- Ez most a legjobb robotporszívó. Kérdőjel? De nem olcsó. Pont.
- Áprilisban érkezhet a OnePlus Ace 6 Ultra, közben új tabletek is készülnek
- Oppo Pad Mini néven készülhet a gyártó új, kompakt, prémium táblagépe
- Új Xiaomi Mijia etető érkezik 5 MP-es kamerával és éjjellátással
- Március 30-án mutatkozik be a Vivo Pad6 Pro
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Asus R600 - az entek borotvája
- Android szakmai topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Google Pixel topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Áprilisban érkezhet a OnePlus Ace 6 Ultra, közben új tabletek is készülnek
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
(#32047) krx21
Párszor fejtegettem már, hogy szerintem hatalmas maszlag ez az egész Alpha generáció dolog. De itt nem is adtak neki új számot, csak odatolták, hogy gen2, ami még marketing szinten is azt mondja, hogy "picike változás".(#32049) chros
Tudod, hogy a HDR10 anyagokban minden code value egy abszolút nit értéknek felel meg, és hogy amíg a maxCCL <= a nit érték, amivel a TV processzora számol (ami jó esetben és elvileg a kijelző valós csúcsértéke), addig nincs szükség semmi torzításra, hanem mehet az 1:1 mapping.
Ha a kettőt összeadod, akkor minek kéne dinamikusnak lennie, és minek kéne egyáltalán változnia a képen az 1:1 mapping-hez képest?
Mi a rossz abban, mikor elvileg pont azt látod, amit a studióban láttak?
Persze ha jelentősen magasabb a maxCCL és ők világosabb kijelzőt használtak, akkor sohasem fogod pont azt látni, amit ők. De erre is van hivatalos javaslat, hogy ilyenkor mit láss helyette, és elvileg ezt csinálja a TV DTM nélkül (jó, tudom, valószínűleg vannak benne bugok --- de ehhez jön segítségül a madVR, ha ott is kikapcsolod a dinamikus dolgokat).
Én ide (magas maxCCL) szívesen elfogadnám a dinamikus, valós-időben hisztogram-elemzős dolgot, csak az vele a bajom, hogy az alacsony maxCLL eset egyértelműen elárulja nekem, hogy a DTM egyszerűen hibás (sokkal nagyobb mértékben, mint a normál mód), vagy ami valószínűbb, hogy igazából nem azt csinálja, amit az LG mond róla.
Akkor miért használjak "valami izét", ami tudom, hogy vagy nem az, aminek mondják, vagy ránézésre is rosszul működ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Már fut az Intel grafikus vezérlőin az év egyik legjobban várt címe
- Parkside szerszám kibeszélő
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G2 SFF brand - i7 6700 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB W10
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Intel Ultra 5 245K / RTX 3080 10GB / 16GB DDR5 / 1TB SSD!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vhiktor