leszedem, és hibamentesek az ilyen fájlok is - ezt csak azért írom, mert majd jön 1-2 fórumtárs, hogy csak 100GB-os full minden fájlokat nézzek, mert ha nem akkor ördög és pokol...
-
Ursache
senior tag
válasz
Ursache
üzenetére
Ide is irok egy updatet.
koszonom a sok tippet es HSZ-t.
Jaja, pendrive-rol valoban nem probaltam, ezt celszeru megneznem.
A vodafone altal adott routermodem tudja az 5ghz-t, az auto steeringet kikapcsoltam, kulon ssid ala vettem a 2.4-t es 5-t, igy valoban gyorsabb lett (170Mbps) a speedtest.net. de megsem igy sem viszi teljesen hibatlanul a 120Mbps (gopro hero 11) HEVC MP4-et.
Es valo igaz, nalam sem merult fel az elmult 5 evben ilyen igeny (azota lg oledezem), meg ez teljesen marginalis, ez mar nagyon nagy bitrata, emiatt valo igaz hogy lesporoljak a gigabites ethernet adaptert, koszi a beirast!
Az usb rj45 eddig nem akar mukodni. Asztali gepen kiprobaltam, azon viszi a >800Mbps-t, de tv-n nem lat ki a netre.. mit ertek ez alatt?
Gradualisan romlott el
eloszor bedugtam, nezzuk: dns-nel hibat irt, de a local gateway-ig el tudott menni. Tehet a 192.168.0.X bejott, de semmi tobb. Aztan most mar az sem.. ez nem tudom mitol, meg nyuzom a napokban.Ha lesz update irok.
-
mc.g
aktív tag
válasz
Ursache
üzenetére
Pendrive-ról le tudja játszani, vagy akkor is akadozik ?
Lehet, a proci sem birkózik már meg vele...Szerintem, a gyártók (de valójában a SoC gyártón is múlik, nem csupán a TV gyártón) arra gondolnak, hogy az átlag felhasználónak, a legtöbb embernek elég a 100Mbps, illetve legtöbben Wifi-n használják. Ilyenkor úgy számolnak "gazdaságilag", hogy néhány vevőt veszítenek akik nem veszik/visszaküldik, de ez kisebb kiadás/veszteség mint amennyit a plusz fejlesztésre kellene szánni, vagy 10Ft-tal minden készülék legyártása többe kerülne, hiszen az eladási árat a marketing határozza meg, ebből adódik mennyit költhetnek gyártásra, és mennyi haszon marad.
A régi lelkiismeretes nagy márkanevek lassan kihalnak/átalakulnak az ilyen olcsóbb konkurencia, és a vásárlók többségének választásai miatt...
Azzal is számolhat a gyártó, hogy aki komoly minőséget akar, annak van erre alkalmas lejátszója, mert az nem éri be a TV saját korlátozott rendszerével.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Ursache
üzenetére
Nem olvastam még sehol, hogy Gigabites lenne a csatlakozó....bármilyen TV-ről is van szó.
Erre megoldás lehet a TV saját Wifi-je.( Bár én magam ellenzem , hogy mindenhol wifi-t használjon az ember.....amelyik eszközön van vezetékes LAN csatlakozó azt azon érdemes használni !!! Wifi maradjon csak a telefonnak , tabletnek és a csatlakozó nélküli laptopoknak ! Kivétel a TV.....mert ott tényleg szűk lehet a Fast Ethernet 10/100-s csatlakozása. )
Az újak már AC-s illetve AX szabványt is tudják.
Sajnos a rádiójelek nehezebben mennek át a falakon a födémen stb...
Ezért célszerű a routert abban a helyiségben üzemeltetni, ahol a TV is van....vagy max 1 fal választja el.
2.4 GHz
- Lassabb adatátvitel
- Nagyobb lefedett terület
5 GHz
- Gyorsabb adatátvitel
- Kissebb lefedett területAmíg a gyártók sajnálják azt az 1-2 dollár plusz költséget készülékenként...addig marad mindenben a Fast Ethernet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- OLED TV topic
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Arc Raiders
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- EAFC 26
- Horgász topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- SAMSUNG (QE55S90FAEXZT) 140CM 4K QD OLED 144HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 65S95F 77S95F 3év ÁRGARANCIA
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÉV ELEJI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 8700K / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
eloszor bedugtam, nezzuk: dns-nel hibat irt, de a local gateway-ig el tudott menni. Tehet a 192.168.0.X bejott, de semmi tobb. Aztan most mar az sem.. ez nem tudom mitol, meg nyuzom a napokban.

Vhiktor