Hirdetés
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Egyébként bírom az ilyen "urban legendákat", hogy az avforums "tele" van Pana oled hibákkal...🙂
Csak nehogy aztán az legyen a következő állomás az állítások sorában, hogy azért nincsenek, vagy alig hibák, mert a Pana alig ad el oled tv-t...😁
Egyébként mivel az éremnek mindig két oldala van, azért megjegyezném, hogy tényleg kicsit túlzásba viszed a LG-sek zrikálását. Nem ajánlanak Panát? Nem hát, hiszen nem ismerik, csak az LG-t. Más olvasni valamiről és más elégedetten használni. -
Pro Koryak
addikt
válasz
daneel_hu
üzenetére
Belenéztem a 2018-as Pana topikba(mivel nekem ilyen van), nem találtam teleírva hibákkal. Legalábbis ahogyan állítod.
Majd még megnézem. 
(#32298) janos666:
Engem perpill DV nem érdekel, hdmi 2.1 nem érdekel.
Két év múlva veszek nagyobbat, addig meglátom mit alkot az LG, de lehet Sony vagy Pana lesz az is.
A Pana plazmát amiatt hoztam fel, mert most itt a topikban szinte senki nem meri megvenni a Pana oledet, kb. ilyen címszóval:
az is tuti hibás lesz/probléma lesz vele.
Ha akkor bíztatok a Panában, mint gyártóban, akkor most miért nem?
De mondhatnám a Sony-t is. -
janos666
nagyúr
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Hát, ha a Pioneer nem halt volna meg 2009-ben, talán sohasem lett volna híres a Panasonic plazma sem. Sőt, szerintem eleve csak 2011-től beszélhetünk igazán jó PDP-kről, amik nem Kuro-k. A Panasonic 20-as széria sem volt még akkora csoda, 30-tól volt igazán értékelhető (a 20-as szérián még folyamatosan romlott a kontraszt az üzemórával).
Sőt, 2011 környékén személy szerint a Samsung felé húztam, mert akkor jelentősen olcsóbban adták a hasonlóan jó plazmáikat, mint a Panasonic.
Később viszont a Samsung egy helyben toporgott minőségben, miközben felfelé indult el az ár, a Panasonic pedig szépen fejlesztett tovább minden évben, így lett az utolsó évekre egyértelmű győztes. A Samsung már csak egy utolsó F8500-at adott ki, ami jobb volt, mint az évekkel korábbi D8000, de az sem érte utol a VT60-at. Viszont a VT60 sem a 9G Kuro-t (legfeljebb a fiatal VT60 az 5+ éves használt Kuro-t, amibe belevertek már több ezer üzemórát).Na most OLED-nél pedig ott vannak, hogy ugyan azt az LG panelt használják, mint az LG, a processzor és szoftver oldalon pedig kb. 50/50 a helyzet, mert van amiben jobbak, van amiben rosszabbak. Tavaly DV nem volt még, idén HDMI 2.1. Ezek nélkül nyilván lehet élni, sőt, valószínűleg ~1%-ot érintenek az adott évben, de több éves távlatban már talán érdekesek lehetnek (ha nem cserélgeted 1-2 évente a TV-t). A gyári alapbeállításik is pontosabbak, viszont az LG jobban kalibrálható, legalább is a megfizethető modellek (az LG-nál már a B modellek is programozható LUT-osak, míg a Panasonic-nál csak az árban is csúcs GZ-k). A 2018-as Panasonic-on kevésbé volt gond a sötétszürkék villogása, de a szoftverfrissítések után már az LG-ken van ezzel kevesebb gond, míg a Panaosnic nem foglalkozott az eladott modellekkel, csak a 2019-eseken pofozta ki ugyan ezt a bakit (legalább olyan szépen, mi t az LG a 2018-asokon is).
Szóval én semmi igazi előnyt nem látok a Panasonic-nál. Egyszerűen minden pozitív érvre jut náluk egy negatív, amitől kb. semleges lesz a kép.Majd talán a dual-layer LCD-ben vezető lehet egy ideig a Panasonic.
-
renatto
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Elég drasztikus csökkenés:
2016 ~50%
2017 ~10%
2018 ~ 5%Viszont előjöttek egyéb problémák közben.
Itt a párja amúgy, hasonló nagyon hasonló számmal
-
daneel_hu
addikt
válasz
pinnacle
üzenetére
"Gondolom azért az tévedés, hogy a tavalyi LG panelek nem égnek be."
Beégnek, de csak extrém használat mellett.
Ha rendesen beállítod a tévét, nem valószínű, hogy ilyesmivel találkozni fogsz.
Lényegesebben strapabíróbbak mint 2-3 évvel ezelőtti társaik.Itt van egy szavazás, érdekes eredménnyel:
https://www.avforums.com/threads/poll-has-your-oled-tv-suffered-burn-in-note-your-vote-will-be-public.2197134/ -
válasz
renatto
üzenetére
Nekem is volt hasonló vagy ugyan ilyen problémám, kijött a szerviz és cserélték a panelt 10 perc alatt.
Nálam láttak elsőnek OLED 5éves garanciát annyit mondott rá a szervizes hogy sok dolguk lesz majd ezekkel..
Adott egy jó tanácsot is hogy ami nem HDR tartalom annál vegyem le 50-60-ra az OLED fényt és nem lesz baj vele később se -
-oli-
aktív tag
válasz
pinnacle
üzenetére
Pont kimentem a 3 napból. Ettől függetlenül hibát követsz el. Ez a második OLED tévém, minden perc élmény előtte - persze megfelelő tartalmakkal, sajnos a hulladék adásból ez se csinál csodát. Betekintési szögről nem kell beszélni, mert bárhonnét nézve ugyanolyan. Nálunk is besüt a nap a helyére, ez bármilyen technológiánál zavaró - el kell sötétíteni. Egyedül a QLED tudja megközelíteni, a hagyományos LEDek fényévekről vannak tőle. Kár, hogy csak az LG tud többet gyártani belőle, így soha nem lesz elérhető tömegek számára.
-
pinnacle
nagyúr
Még a Sony 55XF9005B-re gondoltam. Majdnem ezen az áron viszont Panasonic 55FZ800E is van. Értékelésben a 3D LUT-ot is említik, ami az idei TV-kből kimaradt. Gondolom azért az tévedés, hogy a tavalyi LG panelek nem égnek be.
Mi az a 24p-s filmeknél jelentkezhető szaggatás, amit szinte minden tesztben említenek? Lassú oldalirányú kamera mozgásnál jelentkezhet, ha be van kapcsolva a BFI, mert az 60Hz-en megy, így a 120Hz-es TV-n képkockákat dobál? Erre van tesztvideó?
-
alaves
addikt
válasz
renatto
üzenetére
Pixelfrissítőt még megpróbálhatod, de most már ragaszkodj inkább a csereutalványhoz, jó esetben lehet 65"-ösöd is vagy 55C9
Az 55B7V tulajoknak rögzíthetjük: 2019.nov. még van cserekijelző, de valószínűleg már csak a nagyon selejtesek maradtak meg (mintha a legrosszabbakat elkülönítették volna a végére). -
renatto
őstag
Eddig bírta szegény pára
:
Viszont a tükröződés kapcsán az is szépen látszik, ahogy a haluci úszik a tengerfenéken vagy épp repül a föld felett (egy sassal a hátán)!
Ennyit számít egy háttér (festés fekete vs fehér, nappal
) -
daneel_hu
addikt
válasz
alaves
üzenetére
Ha megfelelő magasságban van a tévé (65 colnál ez kb 40-45 cm a padlótól) és az ülőgarnitúra, akkor nem fogsz lámpát látni a képernyőn, legfeljebb az ablakot. De az meg sötétíthető.
Aki ezt nem tudja megoldani - mondjuk egy sötét tartalomnál ugye nagy a tükröződés - az meg is érdemli. Túl van ez lihegve.Csak hát ugye most már vásárlás után ne kelljen semmihez hozzányúlni, legyen tökéletes elsőre, sőt az összes élethelyzetre passzoljon lehetőleg a következő 20 évben.
Ugyanez igaz a vásárolt lakásra is, gondolkodjon helyettünk.
A nappali képprofil(!) állítódjon be magától, ne kelljen vele foglalkozni 5 percet a beállítással, és amikor kell akkor ne kelljen a távirányítóval klikkelni(!). Mert az munka.
-
alaves
addikt
-
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz
daneel_hu
üzenetére
Köszi mindenkinek! Nálunk szinte egész nap megy a TV. Feleségem már attól ideges lett, amikor mondtam, lehet ezúttal le kell majd engedni a középső redőnyt. Olyat nem is mondok neki, hogy tegyünk középre egy sötétítő függönyt.

Q70-nél tűnt fel, hogy milyen jó képe van, és nem tükröződik. Betekintési szöge is jó volt, az a Q60-nak is jó, itt alul, felül a nagy testvér.
-
alaves
addikt
Ne feszkózzatok má'
A koreaiak bekeményítettek: Kia - De Niro
Akkor mondjuk lehetne LG - Pacino
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nézd feleslegesen nem fogok vitázni olyannal akivel nem tudok konszenzusra jutni, mert másik dimenzióban mozog.
Szerinted az nincs ami a topikon kívül létezik mint felhasználói vélemény (ha nem találtál hibát az Avforum-on akkor nem is kerested, helyetted pedig nem fogok keresni - ha akarod megtalálod, nincs sok pana-topik, főleg oledes).
A válogatott panelek a GZ2000-hez igen
, amiből már többet ugyanúgy vissza kellett küldeni mert 1,5 millióért árulták, és ugyanolyan banding és tinting volt mint a fele annyiba kerülő LG-s modellen.
Gondolom az user vett egy olyat, - hátha alapon - aztán koppant nagyot a feje a padlón. Az 1 évig különösen hype-olt és rommáfejlesztett GZ2000-essel. 
Szerinted ami szürke = fekete (LG), ami pedig ugyanolyan szürke (Pana) = fehér.
Ezzel az érvelési technikával nem tudok mit kezdeni és nem is akarok. Felesleges időpocsékolásnak tartom. Egyszerűen nem tetszik ez az attitűd, mert nincs hajlandóság konszenzusra részedről.Légy boldog a Panasonic készülékeddel.

Örülj neki, hogy hibátlan, mi majd csak megleszünk a fostalicska LG-nkel.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
daneel_hu
üzenetére
Az LG-nek vannak design szériái! Ha nem lenne egyértelmű a szövegből. Ezért írtam, hogy pfff...sokra megyek/megyünk velük, 2-3x áron.
#32250) daneel_hu:
egy szóval sem mondtam soha!, hogy hibátlan a Pana oled, de nagyon valószínű jóval kevesebb a hiba/eladott készülék arány, mint az LG-nél.Linkeld már be, melyik avforums topik van tele Pana oled hibával!
Ahol ugyanannyi a hibás, mint az LG.
te írtad:
"Avforums-on hemzsegnek a Pana-hibák, mivel ott több száz user irogat.
kb ugyanannyi probléma van vele mint lg-vel."Nem találtam.
(#32250) daneel_hu
Még szép, az LG frankón kiválogatta a custom paneleket a GZ2000 szériához.
-
daneel_hu
addikt
válasz
pinnacle
üzenetére
Ez a fényes felület csak akkor számít, ha tényleg eléggé fényes szobában nézed.
Nálunk félhomály is szokott lenni, pedig szándékosan még nappal sem szoktam sötétíteni + van függöny is, és akkor nem kell szenvedni a redőnnyel. (pedig a függönyöket csakis dekorációs célból vásároltam
)
(a nappali 45 m2 és 4 hatalmas ablak van)Túl van ez szerintem lihegve kicsit.
Ha nagyon zavar a tükröződés akkor megemeled a fényerőt, vagy sötétítesz.
Amennyiben olyan fontos filmet/sorozatot nézel akkor nem hiszem, hogy ne tudnál egy kicsit rákészülni és segíteni az élményt. (sötétítés)! -
pinnacle
nagyúr
válasz
torma1981
üzenetére
Szerintem 5 év LG garancia is lesz. Én lemondtam az Oled-ről, de most, hogy láttam elbizonytalanodtam.
Illetve nagy nekem az 55", de nem szeretnék 1 évet várni a 48"-ra.
Tavaly volt már 49"-es LCD TV-m, azt volt a gond, hogy TV-nézés után az apró betűket, homályosan láttam. Szemorvos szerint ez "öregszem probléma", nem tud fókuszálni a szem, 50 éves vagyok. Az Oled képét viszont valahogy nyugodtabbnak látom, mint az LCD-t. Szerintetek ez valós, a más megjelenítés miatt, vagy csak placebo hatás? -
tutitibi
senior tag
válasz
sutiand
üzenetére
Az EURONICS-nál egyik üzletben sincs Panasonic. Más gond is van ezzel a céggel. Túl sok negatív komment, túl sok a nem teljesített megrendelés a garanciális ügyek kezelése sem jó.
Meg a neten szétnéztem és látom hogy ez a cég egy bizonyos egyházat pénzzel igen nagy mértékben, persze "jótékonykodik" is ,,.... na innen el vágta magát előttem. -
pinnacle
nagyúr
Most voltam az MM-ben, kiugróan jó az Qled betekintési szöge, viszont a mozgásjelenítése nem jó, mondták a TV topikban, eladó is megerősítette.
C9-nek bitang jó képe van, csak nagyon tükröződik. (Lehet valahogy mégis le kellene húzni mindig a redőnyt.
)Pedig mintha azt olvastam volna valamelyik tesztben, hogy nem. Egyébként miért ilyen felületű szinte minden TV mostanában, a Qledet nem számítva?
Ha valaki szeretne, biztosítást kötni, de az elállás lehetőségét is meghagyni, kérhet MM online rendelésnél bolti átvételt, ingyen kiszállítják, legalábbis az Duna Plaza-ból. -
chros
őstag
válasz
renatto
üzenetére
"Fekete ISF Dark, 85 kontraszt, 50 Brightness, 33 OLED, 2.4 gamma: csak a 20 eleje látszik"
Ha elotte nem tudtad tesztelni, akkor nem sokat

En csak igy tesztelnem (gamma 2.2 nem erdekes tulzottan):
mivel 17-18-tol mar latszodni kene pl 10 perc bekapcs utan sotetitett szobaban, ez enyhe (?) black crush.
A kerdes, hogy az uj panel az oka vagy mar elotte is ilyen volt, s akkor a firmware a hibas (sajna nem vagyok kepben a 2017-es modellekkel). -
renatto
őstag
A tinting nem komoly. Kicsit látom, hogy a citromsárga széle picit zöldes, de csak teli sárgán.
Fekete ISF Dark, 85 kontraszt, 50 Brightness, 33 OLED, 2.4 gamma: csak a 20 eleje látszik (és talán látszik hogy a 19 és 20 között fekete(feketébb) csík van). 2.2 gammánál a 18 eleje látszik.
Fehér 2.4 gamma 253 látszik, tehát csak az utolsónál ér össze. 95 kontraszt 240; 100 kontraszt 234.
Ebből mit tudunk meg? -
renatto
őstag
válasz
daneel_hu
üzenetére
Ezért kell aludnom rá párat, mert már most sem igazán akarom elfogadni a helyzetet, hogy a zsír új alapból rossz. (nyilván mert Panára akarok váltani. Már 2 éve várok erre.
). Lehet a csereutalvány felé fogok terelni és meglátom hogy fogadják. Most még boldogan vennék egyből egy új LG-t, drágábban, nagyobbat.
Viszont "ki tudják erőszakolni", hogy legközelebb csak azért se LG-t vegyek... akkor viszont csak a Pana!
Vagy ha Joshi előkerül akkor Sony!
No de... -
chros
őstag
válasz
renatto
üzenetére
Hat ... Sajnalom, hogy igy sikerult. De ne habozz ezen, plane, ha mar belekezdtel (s nem is emlitve, hogy rosszabb a helyzet mint volt korabban), akkor csinald vegig, csereltesd addig amig jo, vagy amit daneel_hu mond! Lehet az meg jobb megoldas, plane BF kornyeken
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Tinting?
A fekete/fehér szintre kivancsi leszek.(#32253) daneel_hu : "Nem vagy köteles elfogadni ha második alkalommal is szar lesz. Szerződés előtti állapot vissza, vagy eredeti vételárért csere."
Ez jo eszrevetel!
A tobbire:

(#32248) Dreimus : "Mivel tudomásom szerint nincs egyetlen 2.1-es eszköz sem piacon"
En is igy tudom jelenleg, de ha egy reviewer azt allitja, hogy nem 2.1 kompatibilis, akkor az igy is van. Talan majd jovore.
-
daneel_hu
addikt
válasz
renatto
üzenetére
"Szóval nem vagyok maradéktalanul boldog. Ha lenne még 1 panelcsere - most úgy érzem - már nem bíznék benne.
Hétvége jön, így ennyit várnom kell mindenképp, szóval alszok rá 3-at és meglátom."Nem vagy köteles elfogadni ha második alkalommal is szar lesz.
Szerződés előtti állapot vissza, vagy eredeti vételárért csere.
Nézd a jó oldalát, legalább lehet Pana-oleded.
Az nem lesz hibás.
-
renatto
őstag
A műtét jól sikerült, de a beteg nem élte túl.
Nem felejtettem el!
Tegnap végül nem tudott jönni, így ma sikerült. Volt már hibás OLED, de nem sok és a legtöbbnél más hiba. Szóval nem mondaná, hogy a beégés vagy a pixelhiba a legjellemzőbb. Bontatlan dobozban hozta - Ferihegyről jött a panel
- az enyémet pik-pakk szétkapta és rárakta az újat. A védő fóliát átraktuk a másikra - mert az elvileg javítja a panel merevségét - és az ment vissza az új dobozába. A tévét bekapcsoltuk és működött is.
Banding minimális, jobb mint volt. Ez volt a pozitívum. A negatív pedig az, hogy hamar találtam pixelhibát, ami a kisebb probléma volt, mert a jobb szélénél (1 cm sávban) több helyen, mintha tele lenne "szemetelve". Valaki korábban rakott már be ilyen képet. A pixelek össze-vissza gyengébben világítanak (pepita) és van több fekete is.
Azt mondta várjunk pár napot hátha rendeződik - amit kétlek sajnos, de hátha - és meglátjuk. Azt is megjegyezte 3 pixelhiba kell a cseréhez. A rendszerben lesz 2 év garancia és akár 2 év múlva is cseréltethetem. Az 5 év gondoskodás papírt ő sem látta még, lefényképezte és utánakérdez.
Szóval nem vagyok maradéktalanul boldog. Ha lenne még 1 panelcsere - most úgy érzem - már nem bíznék benne.
Hétvége jön, így ennyit várnom kell mindenképp, szóval alszok rá 3-at és meglátom.
Nem sokára megnézem neked a fekete/fehér szintet. -
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Azt hiszem avforums-ról Chros linkelt egy tagot aki már a harmadik(!) GZ2000-est küldte vissza tinting problémával.
Érted: a Panasonic FLAGSHIP OLED-et.De ez a probléma sem létezik, hiszen NEM a topikban történt.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Nézd azt csinálsz amit akarsz, igazából téged zavar az, hogy xy nem ajánlja a Panát vagy az, hogy nem vesznek elég Pana oledet az LG kárára(?).. de összességében nem értem mi a problémád úgy általánosságban. Láthatóan valami zavar, mert folyamatosan furkálod azokat akik LG-t ajánlanak vagy hasonló cipőben járnak, provokálsz, élcelődsz.
Miért nem mész el Pana promóternek? Mi tart vissza?
Nem tud létezni egymás mellett ez a két cég, vagy mi a búbánat? Ráadásul úgy, hogy a Pana oledben LG-OLED panel (!!!) van.
Sőt... több mint valószínű, hogy ez a két cég erőteljesen megosztja egymás között a tapasztalatait, mivel hasonló az érdekük.
Gondolom 2017-ben az LG egy fura, lezárt zacskóban küldött a Pana-gyárnak egy friss 55-ös és 65-ös nyers panelt a következő üzenettel: itt van két panel, heggesszetek egy tévét, hátha jobb lesz mint a mieink.Milyen "design-széria"?
Panasonicnál van GZ2000, szerintem ez egy piaci lyukat tölt be, nincs LG-s megfelelője. Örülünk neki. De sem E, sem a C, sem W, sem az R szériára nincsen alternatívájuk.
GZ2000-ben még 77 colos verziót sem árulnak. Ha nagyon szigorú vagyok, akkor a C-re van megfelelő Pana készülék.
Egyébként miért baj az, ha valaki szép terméket szeretne az otthonába? Azért 2019-et írunk nem?
Nézd már meg ezt a Grundig oledet, olyan az egész mintha 1988-ba kerültem volna vissza.Ha egy tévénél szerinted csak a képernyő a fontos, akkor a W-széria a te készüléked.
-
Dreimus
senior tag
Mivel tudomásom szerint nincs egyetlen 2.1-es eszköz sem piacon, így nehéz ezeket kimérni, Xbox One X is csak előkészített frimware-t még nem kapott, pc szinten pedig egyik vga sem rendelkezik ilyen kimenettel. A legrosszabb, hogy csak jövő év utolsó felében érkeznek olyan eszközök amikkel tényleg lehet majd ezeket a tv-ket valós körülmények között tesztelni

-
chros
őstag
válasz
Dreimus
üzenetére
Ez erdekes valasz foleg egy hivatalos Pana szemelytol
, mert e szerint:
"four HDMIs. Those HDMIs aren’t fully HDMI 2.1-certified, but they do support Auto Low Latency Mode, which automatically switches the TV to its Game Mode when a signal from a games console is detected." -
Pro Koryak
addikt
válasz
daneel_hu
üzenetére
Itt a topikban kb. 4-5 embernek van Pana, 1-el volt tinting probléma.
Mélyebb tapasztalatot már leírtam + talán ?rothfb? is, neki 2 is van. Hibátlanok.

(#32239) dh66e:
Hogyan legyen, ha mindenki csak az LG-ig lát?Nálam a következő is Pana lesz.

Ez az LG féle szenvedés nem szimpi. Az meg, hogy van náluk több design széria, pfff. -
-
Gigi01
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Én is 55' Panát akartam venni,ára végett kóstoltam meg az LG-t,ráadásul a 65',és nem bántam meg.
Következő lehet Pana lesz,ki tudja. -
alaves
addikt
Költői a kérdés, de nálunk a lidiben miért nincs ilyen?
[link] -
Dreimus
senior tag
-
dh66e
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Maradjunk annyiban hogy szakmaibb hozzászólásokat csak LG-ről lehet itt olvasni azokkal jobban képben van az ember.Képminőség,funkciók,garancia amik igazán érdeklik az embert.
Ennek persze több oka is van ,de azt el kell fogadnod hogy az emberek nagyobb része az ár érték aránya miatt veszi az LG-t.Lehet akár jobb is a Pana vagy a Sony bizonyos funkciókban,de kapaszkodik a Philips is ezen a vonalon,de ha csak annyi van leírva hogy "Nincs vele gond"meg "ilyen problémát én nem látok" az nem egy erős érv hogy valakit meggyőőzünk hogy mást vegyen.
Lg-nél minden probléma ki van vesézve ezért is jó a sok visszajelzés.Várom hogy a többi gyártónál is legyen ilyen,de nincs vagy alig-alig, valamiért.
Na de térjünk vissza a topik témájához.Szerintem.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Elmondtam miért jobb (szerintem).
Választékban.
Cáfold meg.Az, hogy B és FZ vonalon mi történik az nem mindenkit érint.
Szerintem az LG izgalmasabb termék. Nem mindegyik modell, de összességében oled-fronton jelenleg jobb termékeket kínálnak.
Az, hogy neked van egy FZ800-asod, és hasonlítgatod a B-szériával, szíved joga.
Tedd ezt.
Van élet a belépő szinten kívűl is... -
Pro Koryak
addikt
-
-oli-
aktív tag
válasz
Akhilles01
üzenetére
Ennyiben nem merült ki, a tv kikapcsolt, majd hosszú ideig nem kapcsolt be. Volt, hogy megnéztünk egy 4K filmet, semmi baj, majd az adásnál halt le.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Mert plazmában a Pana volt a legjobb, és a Pio...
Oledben pedig az LG.Szerintem most oled-fronton nincs előny egyik márkánál sem, kivéve, hogy az LG-nél van azért W és R, nameg Z.
Másnál meg nincsen. Ennyi az LG előnye. -
Calogero
addikt
válasz
Pro Koryak
üzenetére
-
jookomak
őstag
Rákötöttem egy ps4 pro-t a tv-re, az adott hdmi bemenetet átneveztem a felajánlott game-console módba. Létezik, hogy ilyen esetben nem indul be a képernyőkímélő? A sötét alapon tüzijátékra gondolok. LG B8.
-
Gigi01
őstag
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Mert csak az volt akkor az ajánlott?

-
dh66e
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Tessék ajánlani kulturáltan pro és kontra te vagy a mérleg másik fele mint pana tulaj,mert ez így gyerekes,de nagyon.
-
tlala
addikt
Bár OTA-n még nem látja a TV, de már a magyar LG oldalon is fent van az 5.10.35-ös firmware B8-ra.
-
sutiand
tag
Panasonic TX-65GZ950E 4K UHD Smart OLED 65" Televízió : 647 999 Ft EURONICS
Megy szépen lefele!! -
dh66e
veterán
válasz
Pro Koryak
üzenetére
Most az ilyenek minek?De tényleg, magyarázd már el légyszi.

-
pinnacle
nagyúr
válasz
renatto
üzenetére
Köszi! Akkor neked 5 év gyártói garanciád van. Termékeimnél nincs a TV-d? Itt a régi telefonom, garanciaidővel jelezve.
Egyébként szerintem ha valaki a beégést perre vinné, esélyes, hogy megnyeri, mert egy TV-nek eladott terméknél, nem lehet garanciavesztő a TV nézéssel összefüggő cselekmény.
Képlefagyást okozó képtípusok
• Folyamatos lejátszású információt tartalmazó álló vagy rögzített
képek, mint például tévécsatornák számai, logói, tévéprogramok
nevei, hírek vagy filmfeliratok és alcímek.
• Videójáték-konzolokhoz vagy vételhez szükséges beltéri
egységekhez beállított rögzített menü és ikonok.
• A képernyő bal és jobb oldalán, tetején, illetve alján megjelenő
fekete sávok, például a 4:3 vagy a 21:9 képarányú képek esetében.
Ha ez garanciavesztéssel jár, akkor nem árulhatják TV-nak, maximum az Oled előnyeit bemutató demo készüléknek.
-
renatto
őstag
válasz
pinnacle
üzenetére
Majd megpróbálok némi infót begyűjteni.
Itt van az én 5 év gondoskodás papírom, adatok nélkül.
LG + valami Szlovák cég, de magyaroszági telefonszám, és valami promóciós email. Ezen kívül nincs a klasszikus 20 oldalas szerződés, hogy kivel szerződök mire, mikor, feltételek... stb. Regisztrálnom kellett és elküldenem a számlát, gyáriszámot. Annyira emlékszem még, hogy a 24+36 jótállás annyiban változik, hogy a 24 hónap után nekem kell gondoskodnom a készülék szervizbejuttatásáról. -
pinnacle
nagyúr
válasz
renatto
üzenetére
Kérdezd meg majd légy szíves a szerelőtől, hogy milyen sűrűn találkozik beégéssel, pixelhibával. Illetve +3 év MM, Edigital kiterjesztett garanciával is foglalkoznak? Biztosító szerződhet velük is. Ne tudom, hogy az LG-nek egy szervize van csak nálunk vagy rengeteg partnerrel dolgoznak. Gondolom a biztosító is szakszervizekkel szerződik. Jó lenne ilyen nem gyári, +3 éves tapasztalat is.
Ezeket a pixelhibákat milyen távról lehet látni, mekkora a TV?
LG-nél azt mondták, ami az ő oldalukon regisztrációhoz van kötve, az gyári 5év. Nem tudják, hogy lesz-e még idén. Talán lesz még 2019-ben is. Többször volt novemberben, mint nem.
-
renatto
őstag
Igen, ha kinagyítod szépen látszik, de itt van kivágva pirosnál.
Majd megnézem, annyi időm még csak lesz előtte, meg az újat is be kell állítanom úgyis. Remélem a beállítások azért megmaradnak. Vagy kiresetelik ilyenkor?
-
rendon
tag
válasz
renatto
üzenetére
Hamarosan okosabb leszek, mert ma érkezett meg (hozzák ki) az új panelem
, miután pixelhibás lett a régi.
Így az is ki fog derülni mi lesz a +3 év garanciámmal... Kb 1 hete jeleztem LG-nek, gyáriszámot kellett bediktálnom telefonon, mikor és hol vettem, meg elküldenem pár képet email-ben a helyi szerviznek.Akkor majd kérdezz rá, hogy a 2 év gyári gari után, aki 5 év gondoskodással vette az oldet, mire számíthat hiba, illetve beégés esetén.
daneel_hu
Igazad van, mert ez egy tv, és úgy is kell használni. Én is tv adást nézek rajta, meg játszok is, és filmezek rajta. De remélem nem egy elhúzott mézes madzag ez az 5 év gondoskodás.
De majd renatto fórum társ megkérdezi, mire számíthatunk. -
alaves
addikt
válasz
renatto
üzenetére
5 éves gondoskodáshoz nem értek, az enyémen csak sima 2 év van (+1 félév+1 félév a két kijelzőcsere miatt). Lényeg: mostantól ketyeg neked 2 év.
Ugye ugye, ezt mondtam már többször, 2 év letelte előtt elő a nagyítóval és a tesztképekkel, és szánjunk rá félórát az alapos átvizsgálásra. -
-
renatto
őstag
Annak account nélkül is kellene mennie.
No de itt van. Nem rég vettem észre, törölgetés közben, de lehet már 1 éve ott van... 2 éves lesz, 17-ig garanciás. 
Már nem nagyon lesz időm rá, de AVS HD 709-el állítottam be, 30-as OLED fénnyel anno. Meg az Xbox belső "kalibrátort" használtam ellenőrzésnek. Mit kellene néznem?
95 kontraszton volt (244 körül vágtam a fehéret). A 17-18 villogás, jelentősen változott 48-52 brightness mellett. Végül 50 maradt és csak sötétben látható a villogása a 17-nek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új és újszerű 13-14 Gamer, ultrabook, üzleti, 2in1, X360, Touch készülékek kedvező áron Garanciával
- Dell Latitude 7390 13,3" FHD IPS, i5-i7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Majd még megnézem. 

:
Ennyit számít egy háttér (festés fekete vs fehér, nappal
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De mondjuk 3 év múlva nehezebb lesz kideríteni, hogy is volt/van....
Vhiktor