- Mobil flották
- Az Apple állítólag tovább halasztja a Gemini segítette Siri bevezetését
- Szintet lép a Xiaomi Apple másolásban?
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- MIUI / HyperOS topik
- Különleges élményre invitál az Apple
- Újabb részletek a Galxy S26 Ultra privát képernyőmódjára vonatkozóan
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz
goethe83
üzenetére
Bocsi én nem akarok együgyűnek tűnni, de kérlek magyarázd el nekem, hogy két darab 16:9-es forrás képet hogy a brébe lehet 4:3-ra konvertálni úgy, hogy ne legyen szél vágás? Mert amit írsz az kvázi el lenne - tehát más szóval egymás mellett vannak és bele van nagyítva a szélek elvesztésével és így tud függőlegesen nagyobb lenni. Ha ezt a nagyítást egészen addig fokozzuk amíg az eredeti kép felső és alsó széle eléri a TV megjelenítési határát, akkor kapnál két darab egymáshoz érő, egymás mellé rendezett 8:9-es képet, magyarul függőlegesen nagyobb lenne mint vízszintesen, ez nagyon nem 4:3. (illetve logikus, hogy a vízszintes képi tartalom 50%-a ilyenkor már kuka...)
És egyébként most is felezi a képet függőlegesen és egymás mellé illeszti a két db 16:9-es jelet - tehát az van amit akarsz - csak szerintem az az objektív probléma, hogy kicsi a felület - 48-ason ez nagyon nem megy. Kipróbáltam a 77-es G3-on - még itt is határeset, mert ugye 38.5"-os képet látok.
Matematikailag azt lehetne még megvalósítani, hogy egymás fölött van a két 16:9-es kép de teljesen egyértelmű hogy így sem lehet egyik sem nagyobb mint most, hogy egymás mellett vannak.
Szóval ahogy a kolléga monda: kell még egy 48-as - ez a legegyszerűbb/legolcsóbb módja a sztori kifejtésének.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 8GB Crucial Ballistix Sport 1600Mhz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vhiktor