Hirdetés
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Boldog Karácsonyi Ünnepeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz alaves #32060 üzenetére
Ezt én arra értem, hogy nem feltétlenül tényleg úgy jelenik meg a valódi hardware különbség, ahogy az LG címkézi a marketingben. Lehet, hogy a 2017-es és 2018-as hardware (a SoC, avagy a processzor) lényegében majdnem ugyan az, és csak a szoftver hoz javításokat, újdonságokat. Ahogy az is lehet, hogy a 2018-as tényleg újabb hardware (ha nem is nagyon más, de egy friss revízió, mondjuk kicsit magasabb órajelekkel, több RAM-al, stb), de azon belül a B8 és C8 ugyan az, és csak a szoftver "butít" picit a B8-on. Vagy a kettő közt (a B8 is megkapja az emelt órajelet, de a több RAM-ot nem, stb).
Azt mondják, hogy az Alpha9 csak C8-tól felfelé van, mégis sok mindenben sokkal jobban hasonlít a B8 a C8-ra, mint a B7-re vagy C7-re. Sok minden nem működött egyik 2017-es TV-n sem, ami minden 2018-ason egyformán jó.
Sőt, az egyik látványos különbség, ami mégis megemlítendő, hogy jobb a HDR színkezelés a C8-on, mint B8-on, annak lehet, hogy kb. semmi köze a processzorhoz, hanem a kijelzőpanel vezérlőjében van új WRGB mód (amit a processzor csak kiválaszt egy listából), mert egyszerűbbnek, logikusabb tűnne ott hangolgatni azt a problémát, ami a W alpixel léte miatt alakul ki, mint hogy a processzor próbálja előre hozzáigazítani az RGB-t úgy, hogy tudja mit ront majd el a panelvezérlő az RGB->WRGB konvertáláskor (azt is az LG csinálja, miért dolgozna maga ellen?).(#32063) chros
Hát, amikor DV réteg nélkül jön ki egy Blu-Ray, és azt állítja magáról, hogy 1000 nit-es monitoron készült (ami valószínűleg egy OLED monitor), akkor feltehetően tényleg sz@rtak a Dolby-ra a készítők. Ez nem tudom, hogy miért hihetetlen, hogy valaki LCD helyett OLED monitort preferált és/vagy nem akart tejelni a Dolby-nak. Vannak azért viszonylag kis költségvetésű, "művészies" filmek is, amik "odaadással készülnek", nem csak Dolby logóval.
Mikor nincs a lemezen DV, de azt mondja a metadata, hogy 4000 nit-en volt a monitor, akkor valószínű, hogy a DV-re is gondoltak, csak valamiért mégsem lett az (legalább is az a korong).(#32071) krx21
A C8 tuti sokkal jobban interpolál, mint a C7. Szerintem a B8 is, mint a B7, bár ezt nem szoktam nézegetni (utálom az interpolációt). De ha lesz alkalmam, majd megnézem.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
daneel_hu
addikt
válasz alaves #32060 üzenetére
2017-est nem ismerem, de mivel volt 2016-os oledem (E6V), az ég és föld a 2018-ashoz képest. (E8PLA).
A 2016-os olyan szinten szemetelt (artifact), hogy azt el nem tudod képzelni.A 2018-as már szerintem elég jó.
Lehet a SONY-tól vagy a PANA-tól kaptak megoldást rá. (cserébe a sok-sok oled panelért)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest