- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
zenit73 #103186 üzenetére
Én soha nem használok/használtam képernyővédőt. Nem is értem minek kell? Ha mozgó tartalom megy a tévén, soha nem lesz baja. Külső lejátszónak (ha azt használsz) pedig van képernyővédője, (Coreelec) mert ott ugye, ha nem megy a film, akkor a főmenüben állva órákig, akár bele is éghet a kijelzőbe.
Az LG-ről, mint gyártóról nekem csak pozitív tapasztalataim vannak, főleg ami a garanciális ügyintézést illeti. Soha senki nem volt még ennyire "felhasználóbarát", mint ők. Szived joga, hogy utáld őket, de szerintem az összes neves gyártó fényévekkel aljasabb szervizügyileg, mint az LG.Ja, hogy egy egy fw néha mellé sikerül? Igen... Szerencsére ez nem befolyásolja a vas működését, csak egyes funkcióit, ami persze lehet dühítő, ha valakinek pont az hiányzik, amit eddig használt és most megszűnt létezni az a funkció. Csak azt ne gondold, hogy egy Samsung, vagy Pana különbül bánik az ügyfeleivel. Egy éves Pana plazma tévén megállt a YT és soha többé nem indult el, mert nem frissítették a tévé fw-ét, onnan kezdve a tévé okos funkcióira keresztet lehetett vetni, pedig a Panasonic volt az egyik legnagyobb név a plazma korszak végén, amíg ki nem jöttek a megfizethető árú LG oledek. Ez sokkal nagyobb gond (volt), mint az , hogy nincs képernyővédő....szerintem.
-
válasz
zenit73 #103125 üzenetére
Szemét LG hivatalos válasza:
"Köszönettel megkaptuk az OLED televízióval kapcsolatos észrevételét. Tájékoztatjuk, hogy az OLED TV képernyővédő 30 perc állókép után lép működésbe a webOS23 szeptemberi frissitése után.
A képernyőkímélő promóció bekapcsolásával az üzemmód 3 percre módosítható.
Ezt a funkciót az Általános - Rendszer - További beállítások - Képernyőkímélő promóció menüpont alatt találja."Gyengébbek kedvéért:
A képernyővédő kéz a kézben jár a reklámmal, meg is jeleníti a reklámot.Kipróbáltam, hogy mit csinál, ha a tv-t lecsatlakoztatom a netről, akkor nem tud reklámot megjeleníteni, így nem kapcsol be a képernyővédő.
Marad a "képernyő ki" gyorskapcsoló használata, vagy a tömeges per indítása ez a mocskos-aljas cég ellen. Gondolom a következő lépésük az lesz, hogy a "képernyő ki" funkciót megszüntetik - nálam biztos nem, mert többé nem frissítem sw-t, kivéve ha ezt az aljas lépést visszavonják. -
alaves
addikt
-
alaves
addikt
válasz
zenit73 #99634 üzenetére
Jungle.Cruise.2021.720p.BluRay.DD5.1.x264.HuN-No1: a megadott helyen nincs blokkosodás, sem más probléma (S90C: 1. belső lejátszó-DLNA-PC/serviio; 2. PC-HDMI: win10/MPC-HC; 3. telekom box/vimu player-HDMI)
Valószínűleg KTTech fórumtárs által felvetett letöltési/adat hiba lesz. -
válasz
zenit73 #99634 üzenetére
Tű pontosan olyan mint a 3 évvel ez előtti letöltés, nézhetetlen, és minden hiba pont olyan és ott van mint a másikon. Holnap kipróbálom a munkahelyemen, van egy kb. 10 éves kotladék PC, VLC lejátszóval, kb 50e ér. Megnézem az mit hoz ki ebből az anyagból...
Megnéztem, csak 11 hozzászólás van az anyagnál, de egy sem arról szól, hogy ez egy hibásan tömörített fájl lenne.
-
alaves
addikt
válasz
zenit73 #99595 üzenetére
Melyik rilíz, ? perc (esetleg egy másik példa is). Egyébként változik a belső lejátszó is a webos-al együtt, és ugye itt fix minden, semmit nem lehet állítani. Talán kevésbé veszik figyelembe már a gyengébb forrást. Esetleg próbáld valamelyik zajszűrőt bekapcsolni (mpeg).
-
KTTech
veterán
válasz
zenit73 #99598 üzenetére
Letöltés után ellenőrizted a checksum-ot? Mert van olyan, hogy hibásan jön le 1-1 adatcsomag, és ez lesz az eredménye. Egy szoftveres dekóder jó eséllyel megoldja, de a TV-k általában hardveres dekódert használnak, és ott nem nagyon van hibajavítás...
Mondjuk én biztosan nem a TV saját médialejátszóját használnám... a G3-on is inkább maradtam az nVidia ShieldTV-nél.
-
szkutyi
addikt
válasz
zenit73 #99598 üzenetére
Szar az anyag...szedj remuxokat és nem lessz ilyen
.semmi köze a tv-hez..vagyis igazából annyi van hogy 4k és újabb, ezért már ezek a tomoritesből adódó hibák már kijönnek rajta...nem hiszem hogy kell neked a 100gigas verzió,sok 1080p 10-20 gigás mesénk van, amin nincs ilyen probléma
-
-
bacus
őstag
válasz
zenit73 #97851 üzenetére
Nekem még minden samu tévé megy, meg Te ráadásul LG-k ről beszélsz. A 2011-es is. Az 50" 2015-ös tévé mindent tudott, amire szükségünk van, igaz még fullhd csak, de két tuner, egyet felvesz egyet nézel, de nyilván elavult, se disney, se hbomax , de ezt nem hiányoljuk. Viszont két helyen is fullba világít a háttér led, ami már zavaró, világos résznél már minden ledet külön látok, ez már nem a "felhősödés" ha jól emlékszem hogy hívták.
Azért gondolkozom oledben, mert most talán ez a legújabb technológia, ez még lehet pár év múlva is korszerű lesz és jó képet ad.. Ez lenne a remény. Nyilván tönkremehet, mint minden.
Most szembe jött velem egy laser projektor, amiben ugyan nincs tuner, de 300" képet is tudna vetíteni, ehhez vászon is kell. A tavalyi modell 65" oled áránál még így is olcsóbban jönnék ki, az idei 77" modell meg már meghaladja az fizetési inger küszöböm, ennél még a samsung laser projektora is sokkal olcsóbb.
Nyáron általában alig vagyunk itthon, nem is nézünk tévét, logikusan még mindig halasztanom kellene a vásárlást.
Köszönöm a véleményeket.
-
alaves
addikt
válasz
zenit73 #97851 üzenetére
Kiszámíthatatlan, hogy melyik filmnél jelenik meg sávozódás (color banding), poszterizáció stb., azért nagyobb bitrátánál kisebb az esélye, de azoknál is lehet (egyéb kodek paraméterektől is függ). Kalibrálás segíthet, de az sem biztos, hogy teljesen megszünteti. Mondanám, hogy vegyél más gyártó TV-jét, de mindnél előfordulhat.
Ne foglalkozz vele különösebben. -
bghistvan
senior tag
-
torma1981
veterán
válasz
zenit73 #95393 üzenetére
Ne várj csodát a mostani tv-től. Teljesen érthető okokból. Egyre laposabb minden, hova férne el a sok hangszóró? Teljesen megértem őket. Aki szeretne az vesz normális hangrendszert. Akkor a moziknak nem kell hangszóró vagy a házi mozitermeknek? Nem értem a logikát. Arra pont jó a beépített, hogy alap hangzás legyen. Olyan mintha a telefonoktól DTS, Dolby Atmos hangot kérnél. Minek? Hogyan?
-
-
-
hunspikey
őstag
-
Dexter17
tag
válasz
zenit73 #95382 üzenetére
Nekem is Cx volt és olyan jól szólt, hogy kapaszkodtam a bugyimba, nagyon meglepődtem.
Utána jött a C3 és S95C hát iszonyat nagy csalódás hangban. Annyi hangszóró van a S95 hátulján gondoltam biztos szépen szól... fenéket. Cx-hez nem is kellett soundbar, de a többihez vettem.
-
Celtis
veterán
válasz
zenit73 #95374 üzenetére
Mások vagyunk. Bennem hosszú évek óta fel sem merül, hogy a tv saját hangszóróit használjam. Az is megfelelne, ha nem is tennének bele.
Egyébként meg úgy gondolom, hogy a komolyabb hangrendszer a tv -t drágítaná. Te ugyanúgy kifizetnéd, meg az is akinek nincs szüksége rá.
-
hunspikey
őstag
válasz
zenit73 #95374 üzenetére
LG-ből OLED fronton a C9 szólt a legjobban - annak tényleg olyan hangja volt, annyira kikúrt jól és tisztán szólt, ráadásul hangerőben is rendben volt, hogy nem kellett soundbarra még csak gondolni sem. A következő C modellek már egyre hurkább hangot kaptak, míg a G3 most konkrétan már csak párbeszédre jó, max a hiradó élvezhető rajta. Hál istennek közben rászántam magam egy rendes HiFi cuccra, szóval így ez nem gond, de a TV maga hangból siralmas...
-
dropi
senior tag
válasz
zenit73 #95252 üzenetére
Én 3, 3.5 méterről nézem az 55-ös tévét, de azonnal meglátom a különbséget a FHD meg az UHD között. Meg se fordul a fejemben, hogy ne a 70-80 gigas remuxot töltsem le, azért van jó tévém, hogy élvezni tudjam ezeket a filmeket. De nyilván megértem, ha te nem veszed észre a különbséget. Bár az archiválást a virágbolt meg a streamingek idején tök feleslegesnek érzem. Bármikor újra lejön 10 perc alatt.
-
hunspikey
őstag
válasz
zenit73 #95223 üzenetére
Adom amit mondasz én annó a C9-esen láttam, pont a Vincent féle wonder woman jelentet néztem és hát pont ahogy az ő youtube videójában, úgy nálam is rettenet szar volt. A G3 egyáltalán nem csinálja, ugyan azzal az anyaggal (disney+) teljesen hibátlan - szóval TV függő és semmi köze nincs ahhoz hogy milyen forrásod van.
-
junkpod
veterán
válasz
zenit73 #94742 üzenetére
Fekete párduc 2, Disney+, 4k DV imax verzió, 23:30-kor kezdődik mikor a herceg csaj és az anyja a tűz mellett beszélgetnek.
Amikor a fiatal fekete hajú csaj mozog a sötét háttér előtt akkor a fejének/hajanak van egy később mozgó szürke glow, ami mozgás után utoléri. Pause nem látszik mert csak mozgásban látható.
A jelenetben mikor zaj lesz és feluvoktenek az elefántok és mindketten odafutnak a partra, akkor a gyors mozgás közben kifejezetten látszik a fejének a szürke szellem kép utánhúzása.
Próbáltam videót lőni, de a sötét jelenet kihivasos a kamerának, itt egy rossz minőségű kép. Picit látszik a feje mögött jobb oldalon.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
zenit73 #92824 üzenetére
Nem igen veszek tőlük egy gyufaszálat sem ,sokan rá mennek mert "nagyon akciós" vlmi ,engem meg ezzel nem tudnak megvenni.
Sőt ,általában figyelek is arra ,hogy ne legyen akciós a termék sehol sem ,Megfizethetetlen hazánkban amit már több éve csinál az ufós bolt ,nagyon becsülöm őket ,nem egy-két terméket küldtem már vissza nekik.
MM-et is szeretem ,kb. ez a két bolt ahol szívesen vásárolok. -
PlayMax
nagyúr
válasz
zenit73 #92811 üzenetére
Ha korrekt bolt választása a cél akkor mindenképp ufós…
30 napod van az elállással ,apróért kérhetsz 60 napot is és probléma esetén akár 2,5 év múlva beérkezés után egy nap alatt jóváírják az összeget és azonnal visszakapod a vételárat.
Ennél korrektebb és gyorsabb reakciós bolt gond esetén messze nem létezik kis hazánkban. -
alaves
addikt
válasz
zenit73 #79952 üzenetére
Nálam többek között PC-re is van kötve, én ki/be kapcsolom a TV táv.-al és kész. A 'Képernyő ki' opciót kirakhatod a baloldali függőleges menü sávba ('Szerkesztés mód', előtte törölni kell egyet, hogy odaférjen), de az csak a kijelzőt kapcsolja le. (A 'HDMI-CEC: be' úgy tudom nem kapcsolja le a TV-t ha megszűnik a HDMI jel)
-
janos666
nagyúr
válasz
zenit73 #28549 üzenetére
Melyik gomb nem szokott reagálni?
Nekem az OK (görgő kattintás) hektikus. Párszor reset-eltem (a távot, de közben más miatt már a TV-t is külön), de szerintem csak véletlen, hogy utána mint ha működött volna egy ideig (talán csak amiatt, hogy a reset végén muszáj addig és olyan erősen nyomkodni, míg reagál végre, mert az OK párosítja újra, és esetleg maga ez a "pumpálás" hozza vissza egy időre).
Lusta vagyok ezt bejelenteni a szerviznek. -
nobeige
tag
válasz
zenit73 #2938 üzenetére
Szia!
köztévé dolog:
Csatornák menüben HbbTv legyen kikapcsolvaKépbeállítás minden bemenetre:
Nincs ilyen, a fehéregyensúlyt engedné minden bemenetre másolni.Távirányító:
Engem mindig idegesít, ha kétszer-háromszor kell megnyomni. Szerencsére nincs mindig így. A korábbi magic remote-os LG tévém is ilyen volt, sajnos ez ilyen. Vagy rosszul fogjuk a távot...Képpont karbantartó:
Ennél a típusnál erre nincs menüpont, 4 órányi összesített használat után ha a távirányítóról van kikapcsolva a tévé, lemegy a pixel karbantartás. Kb két percig tart, relé kattanás van a végén.Recseg a táv:
Nem kell nyomkodni. Nálam az elemtartó fedél laza egy kicsit, pedig nem is szoktam szétszedni.Netflix:
Ha megadod a kártyaszámot, akkor megy. Érdeklődj a bankodnál, hogy van-e ún. internetkártyájuk, azt nem kell féltened.Nagy területű világos:
Nálam leveszi, a firmware verzió ugyanaz, és remélem, hogy a beleegyezésem nélkül nem kapcsolják ki. (Ha valaha ilyet csinálnának, akkor minimum egy új beállítási lehetőség kellene valamelyik menüben.)
A nagy terület azért viszonyítás kérdése: Teljes képernyős fehér hátterél rendelkező reklámoknál könnyen észrevehető. Engem nem zavar. Az energiatakarékosságot kikapcsoltad?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- PlayStation Plus Premium előfizetés 3291 Ft / hó áron!
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest