Hirdetés
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- iPhone topik
- Yettel topik
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
Valós 4000 nites HDR tesztanyagról számolt be FOMO pár órával ezelőtt.
Ezzel mindenki tesztelheti japán/kóreai akármilyen csoda TV-jét!
-
junkpod
nagyúr
-
nattag
csendes tag
Hellosztok!
A kérdésem a következő: van egy LG OLED55CX3LA tévém, ami ugye Bluetooth 5.0 szabványt használ. Eddig egy Sony WF1000XM4 fülessel használtam (5.2-es BT) gyakorlatilag gond nélkül-főleg a tavaly nyári tv firmware frissítés óta. Azóta a füles aksija szar lett egy frissítés miatt, amit a Sony b*ik kijavítani, de most itt nem is ez a lényeg. Vettem egy vadiúj Bang &Olufsen Beoplay EX wireless fülest (szintén 5.2-es BT-t használ), aminél egyszerűen akadozik a hang de kb folyamat a TV-vel. Azt mondták kompatibilitási gondok vannak, hiába visszafele kompatibilis.. könyörgöm a Sony is 5.2 volt, nem 5.0 mégse volt gond. Mit tehetnék? Ki milyen BT fülest használt ehhez a tévéhez, vagy esetleg más LG okostévéhez? Megoldás lehetne egy BT transmitter? Válaszokat előre is köszönöm!
-
Térjünk vissza ehhez: "kérdezőknek nyújtani minél informatívabb és pontosabb választ az adott információink, tapasztalatok alapján"
-
mc.g
aktív tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Amelyik gyártókkal tapasztalatod van, azok igen (különben nem ezt mondanád).
Nem minden gyártó az elavulásra játszik, lehetnek korrektek is, csak már nincs megfelelő minőségű panel, amit használhatnak.Én egy nemzetközi piacokon sikeres cégnél dolgozom, prémium minőségre törekszünk, és arra, hogy minél tartósabb termékeink legyenek, a minél jobb megitélésünk végett, és a környezetvédelem/fenntarhatóság miatt.
(Magyarországon ez kevésbé népszerű szemlélet, de mi a cégnél sokan külföldről jöttünk vissza...)
Nekem ez becsületbeli ügy, hogy ami elektronikát tervezek (akár termék, akár a gyártásnál használt teszter), arra ne legyen panasz, és a lehetőségekhez képest a leg fejlettebb megoldásokkal készüljön.
(Nekem senki sem mond olyat, hogy ne legyen tartós, és hiába is mondaná, sz@rhoz nem adom a nevem.) -
Malfroy
aktív tag
válasz
koncsik
üzenetére
Pl Ez helyett lehetne azzal is foglalkozni hogy az idetévedő kérdezőknek nyújtani minél informatívabb és pontosabb választ az adott információink, tapasztalatok alapján. és akkor már történne egy hasznos eszmecsere, és érték. ez az állandó kardozgatás Aztán végképp haszontalan, Nem szabadna hagyni hogy egy szakmai topik egy maroknyi ember legnagyobb unaloműző játszótere legyen. De ez csak az én véleményem nyilván nem tudom megváltani a világot sajnos.
-
Malfroy
aktív tag
észrevettem hogy nagyon sok hozzászólás született a topicba gondoltam ránézek.. hát igen a szokásos.. Annyira védi mindenki a saját tévéjét hogy isteni marketingesek lehetnétek egyébként ..lehet hogy pályát tévesztettetek. most komolyan , nem mindegy hogy számotokra idegen embereknek a lakásába milyen tv van? Lényeg a sajátotokkal elégedettek legyetek.
-
hyppo!
aktív tag
Hisense 65A85H 4K UHD Smart Gamer OLED TV
Erről mi a vélemény?
390 rugó az Euronicsba -
Swami
senior tag
Én is néztem Panasonicot, de míg a
65S90c 540 ezer volt ( most van 500-ért is), addig a
TX- 65MZ2000E 1.300.000,. Ft, így Samsung lett.
Vita lezárva, mehetünk tovább, 😄 -
s.Oliv3r
őstag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Srácok, szerintem egyszerűbb lenne a Pana-t ajánlani mindenkinek a Sony, Samsung, LG helyett, és megszűnne a hetek óta tartó “csata”

-
válasz
Quadgame94
üzenetére
Kapható
(videopart.hu) 
Nekem is ez volt, illetve apósoméknál hibátlanul megy: TX-P42G20-E
-
Quadgame94
őstag
Az átlalad megosztott tesztek nem valóságos használatot reprezentálják de azt hiszel amit akarsz. És csak jelezném, hogy semmivel sincs kevesebb kínai/koreai vagy ahogy te írod "kóreai" Sony-ban sem.
Plazmáig meg minek visszamenni? Kapható még ma plazma? Nem. LCD, OLED fronton minden gyártó a tervezett elavulásra megy rá. Hallottál már a kapitalizmusról és a fogyasztói társadalomról? Unalmas már ez a japán felsz*pás. Nyílván a Sony meg a Pana érdeke, hogy te 8+ évig használd a tévéjüket.
Aha. Oké. -
-
mc.g
aktív tag
-
Black Dragon
addikt
Azért az utóbbi hasonlat nekem elég erős...
El kell fogadnod a változást, ez az élet rendje, már nincs kommunizmus sem és a ma összerakott ak47 sem biztos, hogy kihúzza addig, mint amit 40 éve raktak össze. Nem a japánoktól eredeztethető minden, a világ tendál afelé, hogy olyan rohamosan fejlődik a technológia, miszerint annyira minimális akarnak valamit hosszú ideig használni, hogy azt már tudatosan nem gyártják hosszú élettartamra. Ahogy a mondás is tartja, egy fecske nem csinál nyarat, úgy a maroknyi ember sem fog fenntartani egy céget, adott esetben a Panasonicot a bukástól. De sirathatjuk a Nokiát 3310-et is, mert az Apple meg a csúnya konkurencia legyűrte őket.
Nem, nem a konkurencia a hibás, hanem ők maguk, amikor nem tudták felvenni a versenyt a piaccal. Aki a mai világban nem tud fejlődni, változni, adaptálódni annak vége. És ez nem csak a tech ipar, legyen az Mari néni büféje is.
De már megint oda jukadunk ki, hogy csak a Pana, meg csak a japán márkák. Hagyjuk már ezt, de tényleg...
Ez már lassan kezd demagóg lenni. Most kezdjünk el visszasírni mindent amiben régen még volt "anyag" illetve ahol még szántak időt és energiát a tartósságra? -
mc.g
aktív tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
A kóreai/kínai TV-knél tényleg így van, már régóta....
(néhány japán cég még igyekszik legalább a vezérlő, és táp köröket tartósra csinálni, ami rajta múlik, mert a paneleket mástól veszik, mert nekik sajátot gyártani már nem éri meg, mint régen.)Az általam megosztott tesztek megállják a helyüket, hiába a struccpolitika (ha nem tudok róla, nincs is.
) -
mc.g
aktív tag
válasz
szkutyi
üzenetére
Sajnos Pana OLED (panel) nincs (LG WOLED van benne).
A többség dönt, ha ért hozzá, ha nem.
A kóreaiak térhódításával (japán cégek kiszorításával) elérkeztünk a nincstöbbé-minőségi-tartós-műszakicikk korszakba...
(Anno Hitler-t is megszavazta a többség, és mi lett belőle...)
-
dropi
senior tag
válasz
Quadgame94
üzenetére
Én jellemzően egy évre veszem a tévéket, sajnos hamar megunom őket, akkor eladom kiperkálom belőle a maradékot a Telekomnak, aztán veszek egy újat részletre

-
dropi
senior tag
Akár hiszed, akár nem, én nem tudtam megszokni a Magic Remote-ot. Volt két tévém is és hónapokig próbáltam, de végül a C2-t i azért adtam el, mert számomra kezelhetetlen volt a MR, nem vagyok az az agresszív típus, de párszor majdnem belevágtam a tévébe
Ha távirányító szerint vennék tévét, akkor tuti, hogy Samsungot vennék, nekem az a kicsi kevés gombos ezerszer esztétikusabb mint a C2 gyerekjátéknak tűnő távja :)
(bár a legjobban a 806 távirányítója jött be eddig).
És azért nem vettem Aliról, mert LG-hez szinte alig találtam normális használhatót, amire lecseréltem volna. Emagon volt, de ott vagy 40 ezer volt.
A menüvel kapcsolatban meg annyi, hogy nekem is messze az Android jön be a legjobban testreszabhatóság, chromecast, okosotthon vezérlés miatt is. Arról nem beszélve, hogy amikor még nem volt ennyi streaming és muszáj volt torrentezni, a tévé oprendszerével ezt könnyedén meg lehetett tenni egy rákötött vinyóval (aki még mindig csinálja, annak pl ez egy fontos szempont lehet.) -
Quadgame94
őstag
Vannak mérések amelyek a valós használatot adják át és vannak amik nem és csak tudományos jellegűek/érdekességként hivatkozhatsz rájuk. Vásárlásnál tanácsként felhozni azokat a torture teszteket nagy hülyeség. Semmilyen szakmaiságra nem vall. Egy tévé vásárlásnál ma 5 évre érdemes tervezni. 7 illetve 10 már teljesen elrugaszkodott a valóságtól.
-
mc.g
aktív tag
válasz
Black Dragon
üzenetére
Tehát, én sem tudom, mint ahogy Te sem (a jövőt), minden relatív, semmi sem 100%. Mérések, tapasztalatok, szakmai-tapasztalatok vannak. Ha meg szabad osztani "ilyen" mérési eredményeket, akkor meg szabad osztani "olyan"-okat is, ha szabad azt mondani az "egyik" valamiben jobb a másiknál, akkor azt is szabad, hogy a "másik" miben jobb az egyiknél.
Ahhoz, hogy az újonnan ide tévedők is tudjanak dönteni, hogy 5 vagy 20 évet céloznak meg vásárláskor, ahhoz kellenek azok az infok is amit nem reklámoznak mindkét (pozitív/negatív) oldalról.
Én a 65"-os OLED Pana-t 482e-ért vettem, de utána még akciósabban elérhető volt 433e-ért is (ennél olcsóbb a Samu?).
Az előző TV-met 10évig használtam, és nem adtam el (jelenleg csak elraktam, de talán megy a hálóba a köv. 10...20évre).A TV op-rendszere nálam sok vizet zavar, mert egyáltalán nem használom, net-re sincs kapcsolva (csak monitorként funkcionál a házimozi erősítőre kötve).
Én azok csoportját gyarapítom akik alaposan megnézik mit vesznek, és hosszú távban, a fenntarthatóságban gondolkodnak (nyugaton egyre jobban terjed ez a szemlélet), nekem számít a fogyasztás is (ez is egy ok volt a TV cserére), ha így nézzük, a drágább is megérheti (nem csak azért mert új korában esetleg jobb), ha hosszabb távra tervezünk.
Amikor tartós fogyasztási cikket veszek, akkor még nem tudom előre, hogy mikor fogok akarni legközelebb cserélni, és nem az elhasználódás, vagy egy váratlan meghibásodás miatt szeretnék.Nem mindenki gondolkodik úgy ahogy én (vagy az általa használt eszközöknél nem volt alkalma megtapasztalni, hogy valami tartós, és jó is lehet), de nem mindenki gondolkodik igy ahogy Te.
Akár a műszaki tartalommal is foglalkozhatunk ebben a csoportban...
Mindenki azt vesz amit akar, mindenki eldönti kinek mit hisz, illetve mit tart fontosabbnak.
-
alaves
addikt
"2. generációs qd-oled panelekben, 2023 második felében vezette be" rtings-ék 77S95C-t (2nd gen) teszteltek és szintén van fényerőcsökkenés.
Továbbra is az az álláspontom, hogy a teszt igénybevétele és a 'nagy' pixelfrissítő lefutásának gyakorisága (Samsungnál elvileg 2000 üzemóra) nem arányos. A tesztben alkalmazott extrém üzemóra (+fényerő) olyan terhelés, amelynél jóval gyakoribb áramerősség után-állításra lenne szükség. Ha már kívül esik az algoritmus lehetőségein az eredeti fényintenzitás visszaállítása, akkor a fényerő csökkenés összeadódik."+ környezettudatosság." Nekem is még meglenne a B7 ha hibátlan lett volna. Autónál még tartom magam
(24 éves: 1-2 évente 100-200 eFt javítás 'osztjóvan', amíg átmegy műszakin...) -
sub71
senior tag
válasz
Black Dragon
üzenetére
Persze ebben igazad van, azért fogalmaztam én is úgy, hogy "mc.g kolléga néha kicsit túltolja a dolgot". Viszont maga a teszt az egy hasznos információ lehet azoknak akiak a jövőben szeretnének oled tévét venni. Azzal nincs nagy gond, hogy párszor belinkeli.... Én a #99233 hozzászólásod utolsó bekezdésére reagáltam, a többivel egyetértek.
-
Black Dragon
addikt
A hitelességével semmi bajom nincs, de annak egyénekre való lebontásával igen. Egyáltalán nem biztos, hogy ez a jelenség időben ennyire hamar előjöhet mindenkinél, hiszen nem tudható ki meddig, mennyire használja a tv-jét, órában, nitben mérve. Tehát tényszerűségként megemlíthetjük, hogy a panel degrálódik, akár téma összefoglalóba is bekerülhet útmutató jelleggel, ezzel nincsen bajom, Vhiktor eldönti.
Mindezt nem azért írom, mert engem frusztrál a degradáció (nyilván nem tudok vele mit csinálni így ezt el kell fogadni, ha mondjuk 5 év múlva csak 80% fényerőn fogok tudni nézelődni) és ha ezt tudom akkor nem vettem volna meg, hanem az zavar, hogy mindenre ez a válasz. Ennyi erővel a beégés gyakorisága vagy előfordulási esélyeit is lehet egyes márkákhoz felsorolni, ezt valaki vagy benyelni, vagy nem. Nem feltétlen fog mindenkinél jelentkezni. Akinél igen az nem lesz boldog, akinél nem ott happy van.
Egyetértek veled, hogy minden infó legyen adott, de ez összeghatártól függetlenül és objektíven, ne részlethajlóan legyen legközölve (vegyél Panát mert akkor minden fasza lesz).
-
Partz
senior tag
"Az LG-WOLED-ről találni adatokat (amit a gyártó maga adott meg) jópár éve 30000 óra volt, jelenleg 100000 óra az élettartam az LG szerint (ami azt jelenti, hogy akkorra felére csökken a fényerő)."
Ezt pontosítsuk kicsit, mert elég idejét múlt állítások;
-Az első generációs oled tv-kre mondtak 30.000 órát
-2016-ban 6-os szériánál tolták fel 100.000 órára.
-2018-as szériákra már 150.000 órát mondtak.Azóta rengeteg fejlesztés volt oled rétegezésben és már nincs is ilyen álláspont;
-Bevezették azóta a sárga-zöld + zöld rétegezést
-Vörös ph-oled réteg összetételén változtattak
-2022 óta deutériomos kék oled anyagokat használnak (OLED EX), ami csak magában másfélszeresére növeli a panel élettartamát.
Ezt a Samsung Display a 2. generációs qd-oled panelekben, 2023 második felében vezette be. Nem tudom ezt figyelembe vette-e a rtings, mikor beégést tesztel (itt már az is lehet a vörös-zöld quantum-dot színkonverter a gyengébb láncszem).És akkor megosztom a saját tapasztalatomat;
7-8 éve használom a C6 szériás oled-emet. Teljesen beégés mentes, évente egyszer ráküldöm a tesztábrákat, de eddig semmi (keresem az indokot, hogy lecserélhessem, csak nem találom). 7 évre terveztem max, csak nem fogok lecserélni egy hibátlan oled tv-t, ami még 3D-t is tud + környezettudatosság.
Már nincs hivatalos álláspont, de figyelemmel kísérve a fejlesztéseket nagyjából 3x-os lehet a panelek élettartama azóta. Ergo aki 2024-ben még ezen a beégésen rugózik tv-k terén, én magam részéről megmosolygom, paneltípustól függetlenül. -
hunspikey
őstag
Szerintem nincs semmi baj a rtings féle tartóssági teszttel - persze hajtják a TV-t mint az állat, de leközölt és szerintem teljesen logikus kikapcsolási pattern-t is használnak ami miatt a TV-k letudják futtatni a pixel frissítést és ezért azon túl, hogy sokat mennek egy nap alatt, ami vélhetően azért tápegység meg miegyéb elektronika terhelését jobban terheli, szerintem maga a képernyő pont úgy öregszik mintha elhajtottad volna normál napi 4-7 órával a TV-t az adott óráig, amit a rtingesek is kimutatnak
-
sub71
senior tag
válasz
Black Dragon
üzenetére
Igen, abban igazad van, hogy mc.g kolléga néha kicsit "túltolja" a dolgot. Viszont a belinkelt mérés erdményeit nem figyelembe venni, amikor akár millió feletti értékű műszaki cikket vesz az ember, szerintem az botorság. Persze érthetően zavar pár embert , hogy már sokadjára hivatkozik erre az RTINGS tesztre, de leginkább csak azokat, akiket negatívan érint az eredménye. Aki most szeretne akár másfél milliót elkölteni egy 77-es oledre, szerintem annak jól jön ez (10x belinkelve is), mint a sok szempont közül egy, amit figyelembe kell/lehet venni
-
alaves
addikt
válasz
lala666
üzenetére
Nem elsődleges vásárlási/felhasználási szempont, de nálam azért a top 5-ben benne volt (S90C mellett) a WOLED kijelző esetleges szigetelési problémája (szélső pixelek elhalása, nálam a B7-en volt szerencsére garancia időn belül). Elvileg megoldották, talán 2022-es modellnél láttam utoljára még ilyet fórumon. Azért elég valószínűleg tűnik, hogy MLA-nál végleg megoldották.
-
alaves
addikt
válasz
Vhiktor
üzenetére
Akkor a monitor sem akadálya annak, hogy demo szintű (1000-1500 nit) filmek készüljenek, de mint látom meg is van a három csoport, amelyről írtam (csúcsfényerők). Továbbra is grade 3 HDR a filmek zöme (vagy még az sem). Nem gondolnám, hogy kamera vagy egyéb technikai akadály lenne 2024-ben. Az TV-k zöme nyilván a grade 3 HDR-t sem tudja megjeleníteni, de azért már elég elterjedt a miniLED és az OLED is, azt is figyelembe kellene venni esetleg...
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Amúgy nincsenek olyan nagy elvárások:

-
hyppo!
aktív tag
válasz
lala666
üzenetére
Akkor 1000% nem lehet venni, hogy ugyan az a viselkedésforma lesz hazánkban is mint mondjuk a tengerentúlon.
Persze amikor vettem én is a Samsung oledet mindent is elolvastam és youtube videókat nézegettem valamint a fórumot kezdtem figyelni. Lehet, hogy kicsit szembe mentem az árral, de úgy érzem nem veszítettem. -
polonic
félisten
Megtörtént nálam is a kalibrálás.
Elég jó lett a kép, a színek nagyon természetesek. Clarkson farmja volt az első teszt, ott is észre lehetett venni a különbséget az állatok színén, és amikor egy mezőt mutattak, akkor is. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Változó, attól függ mennyi pénzt szánnak rá.
Sokan consumer LG oledet használnak, C és G széria. Aztán van ezeknek a broadcast megfelelője az LG EP5G.
Vannak komolyabb monitorok is 4000 nit fenysuruseggel. De sok helyen 1000 nit megállítja őket.
-
hunspikey
őstag
válasz
lala666
üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy mérő pattern hiányában amit eddig láttál valószínűleg sokkal sötétebb anyagok voltak, mintsem, hogy kihozták volna a fényerő csökkenését, ha egyáltalán csökkent. Ezt szerintem tényleg csak műszerrel lehet kimérni, szemre te meg nem mondasz egy elkezdődő folyamatot, ha pl még csak 5%-on áll. A gyári 1200 nitből ha jelenleg 5% veszteség után 1140 van, azt senki ezen a bolygón nem állapítja meg szemre...
-
pkaresz
őstag
válasz
Black Dragon
üzenetére

Mindenki azt vesz amit akar! :-)
-
Black Dragon
addikt
Én ezt továbbra is elhiszem neked, nagyon félsz ettől a Samsungos vonaltól, mindenkit el kell riasztani, de ahogy te is írtad: csökkenhet, előfordulhat. Tehát te sem tudod. Ezek ugyan mérések, de egyáltalán nem biztos, hogy mindenkinél ilyen mértékig elő fog fordulni, illetve az sem biztos, hogy ha elő is fordul az a következő 5 évben lesz.
Illetve én személy szerint úgy állok hozzá a dologhoz, hogy kb 5 év múlva a tv oprendszere, független milyen tv-ről van szó, igencsak elkezd lassulni a folyamatos fw updatek miatt, illetve a technológia is sokat fejlődik ennyi idő alatt, így én mondjuk 5 év múlva eladom a mostanimat és veszek egy újat, mert az a mostanihoz képest a dupláját tudja fényerőben (nem biztos, de példának okáért)
Ha a Panát nézzük a Samsunggal szemben (a két csúcsmodellt) akkor a vásárlásnál "nyertem" 600k-t. Ha 5 év múlva cserélni szeretném - jelenleg mindegy milyen okkal, hiszen mindenkinek más a fontos egy tv-ben - akkor ez az összeg "megmaradt", ott a tv maradványértéke is, veszek belőle kis ráfizetéssel egy új Samsungot, te pedig kiadtál 1,5x annyit a Panáért ami 5 év múlva pont annyit fog érni, mint egy Samsung vagy LG.
És nem, nem azt mondom, hogy mindekinek Samsungot kell vennie, ezt mindenki maga döntse el kinek mi éri meg jobban technológiai vagy más szinten. Téged zavar az, hogy degradálódik a panel rendben, megveszed a Panát 1,5x áron és örülsz, hogy majd 5 év múlva, ha addig egyáltalán megtartod a Panát nem fog degradálódni a panel.
Sajnos a mai világ nem arról szól általánosságba véve, hogy egy termék tartós legyen. Hiába gyönyörű egy tv képe, legyen az bármilyen márka, a mögöttes oprendszer adja hozzá a gusztust, hogy használd, vagy épp ne. Ha te csak 10 évente cserélnél tv-t, mert te együtt lassulsz be a rendszerrel együtt akkor aláírom, hogy jogos a panel degradálós érved, ne vegyél ilyet. Más esetben viszont...

Így tehát csatlakoznék Semin kollégához és megkérnélek rá, hogy ne szúrd már be ezt az rtings tesztet minden adandó alkalommal amikor a Samsung neve felmerül. Mindenki el tudja dönteni magától, hogy ki mire ruház be, ha az rtings mérései szentírások lennének akkor mindenhol körbe lenne plakátolva a konkurencia ezzel.
-
hunspikey
őstag
válasz
alaves
üzenetére
Pont erre utaltam én is - hiába kétszer fényesebb zöldet tud egy samu mint egy G3, a valóságban ennek vajmi kevés előnye mutatkozik - egymás mellett nem mondom, hogy nem lehet megmondani, ha valami demo fut, de a mai film/sori kínálatban az hundert procent hogy nem kell 800 nites zöld felületet mutatni.
Egyedül egy helyen gondolom, hogy megmutatkozhat akár mai anyagoknál is, az pl természetfilmek esetén ahol nappali égbolt van ábrázolva, ha az elég telikék akkor lehet előnye van egy QD OLEDnek - lehet.
Ezeknél a dolgoknál sajnos többet számít a menürendszer, a konfigurálhatóság, meg az hogy mennyire színhelyes dobozból kivéve, illetve ha baj van lehet e a márkára számítani garis ügyintézésnél.
-
-
mc.g
aktív tag
A link-elt teszt tényekre, mérésekre alapoz, és nem extrém, pusztán az átlagnál nagyobb mértékü használat, hogy 5évnél elöbb legyen használható eredmény, nincs idő 20évet tesztelni.
(Ha extrém a teszt a QD-OLED esetén, akkor a WOLED esetén is ugyanannyira, vagyis összehasonlíthatóak.)Van olyan forumozó aki írta, hogy 2év alatt közel ennyit (kb.10000 üzemórát) használta a TV-t, ez esetben a kb.1,5év/10000 óra a tesztben nem extrém.
(Én hiszek másoknak is az rtings.com -on kívül, akik végeztek méréseket....)Az LG-WOLED-ről találni adatokat (amit a gyártó maga adott meg) jópár éve 30000 óra volt, jelenleg 100000 óra az élettartam az LG szerint (ami azt jelenti, hogy akkorra felére csökken a fényerő).
-
Sisco2
tag
Sziasztok!
Sok sok LG OLED55C4 videot reviewt átböngészve, amit sok helyen említenek hogy a C4 -es oldalról nézve eléggé tinting-el zöldesen.
Illetve hogy bizonyos esetekben lassú/belassul a menüben mászkáláskor, avagy bizonyos forrásból (ezt nem tudtam kideríteni) lejátszás közben lassabban reagál.
Firmware update -el remélhetőleg majd javítják.Game Optimizer módban jóval sötétebb a kép, ez a jelenség furcsa módon a többi modellnél (C3,G3,G4) nincs vagy már javították. Esetleg ez szándékos a beégés kockázatát csökkenteni hívatott?
A fentieket akinek már van ilyen megtudja erősíteni/cáfolni?
Köszönöm!
-
Semin
őstag
Attól, hogy tizenhetetdjére linkeled ezt a tesztet, még nem igazol semmit.
Nem átlagos felhasználás, hanem extrém. Több embernek saját valós tapasztalata van, nem egy teszt. Ezt azért objektíven illene elfogadni, és megbékélni azzal, hogy bizony igazuk van. Ezzel semmivel sem lesz kevésbé igazolható a döntésed a Pana mellett. Mondom ezt Philips tulajként elfogulatlanul ... -
mc.g
aktív tag
Mindenki más szempontok alapján saját maga mérlegel/választ.
Engem jobban zavar az, hogy néhány év használat után akár jelentősen is csökkenhet ez az érték, vagyis akár kb.2...3 év aktívabb használat után esetleg meg is fordulhat a sorrend a két paneltípus közt.
(mindkét paneltípus veszít fényerőből a használat következtében, de különböző mértékben)[link] https://www.rtings.com/tv/1-11/graph/18437/longevity-graph/samsung-s95c-oled/37894
(a fenti legördülő menüből választhatóak ki a tesztelt készülékek grafikonjai) -
-
so_ha
senior tag
Ha valakit modellre lebontva is érdekel a színek fényereje, akkor a lenti táblázat segíthet ebben (a kéket ajánlom a figyelmetekbe).
Fentről lefele Sony A95L => Samsung S95C => LG G3
-
cs.zs.
veterán
Köszönet az infókért
-
PhoenixSzG
tag
-
Yodamest
veterán
válasz
alaves
üzenetére
Az optimalizált opciót használom, lehet szakmailag nem olyan pontos, de nekem nagyon rendben van úgy a kép. És mondom ezt úgy, hogy szoktatnom sem kellett magam hozzá, egyből tetszett a változàs. A warm2-t is megmondom őszintén, nem tudom hiányolni, értem hogy színhelyesebb, de sokkal tisztább lett a kép, mintha egy éjjeli szemkímélő effektet levettek volna a jelenetekről. Majd megnézem van e új fw, magától nem dobta ki még hogy frissítene.
-
alaves
addikt
válasz
Yodamest
üzenetére
ASBL: S90C (fw:1420.9) 5 perc múlva veszi le a fényerőt. A sárkányok háza jelenetnél az ASBL nem kapcsol be (8-9 perc a kandallótól a sárkány torkáig). Lehet hogy az S95B-nél javították új fw-vel, esetleg érdemes lehet frissíteni.
AI: Samsung-nál az intelligens mód 'adaptív kép'-nél 'optimalizált' vagy 'szemvédelem' képmódokat lehet választani (HDMI-PC módban nem). Gyakorlatilag a 'kontrasztjavító: magas' (szürkítve) algoritmus dolgozik /dinamikus kontraszt/, ezért látod jobban a sötét jeleneteket. (Megjegyzem a B7-nél célszerű volt bekapcsolni alacsony állásban a helyesebb HDR10 megjelenítéshez.)
Az intelligens mód 'adaptív kép' gyári értékekkel nem célszerű mert:
- 10-re teszi az élességet > oda nem illő tárgykontúrok jelennek meg
- 'normal'-ra teszi a színtónust (warm2 helyett) > nagyobb eltérés a D65-től
- 'normal'-ra teszi a színközbeállítást is (auto helyett) > túlszaturált képGyenge, vagy sok sötét jelenetet tartalmazó HDR10/HDR10+ esetében elegendő a tónusleképezést 'aktív'-ra állítani (film/filmmaker), ezzel pl. a sárkányok háza jelenet is rendben van. Az aktív tónusleképezésnek az a hátránya, hogy világos jeleneteknél olyan mintha túlvezérelt kontraszt lenne beállítva (részletvesztés, mint a Philips 'HDR fokozó').
Az intelligens mód hang viszont meglepően kiváló a hangszóró méretéhez és elhelyezéséhez képest (minden opció: be) (az esetek zömében jól ismeri fel a hangtípust is /zene, film, stb/). Sokkal jobb, mint a C1-nél.
Az AI hang megfigyelése közben egyik tesztdal Ozzy Osbourne: Crazy Train volt, amelynél a YT még ezt dobta fel: [link] azért na...
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- VGA kibeszélő offtopik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Az Amiga 1200-at is megcsapta a feltámadás szele
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox tulajok OFF topicja
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE55S95BATXXN) 140CM 4K OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- SAMSUNG (QE65S90CAT 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- Hisense 65A85H 4K Ultra HD Smart Dolby Vision IQ , Dolby Atmos 120Hz Gaming OLED TV
- REFURBISHED - DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD ASUS ROG RX VEGA64 8GB CM Masterbox 5 700W
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4041, 100% Akksi
- Xiaomi 15T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Mondjuk egy alap LED-nel jobb képe van.