- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Erre nem gondoltam, hogy az örökbefogadás után lesz itthon egy 1,5 éves profi fitnesz edző. Szerintem 1-2 hónap és szépen ki leszünk gyúrva.

-
Na, hát akkor sok boldogat,
Mindenkinek sok locsolót..!
-
törölt tag

-
tbs
addikt
laza karit, dragaim! irany az offline szigetek 2hetre! puszi-oleles!
-
Marcsello31
őstag
Csak egy kattintás és volt pénz, nincs pénz "pénz van?

" Egyre rafináltabbak amúgy, most lemaradtál egy iphone iphone 15 extráról
amit ajándéként küldtek volna
. Nekem is jön néha ilyen de megy a törlés meg a spam,
a kérdés még mindig az, vajon honnan tudták a számot?! Onnan. -
válasz
parandroid
üzenetére
Szépség díjas...
Ugyanitt, ugyanekkor éppen szuverenitási törvényt fogadnak el ugyanezek az emberek, azért mert minket aztán ne befolyásoljon a külföld nehogy már pár száz millió adomány rossz helyre menjen... 😜 -
Pacák
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
A-a-a. Semmi komplikáltat nem kell róluk feltételezni. Pontosan ez a színvonal.
-
parandroid
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Hallom, a magyar királyi és orbáni pénzügyminisztérium direktben átutalt kb 300 millió forintnyi összeget egy ellenzéki, közismerten oroszbarát, volt elnök ukrán politikusnak, mielőtt az Mo irányában megpróbálta elhagyni Ukrajnát, hogy a csuti sztárcsatár mellett, illetve valószínűsíthetően szervezésében az orosz titkosszolgálattal talizzon?
Ez mekkora már? Amikor azt hiszed, hogy ezek tényleg valami titkos, zseniális mestertervvel operálnak, mert ennyire hülyék nem lehetnek, és akkor kiderül, hogy még annál is sokkal hülyébbek. Okosak földje, bazmeg. Ilyen kémparódiában nincs…
p -
parandroid
félisten
Anyám kérdezett minap, hogy rendeltem-e valamit hozzá. Szerencsére ő sem kattintott. Amúgy felénk ez már régóta megy, úgy látszik, a magyar piacot is megtalálták. A másik ilyen, amiből naponta 5-6 db van a spam mappámban, hogy vásárlási utalványt nyertem, jelentkezzek érte azonnal. Meg néha megcsörren a telefonom, egyet csörög, aztán valaki szomorúan várja valahol chilében, vagy macaóban, esetleg szudánban, hogy visszahívjam... Pedig már jó ideje az univerzális, +49 123 456 7890 számot adom meg minden regisztrációnál, ahol kötelező számot megadni.
p
-
Vérboci
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
késő, már kattintott. kiváló ügynök volt...
-
ToBeY
nagyúr
Kaptam egy ilyen sms-t a Dpd-től úgy hogy nem rendeltem semmit.
[kép]
(Rejtély hogyan került ki a telszámom valmilyen dzsunka oldalra) -
A revolut ingyenes, és gyakorlatilag azonnal ott van (SEPA utalás)
(Az már más kérdés, hogy a biztonsági algoritmus negyed órán át le akar beszélni arról, hogy elutald, mert az veszélyes, lehet hogy csalás..!
de lehet hogy azt csak nagy összegeknél csinálja)De paypalon is utaltam a múltkor Mikrobinak, és tényleg ingyenes volt az is, a friends and family bepipálásával
-
lorcsi
veterán
Koszi mindenkinek a tanacsokat
szokoevente egyszer szoktam kulfoldre utalni..
nem volt idom varialni mar egyebbel ( egett a pofam h kesve utaltam) kicsit draga volt, de amit vettem meg igy is bosegesen megertetx megegyszer
-
lorcsi
veterán
úgy tudom többen is vagytok külföldről az Off topikban
segítséget szeretnék kérnivan paypal-om és egy magyar raiffeisen számlám
össze van kötve a kettő
de a paypalon alapból 0 forint vanegy ismerősöm Ausztriába vett nekem valamit és szeretném neki átutalni, egy IBAN számot kaptam tőle és a nevét
hogy a legegyszerűbb ezt neki átutalnom?
paypal lenne talán a legegyszerűbb és legolcsóbb is, ott hogyan kell ezt átutalni? -
Bencus88
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Igen van ilyen, de pestig nem akarok elmenni.
Pénzt akarok levenni, és a kártyán nincs extra költség a levételre. Vip a kártya (icard, skrill) -
Bencus88
nagyúr
Sziasztok!
Nem tudom hova tegyem fel a kérdést, hátha itt kapok választ.
Valaki tud müködő euros atm-ről székesheférváron?
-
Pacák
senior tag
Pár napja ment itt a diszkurzus egy inzulin szintet mérő eszközről, erre szembe jött velem ez a videó: link
Ez is egy olyasmi lehet, pluszban a hasfalon látszott egy másik tapasz talán az meg az automatikus inzulinpumpáé.
Az egyik unokahúgom gyermekkora óta cukros, neki volt ilyesmi, de egyszer sem láttuk, mert annyira diszkrét a cucc.
Azóta vissza kellett egy időre térnie valami hagyományosabb megoldáshoz, mert a pumpa csatlakozása körül az ereket és a bőrt is megviseli az állandó hordás.
Jelenleg nem tudom, hogy mi a helyzet, de akkoriban majdnem gondtalan életvitelt jelentett neki. -
Marcsello31
őstag
Lehet keresni kellene biztonsági őrt kert vèdelemre a csigák ellen.
"vicc volt". -
válasz
parandroid
üzenetére
A te hibád lesz ha az anyatermészet hívó szavára megváltoznak a csiguszok.
-
parandroid
félisten
-
Pacák
senior tag
Most beszélgettem egy 10-15 percet az eladóval, miután végre összejött a biznisz.
Kiderült, hogy elméletileg van egy e-mail-es értesítés is, ha hozzászólás van a hirdetés alatt, vagy üzennek neki — csak nem működik.
Nekem ez fel sem tűnt, gyakran itt lógok, ha vas kell a gyerekek gépébe.
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Ma bementem dó'gozni. De kicsit még én is meglepődtem. Tarjánban is látni még több helyen havat, de 10 km-rel délebbre még ma ez volt(a múltheti havazások óta folyamatosan olvadgatva)
[kép] meg [kép] és [kép] aztán [kép]
Kérdeztem többieket itt mi a franc volt, azt mondták 2 napig kellett folyamatosan kotorni a tolólappal hogy lehessen közlekedni. Több helyen még bokáig érő hóban gázoltam
A kosaras emelővel ki se tudunk állni. -
Pacák
senior tag
válasz
bitpork
üzenetére
Szánakozva szoktam meghallgatni állásinterjún a 30+ HR picsákat, hogy szerinte én miért nem tudnám ezt vagy azt csinálni.
Ugyan már őszülök, de nem boomer vagyok, hanem X — és eddig is csináltam hasonló dolgokat, mint amire jelentkeztem. Másrészt a technikai fejlődést is rendszeresen követem. Szerintem egy 30+ embernek is tudnék bármikor olyan trükköket mutatni, amin csak vakarja a fejét.
De tény, hogy a mi szüleink már nem tudják lekövetni még a set-top box mágiát sem. Mégis sokszor velük akarnak minket is azonosítani...
-
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Szerencsére minimális fájdalommal jár , az érzékelő részt lovi csak be pár milliméterre a szövetbe, az elektronika kinn marad. A mirol beszélszt egyebkent az utána oda irt mondatra írtam. Mondhattam volna azt is , hogy miért írsz ilyeneket , hogy cukrot nehéz mérni ? Nem , egyáltalán nem nehéz . Ráadásul a rendszernek hála , a mobilos összeköttetés miatt autonatikusan tudja az orvosnak is küldeni az adatot ( az enyém is küldő a cukorgondozó kórházamnak)
Az mondjuk igaz, hogy invaziv módszer , egyszer szúrni kell, de nem mindegy , hogy napi 4-8 alkalommal szüleid az ujjad, vagy kéthetente egyszer a szenzort .
Ehhez képest a vérnyomásmérés nagyobb macera . -
parandroid
félisten
“Ne haragudj , de miről beszélsz ???!?!?”
Okosórákról, meg fitness karkötőkről. Bármiről, ami nem invazív. Őszinten örülök, hogy létezik ilyen megoldás, bár ez azert nem teljesen alap, hogy bőr alá lövöldözünk szenzort, de az is tény, hogy abban a világban, ahol 2 óránként szúrni kell, ez is nagy könnyebbség.
Amúgy ezek szerint cukrot még könnyebb mérni, mint vérnyomást, mert utóbbit pl kb lehetetlen, mert ahhoz olyan eszköz kell, ami rászorít, az meg folyamatosan nem megy, fel kell pumpálni hozzá, ami kényelmetlen, életszrűtlen, és hétköznapi körülmények között nem megoldható. Szóval abban szoktak maradni, hogy 15-60 perces időközönként mér egyet, és azt naplózza. Azt meg oldd meg, hogy olyankor épp ne legyen semmi fizikai aktivitásod, meg lehetőleg az előtte lévő pár percben sem.
p
-
tildy
nagyúr
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Nekem ez is segített kideríteni , hogy éjszaka Somogyi jelenség van , vagy az esti inzulin adag volt sok. Nekem is az volt a problémám, hogy utáltam rendszeresen szúrni az ujjamat, plusz ugye olyan specifikus típusú diabéteszem van ( type 3, mody1) ami nagyon kevés embernek.
Így derült ki pl. az is hogy a teljes kiőrlésű cuccok amiket annyira reklámoznak a 160 g-os diétában, azok nekem tizen hármas cukrot csináltak a megadott Ch mennyiség esetén. Na most a magas vércukor érték az tönkreteszi az érfalat, ha ez hosszan tart akkor microvaszkuláris szinten érelhalás lehet . Szóval még normál, ujj egyes vércukor méréss ez nem igazán derült volna ki, a szenzor grafikonjan nagyon szépen látszott mi történik. A telefonnal bluetoothos kapcsolatban van, ezen keresztül küldi át az adatot. Elvileg az elem tovább is bírná mint két hét, de szoftveresen be van állítva most meg nem mondom hogy a szenzoron, vagy az alkalmazásban , de két hét a megbízható működés , emiatt addig működik csak. Hba1c-t elég jól becsüli ( nekem ugyanaz jött ki rá mint vérvétellel ), áldom a nevét, aki ezt kitalálta . Pumpa se kell hozzá.
Amúgy nekem azóta már nem kell inzulin, mert semaglutide és egy őskövület sulphonylurea hatóanyagú gyógyszer rendben tartja a cukrom , de előbb utóbb megint inzulin kell , ugyanis a genmutaciom nyírja ki a gasnyalmirigyem béta sejtjeit .
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Ne haragudj , de miről beszélsz ???!?!?
‘ Cukornál meg az a szar, hogy nehezebb mérni, mint a vérnyomást’
Dehogy nehezebb .‘ Hordható cuccokból biztosan nincs ilyen, ezek mind orvosi műszerek, amit linkeltetek.’
Nem , nem az. A szurikata alapítványos hordható, nekem us az van . Két hetente lövöm.[kép] -
-
-
-
Pacák
senior tag
Inkább arra szavaznék, hogy generáljanak nekem is egy vadiúj testet, mint ami a Vének háborújában volt — John Scalzi regénysorozata, ha valaki kíváncsi rá.
Inkább, mint a jelenlegit foltozgatni.
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Ezek az élattani értékek azért viccesek, mert ezer dologtól függenek, és nehéz őket pontosan mérni. Illetve ha van egy pontos mérésed, azt sem tudod megmondani, hogy miért annyi. Hozzávetőlegesen persze vannak faktorok, amik befolyásolják, de ez is csak tippelgetés.
Kereken egy éve mentem el orvoshoz, mert 45 év után megszűnt a tökéletes, 120/80-as vérnyomásom, és elkezdtem 140/90, időnként 150/100-akat mérni, szédülni, fülcsengeni, meg valami fura, állandó fejfájást összeszedni. Csináltunk azóta valami 4 féle vizsgálatot, kardiológia, UH-k, röntgen, EKG, vese, mellékvese, nyirokcsomók, hormonszintek, egyszerűen minden rendben van, ez ennyi. Ugyanúgy sportolok, mint előtte, pulzusom rendben (50 körüli a nyugalmi pulzus a sport miatt), alapvetően jól erzem magam. Szedem a gyógyszert, így beállt 130/85 körülre, de időnként megugrik, néha meg megint visszaáll röviden 120/80-ra. Pulzusomról az elmúlt kb 10 évre 24/7 diagramom van, most egy éve tudok mutatni napi 4 méréses vérnyomásmérést, és azon kívül, hogy a gyógyszer mellett még mindig enyhén emelkedett néha, egyszerűen semmit nem tudnak kiolvasni belőle. Ennyi, ha dolgozok, ennyi, ha nem, ha kicsit többt mozgok, vagy kevesebbet (közben 6 hónapot voltam itthon egy térdsérüléssel), ha esik, fúj, jön a hideg, meleg, egyszerűen semmi összfüggés.
A para meg az, hogy velem egykorúi smerőseim közül az egyik most vesztette el az egyik veséjét egy daganat miatt, egy másiknak meg egy ciszta van az agyában, es mind a ketten magas vérnyomással mentek el orvoshoz. Egy harmadik gyerekkori barátom meg pontosan úgy van a dologgal, mint én: semmit nem találtak, szedi a gyógyszert, es így kordában van tartva a dolog. Szóval nagyon nem hülyeség kivizsgálni, ha valami változás van, de egyszerűen van, amikor csak változnak a dolgok, és nem tudsz velük mit kezdeni.
Cukornál meg az a szar, hogy nehezebb mérni, mint a vérnyomást. Én amúgy felhoznám ezt a szondás dolgot a dokinál, ha szerinte jó az a mérés is, és mehet, akkor csinálnám, aztán kegfeljebb abból sem derül ki semmi.
p
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Ebben van ráció. Sajnos mivel szélső értékes az ingadozás (van h 3 és van hogy 11+) sajnos az időben nagyon eltolt mérés nem igazán játszik. Van amikor azonnal kell tudni hogy most mentő vagy elég ennie csokit.
Bármennyire is hiszek a modern ovroslásban elszomorítónak tartom hogy két teljes éve ezzel küzd édesanyám és még mindig semmit nem tudnak mondani hogy mér-mér-mér. Mintha attól tudnának okosat mondani.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Azért ha választani kéne, hogy 1-2 óránként tűt szúrjak az ujjaim idegvégződéseibe, hogy kiderüljön az ingadozás időbelisége, illetve azok oka, esetleg napokra befeküdjek egy szuperbaktériumokkal dúsított kórházi környezetbe hogy más szurkáljon folyamatosan, vagy inkább egyszer belőjek egy ilyen cuccot ami ugyan kis késéssel, de 0-24 képes a folyamatos monitorozásra, grafikont rajzol, elmenti az adatot, stb, akkor inkább utóbbira szavaznék. Mondjuk én utálom a tűt, és nem szeretem a fájdalmat.
És mi van, ha megszúrom magam reggel 8-kor, meg megmérem 10-kor, és mérek 6,7-et, meg 5,9-et, de pl 8:40-kor 12,2-t mérnék (de nem mérek), és 9:20-kor meg 9,8-at? Az eredmény a 2 szúrásból az, hogy igazából nagyjából Ok, csak közben van egy furcsa mondjuk rosszullét, amit a szonda viszont folyamatosan rögzítene. Értem hogy nem tökéletes, de a szúrós mérés pontos, de időtengelyen bináris mintavételi értékeit azért jelentősen pontosítja. Nem azt kell mérnie, hogy épp 5,9 vagy 6,2, hanem azt, hogy valamikor valamiért felmegy 10 fölé drasztikusan, aztán meg lemegy. (Vagy épp fordítva)Szerintem. De én csak próbálok logikázni.
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Ja, nem olvastam vegig, az kimaradt, hogy otthon “belőheted” magadnak. Mondjuk én nagyon ebben sem bíznék, ahogy most átfutottam, vannak azért gondok a pontossággal. Na mindegy, továbbra is azt mondom, hogy ha tudni akarod, hogy mi történik az egészségeddel, akkor orvosi műszerre (vizsgálatra) van szükséged. Mindezt úgy, hogy amúgy nekem is minden szart mér az órám, ami perpill órával mérhető (kivéve ekg, véroxigén, de azok a szenzorok még amúgy is béta állapotban vannak), emellett napi 4x mérek vérnyomást (omron felkaros mérővel, és reggelente ráállok a testösszetételes okosmérlegre (na, ez végképp mutat aztán mindenféle fura dolgokat).
p
-
BlacKSouL
addikt
1.) Nem, az inzulintoll a zsebben van, ettől függetlenül
2.) #droid: de, ezt konkrétan a bőr alá belőve+a karodra tapasztva, vezeték nélkül a telefonos applikációval kommunikál. Láttam működni társaságban beszélgető emberen, telefonján
3.) Nem nyitottátok meg Uher kolléga linkjét?
-
parandroid
félisten
Illetve a kettőt ötvözi, nem? Ha magas cukrot mér, tol inzulint. De ezeket én sem ismerem, és a kérdés nem is beültethető cuccokra vonatkozott. Szerintem diabetesz gyanúval nem tesznek csak úgy be ilyet. Aztán fene tudja.
Hordható cuccokból biztosan nincs ilyen, ezek mind orvosi műszerek, amit linkeltetek.
p
-
BlacKSouL
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Egy ismerősöm is cukros, neki van valami bőr alá (felkarba?)belőhető szonda, amihez asszem ragtapasszal rögzíteni kell valamilyen bőrön kívüli cuccot, akksisat, ami okostelefonnal kommunikál live-ban, és rögzíti is 0-24 az adatokat, plusz riaszt ha határt lép vagy közelít. Ha nem is ezredre pontos, de azt mondja pár százalékos hibahatárral jól mér, és minden apró változásra pontosan reagál.
Majd megkérdem a típusát. Akksi miatt kell időnként cserélni, vagy ilyesmi -
parandroid
félisten
válasz
bitpork
üzenetére
Nincs ilyen eszköz.
Minap valakivel veszekednem kellett, mert talált valami kínai csodaórát az intetneten, ami vércukrot, vérnyomást, meg ekg-t is mér, mindezt 50 euróért. Persze nekem nem tudom, miért fáj a dolog, az ő 50 eurója, nem az enyém.Pillanatnyilag ott tartanak a viselhető okoseszközök, hogy ekg + véroxigén a max, de erre sincs orvosi tanusítvány, és még mindig csiszolják a szoftvert hozzá. És akkor az 1000 eurós tartományról beszélünk…
Garmin nemrég jött ki a felkaros vérnyomásmérőjével, de az is csak akkor mér, ha rámérsz, állandóan nem, meg kényelmetlen is lenne hordani. És az is 150 usd, eu-ban meg nem is forgalmazhatják még. Van okosmérlegük is, de azbis kb össze-vissza mér mindent. Kiindulási alapbak jó lehet, de messze nem orvosi eszköz.
p
-
Kérem szépen a mélyen tisztelt szaGértelmeteket! Kellene nekem (illetve ídösanyámnak) egy olyan megoldás ami a cukorszintet mér kb megbízhatóan és nem kell neki az összes ujját naponta szana-szét szúrnia. Mivel nem találják az ingadozás okát, naponta az ébrenléti időben 2 óránként szúrnia kell magát ami miatt az ujjbegyei már kezdenek kicsit szíjjemenni.
-
válasz
parandroid
üzenetére
-Anya kimehetek cseresznyét szedni?
-Kisfiam, hát tél van!
-Tudom anya, sál, sapka, kesztyű... -
-
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Magyarországon Salgótarján a tél utolsó bástyája. Szeged meg rég elesett. De történelmileg is úgy van, hogy Pécs környékén egész mediterrán növényzet is meg tud élni a déli lejtőkön. Na, azóta ez még olyanabb lett. Az a város egy lepusztult, balkáni Meráno. Pedig aztán a dél-tiroliak is tudnának mesélni, hogy szívesebben lennének Ausztria, kemény alpesi telek ide, vagy oda.
p
-
BlacKSouL
addikt
-
NoLF
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
bizony, régen még a memória is rambó' vót
-
ToBeY
nagyúr
válasz
fokukac
üzenetére
"a B. nejem még nem kapta el, de nem túl jók az esélyei valószínűleg..."
Ez nem feltétlen igaz,nagyon sok olyat story-t hallottam az ismerőseimtől,hogy a páros egyik tagja elkapta a c*vid-ot,de jellemzően a páros női tagja nem. Ez érdekes amúgy.
Vagy a 'zasszonyon' úgy ment át,hogy nem okozott problémát. -
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Azt azért vegyük hozzá, hogy nem vagyunk már húszévesek, amikor lábon kihordtuk a fekete halált is. Ha látnád a kórtörténetemet az elmúlt pár évből… Pedig az utóbbi időben nagyon igyekszem figyelni magamra, meg egészséges(ebb)en élni, de ez ilyen. Itt-ott egy kis rozsda, lógó lengők, kifújó szelepek, szétfoszló szimeringek, no meg a karcok-horpadások a napi használatból adódóan.

p
-
-
válasz
bitpork
üzenetére
azért Szeged ebben elég egyedi az elmúlt 1-2 hétben, úgy hiszem...
egy hete volt olyan, hogy Szegeden 18 fok volt, míg mindenhol máshol meg havaseső esett, szóval szerintem ne provokálj...

nálunk majdnem kidőltek a tuják 3 napja a hótól (45 fokban elferdülve álltak a 10 méter magas tuják volt, aminek a teteje majdnem a földig hajlott vissza)
------
De más.
@Mikrobi
eszembe jutott, hogy talán van még itthon egy tavalyi gyorsteszt, és megcsináltam, és egyből szépen pozitív lett.... pedig már lejárt a szavatossága pár hónapja, de szép erős volt a 2. vonal. Szóval nem tudom, milyen ó mikron variáns van most, de odab*szott rendesen ezzel a 39 fokos lázzal... mára amúgy már elmúlt, de levegőt még mindig nem nagyon kapok, illetve néha a köhögés is erőst' rám tör...
a B. nejem még nem kapta el, de nem túl jók az esélyei valószínűleg... -
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Nálunk is átment a családon valami, természtesen én voltam a legtovább beteg. Semmi súlyos, csak szarul néreztem magam, kapart a torkom, tele volt a pofám, meg égtek a szemeim, de se láz, se köhögés. 2x is csináltam covid gyorstesztet, meg a többiek is, de mindig negatív lett. Szerintem ezek a filléres vackok már nem ezekre a variánsokra valók…
Dokik, szolgáltatók is egyre több helyen maszkban tolják, meg melóban is rengeteg a beteg.
p
-
concret_hp
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
pár napja posztolta egy olyan ismerős aki egészen vágja a dolgokat, hogy a mostani influenza gyanús megbetegedések 1/3a covid amúgy. printscreen fészbúkon
-
ToBeY
nagyúr
Én szeptemberben kaptam el valamit amiről azt gondoltam csak egy megfázás torokfájással,lázzal,de hat hétig tartott kb
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Nem tudom, milyen cucc megy most, de elég ütős. Nálam csak 2 napja tart, de tegnap 39,1 fokos lázam volt. Ami azért durva, mert egy kezemen meg tudom számolni, hogy 10 éves korom óta hányszor voltam 38 fok felett...
Éjjel Úgy rázott a hideg, hogy rajtam volt egy póló, egy pulcsi meg két takaró... Reggelre ez elmúlt, most már csak 37,8. (De ez még mindig magasabb mint az átlagom, általában nálam a 37,1 szokott a betegség jele lenni...)De legalább a lefolyása gyorsnak tűnik, fél nap torokfájás után egy nap taknyosságot követően már a köhögés fázisában vagyok. Ezek között 2-3 nap szokott eltelni normál esetben...
Na mindegy jobbulást, csak egészség legyen, meg térerő
-
BlacKSouL
addikt
Nincs valami fasza vírusirtó? Up to date def adatbázissal?
10 napja itthon vagyok, náthás diagnózissal, köhögéssel, orrm.üreg dugulással, köptetővel, orrspray-vel, antibioval.
Felszakadozás nem volt kielégítő, orrdugulás 1 nap után elmúlt. Maradt viszont hát-mellkas diszkomfort(fájdalom), száraz, ritkán ürülő tüdős köhögés, ritkás vizes orrfolyás, dobozból beszélés, és pontosan egy hete se szag, se íz...
Csütörtök doki, hát lehet akár covid is. Sok folyadék, pihenés, majd elmúlik. Szerda óta majdnem 0 változás. Napközben elvagyok, már vagy 30 liter kamillateát megittam 1 kiló mézzel, infralámpáztam, étvágyam kevés, ízek nincsenek, de lefekvés után 20 perccel elkezdődik a köpjük ki a tüdőnket késztetés, amibe 3-4 óra után tudok belealudni, de tegnap már nem a köhögés kínzott, hanem az, hogy állandó felriadás volt a légzéskimaradásnak tűnő pillanatokra. Másfél órán át küzdöttem, koncentráltam, egyenletes légzés, relax, pihenés, alvás, majd hirtelen nagy levegő, mint vízből feljőve. Na és ez már tényleg kezdi megráncolni az agyam eddig simább részét is. Ja, nehézlégzés nincs, orrdugulás nincs, tele tudom szívni a tüdőm, meg kifújni, nem köhögök bele, de pl ha oldalt fekszem elkezd szorítani, és köhögtet. SpO2 elvileg 97-99.Ja, az hogy szügyig vagyunk hóval az pont 10 napja nem érint, de kicsit segítene ha hetente egyszer napot látnék. Meg f om se akar hetekig táppénzen lenni. (3 nap felett bukta a cafeteria, szóval már mindegy, de na)
-
Pacák
senior tag
válasz
tiv83us
üzenetére
Feljebb nedduddki, itt meg Integra. Mindketten az örök vadászmezőkön.
Hopp egy Párduc! Mi lett Pantherral? Remélem, hogy beszippantotta őt is a hanyatló nyugat és jobban él, mint mi négy éve éltünk.
Amikor ez beszélgetés történt, a nagyobbik gyermek még egyke volt és négykézláb gyorsult a járólapon. Most meg kb. olyan idős lehet, mint akkor volt Panther.
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
No meg az egy korty pezsgőért, és egy szem szaloncukorért sorban állásnak is van egy diszkrét dzsentri bája. Gondolom nem dom perignont osztogattak, a szaloncukor meg olyan szinten az édességipar legalja, hogy már gyakorlatilag saját jogon méreg. Az alkoholról meg ne is beszéljünk, bár nyilván azon a fél - egy decin nem múlik semmi. Szóval az ‘ajándék’ értéke valahol egyrészt a bevásárlókocsiba dugott érme nagyságrendjét közelítette alulról, másrészt elfogyasztani is némi ‘egyszer élünk’ szintű bátorságot feltételez.
p
-
Zósan meghirdetett VIP vásárlást ma 21-23 között a hűségkártyásoknak. 20% körül bizonyos termékekre. Mondom Izámnak h nézzük meg hátha nekünk is megéri. Elmentünk. De égett a pofám. Nem kicsit, nagyon. Szegeden a tesla töltőpont az ósannál van. A parkoló megtelt teslákkal meg 20+ milliós autókkal. Ez még ok, minden fillér számít - bár a szegényebbjének jobban jönne az ilyen akció. Na de az áruház készült egy igazi "VIP" mgelepetéssel. Aki jött 21-re az a bejáratnál kapott egy papírpohárba egy korty pezsgőt és a lédig szaloncukorból egy szemet. Itt kezdett el égni az arcom. A kilós aranylácokkal, CK meg LV cuccokkal felszerelkezett olcsó autósok mindegyike ott állt sorba az ingyen ételért és italért.
Iza is akart pezsgőt de megmondtam neki hogy akkor taxival jön haza és nem biztos hogy engem már otthon fog találni. -
NoLF
veterán
természetesen sör, bár azt is vissza kell vinni...
egyéb esetben vízszűrő kancsó/csapra szerelhető vízszűrő alkalmatosság/vízvezetékre szerelhető szűrőberendezés, és szódagép amennyiben kell a bubi.
mondjuk a január 1 az már július 1, és van egy olyan érzésem, hogy az is tolódni fog

-
ToBeY
nagyúr
Pet palackos ásványvíz leváltására keresek valami alternatívát?!
Mert biztosan nem fogom visszavinni az üres flakonokat Januártól.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Eredeti játékok OFF topik
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- EAFC 26
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 7. nap: The Callisto Protocol
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- LG 32GP850-B 32'' Sík QHD 165 Hz 16:9 G-Sync/FreeSync NanoIPS Gamer Monitor - Karácsonyi akcióban!
- RYZEN 7 5800X + hűtött VRM-es A520 alaplap + 32GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Noblechairs Epic - Valódi bőr
- iPhone 15 PLUS 128GB kék sérült kijelző, KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 90%! Fulldoboz!
- GAMER PC - i7-7700, 16GB DDR4, GTX 1650
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- 0% THM 4 havi részlet beszámítás! RX 9060 XT / 9070 / 9070 XT videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- Frissen pasztázva! Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

. Nekem is jön néha ilyen de megy a törlés meg a spam,
Megnéztem a country code-ot ami talán Indonézia,aztán töröltem francba az sms-t,mivel tudtommal nem rendeltem semmit
de lehet hogy azt csak nagy összegeknél csinálja)