- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
Hirdetés
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
lala666
őstag
válasz
gurus #110055 üzenetére
Érdekes tisztított vízzel tisztítom és remekül tiszta lesz . Közel 3 év alatt, egyszer sem használtam vizen kívül mást. Pedig prüszi is szokott hébe hóba rákerülni. Ez egy marhaság, normálisan lehet tisztítani. Végén száraz mikroszálassal, nem is szoktam nagyon finomkodni vele!
-
John D'oh
aktív tag
válasz
gurus #109248 üzenetére
3 DV képes woled után miután S95D-re váltottam egy fél pillanatig nem hiányoltam a DV-t. Egész egyszerűen szebb minden "csak HDR-ben" mint bármi amit előtte woled mutatott DV-ben. Ez az én tapasztalatom. Konkrétan egy áldás hogy nincs DV mert így a lejátszóból is nagyobb a választék és azon se kell mérgelődnöm mint régen ha a forrás nem DV-ben van. Arról nem is beszélve hogy még a DV képes woleden ís gyakran alázta némely HDR tartalom egyéb más DV anyagot, mert az is csak annyira jó amennyire igényesen csinálták.
-
-
so_ha
senior tag
Évjáratban és típusban azonos szériák, azonos panellal jönnek ide is, a dual tuner viszont igaz a nyugati piacra. A forintnak ehhez semmi köze sincs, mert a különböző régiókban, különböző felszereltségi szinttel értékesítik a tv-ket, pl. lehet, hogy a kelet európai régióban AC-s Wi-Fi van egy bizonyos sorozatban, míg ugyan ez nyugaton AX-es, és ezért az árazás is különböző. A forint árfolyama a hazai árazást befolyásolja, de nem a tv specifikációját. Ez utóbbi a régió besorolástól függ, ami még nyugat Európában sem egységes (például 77C39LC, 77C38LA; 77C37LA), mindegyik más piaci specifikációt takar, amit a 39, 38, 37-es számok jelölnek, amiből a 3-as a 2023-as modell, a mögötte lévő szám, hogy melyik piacra szánt specifikációval szerelt a tv.
-
sub71
aktív tag
Figyi! valaki segítséget kért Philips vs Panasonic ügyben. Én leírtam a véleményem a Philipsről, hátha segítek a fórumtársnak a döntésben! erre Te nekiálsz a LG-t fényesíteni, miközben az szóba sem került. Hozzászólásaid alapján azt sem tudod, mit lehet telepíteni egy android tévére, és mik azok az alkalmazások, amik viszont tényleg nem futnak rajta. Ha kötekedni akarnék, azt mondanám, feleslegesen trollkodsz. Ráadásul az fel sem merül benned, hogy másnak (nekem) is van otthon légegeres LG, és sima Samu tv is és van összehasonlítási alapja, mert az csak neked lehet.... Szép napot Neked
Minden vélemény szubjektív, az enyém és a tiéd is, akit érdekel, majd Ő is a sajátja alapján dönt... -
zazenke
őstag
azt én is tapasztaltam hogy az android tv zártabb mint a sima droid. hiába tettem fel azokat az appokat rá ami pl a droid telefonomon intézi hogy reklámmentesen fusson a youtube vagy lehessen menteni vagy fusson a háttérbe de egyszerűen nincs rá optimalizálva és lehetetlen kezelni . ami nincs ki hivatalosan android tv platformra adva az hiába droid-droid akkor sem lesz jó
-
zazenke
őstag
a samun vagy az lg-n meg lehet azt csinálni hogyha nem jó a gyári lejátszóprogram akkor lecserélem pl egy olyanra ami úgy kezeli a külön feliratfájlt hogy annak csúszása esetén hozzá lehet igazítani az időzítést. Úgy mint pc-n a vlc-t vagy a POT playert stb.Ezt most csak kérdezem mert kíváncsi vagyok rá hogy mennyire nyitott és sokoldalú a droidhoz képest
-
anrab
addikt
-
-
törölt tag
Azért nem fut rajta, mert az Android TV egy más rendszer, és nem írták meg rá az appot. Ahogy nézem, tvOS-re sincsen, pedig az egy tip-top platform.
Vodánál egyelőre annak örülnék, ha nem az októberi, már két hónapja kiegyenlített időszakról állítanák ki a számlát decemberben, amit mellé az esedékesség után vonnak csoportossal.
-
sub71
aktív tag
Nem értem pontosan mire gondolsz a "fos, butított rendszer" alatt
külső forrásból majdnem bármit telepíthetsz rá, akár irodai, multimédiás, szerkesztőprogram, játék, zenei, stb... ami meg nem fut, az a processzornak, (Lg-ben is ugyanilyen klumpet fos van) ram, rom mérete, és a normális grafikai proci hiányának köszönhető, nem pedig az androidnak....még így is kb végtelen a lehetőséged egy Lg-hez képest....
-
blakey
titán
bámulják a fekete képernyőt 20 oled fényen.sose tudják meg milyen jó tévéjük van
- esetleg te nem tudod, hogy milyen a jó OLED, mert már tönkrement és csak 100-as SDR fényerőn tudod nézni. Olvass, nézz utána, hogy miért használják úgy, 25-ös OLED-fény SDR esetén néha bántóan erős tud lenni, de azért már elviselhető. Nem csak azért használják úgy, mert kisebb a beégés veszélye.
-
BusinessGuy
őstag
20as oled fény függönnyel sötétített szobában, pláne este a c9-en az minden csak nem fakó. Persze nincs szemkiverő fény mint a qlednél de olednek nem is kell ahhoz hogy értelmes kontrasztot tudjon produkálni...
Ha nincs behúzva a függöny, nappali fény mellett pedig 40 több mint elég. -
alaves
addikt
Mindenki úgy nézi a TV-jét ahogy akarja, az itt olvasott javaslatokat pedig úgy veszi figyelembe ahogy neki tetszik. Ennyi.
Hogy kinek mi a fakó, azt is mindenki maga tudja. Én azért ezt a fényerőt veszem referenciának a hozzátartozó szín paraméterekkel: "A movie theater screen, in your average movie theater, can probably get as bright as about 50 nits." [link] A 20-as OLED fény ennek több mint a kétszerese (rtings-ék 17 OLED fényen mértek 100 nit-et). -
Joshi
titán
Látom nem érted. A számoknak csak akkor van értelme ha az adott fényerő beállítás 120nit. Az én tévém műszerrel kalibrálva van. Pl. Sony fényerő beállítása 0-50-ig van. A 120nit fényerő 17-es fényerő érték a csúszkán. Amúgy az emlegetett Rtings oldalon is 120niten kalibrálnak, nézd csak meg. Sőt, van beállítási ajánlásuk is mindenféle tévére. Természetesen a 120nit a sötét szobára értendő.
Egyébként meg hozzá kell szokni az alacsonyabb fényerőhöz. Hidd el hogy a szemetek épsége miatt is. Én egyedül a HDR-nél nem nyúlok a fényerőhöz, pedig sokan azt is lejjebb veszik. Én azért nem veszem le HDR-nél a fényerőt, mert akkor elvesznek a részletek. Magyarul nem azt fogom látni amit látnom kellene. Ahhoz hogy HDR-nél is kisebb fényerőt használjak, HDR-ben kellene kalibrálnom kisebb fényerőn.
-
daneel_hu
addikt
Ezek szerint B8-assal rendelkezel.
Akkor PE II - 5 rész. 42. percnél amikor a farkas üldözi a gidát.
Vedd fel kérlek egy 60 fps-es telefonnal, nagyjából 2-4-es dejudderrel.
De felveheted sima 30-al is, könnyen meg lehet mondani mennyire gáz az interpoláció vagy sem.Engem nem izgat kinek hiszel, én a saját szememnek.
Várjuk a videót.
Bizonyítsd. -
daneel_hu
addikt
A B8-as interpolációja pont olyan mint az E6-osomé volt. Nagyon elavult.
Amikor cserére elhoztam az E8-ast, azonnal ez a különbség volt a legszembetűnőbb. (mármint a nagyobb képátló után természetesen)
Az interpoláció szemetelését biztosan nem nézte meg a RTINGS.
Ha nem hiszed előkotorhatjuk a videókat, de inkább ne akard ebben a karanténos helyzetben, rosszul leszel.A pontos ok azonban nem ismert, tippem, hogy az LG 2018-ra már vásárolt egy interpolációs technológiát (ennyit nem fejlődik valami 1 év alatt), a B-szériába viszont továbbra is a gyenge megoldás kerül.
-
daneel_hu
addikt
"Szia! azért írok mert már néha fáj amiket beírsz:Sokkal jobb az interpoláció C-től felfelé. Az okát nem tudjuk.
Ha nem tudod, minek írsz hülyeséget?"De tudjuk. "A nem tudod" csak a fejedben létezik... tetszik amikor valaki megmondja mit gondolok és tovább is horgolja a sztorit.
Alpha 7 vs Alpha 9 CPU... és a hozzá tartozó interpoláló technológia/szoftver.
Veled ellentétben le is teszteltük itt egy B9-es tulajjal, sajnos még a C8-as interpoláció is jobb a B9-esnél. Mi is megdöbbentünk, LG-tulajok.De nyilván egy C, E vagy W azért kerül sokkal többe mint egy B, mert ugyanaz a technika az utolsó alkatrészig.
-
Múltkor kiderült, hogy mozgásban sokkal jobbak a C és attól felfele lévő modellek. Most nincs kedvem visszakeresni, de videók is felkerültek a Planet Earth 2 4k hdr valamelyik részenek egyik jelentéből, ahol gyors mozgások vannak. A B sorozat katasztrófa volt annyira artifact-olt.
-
renatto
őstag
Magadra (magatokra) gondolsz?!
Többen leírták, hogy NINCS fekete a QLED-ben, illetve ez az OLED topik és nem a QLED. Esetleg változott ez ügyben valami?!
Mert ha nem, most már én is kénytelen leszek azt hinni valaki nem tud olvasni illetve a felfogásával vannak gondok.Át kellene fáradni az LCD/Samu topikba és ott veregethetnétek OTT egymás vállát, nagy megelégedéssel....
(#34785) gu007 Nem tudod megnézni a NF appból kijön-e a DD+?
-
Pro Koryak
addikt
-
libus
őstag
Azt olvastam és lejött ebbe a 2 napban, hogy a B8 kezelőfelülete jobb. Dicsérik sokan a távírányitóját is.
De több problémát olvastam mozgás megjelenítésben, gyenge proci, sok fw fríssités mert ez nem jó, az nem jó...
A Pana FZ800-ról nem olvastam ilyeneket.Sőt, dicsérték annak a mozgás megjelenítését, színhűségét.. -
-
Elims
veterán
Kicsit elbizonytalanodtam.. :-(
Dh66e írta:
"Azt viszont ne vond kétségbe amit a panaszosok írnak mert vannak gondok..."Lehet,hogy kihagyom és marad a samsung.Nem szeretnék kb.440e-t kidobni az ablakon.Természetesen bontatlan lenne a tv,de akkor is..
Rothfb: Ha jól értem a problémád akkor lenne egy ócska tippem,másik kábellel próbáltad már?Esetleg másik csatlakozóba?
Ha mindkettő megvolt akkor egy őszinte választ adj majd magadnak a következő kérdésre:
Volt e kihúzva vagy bedugva a hdmi kábel úgy,hogy be volt kapcsolva a tv? -
daneel_hu
addikt
"Szerintem a "több kört ver a Qledre" ez nem igaz. nekem Qled és Oled is van.sötét szobába sokkal jobb az Oled de nappaliba Qled tv a jobb választás..oled65C9PLA magasabb képminőség mint a QE65Q70 .ennek ez nem ellenfél.150.000ft simán dobj rá..."
Feltéve ha a nappaliba folyamatosan 8 ablakból ver be a napfény... gondolom ez mostanában sanszos, főleg 17.00 után.
-
renatto
őstag
Annyira azért nem kell, sajnos szerintem országos szinten is összesen csak 10-20-30 darabról beszélhetünk, nem "érdemi" készletről. Ezért van ebben jelentős szerencsefaktor lásd jókor volt jó helyen djnice. És ahogy megy a hír ezek egy nap alatt elmennek. Arról nem beszélve, az ott dolgozók is tuti szórják egyből az infót az ismerősöknek....
-
Clay
senior tag
Még mindig érthetetlen, hogy mit értesz fakó alatt. Egyébként meg érdekes, mert kalibrálásnál se jön ki 30-nál sokkal eltérőbb oled fény. Nálam, asszem, most nem tudom megnézni, 30 vagy 35 oled fény, és 52 a sima fényerő, HDR-nél természetesen 100. SDR üzemmód isf szakértő sötét, HDR üzemmód technicolor. Ezekkel nappal és éjszaka is gyönyörű a képe, egyáltalán nem "fakó", ezt csak úgy tudom érteni, ha te előtte az lcd tv-t kiemelt, vagy üzlet módban, maximum élességgel, nézted évekig, akkor persze, hogy nagyon eltér a jelenlegi, de akkor egyáltalán nem a valódi képet láttad, hanem valami borzadályt, bár ismerek omyan embert aki szerint az a legszebb
-
daneel_hu
addikt
Nem fakó az, csak rosszul van beállítva a készüléked.
Kíváncsi lennék a többi paraméterre, kb milyen beállításokkal használod.
A fakóság inkább a Brightness-től függ. Nekem az a kép fakó, ahol a fekete nem fekete, sötétben sem. Ennek pedig semmi köze az oled fényhez.
Az oled fény a szaturáción és a generális fényerőn állít - szerintem, de majd Janiék javítanak ha nem.80-as oled-fény SDR-ben az túlszaturált színeket eredményez.
Ha neked így tetszik - lelked rajta, nekem ez nem jön be. -
törölt tag
Világos helyiségben nappal kevés lehet a 20-30-as OLED fény, amúgy ez adja az általános 100-120 nitet (vagy hozzávetőlegesen ennyit, most hasból írtam). Én az LCD-ket se állítottam világosabbra. De nyilván nem kell ennyin használni a készüléket, ez egy ajánlás.
"Fakó" képpel kapcsolatban viszont, nincs véltelenül nagyon buta gamma-értéken a tévé? A 2.2-t, illetve 2.4-et nézd meg, ha korábban nem tetted volna. Lehet, csak ennyi kell ahhoz, hogy alacsonyabb OLED fény mellett is elégedettek legyetek a képpel.
-
Gigi01
őstag
nincs baj,azt szoktátok meg.Kalibrált plazmám,meg monitorom mellett,nekem ez jön be.Nem mellesleg vetítettem pár évet,nyugodt képet szeretem,nem a dinamikust.Most jövök tesóméktól,lcd full fényes,túlszaturált beállítás lehet,meg az élesség maxon.Én hányok tőle,nekik az a szép.
-
Gigi01
őstag
-
junior19
senior tag
Én nem értem ezt az egész szájkaratét, amit itt folytattok.
Egy dolgot emeltél ki, amiben jobb a qled, mint az oled, de ezt mindenki tudja itt. Ezen megy a vita, sok érvet fel lehetne sorolni, miért olyan fényerő az ajánlott, de akinek nem jön be, az úgy sem fogja úgy használni, tehát értelmetlen meggyőzni. De itt nagyon sokan plazmáról váltottak Oledre, aminél megint kevés volt a csúcs fénysűrűség, így ők jobban meg tudták szokni azt a képet. Erre te sem fogod tudni meggyőzni őket, hogy pedig az kevés, a dupláján kell nézni.
Egyébként csak egy kis szösszenet tőlem is, de nem akarlak rábeszélni a számodra alacsony fényerő használatára, csak arra reagálnék, hogy a gyártónak el kell adnia a készüléket az áruházban, esetleg más modellek mellett is, nagy fényviszonyok között. Így nem lehet gyárilag alacsony érték az Oledfény.
Viszont vannak akik tesztelik a tévéket, s előtte kalibrálják is, s 100 vagy 120 nits fénysűrűség értékre kalibrálják. Gondolod, hogy nagyon komoly tudással rendelkező emberek( szakemberek) ok nélkül állítják így be a megjelenítőt, mert nekik így tetszik?
Mióta megy itt erről a téma, én azon gondolkodom, hogyha a fényerőben jobb a Qled, s ezt tudtad, akkor miért cserélted a Qledet Oledre? Ilyen fényerőhasználat mellet, s ha szerinted nem is jobb az Oled, akkor miért váltottál rá? Komolyan érdekel, nem kötözködés képen kérdezem. -
gurus
aktív tag
alpha 7 vs alpha 9 proci között pont a linkelt oldalon írják:A C8-nak van az újabb Alpha 9 processzora, míg a B8-nak továbbra is az Alpha 7 processzora van, de a teljesítményben nem tapasztaltunk szignifikáns különbséget!
hangrendszere biztosra mondom c8-b8 között semmi nincs, mivel tesómnak c8 van.
E8 persze már jobb hangban ez igaz. Fényerősségben jobbak a C8,E8, nem kicsivel. -
daneel_hu
addikt
Négyzetméterben adja meg a fényerőt.
A 65 colos tévé az 40%-kal nagyobb területű panellel bír mint az 55 colos.
Sokkal inkább hiszek a RTINGS-nek, ahol a csúcsértékeket is feltüntetik.Nincs számottevő különbség az E8 és B8 között fényerőben, szerintem.
De majd a többiek megmondják. -
PuMbA
titán
A gyári beállítások mind arra vannak, hogy a vásárlókat lenyűgözze, illetve ne tüntesse fel olyan fényben a TV-t, hogy nem volt érdemes megvenni. Aki eddig nagyobb fényerővel nézett mindent (és elég sokan vannak, akik így nézik, hiszen a képbeállításokat a vásárlók nagy része meg se nézi és azt se tudja, hogy mi az; bedugja otthon a TV-t és amilyen képet beállítottak rajta a gyárban azt nézi 8 évig) annak fakónak néz ki a 100 nit-es fényerő és ugye sokan nem szeretik a változást, de minden ugye csak megszokás kérdése. Ha valaki azt akarja, akkor simán nézi a TV-t 30-as OLED fényerővel és 1 hónap múlva már ugyanolyan jónak fogja látni, mint a 60-ast. Kérdés ugye, hogy ki melyik mellett dönt.
-
daneel_hu
addikt
Ez igaz, de ott legalább a színvilág rendben van.
Gyártóként lehet én sem tenném 20-40-re, mivel ez visszaüthet a készülékeket árusító helyeken. Ahol ugye elméletben versenyre kellene kelni a QLED-ekkel is.
Nem véletlen az áruházi profil a tévéken.Ez viszont még nem jelenti azt, hogy nekem otthon, töksötétben 60-as oled-fénnyel kell kiégetnem a retinámat. (csak mert az LG szerint az a jó).
-
daneel_hu
addikt
"Ki beszél itt 100-ról? 20-80 közti értékről van szó.nekem 20 -30 fakó mintha fóliát húznék a tévére. 60-80 jó a szememnek így képminőségben szuper.LG nem általános fényerő van hanem kb tíz gyári beállítás amin egyiknél sincs 20-30-40 oled fény..."
Ez akkor lenne nyomós érv, amennyiben a gyári profiloknál egyébként minden más paraméter (is) stimmelne, de sajnos nem ez a helyzet.
Gyakorlatilag a gyári profilok használhatatlanok, színhelyesség szempontjából is. Kivétel a TechniColor.
Ócska, kékes színvilágú szinte az összes, talán 1-2 nem ilyen. -
alaves
addikt
Ha jól tudom a moziban 70-80nit a fényerő. Nálam OLED fény SDR:25, HDR:60 (levágtam a csúcsfényt, nekem nem fogja szét....ni a szemem a fehér, és még így is sokkal világosabb mint az SDR 25-ön). ...nekem elég volt a két évtizedes CRT monitoros szemrontás...
A QLED-hez meg ajánlom a hegesztőszemüveget -
-
PuMbA
titán
".szerintem ez a 20-30 oled fény beállítása, beégéstől való félelem miatt alakult ki .pedig ettől nem kell félni"
A szabvány beállítás az, hogy egy TV-nek olyan fényerőt kell adnia, mintha egy átlagos nappaliban egy nyomtatott képet néznél. Ez az érték pedig tényleg nem annyira világos.
-
daneel_hu
addikt
RTL Klub (HD) és Super TV2 (HD) logo teljesen fehér vagy inkább átlátszó, ezek nem fognak problémát okozni.
Viszont RTL-en van szép teli sárga korhatárlogó, nagyjából mindig ugyanabban a sarokban.
Az 80-as oled fénynél előbb-utóbb fakulást fog okozni. (beégést)
Lehet nem 9 hónap alatt, hanem lesz 2 év - de az is lehetséges, hogy sosem fogod észrevenni mert nem lesz gond.Mindenesetre sárga vagy piros statikus elemet (100%-os szín), 80-as oled fénnyel, rendszeresen órákig nézni az bevállalós.
Avforums-on 77C8 1 év alatt a youtube pöcök (rikitósárga) szépen beégett a tagnak.
És ugye az nincs mindig a képernyőn, csak ha menüzöl, vagy videonézés közben lapozgatsz. -
daneel_hu
addikt
Este 80-as fény? Az nagyon sok...
Persze mindenki azt csinál amit akar, de azért azt látni kell, hogy átlagosan, vegyes tartalmat nézegetve az oled sokkal sötétebb mint bármilyen más készülék mivel a sötétebb színeket is nagyon szépen jeleníti meg, nem beszélve a feketéről.
A szemed rááll arra, hogy itt bizony globálisan sötétebb a kép, de ez nem baj kitágul a pupillád. Erre állítasz egy 80-as oled fényt akkor teljesen sötétben szerintem jojózni fog a pupillád sötét / világos jelenetek váltakozásánál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Építő/felújító topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Motoros topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest