- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szaporodik és sokasodik a One UI 8.5
- Samsung Galaxy S24 FE - később
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Narxis
nagyúr
Beperelheted a gyártót abban az országban ahol vetted, de érdemes utánanézni az ottani fogyasztóvédelmi szabályoknak, hátha per nélkül is érvényesíthető valami kártérítés.
-
flash-
veterán
-
Zotya84
őstag
Rádugod a gépre és a Garmin Express kb. 5 perc alatt rátölti a teljes térképcsomagot.

Hát azért nem, sajnos. Ellenben jó látni, hogy tőlük jön az adat rendesen: 60-90MB/s tempóval tolják a cuccot. Csak kár, hogy a készülékek nem tudnak 18-25MB/s-nál nagyobb tempóval írni. Legalábbis az eddigi Fenixeim nem tudtak.
De nekem nem okoz gondot, mert én amúgy is a gépet használom az óra töltésére, szóval, míg felölt, addig le is frissül. Így az a ~20perc nem probléma, az kábé úgyis 18-25%-nyi töltést eredményez. -
ncc1701
veterán
-
embe
nagyúr
-
ncc1701
veterán
Rádugod a gépre és a Garmin Express kb. 5 perc alatt rátölti a teljes térképcsomagot.

Kipróbáltam, valami 45 percet ír. Nem, kösz, jóvan az úgy, ahogy van.

-
Parallaxis
addikt
-
ncc1701
veterán
-
embe
nagyúr
-
ncc1701
veterán
Sosem frissítettem a térképet, q nagy, túl sokááig tartana. Úgy látom, jobban is jártam.

-
Zotya84
őstag
Tudom, én benne is vagyok a béta programban. De illene rendes, főállású tesztereket is fizetniük és nem arra várni hogy majd a userek gyűjtögetik nekik a hibákat és majd az x-edik updattel jobb lesz a szoftver.
bunnyhu: Karoora asszem lehet fejleszteni azon Android fut. Nekem is egy Karoo2 a bringás órám.Én nem. És akaratom ellenére mégis. Mert egy hulladék a szoftverük. Még ha nekem a Fenix-en most valami érezhetően kevesebbet eszik, mint előtte: nőtt az akkuidőm. De a hibát, ami miatt ők kerestek meg, azt nem javították a mostani verzióban sem. És, mint látjuk, azt sem, amiről küldtem nekik tájékoztatást 3+ évvel ezelőtt. És most gondot okoz. (Legalábbis nagy valószínűséggel, mert biztosra csak akkor lehet majd mondani, ha végre újrakiadják a térképeket – és azoknak a mérete úgy lesz megoldva, hogy kisebb lesz 3GBnál...)
-
Zotya84
őstag
-
flash-
veterán
-
embe
nagyúr
Na de a tesztelésnek pont az lenne a lényege hogy az ilyen hibák előjöjjenek. Application supportos vagyok, mi is javítgatunk, updatelünk dolgokat de előtte teszteljük is a változtatásokat. Pont azért hogy a usereinket ne szívassuk hibákkal...
Persze. Csak arra írtam hogy olyan mintha a vásárlók lennének a béta tesztelők.
-
Napfénysüti
nagyúr
Na de a tesztelésnek pont az lenne a lényege hogy az ilyen hibák előjöjjenek. Application supportos vagyok, mi is javítgatunk, updatelünk dolgokat de előtte teszteljük is a változtatásokat. Pont azért hogy a usereinket ne szívassuk hibákkal...
-
embe
nagyúr
Tudom, én benne is vagyok a béta programban. De illene rendes, főállású tesztereket is fizetniük és nem arra várni hogy majd a userek gyűjtögetik nekik a hibákat és majd az x-edik updattel jobb lesz a szoftver.
bunnyhu: Karoora asszem lehet fejleszteni azon Android fut. Nekem is egy Karoo2 a bringás órám.Itt nem tesztelésről van szó, hanem arról hogy kinyírják az órát egy frissítéssel.
-
Napfénysüti
nagyúr
bunnyhu: Karoora asszem lehet fejleszteni azon Android fut. Nekem is egy Karoo2 a bringás órám. -
Parallaxis
addikt
Az a baj, hogy mi az alternatíva? Én pl. fejlesztek garmin appot, ezt más gyártónál meg se lehet tenni mert zárt a rendszer. Bringacomputerben van még a bryton, azért gondok ott is vannak de a legfőbb baj a fenti zártság. Karoo és társai szintén.
De az biztos, hogy nagy csalódás a cég, amikor megvettem a garmin edge-emet, azért vettem, mert azt gondoltam ez a bringacomputerek apple-je. Na ehez képest a legrosszabb MS-os rémálom lett belőle.
És ha már térkép, amikor megvettem az egész világra volt térképem, már csak európa tölhető. Köszi a nincsmit garmin.
Én pl. fejlesztek garmin appot, ezt más gyártónál meg se lehet tenni mert zárt a rendszer.
Amazfitnél megteheted..
Én egyébként appokat nem, csak watchface-eket készítek és a Garmin az egyetlen márka ahol ezt nem vagyok hajlandó megtenni, mert annyira hulladék vas van az óráikban, hogy több limitáció és megkötés van, ami miatt normális kinézetű és tudású WF-t szinte lehetetlen összehozni. -
flash-
veterán
Az a baj, hogy mi az alternatíva? Én pl. fejlesztek garmin appot, ezt más gyártónál meg se lehet tenni mert zárt a rendszer. Bringacomputerben van még a bryton, azért gondok ott is vannak de a legfőbb baj a fenti zártság. Karoo és társai szintén.
De az biztos, hogy nagy csalódás a cég, amikor megvettem a garmin edge-emet, azért vettem, mert azt gondoltam ez a bringacomputerek apple-je. Na ehez képest a legrosszabb MS-os rémálom lett belőle.
És ha már térkép, amikor megvettem az egész világra volt térképem, már csak európa tölhető. Köszi a nincsmit garmin.
Már van versenyképes alternativa.
Pl a wahoo. Arról nem is nagyon hallottam olyan gondot hogy pl totális fals adatokat mutatna a meredekség mérő mint a garminoknál.
Jól mutatja az is hogy a Garmin már nem egyértelműen a legjobb választás hogy a 18 world tour csapatból már csak 9 használ Garmint.
6 csapat wahoo-t, 1 csapat igpsportot, 1 csapat Hammerhead-et,és egy csapat magene-t.én a kijelző miatt kényszerültem a Garmin 1050-re. Egyedül ennek van fényerős lcd kijelzője, a többinek nem az. és Csak ezt látom fényre sötétedő szemüvegben.
Mondjuk nagyon jó cucc, egész gyors, jól kezelhető. Az se zavar hogy az akksija "csak" 20 órát bír. egy egész napos túrán úgyis megáll az ember, és akkor ha kell akkor rátölt. Úgy vettem észre gyorsabban tölt mint pl a Garmin 540.
Egyedül annyi hogy az aktuális meredekséget nem képes normálisan mutatni tehát a grade mezőben baromságokat mutat. De ugyanez volt az 540-el is. Állitolag az 520 még normálisan mutatja. -
bunnyhu
senior tag
Sajnos nem, nincs az express-ben már más térség, tavaly megszüntették a világ hozzáférést. Legalábbis az én edge-emről eltűnt és sok más embernek is.
-
Zotya84
őstag
Ma is lehet a legtöbb órára világtérképet felrakni GE-ből. De lassan igen kevésre fér fel. Leginkább semelyikre. Mert Európa is már ~12-14GB, mellé már az USA sem nagyon fér fel egy 32GB-os tárhellyel bíró készülékre.
-
Zotya84
őstag
Ha már olyan "olcsóak" az eszközeik jó lenne ha a Garmin is normális fejlesztőket, tesztelőket alkalmazna.
Garminnál minden használó bétatesztelő. (Ha csak abból indulok ki, hogy a béták után mennyi jelentett hibát benne hagynak verziókon keresztül a szoftvereikben...)
-
bunnyhu
senior tag
-
flash-
veterán
Ha már olyan "olcsóak" az eszközeik jó lenne ha a Garmin is normális fejlesztőket, tesztelőket alkalmazna.
ezt osztom.
Például sem az 540-nél sem a 1050-nél nem tudták megoldani hogy az aktuális szintmérő sík alföldi utakon ne mutasson 3-4% emelkedőt, emelkedőn meg 0%-ot..
Teljesen hazavágták ezt a funkciót.Még a feleségem bryton 420 órája is pontosabban jelzi azt hogy milyen meredek éppen az út -
VS461
tag
-
SsPL711
addikt
Bocs, hogy spam-elek, az FR970-re visszaraktam a Central Europian térképet, most 2025.10-es verzió lett, de még egy lépés van a GarminExpress-ben, most kellett lehúzni és vissza csatlakoztatni, utána is megnézem mi lett a verziója.
Oké, maradt a visszacsatlakoztatás után is a 2025.10-es verzió.
Akkor kijelenthetem, ez a megoldás egyelőre.
Visszarakom a két másik Európai térképet, East, West....
Itt már írta, hogy melyik verziók kerülnek vissza, előbb biztos elkerülte a figyelmemet...2025.10-es verziók mennek vissza. -
SsPL711
addikt
Van egy Fénix 7X Pro-m is megnézem azon mit ír az óra a térkép verziókról...
2025.10-es verzió van rajta, huhhh

-
SsPL711
addikt
Hát izé.... nem ajánl fel semmi frissítést, újra feltudom rakni azokat amiket leszedtem, de verziószámot nem látok, hogy ez most a 2026.10-est vagy 2025.10-est fogja vissza rakni.
9 perc.... -
SsPL711
addikt
Ha letörlöd az összes térképet az óráról és utána újra rádugod expresszre akkor vajon mit dob fel?
Ha 26.10 lenne az órámon fenn tuti letörölném az összeset.Megpróbálom ezt is, köszi.
Legfeljebb téglázom
Leszedtem a 2026.10-es térképeket, lehúztam, most vissza csatlakoztatom....
-
Napfénysüti
nagyúr
Most rádugtam a gépen a GarminExpress-re az órámat (FR970) nincs semmi javítás a 2026.10-es TopoActive térképekre, azaz downgrade 2025.10-re.

Akkor most Wtf van?
Ne merjem újraindítani, vagy térképeket használni?Illetve, most jobban megnézve a térkép kezelés menüt van valami becsekkolható: Frissítés a legújabb verzióra.
Ezt kéne aktiválni és frissíteni? Help
Ha letörlöd az összes térképet az óráról és utána újra rádugod expresszre akkor vajon mit dob fel?
Ha 26.10 lenne az órámon fenn tuti letörölném az összeset. -
SsPL711
addikt
Most rádugtam a gépen a GarminExpress-re az órámat (FR970) nincs semmi javítás a 2026.10-es TopoActive térképekre, azaz downgrade 2025.10-re.

Akkor most Wtf van?
Ne merjem újraindítani, vagy térképeket használni?Illetve, most jobban megnézve a térkép kezelés menüt van valami becsekkolható: Frissítés a legújabb verzióra.
Ezt kéne aktiválni és frissíteni? Help
-
Napfénysüti
nagyúr
-
SsPL711
addikt
Megnéztem az órán, mert most a garmin express nem elérhető, TopoActive Europe 10.8GB
-
Zotya84
őstag
Gari után az egyetlen esély a support. A Navigate gar ügyben - jogoson - elutasító minden olyan Garmin készülékkel, melyet nem idehaza vásároltak hivatalos disztriben keresztül.
Nekem pár éve egyik Fenixem szíja elszakadt gar idő után... Megfejtettem, a szíj helyzetét tartó fém pöcök dörzsölte ki egyre jobban futás közben. Írtam a supportnak, kedvesek voltak, US-ből küldték volna az új szíjat, de végül nem kértem, megvettem az akkori utódját.
Örülök, hogy neked jó tapasztalatod volt a GS-tal. Nekem eddig sajnos nem. Bár múltkor ők kerestek meg egy, a fórumban írt, könnyen reprodukálható hibával kapcsolatban a 25.10-es szoftververzióban. És az írták, majd írnak, ez nem történt meg a 26.09 megjelenése óta sem. És a changelogban sem írják, hogy megoldották volna.
-
Crus
addikt
Gari után az egyetlen esély a support. A Navigate gar ügyben - jogoson - elutasító minden olyan Garmin készülékkel, melyet nem idehaza vásároltak hivatalos disztriben keresztül.
Nekem pár éve egyik Fenixem szíja elszakadt gar idő után... Megfejtettem, a szíj helyzetét tartó fém pöcök dörzsölte ki egyre jobban futás közben. Írtam a supportnak, kedvesek voltak, US-ből küldték volna az új szíjat, de végül nem kértem, megvettem az akkori utódját.
-
Zotya84
őstag
Nézd meg a .img-k méretét. Mert ha egyik sem nem éri el a 3GB-ot, ami neked van fent, akkor SzVSz nem lesz gond. De azért visszaállnék a 25.10-re. Ahogy én is tenni fogom este. Mert trackelni így is tudott, de térképet nem használtam rajta szombat óta.
Szóval, addig ne használj térképet. Mert a fórumot olvasva, a saját órám tartalmát elnézve, valamint a korábbi tapasztalatok alapján akkor jelentkezik a gond, amikor olyan .img-t töltene be, aminek a mérete eléri a 3GB-ot, akkor jelentkezik a bootloop.
-
Wombath
HÁZIGAZDA
-
Wombath
HÁZIGAZDA
Akkor érdemes a leírtak szerint minél hamarabb leszedni a térképeket az óráról. Elvileg az Express most már a 2025.10-es rakja fel, amikor ezután újratelepíted, de bevallom, nem mertem megnézni a sajátomon, pedig az egy Edge 850, tehát elvileg még csak nem is érintett az ügyben...
-
Zotya84
őstag
A Garmin support nem ér sokat. És sajnos ilyenkor a Navigate sem. (Nekem ők próbálkoztak a GS, ahol kábé azt az eredményt kapták, hogy az óra nem lett jó, így cseréltek.) Viszont a Navigate hozzáállása szerintem a lehetőségeikhez képest kiváló, úgyhogy van esély a pozitív végkifejletre.
-
Parci
HÁZIGAZDA
na, fasza, ma frissítettem a fenix7 prót

-
SsPL711
addikt
Nekem Forerunner 970 van, a hétvégén lefrissítettem a 2026.10-es Central Europian térkép van fent, de nem téglázta le az órámat, de olvastam, hogy ettől még később lehet, hogy meg makkan....akkor most nem tudom mi van.
-
Crus
addikt
Nem érinti.
-
Crus
addikt
Ha nem garos, egy ilyen hibánál akkor is komolyan veszik az ügyedet, de persze ezzel nem a Navigate-et kell piszkálnod, hanem a Garmin supportot.
-
detroitrw
addikt
Nekem januarba csinalt egy frissites formatot az oran, ill. valami hasonlot mert minden gyari es telepitett alkalmazas gyari allapotba kerult, de a progik rajta voltak az oran (legalabbis nem emlekszek arra, hogy ujra felrakta volna oket telorol)
FR165
-
embe
nagyúr
Nekem is frissítette a térképet a hétvégén, de mint írtam a 2025.10-es verziót mutatja.
Tudom minden frissítés kockázatos. De én olyan frissítés fetisizta vagyok. De megint más ha valamit elszúrok frissítés közben, vagy amiatt keletkezik a gabesz mert a gyártó rossz fw-t ad ki. -
.LnB
titán
-
jack982
senior tag
nem az első alkalom, hogy egy frissítés hazavágja a garmin órákat.
ez is egy olyan gagyi cég lett mint az asus. -
Wombath
HÁZIGAZDA
Nagy valószínűséggel az "így jártál" kategóriába kerülsz. Jó esetben, nagyon talán, valami kedvezményt kaphatsz egy új óra árából. Sajnos a Garmin saját fórumain elég negatív tapasztalatokat olvasni ebben a témában korábbi esetek kapcsán, de persze akinek szó nélkül cseréltek, az valószínűleg nem megy fel panaszkodni. Viszont egyelőre a mostani esetnél még csak elismerték a hiba létezését, de azt nem közölték, hogy mit tesznek. Erős a gyanúm, hogy a cég közismerten rámenős ügyvédi csapatával folyik a konzultáció ez ügyben

-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Hát, ha már nem is garis, akkor szerintem maximum a szomszédhoz.
-
eennyi
csendes tag
Pöttyet kattintásvadásznak érzem ezt a címadást.
-
Zotya84
őstag
Jókor szólnak! Nekem a hétvégén frissült az órámon a térkép...
Nekem a F6 Pro-m ment ugyanígy tönkre. S csere lett belőle.
A hiba oka az, hogy az óra még mindig nem kezeli a 8.3 filenévnél hosszabb neveket, meg a 4GB-ot elérő fileméretet. (Nálam anno ez vitte az órát vissza a gariba.) Pedig a hibát próbáltam mindenhol jelezni a gyártónak, ezek szerint a szoftvereik továbbra sem kezelik megfelelően a számukra nem megfelelő formátumú/méretű állományokat.
És nem lehet vele semmit sem kezdeni.2026.10-es térkép meg ~16GB lett a F7 Pro-mon. Viszont a fileok mérete mindegyik megáll ~3,2GB-nál. Tehát tudnak róla, hogy gondot okoz. És tettek is érte.
-
VS461
tag
Nem használom a Garmin Express-t, csak BT kapcsolaton keresztül, a ConnectIQ-n frissül az órám szoftvere. A térképet akkor ez nem érinti?
Meg ez a Vészhelyzet! kezdetű cím… ne már, gyerekek, ez nagyon gáz. Topoactive mugshot logó fekete-fehérben, vörös VESZÉLYESEK! felirattal nem lesz?
-
embe
nagyúr
Felmerül bennem egy kérdés:
Fenix 7-m van. Szerencsére a 2025.10-es térképcsomaggal. Már nem garis. Ha ez a frissítés hazavágná, akkor hová mehetnék reklamálni? Nem magyarországi vásárlás. Mert gyakorlatilag akkor a gyártó kárt okozna ezzel nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Garanciális Galaxy Watch7 44mm, BT, Ezüst
- Apple Watch Ultra 3 49mm Hibátlan/2029.04.01.Gar./Akku 100%/p4888
- Xiaomi Watch 5 fekete - WearOS - 2 év garancia
- Apple Watch Ultra 2 49mm Titanium Case Sapphire Glass Karcmentes 91% akkumulátor 2027.04.09-ig garan
- Apple Watch series 10 46mm / Bluetooth / 64GB / Akku: 92 %
- 4x Corsair Air Series AF140 140mm red (CO-9050086-WW)
- Apple iPhone 17 256GB Minden szín + ajándék 20W-os Apple adapter + költségszáma
- Apple iPad Air 2 (A1566) 64GB Wi-Fi Asztroszürke
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játákok garanciával hibátlan működés
- iking.hu Apple iPhone XR 64GB használt White megkímélt 100% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest