- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
chros
őstag
válasz
Akhilles01 #46920 üzenetére
Nincs valtozas, s ugy nez ki, hogy mar soha nem is lesz
En is azon a firmware verzion vagyok.
-
chros
őstag
válasz
Akhilles01 #37952 üzenetére
Itt is B8, legalabb 3 db ABL van LG-knel, ebbol csak az ASBL-t lehet kikapcsolni In-Start service menuben (nalam ki van), a masik 2-t nem. En HDR tartalomnal csak parszor tapasztaltam, hogy az ABL lejjebb vette a fenyerot: hosszan tarto vilagos allokepeknel.
Itt van linkekkel a 3-rol, a IV. szakasz ABL pontjaban: [link] -
Partizan182
senior tag
válasz
Akhilles01 #37952 üzenetére
ABSL hiba, sötét jeleneteket néha állóképnek érzékel és elkezdi levenni a fényerőt. B7 is ezt csinálja, Haunting on Hill house - nál pl gyakori volt. Nem tudom, hogy a 9es szérián javították-e már, ritkán jön elő, de nagyon zavaró.
-
janos666
nagyúr
válasz
Akhilles01 #36279 üzenetére
Nem tudom milyen megfontolásból van ez (license jog, másolásvédelem...?), de ír valami olyat az oldaluk, hogy az előtöltés korlátozott minőségű lehet (ahhoz képest, amit legfeljebb --- persze aktuális netsebességtől is függően --- real-time online kaphatsz).
Ha pedig esetleg torrentről töltöd le, az megint egy más tészta, hogy mit mentettek le a kalózok. -
-oli-
aktív tag
válasz
Akhilles01 #32231 üzenetére
Ennyiben nem merült ki, a tv kikapcsolt, majd hosszú ideig nem kapcsolt be. Volt, hogy megnéztünk egy 4K filmet, semmi baj, majd az adásnál halt le.
-
janos666
nagyúr
válasz
Akhilles01 #31873 üzenetére
A DolbyVision az HDR, és ahhoz is a gyári alapbeállítás a jó OLED Fény-re, de az ott nem 100, hanem 50.
-
Victoryus94
őstag
válasz
Akhilles01 #31873 üzenetére
A Dolby Atmos a hangra vonatkozik.
A Vision pedig HDR -
chros
őstag
válasz
Akhilles01 #31797 üzenetére
-
RobexX10
aktív tag
válasz
Akhilles01 #31789 üzenetére
Igen az lesz. TV amúgy látja a pendrive-ot. Ezért nem értem mi baja lehet.
-
RobexX10
aktív tag
válasz
Akhilles01 #31786 üzenetére
-
renatto
őstag
válasz
Akhilles01 #31557 üzenetére
HDR-nél kell a 100-as.
-
PuMbA
titán
válasz
Akhilles01 #31388 üzenetére
Dunkirk, Blade Runner 2049
-
Partizan182
senior tag
válasz
Akhilles01 #31379 üzenetére
Off off és off.
@Manko: kompromisszum nekem LGn nagyon lightos 2/10 interpoláció lett: svenket simítja (ez zavart nagyon), többit csak minimálisan. Persze nem tökéletes, néha hibázik így is, de megszoktam / megszerettem.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Akhilles01 #31332 üzenetére
Nem kockázatos és nem fakul. Pixelfrissítés a tintinget nem befolyásolja.
Ha a két oldala tintingel, ráadásul egyformán, próbáld ki, hogy hátra lépsz 1-2 métert. Oledek ugyanis relatíve kis szögből is már enyhén torzítják a színeket (nézd meg oldalról, picit hűvösebb az egész kép mint szemből). Ha túl közel ülsz, a képernyő 2 széle picit hűvösebbnek (kékes/zöldes tint) fog tűnni, mint a közepe. Ez nem hiba, ez ilyen mindenhol.
-
chros
őstag
válasz
Akhilles01 #31102 üzenetére
Most kisse elbizonytalanitottal, hogy akkor ez neked valo e (tobb szempontbol is)
Nincs a kozeledben egy muszaki beallitottsagu ember, aki tudna segiteni?
Google forditasa (s helyenkent javitasa) a linkelt hozzaszolasnak:
Az LG OLED firmware lefele vagy felfele frissítése:
- megjegyzés: ez a módszer csak akkor működik, ha a v04.10. * firmware van a rendszeren (LG eltávolította ezt a funkciot v05. * verziókból)- készítsen egy prendrive-ot a szükséges firmware-rel
-- töltse le a szükséges firmware zip fájlt az LG webhelyéről
-- hozzon létre "LG_DTV" könyvtárat a prendrive gyökérkönyvtárában
-- bontsa ki a ZIP-fájlt, és másolja a "* .epk" firmware fájlt a prendrive "LG_DTV" könyvtárába
-- dugja be a prendrive-ot a TV-be és kapcsolja be a TV-t (ha kikapcsolt allapotban volt)- használjon mobiltelefonon egy alkalmazást a WIFI-n keresztül (!) a speciális firmware-frissítési mód indításához normál TV-módban (ami szintén lehetővé teszi a lefele frissítést) (nincs szükség IrDA-ra)
-- töltse le "SURE - Smart Home and TV Universal Remote" alkalmazást Android-ra *vagy* Smartify - LG TV Remote iOS-hez (en SURE-t hasznaltam)
-- az alkalmazást párosítani kell a TV-vel, SURE-ben: eszköz hozzáadása -> WIFI használatával -> TV -> LG -> scan
--- mivel a TV megtalálása nehézkes lehet, lehet, hogy többször meg kell kerestetnie
-- válassza ki a Rubik kocka alaku ikont, majd görgessen lefelé a lista aljara, és valassza a "Software Update" elemet- a fenti utolsó lépés elindítja a speciális firmware frissítési módot a TV-n
-- válassza ki a kicsomagolt firmware fájlt, és kattintson az Update gombra a TV-n
-- a tévékészülék automatikusan újraindul, a sikeres firmware frissites utanMegjegyzés: az összes beállítás megmaradt a TV-n (még az ASBL is ki maradt kapcsolva az IN-START menüben), miután a v04.10.65-ről v04.10.25-re váltott, de valószínűleg jó ötlet, ha Factory reset-et csinalunk a TV-n.
Végezetül: annak megakadályozása érdekében, hogy a tévékészülék mindig jelezze, hogy újabb firmware érhető el, blokkolhatja a hozzáférést a következő 3 domain-hez a router-eben (ha van erre lehetősége):
lgtvonline.lge.com
snu.lge.com
su.lge.comMegjegyzés:
- nem tudom, szükség van-e mind a 3 domain tiltasara
- LG app store továbbra is elérhető és az alkalmazások is frissíthetők -
válasz
Akhilles01 #31111 üzenetére
A logó fehér. Ezért nem kell tartani tőle. Kicsit átlátszó is.
-
Gigi01
őstag
válasz
Akhilles01 #31108 üzenetére
Nincs,de nem emlékszem,hogy azt én állítottam volna át.
-
Gigi01
őstag
válasz
Akhilles01 #31105 üzenetére
És most vetted.Most azt nem tudom,mivel nettel indítottam,hogy egyből frissíthetett volna,vagy alap 05-ös firmware volt rajta már.(az enyémen)
-
renatto
őstag
válasz
Akhilles01 #31102 üzenetére
Most megnézte,m de úgy van: Pendrive gyökér könyvtárban másold az "LG_DTV" mappába a kitömörített fájlt, majd csatlakoztasd a tévéhez. Így fel kellene jönnie egyből. Próbálj meg menüben rákeresni a frissítésre ilyenkor. Nézd meg milyen verzió van a tévén és mit akarsz telepíteni. Azt hiszem, ha régebbi - ami a pendrive-on van mint ami a tévén - nem dobja fel a telepítést.
-
-
renatto
őstag
válasz
Akhilles01 #31089 üzenetére
A "Guide" infoban benne kell lennie, hogy miként kell csinálni. Ha jól emlékszem kitömöríted, berakod egy megfelelő mappába pendrive-on (gyökér mappában talán "LG_DTV") és ha így csatlakoztatod a tévéhez, egyből rákérdez az installálásra.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Akhilles01 #31079 üzenetére
Nálam E8 van, mindig a legújabb FW-vel amit felajánl a készülék.
Eddig még nem vettem észre változást amióta megvan a tévé, pedig 3-4 alkalommal már szólt, hogy frissít. -
Celtis
veterán
válasz
Akhilles01 #31064 üzenetére
Nincs tapasztalatom melyik mennyire hatásos. Emiatt nem paráznék egyelőre, főleg, ha normál tartalomnál nem jön ki egyáltalán.
-
Celtis
veterán
válasz
Akhilles01 #31055 üzenetére
Azt tippelem, hogy ez tipikusan az a jelenség, amit a pixelfrissítő hatásosan javít.
-
alaves
addikt
válasz
Javaslatom:
1. cseréltesd ki, ha még lehet
2. ha nem cserélik már, akkor garis kijelzőcsere
3. esetleg próbáld meg 5x közvetlen egymás után a manuális pixelfrissítőt -
daneel_hu
addikt
válasz
Ez milyen modell és mennyi idős?
-
Akhilles01
junior tag
válasz
Akhilles01 #31053 üzenetére
a
-
Gigi01
őstag
válasz
Akhilles01 #31041 üzenetére
Erre kíváncsi leszek mit válaszolnak.
Nekem sdr-nél 20 jó,hdr-nél mennyi lehet a megfelelője?
-
alaves
addikt
válasz
Akhilles01 #30984 üzenetére
Ezért van a 100-120nites ajánlott fényerő (20-30 OLED fény). Sokat vagyok a kijelző előtt (monitorként is), igaz Hoya BlueControl-os a szemüvegem és így nem fárad el a szemem. Lehet éleslátóaknak is jól jönne, dioptria nélkül persze.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Akhilles01 #30813 üzenetére
Pár alap beállítást ejtsél meg aztán mehet a menet.(#30818) gurus: Nem jó beállításokhoz szokott a szemed, gyakori eset azoknál akik Lcd-ről jönnek át. Én azzal kezdtem az előző lcd monitoromnál, hogy bekalibráltattam, 120nit-re kalibrálnak, így a 30-as Oled fény nem volt szokatlan/fakó(este, nappal pedig sötétítővel).
-
fuzics
tag
válasz
Akhilles01 #30813 üzenetére
Nagyon kíváncsi vagyok, milyen a B8 a Qledhez képest
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Akhilles01 #30783 üzenetére
Üdv a csapatban, grat a tv-hez.
A trónok harca szerintem nem fogja megmutatni mit tud a tv, az utolsó évad ráadásul kritikán aluli.
Ha film érdekel, ami nagyon ott van oleden, Csillagok között(4k HDR), Venom(van belőlle Dolby Vision), Aquaman(4k HDR), Tűzgyűrű(első része, 4k HDR).
Amúgy le a kalappal, hogy egyből narutóval avattad fel, én azt hiszem Fairy Tail-el avattam fel, aztán ügye Narutó.
Nézd meg rajta még Dragon Ball Super Broly Move-ot, nagyon adja. -
Zolibacsi88
aktív tag
válasz
Akhilles01 #30716 üzenetére
Szia! Szintén 16-ai rendeléses 55B8-as voltam, de hálisten’ ma reggel megjött. (Vidék)
-
chros
őstag
válasz
Akhilles01 #30636 üzenetére
Ez a UK oldalrol van, de OLED*B8PLA-khoz is jo: v04.10.25
Pendrive, net nem kell, csak belso wifi es az elozo linkben minden le van irva -
chros
őstag
válasz
Akhilles01 #30633 üzenetére
Ugy nem, es igen, a netrol kell letolteni a regit.
(#30630) torma1981:"Amúgy mi a gond a frissítésekkel? Valami hiba volt?"
Ki volt mar targyalva sokszor, a gammat csesztek el, es a B8 eseteben nem is javitottak (me'g?). Itt pl egy elegedetlen B8 felhasznalo reakcioja: [link]
(#30632) Robi BALBOA: "full tinting mentesnek tűnt. Létezik az, hogy idővel kicsit javult a dolog!?"
Valszeg valtozik idovel, de hogy teljesen eltunjon?!
Nezd meg ezzel is: [link]
-
válasz
Akhilles01 #30625 üzenetére
Én azért a helyedben kipróbálnám megérkezés után. Az oké, hogy kipróbálás után elteszed.
Gondolom netről rendelted, tehát ott van a 14 napos elállási idő, ha valami gond van a készülékkel. -
chros
őstag
válasz
Akhilles01 #30625 üzenetére
"ha kihagyom a frissítést akkor nem csesződik el az a valami amiről írkáltok"
Ne is frissitsd! Ha szerencsed van 4.*-es firmwarrel jon, s akkor vissza tudsz majd mennni 4.10.25-re s hatasosan letiltani a frissitest: [link] -
válasz
Akhilles01 #30521 üzenetére
Behozták egészen a nappaliba, ott segítettek kibontani, kivenni a tv-t és felrakni a helyére. Maximálisan korrektek voltak, sajna ez ritka manapság..
-
daneel_hu
addikt
válasz
Akhilles01 #30442 üzenetére
Persze,már a kivitel megér ekkora diffit, legalábbis nálam biztosan.
De inkább nézd meg élőben a két masinát.
(a tied lesz, mi nem tudunk helyetted dönteni)Nem tudom mennyit dob a mozgáson, szerintem ugyanaz a program fut a két gépen.
Az biztos, hogy a 2016-os modellekhez képest jelentősen javult az LG mozgása.Bár ha mindenképp a falra teszed, lehet elég a B8 is, főleg, hogy ilyenkor a talp ugrik.
Szerintem az E8 nem kifejezetten falra való, mi nem tettük oda. Csak W-t tennék falra, mást nem. -
renatto
őstag
válasz
Akhilles01 #30436 üzenetére
Erre sem kellett sokat várni, de ezen az áron már hamar el fog menni! Már itt az E8-ra szavaznék!
-
daneel_hu
addikt
válasz
Akhilles01 #30439 üzenetére
Egy biztos, 80e felérat megér a B8-hoz képest.
-
daneel_hu
addikt
válasz
Akhilles01 #30436 üzenetére
65E8PLA 590k-ért bruttó = bomba ár szerintem.
Nekem még 950e volt. (még ha csere is)Nincs jobb beégés védelem E8 javára. Menüje kb ugyanaz mint a B8-asé.
Amiben jobb az a beépített soundbar, és az üveg kialakítás, szebb és exkluzívabb kivitel. -
torma1981
veterán
válasz
Akhilles01 #30113 üzenetére
Akkor hamarosan akciós áron lesznek az ideiek is. Mivel ilyen áron mint most nem fogja vinni senki sem.
-
renatto
őstag
válasz
Akhilles01 #28743 üzenetére
MM-ban már tuti nem lesz C8, ott kifutott, így arra már felesleges várni. Így a "nagy akcióra" is. A B8 még lehet olcsóbb, de mint előttem is írták, kérdés mennyivel és ez megéri-e....
-
daneel_hu
addikt
válasz
Akhilles01 #28743 üzenetére
Ezt neked kell eldöntened.
Adott egy tv 530e bruttóért, mire vársz? jövő héten esetleg olcsóbb lesz 10e (?) forinttal.
És akkor megérte várni?
Ezt neked kell tudnod.400 ezerért valószínűleg nem fogják árulni, addigra egyetlen 2018-as sem lesz kapható.
Ha megnézed az árukereső grafikonját alul akkor láthatod, hogy március óta szinte nem is változott az ár. -
renatto
őstag
válasz
Akhilles01 #28463 üzenetére
Van hogy neten hamarabb fent van a frissítés (míg a TV nem találja a központi szerveren) és pendriveról frissíthető a rendszer.
Mondjuk én más régióból származót még nem raktam fel és nem is tervezem. -
MrBazsi
senior tag
válasz
Akhilles01 #28349 üzenetére
de bizony az euronicsos +3év jó beégésre is
-
AL
addikt
válasz
Szia ! Amiről Te írsz az balesetbiztosítás.
Minden műszaki cikkhez lehet vásárolni + 1, 2, vagy 3 év garanciát, ami gyakorlatilag ugyanaz, mint a gyári garancia ( a biztosítások között vannak eltérések ), így akár 5 év Gyári garanciád is lehet. Üdv. -
válasz
és véletlenül beégés esetén nem tud törni a kijelző?
-
daneel_hu
addikt
válasz
Akhilles01 #28173 üzenetére
Más károsodás kizárt?
- Nem. Miért lenne kizárt?Megéri?
Ezt senki nem tudja eldönteni helyetted.
Olvasd el a Biztosítási Feltételfüzetet, különösképpen a Biztosítási Esemény alatt lévő mondatokat.
Ha valami nem tiszta, kérdezz... szívesen segítünk. -
renatto
őstag
válasz
Akhilles01 #27919 üzenetére
Természetesen a C8.
-
allein
addikt
válasz
Akhilles01 #27919 üzenetére
Pfff, pár napja meg a C8 600.000 volt
én a C8-ra voksolok.
Urak, 65" méretű készülékhez milyen fali konzol ajánlott?
-
ktomek
aktív tag
válasz
Akhilles01 #27433 üzenetére
A panel ugyanaz, ha az a "lényeg" ...de ezért nekem -sok óra információgyűjtés után- megérte azt a plusz 80ezret hozzátenni a C8-ért. Persze kinek-mi...
-
válasz
Akhilles01 #27433 üzenetére
A lényeget tekintve igen, kb...
-
törölt tag
válasz
Akhilles01 #27252 üzenetére
A belső lejátszó a tévé beépített, webOS-en futó lejátszója. USB-s eszközön (pl. pendrive vagy HDD), vagy helyi hálózaton (pl. otthoni médiaszerver) elérhető filmet is le lehet játszani vele. Net egyikhez sem kell.
-
UberMutant
őstag
válasz
Akhilles01 #26729 üzenetére
házhoz mennek javítani
-
renatto
őstag
válasz
Akhilles01 #26649 üzenetére
Edigital, Euronics, MM-től, nem igazán volt gond. Emag-ról almás cikkeket, de azokkal sem volt még gond.
-
AkosKJ
tag
válasz
Akhilles01 #26649 üzenetére
Szia. Én rendeltem a Média Marktból a futárszolgálat kihozta, felhozták, meg is várták hogy megnézem nincs e baj a tv vel de, mondták hogyha gond is van szóljak és cserélik, vagy ugye indoklás nélkül vissza is küldheted 14 napon belül [ha jól tudom] ott csak a futárt bukod, de ekkora tételnél az nem pénz. Itt talán az alzát és a nagyon noném boltokat nem ajánlották. Fontos hogy az LG nek ki a hivatalos forgalmazója ezt az LG honlapon megtalálod azoktól nyugodt szívvel vehetsz rendben lesz a garancia.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Akhilles01 #26606 üzenetére
magára a pixelre kell gondolni, ha kiraknál egy teljesen fekete képet, aminek a közepén van 1 db piros pixel, akkor az az 1 pixel x idő múlva kimúlna, mert elhasználódott, értsd úgy, hogy hasra ütés szerűen (ez hülyeség) de ha bír 1 db pixel 5000h-t, akkor tök 8 hogy milyen statikus tartalommal, de ha eléri, akkor beég
-
renatto
őstag
válasz
Akhilles01 #26606 üzenetére
Úgy érted hogy a TV2 logót külön méri, az RTL klub logótól?!
Azok a pixelek amik fedve vannak, azok terhelődnek, így ott összeadódik az idő.
-
válasz
Akhilles01 #26588 üzenetére
Minden beeg. Meg a beeges is beeg az agyadba. Szerintem ne vegyel oled-t!
-
renatto
őstag
válasz
Akhilles01 #26571 üzenetére
Sem a fekete csíkok miatt sem a feliratok miatt nem látok semmit, pedig rengeteg filmet nézünk és csak felirattal. Mondjuk a HDR filmeknék a fehér - felirat - annyira zavaró este, hogy többnyire szürkén van.
-
törölt tag
válasz
A fehér szín miatt nem kell aggódni. (De ha például sárga feliratokat használsz és sokat, akkor éves távlatokban lehet belőle probléma.)
-
bandi0000
nagyúr
válasz
ha nem hagyod rajta ugyan azt a feliratot órákig akkor nem
-
bandi0000
nagyúr
válasz
rá lehet nagyítani esetleg
-
válasz
Nem mert a fekete nem vilagit. Max a homogenitas fog hosszabb tavon serulni. Neha nezz teljes kepernyos tartalmat!
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Akhilles01 #26559 üzenetére
Mindig is jelen volt, elvileg mindegyik Olednél, balamelyiknél jobban valamelyiknél kevésbé, elvileg ez is garis dolog, de annyire nem izgat, főleg hogy ugyan így de más formában lcd/led/ips tv nél is jelen vannak
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Akhilles01 #26554 üzenetére
Jah jah eléggé az idegeire mentem mindenkinek itt annak idején, ami mostanában zavaró az a függőleges sávosodás sötétebb részeknél, tv nél nem igen zavar, csak pont az egyik játék 70% ban sötét...
Na persze ezzel se kell foglalkozni mert a többi dologban bőven kárpótol a tv
Ne foglalkozz vele, jelenleg és talán a jöbőbe is cserélni fogják a panelt ha beég, én annak idején jó pár 100 óra fortnittal megküldtem, de nem volt baj, a tesztek szerint 2000 óra után jelentkeznek a beégések a statikus elemek miatt
De pl a comedy central logója se maradt ott még pedig annál is 1200+ óránál tartok
-
Chaser
legenda
válasz
Akhilles01 #26554 üzenetére
légy oly kedves, használd a "válasz" gombot, nem véletlenül van ott
-
bandi0000
nagyúr
válasz
Akhilles01 #26552 üzenetére
nehogy azt hidd, ha nem csak 1 játékkal játszol akkor sztem 2 év kell h beégjen
Én minden nap játszok rajta már 1 éve de még nincs beégés
-
Chaser
legenda
válasz
Akhilles01 #26534 üzenetére
azért nem kell ledegradálni a qledet sem, q9 az elég korrekt, annak is vannak nyűgjei, az olednek is
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Akhilles01 #26534 üzenetére
Érdemes
Ha meg baja lenne gari.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged