- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
belan
addikt
válasz
athomi #41757 üzenetére
Pontosan 90 százaléka az volt és most is az lesz bontatlan nagyon kevés lesz tavaly 10 boltba voltam abból 8 boltba kiállitott darabok voltak 65c8 500 ért ami bontatlan volt az 550 vagy 570 volt! Most is volt egy 65c8 több mint egy éve volt ki rakva 400 adták el! 55b9 meg már csak a eruonicsba van 360, forgalmazónál, 65b9 meg mediamarkt nem is lesz kérdeztem együk üzletünkbe sincs és nem is fognak kapni.
-
válasz
athomi #37105 üzenetére
Valaki rákérdezett a GZ 950-re és én mivel panás vagyok, válaszoltam. Méghozzá reálisan, felsoroltam a hátrányait is. Szerintem az összes hátrányát. Az illető kérdező ennek tudatában el fogja tudni dönteni, neki mi a jó. Még elolvas néhány tesztet, ahogy én is tettem és dönt.
A továbbiakban meghibásodási, panelcserével kapcsolatos statisztikákkal nem foglalkozom, mert részben elismerem, hogy légből kapott, részlegesek az információim. De amit te leírtál most, az is az. Nincsenek egyértelmű statisztikák elismerem. De ez minden oldalra legyen igaz.
Ámen! -
Gigi01
őstag
válasz
athomi #36636 üzenetére
Én ahogy használom a tv-t,a plazmáim már ghostoltak,ott is voltak gondok,nem kicsik,nem bánom,hogy váltottam.
Nálam ilyen nincs,lekopogom,jó tetted,hogy beszóltál.Első saját Samu tv-men szürke folt jelent meg.Elvitte a szerelő,és pixelhibás kijelzőt rakott bele,én egy percen belül észrevettem.Ki is vertem a balhét nem náluk,hanem a Samsung-nál.
Utána jött vissza a csávó,miért nem neki szóltam,mert balhé lett belőle.(#36638) so_ha: Itt most mi az újdonság?,vagy magadat győzködöd?
-
daneel_hu
addikt
válasz
athomi #36605 üzenetére
Ha a tinting-ről beszélünk akkor nálam függ attól milyen szögből nézem.
E8-nál és E6V-nél is jelen volt, bár E6V-nél szinte minimális.
Ha extrém bal oldali szögből nézem az E8-ast, akkor némiképp sárgás a szél, ugyanez középről vagy jobb oldalról nincsen.Sőt, ha panelt cseréltetnék, akkor ugyanez lenne. (szerintem)
Ügyfélszolgálatos ide vagy oda. -
alaves
addikt
válasz
athomi #36187 üzenetére
Értem, hogy ez a tinting nagyon zavar, de beleolvastam néhány LCD-s topikba, rengeteg probléma van azokkal is (pl. egy 9005-nél egy nagy banding a képernyő közepén, aztán még a QLED-eknél is kilátszik a háttérvilágítás a rossz illesztés miatt, stb).
Szerintem még mindig az OLED a legjobb választás. -
válasz
athomi #35909 üzenetére
Nekem semmilyen elszineződés nem látszik. Hangsúlyozom, én normál képről beszélek, filmről, fociról stb. Sima egyszerű teli színeket nem vizslattam, mert azt nem tartom életszerűnek. Én átlagos használat esetén figyeltem meg kis szögből, mennyit torzít, de egy akármilyen lcd-hez képest semmit. A plazma is jó volt ebben...
-
-
renatto
őstag
válasz
athomi #35541 üzenetére
A beégéstől mindenki be van sz@rva, csak mint a mellékelt ábra mutatja az esetek 99% azzal nincs is gond.
Az hinni, hogy a tökéletes technológia létezik...
Amúgy azért itt el vannak túlozva a hibák rendesen. Tinting/banding ide vagy oda, ha egy LCD-re kihívná a szervizt valaki hogy "foltos" a képernyő "feketén", kiröhögnék.
Ahogy akkor is ha azt mondaná, hogy ez a "fekete" szürke...
Azt már nem is mondom egy VA panelnél, ha előjönne valaki azzal hogy, de hát oldalról egyre sz@arabb a képe.... akkor ne nézd onnan, ülj középre, mert ez ilyen!
Ehhez képest OLED-nél több esetben volt rá példa, hogy cserélték az ilyen paneleket. Pedig ez ugyanannyira az OLED technológia sajátja, mint a fentebbiek az LCD-jé.
Aki a fentebbiekkel tud együtt élni az vegyen olyat.
De meg is ragadnám az alkalmat, hogy megkérdezzem, hogy az miben is jobb az OLED-nél? Jah, hogy az nem ég be.... hát persze!
-
PuMbA
titán
válasz
athomi #35537 üzenetére
VA paneles LCD-knél szívás, hogy igencsak változó a betekintési szög. Szüleim Samsung UE40F6100-asa baromi jó, 25m2-es szobában két fotel vagy egy 3-as kanapén akárhova ülsz, mindenhol jók a színek és a feketék
Az én VA paneles UE43KU6000-rem betekintési szöge közelébe sincs ennek, szinte azonnal csúsznak el a színek.
-
válasz
athomi #35537 üzenetére
Persze az OLED is messze a tökéletestől, itt meg ha kicsit oldalról nézem, akkor a sárga átcsap zöldesbe, a fehér meg ilyen hidegebb, kékesebb árnyalatba.
Na jó. No offense, de asszem' itt jött el az ideje annak, hogy abbahagyjam a topik követését, ti. még a legdrágább kákán is lehet csomót találni. -
renatto
őstag
válasz
athomi #35480 üzenetére
Mert a tévének nem dolga nézni mi megy a képen, csak azzal foglalkozik, hogy a fehér vakítson. Az viszont rejtély, hogy lehet hogy senkinek nem tűnt fel az utóbbi 3-4 évben, hogy egy szürke jó lenne HDR-hez.... Egy kék/zöld/citromsárga van ami persze sokat segít.
Egy újabb ok a külső lejátszóra mert persze abban van.
(#35482) Celtis Ezt nem tudtam, hogy a fehér miatt is sárgul.
(#35481) rothfb Pedig az eredeti hang 100x jobb és sajnos ez nem túlzás. A mai igénytelen 2.0 hangokról nem is beszélek. Lassan annyira jók (újra), mint anno a német alámondásos erotikus filmek, óriási átéléssel.
-
válasz
athomi #35224 üzenetére
Mivel HTPC-vel, és konzollal is használnám, ezért ott lebeg a beégésveszély... bár több ezer óra nehezen jön össze.
Akkor a frissítés nem nagy truváj. Mondjuk ez a legkevesebb. A nagyobbik gond: a csíkosodás, és a hibás fehér árnyalatok viszont odavernek, azok nekem is szemet szúrnak.(#35225) salapp
65-ösnél eleve fel kell készülni rá, hogy akár háromszor-négyszer is cseréltetni kell, mire okésat kapsz.
Na ez az, amit semmi kedvem végigzongorázni, főleg ilyen hozzáállással.
Mondjuk 55"-os lenne, de az ördög nem alszik. -
daneel_hu
addikt
válasz
athomi #34575 üzenetére
"Ha azt nézem mennyiért mennek a régi plazmák, kötve hiszem hogy 40-50-ért fognak menni ezek az oled-ek. De ha 40-50-et is érne, annyiért kár lenne eladni ha nem muszáj. Nekem majd nyugdíjazva lesz a gyerekszobába.
"
A plazma kiváltságos helyzetben van.
Az impulzusos tévék utolsó technológiáját képviseli, 2014(?)-ig gyártották őket.
Vannak akik csak erre esküsznek, ergó semmiféle LCD vagy OLED nem helyettesítheti - szerintük - ezt.Van keletje a dolognak bőven, ezt akarom ezzel mondani.
Meg merem kockáztatni, hogy 5-6 év múlva is méregdrágán fognak elmenni a működő példányok, főleg amelyekben kevés az üzemóra mert egyszerűen van egy szűk réteg aki csak ezt akarja.Az oled nem lesz ilyen kiváltságos helyzetben X év múlva, mert vagy lesz helyette jobb, vagy még mindig oled lesz csak tartósabb, jobb.
Szerinted mennyiért fog elkelni 5-6 év múlva mondjuk egy 65C8 a hardveraprón? (a tulaj mondjuk 550k bruttóért vette)... legyen beégésmentes.
-
-
renatto
őstag
válasz
athomi #34514 üzenetére
2 év garancia jár az új panelra. ez 100%. A szerelő mondta amikor kicserélte az enyémet. Semmi papír nem kell hozzá, mert a rendszerben benne lesz (bár a munkalapot lefényképeztem).
(#34517) Dreimus FŐELEM cserénél újraindul. Mi az hogy teljesen "mindegy mit mondtak"?! LG így csinálja és a lenyég.
Ha a törvény lenne mindig a mérvadó a való életben, akkor a bűnözők a börtönben lennének.
MÁS:
Az MM-ben 700k a 65C9 és jár hozzá egy 50k-s LG BT hangszóró.
-
janos666
nagyúr
válasz
athomi #34058 üzenetére
Tudom, hogy ez önmagában nem vigasz, de talán nem árt néha megjegyezni, hogy ez az OLED 5% szürke az körülbelül a jobb féle LCD-k 0% feketéje, ami általában szintén nem homogén, hanem hasonlóan foltos (főleg sarkok/élek mentén, ha edge-LED, és oldalról nézve sokkal jobban felfénylik IPS-en, stb). Ja, és a legtöbb plazmán (kivéve 9G Kuro) még messziről nézve is egy nagy kásás "hangyaháború" (dinamikus ditherzaj) az 5% fekete (ami ritkán tartja már a fehéregyensúlyt).
-
daneel_hu
addikt
válasz
athomi #34069 üzenetére
55-ösnek kicsit inhomogén.
Azt mondanám, hogy 65-ösre még elmegy, főleg, hogy B.
De ha tényleg zavar normál tartalomnál, akkor cseréltesd.Itt azt nem lehet megállapítani, hogy vajon a valóságban mennyire látszik ez, mert a telefon nagyon kidomborítja a problémákat. Olyat rászaturál, hogy csak nézel.
-
-
alaves
addikt
válasz
athomi #33547 üzenetére
Egyértelmű kijelzőcserés, B8-hoz még lehet kifogástalan cserekijelző. Szerintem az lehet a helyzet, hogy egy-egy kijelző gyártási ciklusban osztályozzák azokat minőségük szerint. A legjobbakat építik be először és így tovább, a végére maradnak a legrosszabbak cserealkatrésznek. Szerintem a 2017-esekhez már csak selejt kijelzők maradhattak a raktárban. Gyakorlatilag az enyém is selejt azzal az egy W alpixellel, bár most kifogástalanul működik.
-
válasz
athomi #33556 üzenetére
Igen, ezt fejtegettem múltkor. Ezek a panelcserék gyanúsak, de egy próbát a te tv-d is megér.
Amúgy értem ezt a nem adok többet egy tv-ért dolgot, de így lemaradsz a csodálatos képminőségről. És ha már 300-at ki voltál hajlandó adni, 450-et miért nem? Megveszed, élvezed. Ezek ennyibe kerülnek, prémium tv-kről beszélünk. Kiadsz 300-at egy sima ledtv-re, és nem fogod érteni mire költötted a pénzed. Míg ha kiadsz 450-et egy oledre, bekapcsolod és érteni fogod mit és miért vettél. Minden fillérjét megéri. -
válasz
athomi #33554 üzenetére
Kicsi az esélye. Tegyél még egy 100-150-et hozzá. 400-450 körül már kifoghatsz egy korrekt tv-t. Sőt, ha szerencséd van, 400 alatt is kaphatsz. De az legalább C8 legyen, ha LG, vagy FZ800, ha Pana. Bár az idei készülékeket is már el lehet csípni a fent említett árszint tetején. Kicsit gyűjtögess még.
-
-
válasz
athomi #33534 üzenetére
Amikor azt mondtam, hogy én B8-at nem vennék már, mert úgy tűnik, annál volt a legtöbb panelprobléma, valaki itt szabályosan lehülyézett.
Tudom ez neked nem vígasz. Viszont az igen, hogy van LG garid, érvényesítsd hamar. Gondolom Telekomos tv-re is ugyanúgy érvényes... -
renatto
őstag
válasz
athomi #33550 üzenetére
Azt a fóliát - ami az új panelen volt - nekünk rá kellett tenni a régire, védelmi okokból. Az úgy rácuppant a tévére, ha számított volna hogy milliméter pontosan legyen, pár perc alatt tökéletes lehetett volna... ha ezen múlik, a fólia szerintem nem akadály. De az is lehet sokan le sem veszik, hisz neked sem tűnt fel.
Az ujjlenyomat, karcolás, visszacsomagolás inkább necces, pláne hogy a hungrocell is pereg rendesen...
-
-
daneel_hu
addikt
válasz
athomi #33541 üzenetére
"Szervizmenü megnézése nem jár garancia vesztéssel? És ha nem, akkor hogy tudom megnézni?"
Van erre speckó távirányító. (igaz, többféle kapható)
De mire megjön EBay-ről addigra kicsúszól a 14 napból szerintem.
Jobb megoldás ha szerzel egy IR-képes mobilt és teszel rá egy AnyMote-t vagy mi a neve az app-nak. -
renatto
őstag
válasz
athomi #33534 üzenetére
Ez nem jó hír, így ez tuti cserés. Emiatt biztos: "2 pixel teljesen halott, 6 pixel csak bizonyos színeknél". Ezt az idő sem fogja javítani, legalábbis mindet tuti nem. A banding, tinting biztos változni fog, enyhűlni, de a hibás pixelek nem nagyon. Szerintem küldheted vissza...
-
johnwillow
tag
válasz
athomi #33454 üzenetére
Mikor rendelted? Hosszú ideje nem látok a kínálatukban csak C9-et. Nem volt bontatlan a csomagolás? Egyébként kell legyen fólia: C9 unboxing. Ilyenkor mi van? Megy vissza?
-
daneel_hu
addikt
válasz
athomi #32379 üzenetére
"A jótállás mi a túró ha nem garancia? :D"
Az MM-féle Gold/Platina stb pl. "Garancia PLUSZ" néven fut.
De az ördög a részletekben rejlik, és persze az ÁSZF apróbetűs szabályzatában.Amúgy jó a kérdés és a GARANCIA szó megtévesztő is ezekben a termékekben, mert természetesen ezek a pénzügyi termékek nem biztosítják a gyári jótállás feltételeit, csak részben.
Ha viszont megtévesztő a termékek neve, akkor miért is lehet így használni?! (jó kérdés)... -
Celtis
veterán
válasz
athomi #32379 üzenetére
Amit a köznyelv garanciának nevez, azt hivatalosan jótállásnak hívják.
Annyit tennék hozzá, hogy amikor egy gyártó extra garanciát vállal, akkor jellemzően az "extra" időszakra már csak ingyenes kijavítást vállal, a jótállás egyéb feltételeit nem. (készülékcsere, jóállási időszak újraindulása fődarab cseréje esetén, stb) -
renatto
őstag
válasz
athomi #32368 üzenetére
Érdekes mert MM, Euronics is meg szokta kapni ezeket. És ez most "duplán fáj", mert az 55GZ950 pont az MM-ben a legolcsóbb, az eddigi legalacsonyabb árral, míg Euronicsban a 65GZ950 ugyanez, a 650k alatti árral, ami a B9 ára is... Ez az 5 év akció biztos sokakat meggyőz és könnyebben fognak nyílni a pénztárcák.
Nem elfelejtendő edigital pénteken tartja a BF-et.
-
daneel_hu
addikt
válasz
athomi #32026 üzenetére
Ne foglalkozz velük.
Inkább olvasd ezt a topikot (topikösszefoglaló Jani tollából), ha megy némileg az angol akkor elsősorban avforums-ot. Egy rakat felhasználói vélemény van LG és Pana oldalról is, lehet csemegézni.Szerintem az LG vs Pana (Sony?) kérdés valójában hitvita, mivel mindegyikben LG-panel van amely az LG wrgb technológiájára épül kb 1% különbségeket tapasztalhatsz a valóságban.
Jobb gyári profilok (Pana?) gyenge érv - kb 5 perc alatt beállítod bármelyik készüléken a neked tetsző verziót. Ebben is van egy rakat segítség a neten, de ha tutira mész kalibráltani kell mindegyiket. (ugyanis a gyár nem ismeri a környezeted fényviszonyait.)A felhasznált anyagok, ergonómia, a készülékekben dolgozó OS, távirnyák és egyéb hasonló részletkérdések azok amelyek meghatározzák a választást. Vedd azt amelyik tetszik, amelyet jó ár/érték arányban adnak az adott pillanatban. Rosszul nem fogsz járni egyikkel sem. (szerintem)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Hegesztés topic
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen videókártyát?
- Google Pixel topik
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- BestBuy ruhás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged