Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ToBeY
nagyúr
Hol tudnám azt ellenőrizni,hogy az általam kigondolt gmail acc már használja-e valaki?
-
concret_hp
addikt
meg lehet nezni valahogy hogy hany uzemora van egy monitorban?
-
Pacák
senior tag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Valamikor a covid elején olyan mennyiségű pluszmunkával kínáltak meg, ami mellett alig maradt időm bármire. Amikor egyszer végre kiszabadultam kerékpározni, csak szédelegtem felfelé a lépcsőn a kerékpárral a vállamon.
Ott eldöntöttem, hogy ennyi volt - lesz*rom a fenyegetést a fegyelmivel. Lesz*rom a fizetetlen túlmunkát, meg a lusta munkatársakat, akiknek az el nem végzett melóit is átnyomták rám a főnökök az adminisztrátori felületen. Csak kiégni lehet benne.
Úgyhogy távmunkában lecsuktam a laptopot a munkaidő végén és elkezdtem én is élni végre. Elkezdtem fekvőtámaszokat nyomni kicsiben. Aztán kicsit elszaladt a ló. Az egyéni csúcsom 75-76 körül van, de átlagosan 50-60-as etapokat nyomok.
Novemberben 50 leszek.
-
parandroid
félisten
válasz
bitpork
üzenetére
Eleget kell csinálni, és keveset enni mellette, akkor ér, ja.
Es ne feledjük a híres guiness rekordot sem!p
-
-
myckey
veterán
válasz
Vismajor01
üzenetére
Kevesebb kalória, mint amire naponta szükséged lenne. Szóval kevesebb kaja, de azért legyen pár mert az anyagcsere is számít, mondjuk ebbe a mozgás is besegít...meg a rost bevitel.
Mindegy egyébként mit viszel be, ha túl sok van belőle, egyik sem buli.
A szar kajákat kerüld, meg a sok egyszerű dolgot, cukrosat.
Aztán kellene mozogni, ne túl intenzív, inkább hosszabb jellegű, ami kényelmesebb. Az sem baj ha semmit nem eszel ilyenkor.
Folyadékbevitel is lényeges, rendre kevesebbet iszunk a kelleténél.Odafigyelés és hajlandóság, időbefektetés.
Tevés nélkül baxhatod
-
Dilikutya
félisten
Tud valaki boltban kapható reszelt tormát? Nem ez a 40-50%-os tormás krém, hanem igazi torma. A Koch-nak volt tavaly, de idén sehol se láttam. Rendes tormát fogalmam sincs, hol lehet kapni, így maradna a bolti. De a bolti meg mind szar, kivéve a szálas reszeltet, az legalább garantáltan torma.
-
tbs
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére

-
tbs
addikt
válasz
Vismajor01
üzenetére
cut the sugar at all costs! fat-only feeding (+proteins - but is quite inevitable with fats), more water
edit:
common misconception: exercising does not keep up for life-long. just look at any aged sportsman. (please, do not pick some genetical-marver) -
concret_hp
addikt
válasz
Vismajor01
üzenetére
"És fogalmam sincs innen hogy lehetne visszaút, egyszerűen nem tudom."
leginkább el kell kezdeni, az a legnehezebb
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Vismajor01
üzenetére
Ha kajára oda tudnál figyelni pl valakivel összeállítani egy jó étrendet számodra az már sokat számítana a súly csökkentés érdekében.
És ha lement pár kg valami otthonvégezhető edzést lehetne csinálni talán
pl HIIT workout-ot Mondjuk ez rövid,30 perces,de szerintem túl intenzív.
Majd meghaltam amikor próbáltam
-
parandroid
félisten
válasz
Vismajor01
üzenetére
Ja, egyszerű, keveset kell enni, és sokat mozogni!
Amúgy volt vele munka, és természetesen most sem vagyok elégedett azzal, amilyen formában vagyok, csak arról volt szó, hogy nagyságrendekkel előrébb vagyok annál, mint ahol 20 éve voltam. A gond csak az, hogy azért a test nem bír már annyit, mint 20 éve bírt volna, ha akkoriban odafigyelek rá, és foglalkozok vele.
p
-
Vismajor01
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Húh örülj neki, amikor feleségemet megismertem akkor heti 4x jártam edzeni, nem voltam kipattintva de jó formában voltam. Azóta 2 gyerek+homeoffice+elköltözés+0idő, 105kg és 0izom, csak zsír. És fogalmam sincs innen hogy lehetne visszaút, egyszerűen nem tudom.
-
BlacKSouL
addikt
Miért különleges katonai (nácitlanító) művelet az hogy ártatlan ukrán civileket ölnek meg ezrével Ukrajnában, és miért terrorcselekmény az, hogy ártatlan orosz civileket ölnek meg százával Oroszországban?
Mi változott meg és miért (vagy miért nem változott meg semmi) ami miatt a Trumpok, az Erdoganok, a Putyinok, a Kimdzsongunok, a Orbánok, a Lukasenkák tudnak ennyire népszerű módon hatalomba kerülni és maradni az agresszíven szélsőséges jobboldali/populista/nacionalista "tömegek?" támogatásával? Miért van az hogy jellemzően a butább, hangosabb, agresszívabb, vallásosan fanatikus, vagy fanatizálható befolyásolható csoportok vannak mindig döntési helyzetben az intelligensebben, gondolkodóbban, liberálisabban viselkedő csendesebb pacifistább csoportokkal szemben. Erősebb hangosabb kutya baszik?Vagy ez egy állandóan hullámzó billegő körforgás az emberiség utolsó 300 éve során? Egyszer demokrácia máskor diktatúra kell hogy váltsa egymást?
Miért tűnhet úgy, hogy a Földön lévő élőlények közül a legintelligensebbnek mondott, de legalábbis legkomplexebb gondolkodással, összetett eszközhasználattal felvértezett emberi faj képes csak globális ön és környezetpusztításra kizárólag öncélúan, erőszakos és agresszív módszerekkel.
Miért akar az emberiség más bolygókra kolóniákat küldeni úgymond felfedezési vágyból(ismerjük meg az univerzum titkait), miközben tömegeket nem lehet rákényszeríteni hogy a cigarettacsikkeit ne dobálja szét mindenfelé, hogy a szelektív üvegkukába ne a kajamaradékot dobálja, hogy ne akarjon eurómilliárdokat ellopni miközben elbutított megvezetett megélhetési bűnözői rétegekkel választatja magát újra hatalomba. Vagy hogy ne kizárólag a másik elpusztításával és megnyomorításával próbáljon előbbre vagy feljebb jutni.
Képes-e az emberiség evolúciója az intelligenciáját annak szolgálatába állítani, hogy az egyre növekvő egyenlőtlenséget visdzafordítva egyre nagyobb egyenlőségre törekedjen? A rendelkezésre álló összes intelligencia és erőforrás elegendő lehetne-e a globális emberiség össz életszínvonalának jelentős megemelésére egy jelenlegitől eltérő elosztással?
Ilyen dolgok jutnak eszembe szombat délután mikor túlságosan józan vagyok. Igyekszem is elkerülni.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
"Én is jobban nézek ki most, mint 25 évesen, de nagyon alacsonyan van a léc, ha úgy néztem ki akkor, mint egy zsák krumpli."
Ez teljesen igaz sajnos.Akkoriban nem edzettem semmit és a kajára is sz@rtam megettem amihez kedvem volt
-
parandroid
félisten
“Volt hogy pár hónap kimaradt az edzőtermi edzésben (Márciustól-Augusztusig) és amikor visszatértem a személyi edző meglepődött,hogy nagyjából hoztam azt a szintet amit abbahagytunk,felépítettünk pár hónapja.“
Elég szar formában lehettél előtte…
“nem vagyok olyan "puhos" mint 25évesen,jobb a body 40+ évesen mint akkor.“
Én is jobban nézek ki most, mint 25 évesen, de nagyon alacsonyan van a léc, ha úgy néztem ki akkor, mint egy zsák krumpli.
p
-
ToBeY
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Nekem ezzel sincs problémám,hogy bizonyos dolgot egyik nap lerakni majd x idő után felvenni a fonalat.
Volt hogy pár hónap kimaradt az edzőtermi edzésben (Márciustól-Augusztusig) és amikor visszatértem a személyi edző meglepődött,hogy nagyjából hoztam azt a szintet amit abbahagytunk,felépítettünk pár hónapja.(azóta mondjuk végleg abbahagytam mert nem értettem egyet az edzővel mi számít egy jó edzésnek)
És a súlyom is kb ok,olyan 3-5kg több mint a mint 25évesen,de nem vagyok olyan "puhos" mint 25évesen,jobb a body 40+ évesen mint akkor.
. -
válasz
parandroid
üzenetére
Ugyan már mit neked, kétszer a leomló polc alá fekszel máris formában vagy

-
ToBeY
nagyúr
Úgy értem ha megiszok heti két-három energiaitalt úgy is jó,de ha zsinórban nem iszok öt napig vagy egy hétig,akkor is jó,nincs hiányérzetem.
És ugyanígy vagyok az edzéssel is,ha edzek heti kettőt-hármat esetleg négyet az tök jó,de ha kimarad pár hét, akkor se érzem magam szarul.
concept_hp: Igazából bármire rá lehet húzni ezt a sémát,hogy tök jó ha van,csinálom,de ha kimarad,akkor sincs semmi.
-
ToBeY
nagyúr
Vajon klasszikus értelemben függősègnek számít-e az,hogy valaki egy dolgot mondjuk heti 2-4x csinálja,de mondjuk ezt több éven keresztül végzi?!
Tehát megvan a dolog nélkül is,de mégsem tudja,akarja abbahagyni azt a dolgot. -
ToBeY
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Az ár érte nagyon,nálunk ritkán van 470huf,de inkább több.
Magyarország jobban teljesít itt is!
-
-
ToBeY
nagyúr
És Monster ára is 5-600 huf ez már tényleg a vég
-
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Pont azért lehet ilyennel találkozni mert lehet csinálni. Külön kell vezetni a listát meg minden szomorú szent szar van vele nem igazén éri meg a macerát. Illetve egyet módosítanék: amikor az éttermünk volt 2010 előtt volt ez a szabály életben -azóta szerencsére nem követem ezt a kérdéskört

-
concret_hp
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
hát ennek 2 ága van, megenni legtöbbször okés típustól függően kicsivel lejárat után, de eladni ugye elvileg már nem lehet. jópár éve folyamatosan volt, hogy átcimkézték a cuccokat, én nagyon sokszor találtam cba-ban lejárt cuccot (sajna muszáj voltam néha oda menni, azóta is kerülöm ha lehet) és a 2x átcimkézett csirkemell, amin még látszott az eredeti lejárat (2 héttel korábbról!) az már azért erős volt

-
NoLF
veterán
válasz
Vismajor01
üzenetére
1. szard le
2. szard le megjobban
3. szolj a nebih-nek, akkor majd ok fogjak leszarni
4. szolj a nebih-nek es ha valami okbol kifyolag nem szarjak le es kimennek ellenorizni (jellemzoen par honap mulva) akkor aznap egy darab lejart cucc nem lesz nala, minden papir kifuggesztve es az osszes szabaly betartva, de legalabb kimentek
5. a fentiek tudataban belatod hogy az egesznek semmi ertelme, tehat a feladatod: goto 1. -
válasz
concret_hp
üzenetére
Tény hogy kevesen alkalmazzák de létezik. Ugye pont ezen az alapon működik a lejárati napos olcsóság mert utána még haza tudod vinni és jellemzően napokig nem van semmi baja.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Forgalomba hozhatóak bizonyos termékek de át kell matricázni és jelölni az új lejáratot. Pl bizonyos tejtermékek ez eredeti lejárathoz képest emlékeim szerint talán egy héttel is -de az ökölszabály h ezt fel kell tüntetni.
-
parandroid
félisten
válasz
kraftxld
üzenetére
Jogilag ez nem egészen így működik. Lejárt élelmiszer semmiképpen nem forgalmazható. Lejáratközeli igen, de azt meg akciózni szokták, hogy kompenzálják, hogy gyorsan el kell fogyasztanod. Ami otthon, nálad jár le, azt egyéni ízlés szerint általaban még bizonyos ideig nyugodtan eheted/ihatod, ha szemrevételezés, íz, szag, állag, stb szerint jónak tűnik, én sem szoktam belőle gondot csinálni. Persze van, ami tovább eláll, van, aminél már a gyárilag megadott dátum is necces, ha pl nem megfelelően volt hűtve, vagy ki lett bontva, esetleg sérült a csomagolás.
p
-
kraftxld
félisten
válasz
Vismajor01
üzenetére
Szerintem kicsit túlreagálod, megnézed, ha lejárt nem veszed meg, skippelni kell
Más meg lehet simán bevállalja (pl én is) -
ToBeY
nagyúr
válasz
Vismajor01
üzenetére
Szerintem lejártat nem árulhat mert az full illegal már.
Nálunk volt olyan,hogy nem ment egy a Pespsi ginger 0,33 kóla és végén már ilyen 50ft adták lejárat előtt 2-3 nappal,csak vigyék és ne keljen kidobni. -
ToBeY
nagyúr
válasz
Vismajor01
üzenetére
Nálunk ebből a szempontból jó a kínai,mert amik majdnem lejárnak odateszik a pénztár elé jelentősen olcsóbban kb féláron adják. (energiaitalt szoktam venni így mert hát annak mi baja lehet egy héttel a lejárta előtt
) -
Pacák
senior tag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Kb. ilyen kategóriájút. [link]
-
Vismajor01
addikt
utcában lévői kinaiba folyton olyan akciók vannak, hogy lejárt cuccokat árulnak. Feleségem kivette a gyerek kezéből a kubut amit ivott, hogy mikor jár le, hát február 16-án..
Mondtam nekih ezt nem csinálhatja, árulja féláron amikor még nem járt le, de utána dobja ki. Csak vonogatta a vállát.
Milyen köjált lehet ráhivni az ilyenre??
-
törölt tag
válasz
parandroid
üzenetére
Felirat kicsit speciálisabb, de vannak fan sub oldalak is, sőt volt, hogy onnan vettek át feliratot, akár cég. ilyen esetről is hallottam. Meg sokszor onnan kerültek ki később a hivatalos fordítok. De jellemzően igazad van a szöveg és a felirat eltérő.
Néha direkt megnézem... de kikapcsolódásképp, nem olvasni szeretnék

-
parandroid
félisten
válasz
üzenetére
Amazon Prime előfizető vagyok, de mivel minden filmet eredeti hanggal nézek (igen, franciákat, indonézeket, japánokat, lengyeleket is, mindent), ellenben halláskárosult vagyok, és eleve pocsék a szövegértésem, amit egy kevésbé remekbe szabott hangmérnöki munka gyakorlatilag akkor is le tud nullázni, ha amúgy értem az adott nyelvet, ezért felirattal. Na, amazonnak pl az a mániája, hogy felirat nélkül, német hanggal tesznek fel mindent, ami nem kurrens tartalom. Netflixen is léteziik amúgy ugyanez a jelenség, szerencsére ott ritkább, de azért hetente kb belefutok abba, hogy megörülök, hogy valami felkerült, és vagy eredeti hang, vagy angol felirat nincs hozzá. Eredeti hang + német felirat szükségmegoldás, de borzasztó zavaró, mert azért két idegen nyelvet összehangolni, pláne, hogy a fordítás nem mindig pontos/helyes, azért elég frusztráló. Magyar felirat is azért zavar amúgy, mert fejben automatikusan próbálom az angol eredetivel megfeleltetni, és elvonja a figyelmemet a történésekről. De a legjobb az, amikor pl valami koreai vagy dán, vagy akármilyen filmhez angol szinkron van + angol felirat, és konkrétan teljesen más fordítás a kettő.
Szóval ez nem csak artisjus probléma.
p
-
törölt tag
https://prohardver.hu/tema/skyshowtime_2/hsz_2723-2723.html
Egy dolgot nem értek, miért kell az embereket tévképzetekben megtartani... mintha szándékos lenne ennek a posztnak a meghagyása, hogy okuljon belőle, mindenki, mert így jár...
Miközben még a tabletem dobozán is ott az artisjus matrica... és ez még nem torrentezésre egyébre való fejbujtás. egyszerű tény, hogy ez már rendszer szinten be van kalkulálva akár mire is használod.
-
parandroid
félisten
válasz
bitpork
üzenetére
Eh, egy hétre megyünk most tavasszal, annyi időre való kaját tudok vinni magammal. Pláne amennyit mi eszünk. Attól mondjuk előre tartok, hogy anyám már betárazott valami fasza, parasztos, zsíros sonkából egy féldisznónyit.
Nem mondom, hogy egyszer nem esik jól, de kb heti 50-100g száraz prosuttó a heti húsadagunk a lányommal kettőnknek, Katica meg kb havonta egyszer ha eszik húst. p
-
válasz
parandroid
üzenetére
Látom a többiek már megválaszolták. És erre jön rá még az EPR meg minden csöcs ami miatt ott vagyunk h lassan megéri kimenni Szegedről Ausztriába vagy Németországba vásárolni
-
Lortech
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Nem a termék árában van explicite, hanem a kiskerek fizetik, akik nyilván beépítik az árba.
Az átlagembernek nem esik le, hogy ha a kiskert szopatják, azt az emberek fizetik meg.
Ezért drágább az élelmiszer itthon, mint Németországban
De legalább kormányozni tudnak! -
parandroid
félisten
válasz
Pttypang
üzenetére
Azt mondjuk észrevettem, hogy a spar konkrétan drágább Mo-n, mint itt a németeknél egy hasonló szintű üzlet (rewe, tegut, edeka, kaufland). Magyar lidl/aldiban nem jártam, de oda itt sem szoktunk járni, pennybe viszont itt is, meg otthon is. Abból a magyar olcsóbb, de teljesen más a kínálat, még a saját márkas cuccok is szarabbak a magyar pennyben, mint a németben.
Ettől, hogy némelyik felvágott 20% húst tartalmaz, ettől én teljesen készen vagyok idegileg.
Azt a relatíve olcsó prosuttót, amit itt veszünk, azt ott nem is kapni, a helyettesítő terméknek meg kevesebb, mint a fele hús. Egy szeletelt főtt sonkának.
p
-
válasz
parandroid
üzenetére

Megszólalt a magyarországi helyzetükkel kapcsolatban a Spar anyavállalatának vezérigazgatója. -
válasz
parandroid
üzenetére
27% az alap es dobtak ra 4.5% bevetel aranyos kulonadot
-
BlacKSouL
addikt
És itt közben elkezdett szemerkélni a hó..
Ja és a vonatajtót nem bírta bezárni a két mozdonyvezető, így most el fogok késni. -
31% Áfa így első nekifutásra és a HUF értéktelenedése. De nyugi ma-holnap meg kell rázni megint az inFÁt mert ugye tavalyról tuggyuk h 410-s ojróval számoltak a költségvetésben és hát csak összejött Q1ben a teljes tervezett hiány nagyja. Uh ami most drága az holnap még drágább leszend.
-
Pacák
senior tag
válasz
concret_hp
üzenetére
Nagyon aljas módon kimérve adagolódik a gyűlölet az általuk uralt csatornákon. Érdekes figyelni, hogy abban a pillanatban, amint léket kap a papundekli cirkáló, abban a pillanatban jön valamelyik hangosbemondón, hogy az ügyeletes rendszerellenes alak a Gyurcsány/Brüsszel/Soros — bocs Soros fiának — az embere. Vagy mint most: papír van róla, hogy X éve verte az asszonyt — apró öngól, hogy miért nem végezte a dolgát a rendőrség, ügyészség, családvédelmi szolgálat, amikor a jelentés állítólag elkészült.
Nagyon ügyesen ki lehet mérve, hogy hol van a legkönnyebben befolyásolható — és sajnos legszélesebb — réteg ingerküszöbe.
Sajnos nem a galléros pólóknál húzódik az a szint.
Vannak rokonaink, akikre gyerekként felnéztem, és pár éve már megnyúlt arccal hallgattam el, amikor megtudtam, hogy mennyi mindent készpénznek vesznek, amit a híradóban hallottak. -
tildy
nagyúr
válasz
fokukac
üzenetére
Nem vettem meg. Igazándiból amíg évi 700 fontot nem költünk uberre ( és nem költünk annyit), maroedig a biztositas minimum ennyi lenne , addig totál felesleges . Annyiból jó lett volba, megtanulok itt kinn vezetni , mert én biza nrm csipazom ezt a baloldali közlekedést, főleg szűk utcákon . Szóval megtanulni épp jó lett volna, de amíg 2 fontért simán kihozza másnap a Tesco , addig totál felesleges.
-
concret_hp
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
azért nem lógnak a lámpavason, mert akiknek emiatt fel kellene lógatni őket, nagyrészt rájuk szavaztak
az meg, hogy nem az idő skálát kell nézni, hanem a térbelit az már egy túl bonyolult koncepció... az emberek 90+%-a az egész világon jobban él mint 15 éve (mé' gyúúúúrcsááány alatt jobb vóót'?) , de az, hogy hol tarthatnánk ha nem lopnák szét a fél országot, arra nagyon jól meg lehet mondani 2 sör meg 2 pálinka után, hogy csak okoskodás (tudom tudom, sztereotip vagyok).én azon haltam le, hogy egy átlag galléros póló az már kb 10 000-től indul

-
NoLF
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Hja, a ~330ft-os minosegibb tesztat nem is emlitem… mennyi itthon a rummo pl? 8-900/500gr? Majdnem haromszor annyi bazzeg…
tenyleg rohadtul erthetetlen, hogy elnek meg egyesek atlagos fizetessel, hacsak nem fost, szart es gennyet esznek, amitol meg megpusztulnak 50-60 evesen…
termeszetesen csurig rakott csomival tertunk haza. -
szőröscica
addikt
Mi ma az Auchanba mentunk bevasarolni, feltankolni asszonynak a gluten- es laktozmentes dolgokat. A normal termekek aratol falnak mentem - nem tudom elkepzelni, hogy atlag fizetesbol elok ezt hogy fizetik ki, es hogy miert nem log meg akasztofan mindenki, aki ezt a dragulast elosegitette elhibazott dontesekkel.
Nekem konkretan fajt, amit latok.
Aprilisban az olaszorszagi hosszu hetvegen biztos telepakoljuk a csomagtartot hazafele jovet. -
NoLF
veterán
Ha jol emlekszem mult heten vettem itthon akciosan 700ert kilojat lidl vagy aldiban 900 helyett, hat a (delihez kepest) draga eszak-olasz reszen az eredeti is alacsonyabb mint az otthoni akcios, a leertekelt arat mar ne is emlitsem. Es ez csak egy kikapott pelda volt mert megragadta a tekintetem.
behugyozok amugy, de tenyleg.
-
concret_hp
addikt
mi a kifliről úgy rendelünk, hogy ami épp egész jó áron van, meg ingyenes kiszállítás meg stb, most is kapott a Zasszony valami kupont. úgy hogy egy 20-25K-s rendelés kijön kb. ugyanannyira, mintha elmennénk érte a boltba, elég jó deal + van pár dolog amiért messzebb / máshova kéne menni, mint ahova a leggyakrabban megyünk (aldi / lidl).
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
És akkor még benne van az is, hogy nem azt kapod amit rendeltél. Legalábbis mikor indult sok évvel ezelőtt a Tesco-s kiszállítás kipróbáltuk. Több alkalommal is volt, hogy megrendeltük a a terméket és mivel nem volt raktáron hoztak valami másik márkát, hogy kérjük van nem. (Persze a drágábbat hozták ki.) Mivel nem kértük a "helyettesítő terméket" így másnap mégis el kellett mennünk a boltba. Ezt kb 3-4 alkalommal játszották el, azóta nem rendeltünk onnan semmit. A Spar-Lidl-Penny-Auchan meg hazafele pont útba esik (egymás mellett vannak) így nekem kb 15 perc plusz idő amíg bevásárolok.
-
Pacák
senior tag
Mi is inkább átszoktunk a Lidl-re, pedig az Auchan itt van az orrunk előtt, de odaát annyival jobb minőségű a pékáru, meg összességében anyagilag is jobban jövünk ki, hogy inkább bevállalja az ember. Még autó sem kell feltétlenül hozzá.
Budaörsön van két ingyenes kisbusz járat is, amiből egy vonal áthalad az M1/M7 felüljárón a túloldali bevásárlóközpontok felé, de arrafelé megy a 287-es is — mondjuk az utóbbi alkalmi használatra pofátlan drága lett Johnny Laser tarifareformja óta.
A párom is a túloldalon dolgozik, ő szokta mondani, hogy amikor beugrott a Lidl-be friss pékárut venni a reggelijéhez, akkor milyen sok ismerős arcot fedezett fel a szomszédos társasházakból, főleg a kisnyugdíjasokat.
Kata a bérletével leszáll a 287-es buszról, kis eltéréssel és más útvonalon közlekedve befut az ingyenes járat is és jönnek rajta a nénikék, bácsikák is vásárolni.
Ha esetleg nagyon sürgősen kell itthon valami, vagy előre kinéztem és az akciósnak hirdetett ár tényleg akciós, akkor még megveszem az Auchan-ban, de feltűnt az utóbbi időben, hogy milyen könnyű manőverezni a polcok közötti légüres térben. — Sokkal kevesebb a vásárlójuk.
-
EQMontoya
veterán
Zöldség, gyümölcs, hús eseten szerintem jobb érzés megnézni, hogy pontosan mit is veszel. A kifli amúgy tök jó, de a fentebb is említett magas áron felül azért ott is előfordult, hogy valami kimaradt vagy nem volt oké. Ha pedig számítasz rá, mert mondjuk főzöl, akkor ilyenkor szopóág van. Oké, refund van, azon nem szoktak szarakodni szerencsére, csak az nem menti meg a vacsoradat. Persze, kocsiba ülhetsz, és pótolhatod, de akkor a végén több pénzért és kicsit több energiabefektetéssel érted el ugyanazt.
-
szőröscica
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Igen, a Kifli k draga. Mikor karantenban voltunk, illetve mikor covid dogrovason, akkor kihuzott a csavabol, de en inkabb kiguruluk egy hetkoznap este a lidlibe, mert szemmel jol lathato osszeget tudok sporolni vele. Plusz mi zoldseget, gyumolcsot, hust a piacrol veszunk, sokkal jobb minoseget kapunk olcsobban.
-
nekem másfél hete nincs céges kocsim, mert meghúzták, és nem készült el.
Bár a munkába járás megy bkv-val (napi 2 óra), de a bevásárlás részéhez, meg az ide-oda mászkálós dologhoz azért eléggé hiányzik. Egyelőre nem tudom elképzelni az életet autó nélkül, ez van.(És a zöldeknek üzenem, hogy a házhozszállítás sem annyira környezetbarát ám, nem is beszélve a komfort / ár egyensúlyról. A kiflinél van komfort, de k. drága. A többinél meg egy hét, mire kihozzák - de mostanában már nem nézem, inkább elgyalogolok a lidl-be, és kész... de ott pl. nincs theodora. ha már ásványvítől indultunk. Mostanában amúgy inkább csapvizet iszok, kitöltöm, hagyom fél napig állni, hogy kimenjen belőle a klór, és úgy már egész tűrhető - amúgy tök városrész és ház-függő, hogy hol iható és hol nem. )
Ma amúgy hosszú idő után vezettem a 16 éves jazz-emet, (amit az Orsi használ, és most éppen 330 ezer km van benne), és hát azért ez már nem az a komfort-fokozat, amihez szokva vagyok. Szóval látom már, hogy kocsit is vennem kell...

@Tildy: nehogy 16 éves autót vegyél, pláne, ha nincs is rá szükséged...
-
parandroid
félisten
válasz
bitpork
üzenetére
Én nem nézegetek semmit, mert rohadtul nem értek hozzá. Húst is a nagyáruházban szoktam venni, általaban előre csomagoltat. Vagy a török boltban halalt, ha olyan alkalomra kell főzni. Mondjuk az friss, meg helyben ‘szeletelt’, vagy hogy mondják. Zöldség, gyümölcs, meg friss jön rendelésre is. Vagy előre csomagoltan, vagy kis papírtatyóban.
Amúgy mi is autóval vásárolunk be, hetente egyszer, de inkább megszokásból, igazából a rendelés is jó lenne. Szomszédok egyre többen csinálják, egyre gyakrabban jár erre a ‘helyetted bevásárlós’ autó.
Ezzel együtt az autóról csak úgy tudnék lemondani, hogy az alternatívája a naponta 2x kb 10km biciklizés, olyan időpontban, amikor egyrészt biztosan nincs tömegközlekedés, másrészt meg olyan helyre, ahova tömegközlekedéssel eljutni csak óriási kerülővel, és extrém időtartam alatt lehet csúcsidőszakban is. Konkrétan gyalog előbb ott lennék. Mindez amugy megoldható is lenne, nyaranta szoktam is csinálni, de télen esőben, fagyban, viharos szélben puhapöcs vagyok ahhoz, hogy ezt a távot letudjam autó nélkül, hajnali fél négykor, a sűrű, sötét erdőn keresztül. De ez eleg egyedi eset. Ja, meg a magyar utak is max autóbérléssel lennének megoldhatók, ahova mi járunk Mo-ra, oda tömegközlekedve majdnem annyi idő eljutni BP-ről, mint innét BP-re, direkt lehetőseg pedig nincs. 3-5 emberrel, meg kutyával, meg jóval dragább is. Nyaralásoknál ugyanez. Mindez amúgy ismét megoldható, csak kényelmesebb saját autóval, meg egyelőre megtehetjük, illetve hajlandóak vagyunk rááldozni az anyagiakat. De alternatíva van. Érzelmileg szerencsére nem kötődöm túlzottan az autóhoz, kvázi bérlem (most jár le a lízing, valszeg ‘megveszem’, de banki hitelre, tehát gyakorlatilag ugyanúgy ‘bérlem’ tovább ugyanazt, csak a kora miatt olcsóbban), ha elér bizonyos kort/futásteljesítményt, akkor csere újra. De csak azert, hogy boltba járjak, biztosan nem tartanám meg. Viszont a városi lét nem nekünk való, dolgozni viszont sajnos ott ‘kell’.
p
-
-
tildy
nagyúr
Eleve én nem szoktam zsugor vizeket inni. De ha innék is, kiszallittatnam Tescóban/ ASDAval/ Sainsburyssel. ( szűrt vizet iszunk).
Nagybevasarlast szinten az hozza.
Nem érezzük hogy szopas lenne nélküle élni .igaz csak 8 evet éltem Óbudán , azt is már régen, teljesen jó volt a csapvíz ( Bécsi út ) -
válasz
parandroid
üzenetére
Mindeközben kis hazánkban
-
ToBeY
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Valószínűleg ez a legjobb opció,hogy havi egy nagybevásárlást online intézni.
emvy.Nem tudom, megszokásból, régimódiságból?
Sok-sok évig így csináltuk.
erdely_a: igen főként a cipekedés miatt,de azért nagyon rosszul sem szeretnék járni.
És igen,valamennyi lóvét hajlandó vagyok feláldozni a kényelem miatt,de azért van egy határ. -
ToBeY
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Igen,de akkor kéne vízszűrőt beszerelnem,hogy ne ebből a moslék vízből csinálja a szódát. És úgy már nem biztos,hogy jól jönne ki a matek...Talán x éve után megérős lehet,ezt most nem tudom.
kraftxld Nem jó mert ugyanúgy hozni-vinni kéne a palackokat mint most töltés miatt,és még drágább is lenne a mint jelenleg,de környezet barátabb lenne ez tény.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- LEGO klub
- World of Tanks - MMO
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 7. nap: The Callisto Protocol
- Telekom mobilszolgáltatások
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TCL LCD és LED TV-k
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance RGB DDR5 6000Mhz 2x16GB (32GB) DDR5 Memória
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 87%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS (210-AZBV)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB Zalman T4 Plus GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Azt a relatíve olcsó prosuttót, amit itt veszünk, azt ott nem is kapni, a helyettesítő terméknek meg kevesebb, mint a fele hús. Egy szeletelt főtt sonkának.