Hirdetés
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Eddigi legjobb DxOMark helyezésével zárta 2025-öt a Vivo
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
válasz
rothfb
üzenetére
"Nem mintha hiányozna egyébként. Ahogy elnézem, inkább a kikapcsolását javasolják többen."
Nálam high-ra van állítva, észre sem veszem amikor dolgozik.

Bár ha megnézek egy filmet, sorozatrészt vagy mondjuk sportot, akkor nem azt vizslatom, hogy a tévé miben hibázik, hol inhomogén vagy mikor kapcsol az ABL (ha kapcsol)?Beszippant amit nézek... oszt' ennyi.

-
Ryder1
senior tag
Igen, szolgáltató váltás tervben van.
Viszont most így próbálgattam kicsit...
Feltoltesi sebessegnek maximum körüli érték jött ki vezetekesen és wifivel is.
Letoltesi viszont 1,5-2 mbit/s vezetekesen, wifivel 4-6 mbit/s. Előtte és utána is mértem mobillal, maximum közeli értékek jöttek ki.
Létezhet, hogy a tv-nek van valami baja? -
Madwe
nagyúr
válasz
Ryder1
üzenetére
Hét az nem valami acélos net... elméletben elég lehet, hiszem 25mbps elég az uhd netflixhez - ha semmi más nincs ami adatot forgalmazna a hálózaton, biztosítják is neked azt a sávszélt (azért ez tud ám ingadozni rendesen) stb. Én előbb a netet bővíteném ha lehet legalább 100 de inkább 200 felettire, addig felesleges oda a nagyobb netflix előfizetés...
böngészőben a tévén bejön a sőeedtest.net -
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
55CX-en meg tudom nézni valahogy, hogy milyen a netkapcsolat sebessége?
Netflixen állandóan ledobál 720p vagy 540p felbontásra, mindegy, hogy vezetekesen kapcsolódik a netre, vagy wifivel. A net sebessége 30/3 Mbit/s, ezt speedtesten hozza is.
YouTube-on is 4k felbontason kb másodpercenként szaggat, de néha még 1080p-ben is akad.
Netnek elvileg bírnia kéne a 4k-t is akadozás nélkül, nem? Váltanék a 4k-s Netflix csomagra, de így nem merek, ha még az 1080p-t sem tudja tartani.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
-
Madwe
nagyúr
válasz
SH4D0W2011
üzenetére
Igen. Hdmi cec-et is bekapcsolod akkor be tud/ki tud kapcsolni a soundbar a tv-vel egyszerre illetve a tv távjával tudod állítani a hangerejét.
Ha tudja az earcot a soundbar is akkor akár pcmben is használhatod a ps5öt, ha csak sima arc-t akkor viszont dolby bitstreamen lesz csak 5.1 adat átküldve, pcm-en csak 2.0 fér át. -
Pelican
őstag
válasz
SH4D0W2011
üzenetére
Igen.
-
SH4D0W2011
őstag
Sziasztok!
Nagyon új vagyok TV témában és előre is elnézést az amatőr kérdésért, de segítsetek nekem légyszi. Adott egy LG OLED55CX, egy PS5, illetve majd egy soundbart tervezek venni hozzá. Hogyan kötöm ezt össze úgy, hogy ha TV-t nézek, akkor annak a hangját halljam a soundbaron, ha pedig játszom, akkor a játék hangjait? PS5 és TV összekötve mondjuk HDMI 1 porton, majd pedig ha lesz soundbar, azt kötöm a TV eARC-os HDMI portjára?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
PlanetDada
üzenetére
"[05.00.10]
1. Add link for LG TV contents policy notice (German Only)
2. Software update contains minor bug fixes" -
PlanetDada
csendes tag
Lehet tudni mi benne az újdonság?
-
-
blakey
titán
válasz
MaxxDamage
üzenetére
LG weboldalán fent és pár sort mindig közölnek.
-
Sziasztok,
Azt lehet tudni, hogy az LG OLED 55C9PLA esetén a következő FW Update mit tartalmaz?
5.00.10
-
válasz
wallace 234
üzenetére
Nekem is magas-on van a logo dimmelés,de őszintén nem bánom. Pont ezek miatt féltem picit, mert leginkább autós játékkal nyomom ahol mindig vannak a sarkokban kijelzők és mikor kikapcsoltam a logó sötétítést egyből látszott milyen sokat sötétít rajta, szóval nekem ez megnyugtató, mégha picit veszítek is ezáltal a HDR élményből.
-
Bazsi81
tag
válasz
wallace 234
üzenetére
-
Bazsi81
tag
És a játékoknál mi a helyzet sdr illetve hdr?
-
Bazsi81
tag
válasz
wallace 234
üzenetére
Köszi!
-
Bazsi81
tag
válasz
FollowTheORI
üzenetére
-
-
Bazsi81
tag
válasz
wallace 234
üzenetére
De akkor hdr-nél mehet a 100?!
-
wallace 234
őstag
Igazad van az autós példa, kicsit rosszul lett meg fogalmazva, padló gázzal van hajtva, előbb utóbb meg adja magát a motor, nos olednél is így van lehet 100 as oled fényel használni, csak egy idő után már jönnek a bajok. Meg vannak a korlátai. Gyártók ma már nem foglalkoznak vele, hogy 100 as oled fényen elpusztul mivel, alap esetben semmi értelme 100 as oled fényen használni. Hdr nél más a helyzet! Tvd csak azzal büntet, hogy beég a kijelző
-
gulb
őstag
Bocs Madwe de az aku peldat nem jo....de mint mas is emlitette az aksinal amit te 0 vagy 100 nak latsz az mind szoftveresen atfirkantott ertek..pont a hulyenuser miatt is.
Se nem vagyok oled tv tervezo mernok se aksi tervezo de azt tudom, hogy eletciklusra terveznek mindent es az ertekeket a felhasznalo csak annak megfeleloen valtoztathatja.
Az autos peldanal szinten hibas az erveles mert az egyik tervezesi limit masik meg a kresz ami jogi blabla..( tvdnel nem buntet meg senki ha 100oleden nezed 2 napon at majd csak 80on👍😁) -
KnicksFan
csendes tag
Köszi mindenkinek a tanácsokat, véleményeket a BX-el kapcsolatosan!
-
Üdv! Segítséget kérnék. LG c8-on nem akar összejönni a képernyő megosztás Android telefonnal, Android 11. Engedélyezem és állandóan leválasztja kapcsolódás közben.
-
icemad
nagyúr
válasz
balazs8907
üzenetére
Bocsi, nem rád gondoltam.
Viszont, ha már itt tartunk, nálad oleden van normális hdr ps4 proval? Milyen tévéd van? -
-
Chaser
legenda
válasz
balazs8907
üzenetére
ez érdekes, elküldeném a szerviznek
szerk:
mármint a videót, ha félreérthető lenne ( :
akár többet is -
Calogero
addikt
válasz
balazs8907
üzenetére
Volt itt egy srác, aki szerint a OLED tvje nem való játékra, mert fakó rajta a Ps4 HDR
-
balazs8907
tag
válasz
icemad
üzenetére
Nem tudom, lehet Rám gondolsz. Nekem volt problémám azzal, hogy nem tudtam játék üzemmódba kapcsolni a tv ps4 pro-val.
Igen, megoldódott. Ha a térhangzást bt-n keresztül, plusz külső hangszóróval oldod meg, akkor tiltja az alacsonykésleltetésű játék módot. Vagyis vagy ez, vagy az.
-
icemad
nagyúr
A Ps pro-s sráccal mi van? Megoldotta a problémát?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
wallace 234
üzenetére
Nem annyira észrevehető, próbálgattam ezt direkt, megvakulni meg nem akarok.
-
Draken
őstag
Aki BX-et használ: ténylegesen észrevehető a kevésbé jó mozgás megjelenítés? Gondolok itt focira, netflixes tartalmakra vagy akár gaming téren valami pörgősebb jelenetre? Más: a héten hívnak, hogy mehetek a tv-ért, mire figyeljek, milyen tartalmat vigyek magammal, amin kijöhet, ha esetleg hibás a panel?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
wallace 234
üzenetére
Még a HDR-t is levettem 70-re, 77-es CX-en este kifolyik a retinám a brutális fénytől.
-
Madwe
nagyúr
válasz
balazs8907
üzenetére
Nem tudom mitől ilyen, de gyanúsan garis kérdés

-
-
wallace 234
őstag
Ez olyan mint az autóba, a km órába 0-250km/h gondolom te se hajtasz 250 el mindenhol!(de persze vannak gyorshajtók akik idővel rá pacsálnak). Van egy be tartandó sebesség határ! Nos az oled tvkén is van, csak itt ajánlott a határ van ! Normál körülmények között, 36 os oled fény bőven elég sdr-nél! Hdr nél 100 on, mert ott másképp működik az egész kép vezérlése.
-
Madwe
nagyúr
válasz
Chaser
üzenetére
Ez szerintem olyan mint a meleg2 valahol
a sokáig sdr tartalmat 3-500 nittel néző ember azt hiszi ha az a jó ha kiég a retinája mert azt szokta meg. Emlékszem anno mikor megvettem a c6ot eleinte nekem is furcsa volt 100 nitre kalibrált képet nézni - pár óráig… azóta ez a természetes... -
balazs8907
tag
-
Chaser
legenda
egyébként értelmes gyártó ezt megoldja - ha akarja -
a notebookom pl 90%-ig tölti az akkut - fuji e746 - , bármiféle beállítás nélkül
ha 100-ig fel akarom vinni, mikor elérte a 90-et akkor töltő ki, majd be, és úgy feltölti 100-ig
és nyilván "lefele" is építettek be védelmet
sok esetben a kijelzett 100% valójában 90 körül van, akarás kérdése
én ezeket a hatalmas oled fényeket nem értem, kiégetné a szemem
-
Madwe
nagyúr
Látom átment az üzenet
long term ettől függetlenül tovább lesz jobb az akku kapacitása ha 20-80 között használod. De felőlem nézzétek 100as oled fénnyel az sdr tartalmat s futtassátok naponta manuálisan a pixel refreshert is, hát van rá opció, semmi kárt nem okozhat hosszú távon 
-
Chaser
legenda
válasz
balazs8907
üzenetére
videót próbálj róla lőni, nem lehet, hogy az automaikus fényerőszabályzás? - azt nem lehet kikapcsolni -
Madwe
"A suta buta user simán elbassza az akkuját hosszú távon?"
de el ám![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
balazs8907
tag
Sziasztok. Kis segítséget kérnék. Kb 1 hónapja vásároltam egy Lg BX 55” oledet. Az elmúlt 3 napban vettem észre, hogy időnként /nagyon sasolva a tv-t/ észrevehetően villódzik a szín. Másképp nem tudom megfogalmazni. Hol elfakul, hol normális. Ezt a másodperc tört része alatt többször is. Képmódtól független. Játék közben /HDR minden képjavító off/ vagy legyen az dolby vision... egyedül statikus, állóképnél nem jelentkezik.
-
gulb
őstag
Elgondolkodtato...
Gyart egy gyarto egy tvt amiben a beallitasokban 0-100skalat ad user kezebe valasszon amit szeret. Itt pedig arrol beszelunk, hogy 60+ felett mar jujjj beegesveszely lehet.. Akkor a gyarto es mernokok szandekosan adnak 0-100as leheyosget, hogy a suta buta user siman elb..a tvjet? Csak kerdezem...mert ez a oled fenyero beallitas nagyon tul van mar lihegve..
-
anrab
addikt
hülye vagy. hülye vagy. hülye vagy...
basszus, mindenki azt mondja hülye vagyok. lehet hogy tényleg hülye vagyok?
Ááááh, le vannak szarva. tudom hogy nem vagyok hülye vagy ha igen, nekem így jó!
-
-
Srácok, valaki mondja már el, hogy miért a meleg 2 elvileg a referencia szín? Hát nekem ez CX-en olyan sárga, hiába állítom Rtings vagy bármelyik teszt alapján, számomra ez minden csak nem valósághű szín.
-
Jorgi Kormi
senior tag
Én is relatíve sok sportot nézek oleden (főleg : kézit , focit, ) antennáról és t-comos iptv -ről , néha nagyítással( nem kell túl sokat) is variálok és nagyon nem romlik az élvezete a meccseknek , könnyedén el lehet tüntetni az agresszív színű statikus sz@rokat a képernyőről. Egyébként egy másik topicban elég sokan dícsérik a q70r-t abban a kategóriában ahol "játszik" , de egy jó alternatívája lehet a Sony xf9005 , ha LCD tévénél maradnál . Sokan dícsérik a színpontossága és mozgásmegjelenítése miatt.
-
Pro Koryak
addikt
Hiába váltasz csatornát, a bal felső sarokban az eredményjelző minden adón ugyanott van csak esetleg más a színük, ráadásul böszme nagyok. Kb. olyan, mintha játékra használnád.
Viszont normál képbeállításokkal(felettem lévő hsz értékei) valószínű nem lesz nyoma.
Első körben azért próbáld meg beállítani a Samut. -
alaves
addikt
Azt kérted, hogy nem akarnál többször kijelzőt cseréltetni, stb., ezért ajánlottam a másik 3-at. Nem tudni azért van-e több baj az LG-kbe szerelt kijelzőkkel, mert többet adnak el belőle, vagy pedig azért, mert a többi gyártó válogathat az LGD palettájáról.
SDR 100-120 nit referencia fényerő (17-33 OLED fény) mellet a foci sem fog beégni (valamint HDR forrásnál 60-70 OLED fény). -
tomi3
újonc
Heti plafon 10óra, meg azért egy időben sok meccs megy, így előfordul a csatorna váltás így a beégéstől talán nem kellene tartanom. Miért jobb a másik 2 márka az Lg nél?
-
Madwe
nagyúr
Jó az lg is, de ha gaming nem szempont s a fentebbi 3 márka terméke árában van érdemes azokat is megfontolni.
Oled valamennyire előrelépés lenne, viszont kértés 80% focira használva mennyire lenne nálad rizikó a beégés - elég statikus ott azért a tartalom. Kérdés egy huzamban nézel e 4+ órát focit, heti hány órát menne focira s mennyire váltogatnád más tartalommal.
De első körben én is megpróbálnám kalibrálni a jelenlegi tévédet, lehet az is megfelel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Arc Raiders
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Házimozi belépő szinten
- LEGO klub
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- LG OLED C1 55"
- ÚJ Samsung OLED 4K 83S90F Vision AI Smart TV (2025) 55S90F 65S90F 77S90F 3év ÁRGARANCIA
- Panasonic TX-65MZ700E 165CM 4K 120HZ SMART OLED TV ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE55S90FAEXZT) 140CM 4K QD OLED 144HZ SMART UJ MODELL! AKCIÓ
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4071
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4250, 100% Akksi
- AKCIÓ!!! HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkkel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(Lehet fogok még jönni buta kérdésekkel.
)

Viszont, ha már itt tartunk, nálad oleden van normális hdr ps4 proval? Milyen tévéd van?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vhiktor