- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Huawei P10 - pisztácia nem is volt
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- MIUI / HyperOS topik
- Fényképen a Poco F7
- Windows CE fórum
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
OLED TV-kben és nitekben gazdag, Boldog Új Évet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
izisz
senior tag
1,5 órája hívtam euronics üfsz-t - "vaaan a savoyában 65B8, menjek nyugodtan" - ok, na futok, beesek, ott a hátsó polcon, de gyanús, nem megy, árcédula sincs. Biorobot nézelődik a tableten, nem tudja kiírni, pénztárnál többi biorobotot megkérdez, h wtf, erre "jaah, azt valaki már megvette" a győri készletre is azt mondták "vaaan, persze" - na azt az utat már én se vállalom ilyen kétséges kimenetelért
-
chros
őstag
válasz Akhilles01 #31797 üzenetére
-
renatto
őstag
Az Euronics ismét "hatost dobott", mert a 65B9 árát is megvágta, 680k most. Ez a JoyNapok és BF előtt elég hamar jött, de így lehet addigra még lentebb csúszik az ára, akár 600k körülire.
[ Szerkesztve ]
ATMOS - 5.1.4 - KLIPSCH - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Ultra ONKYO RZ50 - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX Series X - ASUS TUF DASH F15
-
chros
őstag
válasz RobexX10 #31783 üzenetére
Erdekes, pedig a nehezet megcsinaltad
Szoval, gyozodj meg rola, hogy:
- "LG_DTV" konyvtar a pendrive fokonyvtaraban (!) van
- es tartalmazza a kitomoritett ~800MB-os "*.epk" file-tNem vagyok benne biztos, hogy a sorrend fontos-e, hogy mikor dugod be a pendrive-ot, probalkozz azzal is.
Vagy formazd le meg1x a pendrive-ot, hatha.Es ha mar ezzel szenvedsz, akkor frissites elott es utan megnezhetsz egy youtube black clipping tesztet a beepitett lejatszoval es egy adott sotet film jelenetet, hogy lasd majd a valtozast
(#31786) Akhilles01 : te sikeresen donwgrade-elted a tied vegul?
-
RobexX10
aktív tag
válasz Akhilles01 #31789 üzenetére
Igen az lesz. TV amúgy látja a pendrive-ot. Ezért nem értem mi baja lehet.
-
renatto
őstag
Az enyémben most lehet ~2100 óra, ha tényleg a múltkori volt ez első nagy pixelfrissítés, de mivel előtte nem láttam figyelmeztető szöveget, így ez közel 100%.
ATMOS - 5.1.4 - KLIPSCH - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Ultra ONKYO RZ50 - Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX Series X - ASUS TUF DASH F15
-
RobexX10
aktív tag
válasz Akhilles01 #31786 üzenetére
-
daneel_hu
addikt
válasz FIREBLADE78 #31777 üzenetére
Ez nem csak tévénézés szempontjából lenne kellemetlen.
Túlságosan direkt lesz ez a fény, még akkor is ha szabályozható.
A ledsorokat általában rejtve szerelik, legalábbis nappalikban... de futurisztikusabb így, ezt elismerem.Nálunk a felső álmennyezet szegélyénél van egy rejtett ledsor körbe-körbe, kb. 25m hosszú.
Még a legalacsonyabb fokozatban is brutál fénye van a falról (plafonról) visszaverődve.
Direktbe betetetsz egy ledsort a falba, ennyire láthatóan... szerintem roppant erős fénye lesz.[ Szerkesztve ]
-
RobexX10
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném a 65B8 firmware downgradet megcsinálni. Jelenleg 4.10.65 van fenn. Letöltöttem a fentebb linkelt 4.10.25 fájlt az angol oldalról. Kitömörítve pendrive-ra (FAT32) LG_DTV mappába másolva. Telefonról (Snartfy app IOS) elindítottam az update menüt de nem jelenik meg a keretbe. Mi lehet a gond? -
tutitibi
senior tag
Lehet érdemes lesz vétel után bekalibráltatni is.
-
chros
őstag
válasz renatto #31774 üzenetére
Engem is kivancsiva tett a mai beszelgetes (65B8), roviden: nincs burn-in.
Uzemora: 1111, 192 db 4 oras komp ciklus, 0 db nagy.
SDR hasznalat: ISF Sotet szoba, 33 oled fennyel (~120 nits)
HDR: Cinema, DTM onGyakorlatilag csak PC-rol hajtva,, feliratok mindig bekapcsolva, bar halvany szurkere van allitva, kisse atlatszora veve. Neha bekapcsolva marad a PC es a Windows asztala van a kepernyon 10-20 percig is SDR modban.
Kepernyokimelokent, mikor nem akarom kikapcsolni, ugyanaz a 45 perces sorozat epizod megy mindig.Banding 5%-os szurkevel: vannak fuggoleges csikok, amik valos tartalomnal is latszodnak, de nem hiszem, hogy rosszabbodott volna.
Tinting 100%-os RGBCMYW-vel: foleg a bal szele a problemas, nalam sarga a tinting, igy feheren csak halvanyan latszik, sargan mar jol eszreveheto, s magentan is sotetebb a bal oldal. Ebbol kovetkezik, hogy megfelelo valos tartalomnal is lathato.
A kepernyo kozepe,. kb 1/4-e fakobb, mint a tobbi, ez is sargan, magentan, feheren eszreveheto.
Tehat van itt problema, nem is keves, de legalabb burn-in nincs... egyenlore
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
Ez jól néz ki, de tv nézéshez jobb ha a tv mögötti fal van megvilágítva és nem egy ilyen direkt fény a nézővel szemben.
-
krx21
nagyúr
Próbáld ki még a led fix elhelyezése előtt, hogy és hol tetszik...
-
FIREBLADE78
addikt
Jövőre vennék egy oled tv-t. Az mennyire rossz ötlet,hogy a tv mögött,inkább mellett menne egy led csík a falban,mint világítás. Fényerősség szabályozható. Nagyon kellemetlen tv nézés szempontjából?Valahogy így nézne ki. [kép]
[ Szerkesztve ]
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
alaves
addikt
Egyelőre el kell fogadni, hogy az OLED TV videofil cucc (az elérehtő legjobb megjelenítő) és nem nagyon bírja a terhelést, huzamosabb használatnál (meg amúgy is így helyes) 100-120nit a jó fényerő (OLED fény: 17-33). Amúgy az audiofil készülékeket sem hallgatjuk csutka hangerőn nemdebár...
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
renatto
őstag
Nah közel két év után ránéztem újra a tesztképekre. Azt kell mondjam a tinting idővel romlik/kialakul. Az elején minden szögből homogén 100% citromsárga, most szemből nézve is, a káva mellett már zöldes beütést kap, mintha zöldes bevilágítás lenne "LCD módra", kicsit oldalról nézve pedig már rendesen zöldes.
Eredeti videó.
A kép nem adja vissza korrektül, mert élőben citromsárga mint a videóban, nem ilyen fakó, de ezek szerint a fénykép már mutatja/látja hogy valami alakul. A 2. kép viszont elég hitelesen adja vissza. Szerencsére élőben semmi nyoma, pedig szinte csak focit nézek TV adások közül. És amúgy is ez legyen a legnagyobb baja![ Szerkesztve ]
-
turika86
aktív tag
Én megcsíptem egy 65b8at 350ert, igaz kiállított darab volt. Holnap meglátom mit tud... Amúgy mire érdemes figyelni?!
Köszi előre is a válaszokat."Time is the fire in which we burn"
-
chros
őstag
-
nagyúr
válasz djnice #31760 üzenetére
Inkább valószínű nem az 1 hét volt ott a gond, hanem a HDTV Test Vincent által is említett áramtalanításos probléma ezeknél az üzleteknél estére... hazamennek bezárnak és lelövik a tévéket azonnal áramtalanítva, így a kompenzációs ciklus nem futott le egyszer sem... reggel nyitáskor meg felkapcsolják és megy tovább azonnal, és ennyi.
"Normál" esetben 1 hét édeskevés lenne egy ilyenhez...
Vagy persze azis lehet ezen felül hogy az az 1 hét mégsem 1 hét, állókép volt rajta nem videó... stb stb.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
renatto
őstag
válasz djnice #31760 üzenetére
Az max 2 hét távlatában durva lenne! Nincs egy infrás teló vagy táv hogy megnézd az üzemórát a tévében?! Ez most igazán érdekelne, mert ez nagyon kevés idő...
-
djnice
veterán
válasz Pro Koryak #31755 üzenetére
Na megnéztem a Fiji Dolby Vision demo égett be, pontosabban az utolsó naplementés jelenet, tisztán látszik hogy ugyanaz a sziluett, ezek szerint elég neki kevesebb mint 1 hét..
Ez van, szerencsére nem látszik normál használat mellett. -
cujo69
tag
Médiában Pana 55GZ950E 450e ft..alakulgat
-
Pro Koryak
addikt
válasz dgyuri0123 #31756 üzenetére
A legalul futó hírsáv is beégett a rtings teszten. Nézd már meg a képet.
Ráadásul a normál beállítással, nem a maxra húzott fényerővel:
[link]Igaz, nem 2-3 hét alatt.
-
djnice
veterán
válasz Pro Koryak #31755 üzenetére
Én annyit tudok, hogy előző héten szerdán vagy csütörtökön rakták ki, ezt akkor mondta az eladó amikor visszamentem kedden délután a TV-ért (délelőtt még 2 hetet mondott, de közben megkérdezte erről a kollégáját). Hogy mi ment addig rajta az jó kérdés, amikor lefotóztam a gyári LG demo ment.
-
Pro Koryak
addikt
válasz dgyuri0123 #31734 üzenetére
Nézd már meg kérlek, hogy honnan tudod, mi ment rajta demo gyanánt!!!
Aki megvette a kiállított 65B8-at sem tudja mi is ment rajta!!!
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz daneel_hu #31751 üzenetére
Arra céloztam, hogy a kamera többnyire a főszereplőt követi, ami középtájt van és miután a film róla szól, jelentős részt tesz ki a filmből (mondjuk 20-30-40%-ot tipp). Közelebb, távolabb, lentebb, fentebb, jobbrább, balrább, de közel középre koncentrálva. Ott fog beszélgetni, asztalnál vagy parkban, rohanni vagy repülni, esetleg kézen fogva sétálni. Persze lesz más is a filmben, de emberi alakok sokat lesznek középen. Így ott jelentősebb lesz az ilyen terhelés.
-
daneel_hu
addikt
válasz dgyuri0123 #31750 üzenetére
Az elsők között égett be a 2016-os készülékem, emlékszem mekkora user-errornak volt itt beállítva. (nem általad).
Aztán jöttek az ilyen-olyan problémák, azóta már senki nem hülye. -
daneel_hu
addikt
válasz dgyuri0123 #31750 üzenetére
Értem... de a kiindulás még mindig az, hogy azon a 65-ös B8-ason valószínűleg egy beégés van. Szerinted nem, szerintem igen... könnyen ki fog derülni ha a tulaj jobban utánamegy.
Ha mégsem beégés, itt fogok meaculpázni neked, ígérem. -
daneel_hu
addikt
válasz renatto #31739 üzenetére
"És a filmekben is rendre középen "áll a főhős..."
Ez mondjuk azért nem igaz.
Berosálnék ha az operatőröknek ennyi lenne csak a kreativitásuk... ráadásul mostanában nagyon szuperek a digitális kamerák is, nem kell már annyira fényelni a jeleneteket, bőven megteszi ha olyan a fény amilyen a valóságban lehet. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy van olyan "főhös" a filmekben, sorozatokban amely nemhogy nem bőrszínű, piros, sárga... hanem végig fekete. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz daneel_hu #31748 üzenetére
Ez szélsőséges példa. Ami nem szélsőséges, ha tájképet... városokat, hegyeket, völgyeket, tengert, embereket, állatokat, stb. demóznak 5 perces tartalommal. Az sosem fog beégni. De rajtad kívül ki néz teniszt itt éveken át nagy odaadással? Na látod, ez legyen a Te bajod... Mart valószínű, hogy be fog égni. Az ilyen és hasonló "szinte állóképek" előbb utóbb nyomot hagynak, de, kis odafigyeléssel azért elkerülhető.
"Nyilván azok az userek mind hülyék voltak."
Ezt nem én mondtam...
Ha ismered a technika hátrányait, akkor tudod, miként lehet elkerülni a baleseteket. Akinek ez nem megy, hát lelke rajta, de akkor ne károgjon tele mindent, hogy igy szar az oled meg úgy szar az oled. Vegyen egy LCD-t oszt jól van. Az nem fog beégni. De én is nézek sportot, híreket és nézek tévéműsort, mégsem történt semmi baleset, de még csak halvány "előjátéka" sincs beégésnek, pedig állítólag a 2015-ös modellek sokkal rosszabbak ilyen szempontból, mint az újabbak...
Serintem az oled fényerőn áll vagy bukik a dolog elsősorban, de nem fogok ebbe ismét belekezdeni...
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
daneel_hu
addikt
válasz dgyuri0123 #31746 üzenetére
"Nem én vagyok értetlen. 2.5 éve oledem van és beégésmentes, szóval nekem ne magyarázd mitől döglik egy oled. "
Van egy 2015-ös FHD-oleded, amely ki tudja miként viselkedik egy 4K-shoz képest. Egy biztos, a subpixelek nagyobbak a készülékeden. A beírásaid alapján pedig még vigyázol is rá.
Ezzel nincs baj, én is ezt teszem... csak ne csináljunk már úgy, hogy nem éghet be a cucc mert kardomba dölök mindjárt.
Ahhoz azért elég sok ESET van, hogy elbagatelizáljuk.
Nyilván azok az userek mind hülyék voltak. -
daneel_hu
addikt
válasz dgyuri0123 #31746 üzenetére
Elméletileg lehet egy demo (amely 5 perces), hogy 3 percig majdnem ugyanaz a foltszerű valami van ugyanott a képernyőn. (pl egy bemondónő, egy helikopter vagy egy hajó, bármi...)
Innentől kezdve oled-en nagyjából ugyanúgy működik mintha statikus elem lenne.Pl teniszközvetítésnél hiába váltogatják a kamerát, a nagytotál szög az elég sokszor használatos, a háló szélén pedig 2 piros zászló van felrakva.
Itt:Ez 100-as oled-fénnyel hetek kérdése, de be fog égni.
Egy 5 perces demo loopolva az nem nevezhető vegyes tartalomnak, hiába lovagolunk a szavakon. -
dgyuri0123
nagyúr
"De nem kell mar valaszolni ..."
Nem én vagyok értetlen. 2.5 éve oledem van és beégésmentes, szóval nekem ne magyarázd mitől döglik egy oled.
Hiába 5 perces demó. Ha nem mozdulatlan ábrákat "vetítesz", nem fog beégni egyhamar, de persze nyilván előbb beég, mintha normál filmmel etetted volna.
A "statukus ábra" mint kifejezés megvan? Akkor értelmezd kérlek és neked sem kell válaszolnod a továbbiakban.
(#31747) daneel_hu : Ez mitől korrekt? Fogalmad nincs, mi ment rajta és mennyi ideig. Akkor? Olyan ostobaságokat halmoztok fel itt hónapok óta, hogy megáll az eszem, már ne is haragudj...
Ha valami szétesik, az biztos, hogy egyértelműen a termék hibája? Ha nem látod, hogy előtte kidobták az ablakon és szilánkokra törött, akkor ? Hülye a példa, de amit itt írkálnak páran, az is pont ennyire az.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
chros
őstag
"A statikus elemek "égtek" be"
De mit definialunk statikus elemnek?
A kiindulasi pont ez volt: "kb 5 perces demo ment folyamatosan a boltban"
Itt a rovid ideju "film" es extrem hattervilagitas a lenyeg folyamatos hasznalat mellett. De nem kell mar valaszolni ...[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz dgyuri0123 #31742 üzenetére
Akkor ezt jól nézd meg, rtings Live NBC:
És még csak nem is kizárólag film, hanem vegyes tartalom: "NBC shows a variety of movies, TV shows, sports, and news"
[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
Láttál már "filmtől" beégett oledet, mert én nem, de nem is hallottam róla. Ennyi erővel a plazmák is beégtek voltna 10-20év alatt,, de filmtől soha egyetlen kijelzőnek sem lett még baja. Bizonyos csatornákon, a milliméterre pontosan ugyanoda helyezett bemondó, vegy feliratok gyilkosok lehetnek, de nem kell ilyesmit nézni 0-24-ben és nem lesz baj. Pl Hírtévé...
(#31741) alaves : Nálam 20... ez mikor fog gondot okozni? Sztem soha, mert előbb döglik meg az elektronika..
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
alaves
addikt
Eredeti kijelzőnél (55B7) 60-as OLED fényen félév alatt viszonylag erős logó nyomok keletkeztek. 2. és 3 kijelzőnél 25 OLED fényen félév-félév viszonylatában semmilyen kifakulás nincs, heti 1-2 pixelfrissítés mellett, napi 12+ használat. (a 2. kijelző csak téglalap elváltozásos volt).
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
válasz Gtaati #31736 üzenetére
Talán segít: 1 éve kijelzőcserénél megkérdezte a szerelő, hogy kiállított darab-e a TV. Mondtam nem. Azt mondta, hogy nem baj az sem, mert azoknál is cserélik beégés esetén a kijelzőt.
-
renatto
őstag
válasz dgyuri0123 #31737 üzenetére
Ezt értem, de aki sokat néz tévéműsort, annak ugyanez lesz (csak lassabban). És a filmekben is rendre középen "áll a főhős".
A COD annyival jobb hogy az folyamatosan mozog, gyorsan. Ott nincs kéz-a-kézben-sétafika hosszú percekig a képernyő közepén...időről időre.
-
djnice
veterán
Tudnátok ajánlani egy jó fali tartót a 65B8-hoz? A régire nem merem feltenni. A lényeg hogy minél kevésbé álljon el a faltól.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz renatto #31735 üzenetére
Ez egytől egyig nem mozgó, statikus elem. Miért nem értitek meg, hogy egy "film" soha nem fog beégést eredményezni, de egy ilyen adó, ahol még a bemondók is centire ugyanott ülnek éveken át és az összes elem is pont ugyanott van állandóan, az bizony beéghet. Ami itt is erős nyomot hagyott, az a piros.
A "COD" mennyivel jobb? És mégsem hagy nyomot, nem véletlenül.
Hogy elkerüljem a hasonló szitukat, nálam pl. a CoreElec (médialejátszó) is szürke felületű, így sokkal nehezebben fog beégni pl. a menü és az össze statikus elem, ami olyankor ácsorog a kijelzőn, ha épp nincs filmlejátszás, plusz 1 perc után fényerő elvétel történik CE részéről, úgy 20 %-ra visszavéve, de maga az oled is elveszi a fényerő felét, ha kb. 5 percig nem kap mozgóképről jelet. Ettől a "védelemtől" szinte vakfekete lesz a kijelző 5 percen belül... na.. ezt nevezem én odafigyelésnek.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Ha a bolttól azt az infót kaptam, hogy 1 db kiállított db 65B8 van akkor véleményetek szerint akkor is megéri a 350-t, illetve gond esetén a szerviz biztosan cseréli a panelt!
Köszönöm!
-
renatto
őstag
Mondjuk hosszútávon biztos nem csak azok ég(het)nek be:
Hacsak nem a Mikulás mászkált körbe-körbe.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz Pro Koryak #31727 üzenetére
Nézd már meg kérlek, hogy hol van itt mozgó hírsáv és az milyen színű? De nem is a mozgó fekete-fehér ég bele, hanem a színes statikus elemek, úgymint pl a PIROS feliratok, a CNN logó valamint a szintén pirosba keretezett műsorismertető. Az LG demó kicsit sem így néz ki és kicsit sem hasonlóan veszélyes.
(#31729) chros : A statikus elemek "égtek" be, de nem 100%-ig biztos, hogy ez maradandó burn in, lehet hogy csak ghost, de ezt innen nem tudjuk meg soha.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
tag
válasz Gtaati #31731 üzenetére
Én reggel 9:55-kor hívtam a Savoya üzletnél megadott számot. Az ügyfélszolgálat vette fel, azt mondták, hogy ők még több darabot látnak készleten (darabszámot nem mondhat) Ezután kértem, hogy kapcsoljanak tovább az üzletbe. 10:01-kor fel is vette az üzlet. Ők azt mondták, hogy 2 darab volt náluk, amiből a csomagoltat most vitték el (mondták ezt 10:01-kor és 10-kor nyitottak ), a másik kiállított darabot pedig foglalják és ma mennek vissza érte, így már nincs több náluk készleten.
Nem tudom mi az igazság, de olvastunk itt olyat is, hogy már kedden este sem volt nekik: [link]
Messzebb sajnos nem tudok most menni, mert dolgozom, így a maradék vidéki üzlettel nem próbálkoztam.Curve és Revolut ajánlókódot kérd privátban.
-
Gtaati
őstag
Helló Srácok!
Reggel 8 óta egyfolytában telefonálok és szabadságon is vagyok a jó kis euronics-es 65B8 miatt A központi ügyfélszolgálat azt tudta megerősíteni amit mi is látunk a honlapon. Rajtuk keresztül foglalni, rendelni nem lehet. Próbáltam több boltot is közvetlen számon hívni, de nem veszik fel, illetve egyből a központi ügyfélszolgálatra van irányítva.... A központi ügyfélszolgálat is kapcsolt boltot, de természetesen nem veszik fel... Szóval ezek után inkább ráhagyom, potyára nem autózok több száz kilómétert több tízezer ft-ért. Esetleg annak jó aki helyben van bemegy és megpróbálja.
-
ron8
senior tag
Sziasztok! Mennyire kell vigyázni arra hogy bekapcsolás után valamennyi ideig menjen a tv? Nem gáz ha mondjuk 5 perc után kikapcsolom?
-
Pro Koryak
addikt
válasz dgyuri0123 #31721 üzenetére
rtings tesztekben a cnn is beégett, alul a mozgó hírsávval.
Az sem állókép.[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
válasz dgyuri0123 #31723 üzenetére
"Szerintem ez történt..."
Könnyen kideríthető egy szerviztávirányítóval.
Azt nem hiszem, hogy direkt kiütötték volna nullásra.Értem én, hogy a raktárban állt de akkor mi a rossebb égeti be?
-
djnice
veterán
válasz dgyuri0123 #31723 üzenetére
Szervíz menüt elő lehet hozni valahogy? Ott gondolom megtudnám nézni az üzemórát.
-
daneel_hu
addikt
válasz dgyuri0123 #31721 üzenetére
Lehet... mindent elhiszek de ettől még az egy beégett foltnak tűnik. (láttam már ilyet, elhiheted)
Majd meglátjuk eltűnik-e...Az is lehet, hogy nem két hétig ment ez a készülék, hanem jóval tovább.
Egy 65B8 akár mehetett másfél évig is a boltban... ha jól láttam egy brutál régi FW volt rajta.
Mondjuk egy fél évvel ezelőtti példányra kétlem, hogy ilyen régi FW-t pakolna a gyár.
Anno tavaly novemberben vettem az E8-at és a legújabb FW volt rajta.Persze ettől még állhatott a raktárban is... csak ez számomra a kevésbé hihető(bb) forgatókönyv.
De a gyártási szám alapján ki lehet deríteni mikor gördült le a gyártósorról.[ Szerkesztve ]
-
dgyuri0123
nagyúr
-
daneel_hu
addikt
válasz dgyuri0123 #31719 üzenetére
Gondolom 5 perces a demo, és a végtelenségig volt loopolva.
Miért ne éghetne be ha egy ilyen cuccon van statikus elem?
Nem értem...Egyébként ha stimmel a fotó akkor olyan 1, - 1,5%-os lehet a degradáció, az nem olyan sok.
De látszik. - tesztábrán persze. -
dgyuri0123
nagyúr
5 perc és beégett??? Na ne vicceljünk már gyerekek. Esetleg képvisszamaradást okozott, de az eltűnik pár perc/óra használattól... vagy azt is kivárták a videó után? Nálam is volt 5 perc után képvisszamaradás vadi új oleden, ami nyomtalanul eltűnt pár perc után. Nem figyeltem hogy a gyári "menü" kb. 80-as oled fényerővel tolta és mire mindent beállítottam, ott is maradt egy ábra részlete.
Mellékesen új plazmán is tudtam ilyet prezentálni de nyilván nem a beégetés volt a cél, inkább csak "teszt" volt.
Ezek miatt nem (sem) vesznek az emberek oledet, mert ilyen szélsőségesen elrettentő hülyeségeket terjesztenek róla egyesek (nem rád gondoltam).
(#31717) djnice : Az biztos, hogy ettől a demótól nem égett be semmi..
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
addikt
-
chros
őstag
válasz dgyuri0123 #31715 üzenetére
De, lehet gond, youtubon volt video, kb 5 perces demo ment folyamatosan a boltban, s beegett tartalom rajta.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz daneel_hu #31712 üzenetére
Demóval sincs semmi baj, ha nem állóképeket vetítenek. 100-as oled fényerőn sem lesz semmi baja, változó tartalom melllett, de igazán amire gondoltam az idiótasággal kapcsolaban az az, hogy nem fogják mondjuk a CNN adását demózni, hátha tényleg be is ég 2 hét alatt.
[ Szerkesztve ]
"csak a zene van"
-
daneel_hu
addikt
válasz torma1981 #31713 üzenetére
Egész tűrhető árak vannak, olyan 10-15%-kal vannak lejjebb mint tavaly ezidőtájt a 2018-asok esetében.
De van amelyik egészen durva... pl 77 w8 tavaly októberben még 5 millió bruttó volt, most a 77 w9 "már csak" 3,3m.
A 77 w8 pedig elméletben most 2,15 bruttó. Kérdés van-e belőle vagy csak kampóra hirdetik.Istenem... ha lemenne olyan 1,5-re nem lenne kérdés milyen tévét vegyek legközelebb.
-
torma1981
veterán
Na most legalább akciozzak a B9-C9-et. Mivel ennyi pénzért most úgysem viszik.
-
daneel_hu
addikt
válasz dgyuri0123 #31710 üzenetére
Abban biztos lehetsz, hogy nem 20-30-as oled fénnyel hajtják.
Általában egyféle demó megy rajta folyamatosan...(zárójelben: szerintem amúgy ez beégés)
-
Három képmód van: SDR, HDR10/HLG és DV
Az első 3DLUT, a második kettő 3x3 mátrix (és mindhez van 1DLUT).
A PC/HDMI címke nem számít, ahogy a forrás sem. Minden kalibrálható képmódhoz menthető egy-egy LUT (1D+3D), ez lesz érvényben minden bemeneten (HDMI, Netflix, stb).Miért akarsz eltérő beállításokat?
Én TV módban kalibrálom a képmódokat, és utána PC címkével is használom. Szerintem nem lenne szerencsés PC módban kalibrálni még akkor sem, ha utána szinte mindig úgy használod. Ugyan olyan, vagy pontatlanabb lesz, ha már akkor rosszabb a precizitás, mikor méred (a banding okozta csúszást is korrigálni próbálja majd néha, de az úgysem sikerül, mert nem lesz több árnyalat kalibrálás után, mint előtt).
De van egy rakat kalibrálható mód (SDR-hoz 5, a többinél 2-3), szóval választhatsz, hogy melyiket mihez társítod (Netflix, TV adás, stb).TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
EasyLife
aktív tag
[LG 65B8] fent van a webshopjukban is 350.000.- ért. savoyában van 1 db bontatlan.
-
YxVs
senior tag
válasz dgyuri0123 #31704 üzenetére
Tényleg...ilyen mértékű beégésre cserélik a panelt gariban? Vagy inkább csak banding/tinting jellegű problémák esetén?
-
daneel_hu
addikt
válasz dgyuri0123 #31698 üzenetére
Senki nem tudja mi mennyi.
De érzésem szerint két hét maxi gázon (100-as oled fénnyel), rikitó statikus elemekkel símán beéghet még egy 2018-as modellbe is.
Főleg ha nem fut le a pixelfrissítő...Ha 0-24-ben tolod akkor 1 hét az 168 óra, símán zűrős lehet a fenti beállításokkal, statikus elemmel.
RTINGS tesztben 4. hétnél:
"Week 4 (02/22/2018): New uniformity photos have been updated. Uniformity issues are clearly visible on the 200 nits CNN TV in red and magenta slides (but not in normal content). This is unusual, as we would expect the maximum brightness CNN TV to show uniformity issues before the 200 nits CNN TV. The18%25% window we used in January to measure the color gamut is also becoming more visible on this TV (and the FIFA 18 TV) as the weeks progress, even though we haven't displayed that18%25% test pattern since January. We have contacted LG to understand why this is happening and will update this article as we obtain more information."[ Szerkesztve ]