Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bluetooth-headsetekről általában
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Ez lehet az Apple hajlítható telefonjának formája, mérete
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz
goethe83
üzenetére
Bocsi én nem akarok együgyűnek tűnni, de kérlek magyarázd el nekem, hogy két darab 16:9-es forrás képet hogy a brébe lehet 4:3-ra konvertálni úgy, hogy ne legyen szél vágás? Mert amit írsz az kvázi el lenne - tehát más szóval egymás mellett vannak és bele van nagyítva a szélek elvesztésével és így tud függőlegesen nagyobb lenni. Ha ezt a nagyítást egészen addig fokozzuk amíg az eredeti kép felső és alsó széle eléri a TV megjelenítési határát, akkor kapnál két darab egymáshoz érő, egymás mellé rendezett 8:9-es képet, magyarul függőlegesen nagyobb lenne mint vízszintesen, ez nagyon nem 4:3. (illetve logikus, hogy a vízszintes képi tartalom 50%-a ilyenkor már kuka...)
És egyébként most is felezi a képet függőlegesen és egymás mellé illeszti a két db 16:9-es jelet - tehát az van amit akarsz - csak szerintem az az objektív probléma, hogy kicsi a felület - 48-ason ez nagyon nem megy. Kipróbáltam a 77-es G3-on - még itt is határeset, mert ugye 38.5"-os képet látok.
Matematikailag azt lehetne még megvalósítani, hogy egymás fölött van a két 16:9-es kép de teljesen egyértelmű hogy így sem lehet egyik sem nagyobb mint most, hogy egymás mellett vannak.
Szóval ahogy a kolléga monda: kell még egy 48-as - ez a legegyszerűbb/legolcsóbb módja a sztori kifejtésének.
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- LG OLED55G43LS Gyári Garancia Számlával
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG OLED55B53LA gyári Garancia számlával
- SAMSUNG (QE55S90DAE)140CM 4K OLED SMART CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- LG 83B4 - 83" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó egy S21 5g 256/8 dobozában töltővel fóliával
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vhiktor