- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz
goethe83 #99545 üzenetére
Bocsi én nem akarok együgyűnek tűnni, de kérlek magyarázd el nekem, hogy két darab 16:9-es forrás képet hogy a brébe lehet 4:3-ra konvertálni úgy, hogy ne legyen szél vágás? Mert amit írsz az kvázi el lenne - tehát más szóval egymás mellett vannak és bele van nagyítva a szélek elvesztésével és így tud függőlegesen nagyobb lenni. Ha ezt a nagyítást egészen addig fokozzuk amíg az eredeti kép felső és alsó széle eléri a TV megjelenítési határát, akkor kapnál két darab egymáshoz érő, egymás mellé rendezett 8:9-es képet, magyarul függőlegesen nagyobb lenne mint vízszintesen, ez nagyon nem 4:3. (illetve logikus, hogy a vízszintes képi tartalom 50%-a ilyenkor már kuka...)
És egyébként most is felezi a képet függőlegesen és egymás mellé illeszti a két db 16:9-es jelet - tehát az van amit akarsz - csak szerintem az az objektív probléma, hogy kicsi a felület - 48-ason ez nagyon nem megy. Kipróbáltam a 77-es G3-on - még itt is határeset, mert ugye 38.5"-os képet látok.
Matematikailag azt lehetne még megvalósítani, hogy egymás fölött van a két 16:9-es kép de teljesen egyértelmű hogy így sem lehet egyik sem nagyobb mint most, hogy egymás mellett vannak.
Szóval ahogy a kolléga monda: kell még egy 48-as - ez a legegyszerűbb/legolcsóbb módja a sztori kifejtésének.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
goethe83 #99552 üzenetére
Gondolom azért nem csinálják ezt, mert már nem nagyon használnak 4:3 -at a csatornák, illetve a tartalomgyártók. Nyilván pár adástól eltekintve. Pl. Columbo.
Abba meg a normál TV adás, főleg a szélesebb, alul-felül fekete sávval megjelenő anyagok nem igazán férnek bele torzítás/levágás nélkül.
Én mondjuk nem használtam régen sem. Nem is nagyon látom magam előtt, hogy ezt hogyan lehetne normálisan megoldani a mostani képarányok mellett.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
goethe83 #99548 üzenetére
Ezt mi anno úgy oldottuk meg, hogy vettem még egy TV -t. Nálunk közösségi tér a nappali, vannak gyerekek és megy a mese is. Meg mellette konzolok, PC. Nyilván nem mindig egyszerre, de alkalmanként vannak eltérő igények.
Szerintem ha valaki normálisabb élményt szeretne úgy, hogy egyszerre több tartalom megy, az csinál helyet egy másik TV -nek. Tudom, költséges több készüléket venni, de például mesékre simán elég egy olcsóbb, használt készülék is, ha éppen mást szeretnél nézni a másik TV -n.
Én eleve ezeket az osztott képernyős bénázásokat nem szeretem. Játéknál sem.
-
ricsip
addikt
válasz
goethe83 #97205 üzenetére
emag-on NAGYON nézd meg ki a tényleges eladó! A tényleges emag cég, v. vmi noname lófaszjóska bukarestből, akit beengedtek az emag piactérre árulni a szarját? Csakis közvetlenül az emag-tól mint eladótól szabad bármit is megvenni az emag.hu weboldalon! Mindenki más kb csak a pénzedet fogja ellopni ott. Pár ezren idehaza megtanulták már ezt a leckét a saját kárukon, te legyél okosabb náluk!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Ivqkzy-: 2. gépem
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Háztartási gépek
- Mesterséges intelligencia topik
- Filmvilág
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged