- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- iPhone topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz
Pityu89 #108257 üzenetére
Erre vannak alapvetően youtube illetve letölthető videók, black level calibration címszó alatt keresd, de általánosságban azt mondanám ehelyett, hogy el se indulj ezen az úton, mert a gyári SDR profilok közül a Filmmaker és az isf profilok annyira helyesek, hogy nincs mit rugózni rajta, ha szarnak látod akkor az anyag szar / szándékosan van olyanra csinálva. Filmre nem álíltunk megjelenítőt! Hidd el pont olyan pixel junkie, IRE ninja lesz belőled mint én és ettől óva intenélek!
HDR de főled a Dolby Vision már más tészta, mert úgyan az teljesül, hogy a TV-d pl filmmaker profillal nagyon szépen követi az EOTF görbét amíg tudja, illetve szép rolloffal megőrzi a csúcsfényeket, illetve a színek is igen tisztességesen a helyükön vannak DE: a tartalmon sok esetben, főleg streamingről egy sapka gőzölgő interdimenzionális, magyarul minden dimenziót telibeverő foskupac.
És bár pont az imént mondtam, hogy filmre nem állítunk TV-t, a DV esetén nem tudsz mást tenni sok esetben. Vagy kvázi helyes módban nézhetetlen, vagy széttekered, full nem helyes beállításokat használsz, de meg tudod nézni. Ez inkább filozófiai kérdés, én széttekertem és állat szép még a legelcseszettebb tartalom is.
De mondom, SDR esetén nincs ilyen gond - isf mód, 2.4-es gamma 50-es színtelítettség 30 körüli fényerő (B4-en inkább 60-70 asszem mert ott máshogy van) azt jóccakát.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Pityu89 #79062 üzenetére
Az első képen nincsenek kimerve a színek. A másikon meg a zöld es puros borzasztoan el van maszva, ilyet még soha nem láttam. Arról nem is beszélve hogy hiányosak a meresek.
A 2. Képen olyan mértékű szín hibák vannak, hogy még a legrosszabb gyári képmód is merfoldekkel jobb ettől.
Kérd vissza a pénzt es reseteld a tvt, mert ez a grafikonok alapján nézhetetlen.
-
junior19
senior tag
válasz
Pityu89 #79062 üzenetére
Hali!
Szerintem kérd vissza a kalibrálás árát. Vagy kérj kalibrálás nélküli készüléket, mert mérési bizonyítékod van rá, hogy rosszabb a kalibrált mérés, mint a gyári értékek.
Ha szükség van rá, biztos segítenek itt páran az ábrák értelmezésében.
S ezt a saját mérési jegyzőkönyvvel tudod bizonyítani.
Így a képek alapján jobban jársz, ha visszaállítod alaphelyzetbe a készüléket. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Pityu89 #78495 üzenetére
Ha varázslóval indul a tv, akkor nem csináltak vele semmit.
Ha csináltak volna, akkor a több pontos fehéreghyensúlynak minimum el kellene lennie állítva.
Papirt is szoktak adni róla (aminek semmi köze a valósághoz, amikor kimérem)
És tudtommal csak olyan TV-t "kalibrálnak" ami támogatja a Calman autocal funkcióját, tehát teljesen automatikus a dolog, a Hisense nem támogatja.
-
alaves
addikt
-
-
janos666
nagyúr
válasz
Pityu89 #24386 üzenetére
A Sony-nak is évek óta van RGB OLED studio monitora (drága, de nem annyira, mint a medical cuccok).
Ha jól rémlik, a Dell (vagy valamelyik hasonló gyártó) is rakott össze RGB OLED paneles monitort (20-30" méretben, talán még HDR-t is tudott, de nem biztos), de nem volt hosszú életű termék(ek).
A Samsung-nak is volt saját TV-je (FHD SDR, még mielőtt népszerű lett az LG), de kb. kimerült a bemutatódarabokban.
Talán most is van valami az ázsiai piacokon, amik nem a nálunk is ismert márkák (szabadalmakra és hasonlókra gyakorlatilag fittyet hányó gyártóktól, többnyire "lopott" technológiákból ütyködve).
Pár éven belül elvileg nemzetközi piacon is lesz japán gyártmányú OLED (gondolom RGB, de passz). -
Partizan182
senior tag
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Pityu89 #15774 üzenetére
Szívesen! Anno én is ugyanígy megszívtam Kodival. De az LG is elég hülyén nevezte el a képméretet. Ráadásul, aki nem így állítja be, annak nem lesz pixelhelyes képe, csak átméretezett és ez vonatkozik minden LG oledre, amin "levágás nélkül" képméret szerepel a lehetőségek között.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
Pityu89 #15735 üzenetére
Van olyan képarány, hogy "levágás nélkül". Ezt kell alkalmaznod, különben le fog lógni a GUI. Nem kell a PC mód, az játékhoz lett "kitalálva", mert korlátozni fog egyéb beállítást. Amúgy nálam is Kodi fut...
Warm 2 hasonlít leginkább a valóságos színvilághoz (bőrszín egyebek) . A kontrasztot kicsit soknak érzem ehhez az oled fényerőhöz, én úgy 80-85 körül gondolnám megfelelőnek, de ez csak tipp. Élességet 0-n használom HDMI bemenetekről, de 10-nél nem mennék magasabbra.
55-ös színmélység túlzó színeket fog eredményezni, de csak szerintem. Én 42-n használom, ha jól emlékszem. -
Partizan182
senior tag
válasz
Pityu89 #15735 üzenetére
Haladóra rakd át a profilt, egyébként a lentieket módosítanám csak a tiédből:
Élesség 10
Színtelítettség 50
Fehéregyensúly: warm 2 (W45 a csúszkán)
Valósághű mozi be ha 24hz jelet kap.Fehéregyensúly elsőre nagyon melegnek fog tűnni, de ez az industry standard, a színek így kerülnek a helyükre.
-
sakal83
addikt
válasz
Pityu89 #14917 üzenetére
Én az EG9A7V-met eredetin használtam, oled fény 60 fényerő 53-54 (ez kellett a megfelelő feketerészletességhez). Nappal kellett neki az oled fény, még ez is karcsú volt. Széles színskála, dinamikus kontraszt alacsony, a többi kikapcs.
Ne foglalkozz azzal, hogy mennyit ment, már megvetted
nézd meg mikori gyrtású a tv a hátlapon. ha két három hónapos akkor se aggódj.
Mennyiért vetted, ha elmondható akár priviben? 5 év garis helyről sikerült? mert akkor regisztrálj.
-
-
darthdenes
tag
válasz
Pityu89 #11888 üzenetére
Egyébbként marha jó tv volt akkor és szerintem most is.
De meg kell magamat jutalmazni bizonyos okból. Be kellett látni, hogy a házimozimban sajna a tv a gyenge láncszem.
2hónapja bújom a topikokat és kb 4 típust találtam ami pénzt ér és hozza egy belépő utolsó hd ready plazma szintjét(kontraszt/képhomogenitás/betekintési szög stb). (Ezért ez gáz nem?Azt hittem 5 év alatt volt jelentős fejlődés, de sajna ez leginkább felbontás (inkább állóképes) méret, valamint engem hidegen hagyó fícsör formájaban volt kézzelfogható. Nem tetszik, hogy egy lcd vásárlása esetén a mazli faktor igen hangsúlyos ha felhősödésről van szó. Valamint a mozgás megjelenítés az ami a leginkabb izgat. A kiállított tv-k amiket láttam hányás volt ezzel a felgyorsított (szappanopera?) mozgással.
Ez az ami a legjobban vissza tart. Egy kollégánál egy régebbi panát e6e megnézve elég szimpatikus volt.
Engem csak a kép érdekel.
4k nem kell. Kevés a tartalom. Nem játszok. A nézési táv + méret tükrében nincs értel fhd magasabb felbontásnak.
Media lejatszás + hang szintén nem érdekel. Van házimozim+wd live streamingem.
Hdr? Hüm. Ennek azért lehet adnék egy próbát. Pusztán kívancsiságból. De mennyi anyag van alá?
A kinézett típusok
Pana 700 v. 780
Sony x85
Samsung f8500 uccsó plazma használtan (de ezt nem merem bevállalni-neten a hirdetés megtalálható)
Illetve az új kedvenc ez az Lg A7 a telecom gondozásában igen jó áron elérhető.
Ha valamely topiktársnak van valami véleménye erről a tipusról, főleg ha plazmáról jön akkor kérem ne tartsa magában.
Ennél több pénzt nem fogok rákölteni. B7 így nem játszik. -
Ren Hoek
veterán
válasz
Pityu89 #8121 üzenetére
Nem tudom a Sony-n ez mit takar, de az LG-n van a kompenzációs ciklus 4 óránként. Fut ha kikapcsolod a TV-t. 1 óra kb... nem fehérmosás, hanem egy speciális elektronika a terhelés függvényében homogenizálja a panelt. Lényegében analóg "öszzeszámolja" melyik pixel mennyit ment, és kompenzál, hosszú távon tehát az OLED pixelek fényerőcsökkenését állítja vissza. Úgy tűnik remekül, mert hosszabb távon is képes kompenzálni.
Valamilyen szintű image retention magától is eltűnik ha járatod mással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Nintendo Switch
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Óra topik
- Az AI-ügynökök közel fele hamarosan a kukában végzi
- Dune: Awakening
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest