- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vérboci
addikt
válasz
Marcsello31
üzenetére
a választ se vártad meg...

-
Marcsello31
őstag
Jöhet egy Vicc?!
Mit sepregetnek a reptéren?
Air-port.
. -
NoLF
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
nem.
-
Vismajor01
addikt
Nnna, akkor ezt tessék rendszeresíteni, plusz tegyenek hozzá rendszeres lakásfelújítást is!
-
tildy
nagyúr
Nalunk 15 éves MDF lapos konyha van. Ilyen hukye fényes eleje volt, véletlenül ráment a forró víz, le is vált a fólia, alatta kenyér Piri to volt, ott us fellerdult. Tavaly leszaggattam az egész fóliát , lefestettem. Így úgy ahogy kinez, de a mosogató akatt már pluszban össze vsn csavarozva , néhány zsaner lóg, stb.
Kb akkor vagyok hajlandó új bútorba ruházni, mikor mar kamaszok a gyerekek ).
( kedvencem a kos 3 éves aki villával utogeti az étkező asztalt , hiába szólok rá) -
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
konyhabútort költöztetni? ilyet még nem is hallottam. szerintem az rögzített/beépített bútornak számít, a ház része mint az ablakok, ajtók, mosdó, stb.
persze a vevővel úgy egyezel meg ahogy akarsz... -
válasz
parandroid
üzenetére
Ja, mi se koltoztettuk.
-
parandroid
félisten
Nyilván egy csomó mindentől függ. Inkább úgy értettem, hogy 10 évesnél idősebbet már biztosan nem éri meg költöztetni. Gardróbot még talán, konyhát aligha. Persze ha a következő lakó nem venné át, mert ő is új konyhát akar, neked meg van affinitásod barkácsolni, akkor egyes részeit megérheti scavengelni, de egyben úgysem beépíthető, előlapok valószínűleg már sérültek, zsanérok lógnak, munkalapok úgysem passzolnak, és sérültek is nagy valószínűséggel, itt-ott elázott, vagy lemoshatatlanul foltos… No meg egy csomó megkötés úgy megtervezni az újat, hogy belepasszoljanak a réginek a dolgai. Pláne, hogy a ki-be szerelésnek, meg a szállításnak is van költsége.
Szóval helyben valszeg használható az még 10 évig, főleg, ha vigyáztál rá, meg kicsit ‘törődve van vele’, de te sem véletlenül nem vitted magaddal.
p
-
válasz
parandroid
üzenetére
10 ev az kicsit keves, nem? Nekunk Ikeas konyhank volt a lakasban, ahonnan elkoltoztunk, es nem nagyon lett gondja. A beepitett mosogatogep fedlapjanak rogzitocsavarja megadta magat, meg talan a beepitett huto fa fedlapja lotyogott kicsit.
Most viszont az uj konyha(k)nak tenyleg fajdalmas ara van (lesz).
-
tildy
nagyúr
3 kicsi gyerekkel ? Kb egy kezemen meg tudom számolni , hány olyan butorunk van, amit érdemes elszallitatni, mert nem amortizálódott le . Kozte van a Herman Miller székem is, ami jön . De az is durva , érdemes inkább egy kis furgont venni és az út után eladni , mint a szállítást mással csináltatni .
-
Pacák
senior tag
Most olvasom, hogy Gulyás Gerit megműtötték, de nem közölték miért.
Két tippem van, hogy mi lehetett az oka.
Az egyik, hogy megtetszett neki a Grafitember-féle design és most szépészeti beavatkozáson esett át.
A másik, hogy megirigyelte a nemváltó ovisoktól azt, hogy ők már önmaguk lehetnek.
Kérem, hogy tegyék meg tétjeiket!
-
tildy
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Mi két év múlva fogunk. Olcsóbb újonnan megvenni, mint 2-3000 fontért elvitetni.
-
Enton
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
Nálunk is T-s optika általuk adott ont-al wifin 2.5Ghz-en jön a 740 mbit jön 1 aktív ip tv melett 1 falon/emeleten át, speedtesten.
De mióta bekötötték nem sok baja volt ennek se.
Mikor még nemsokkal ennek a bekötése után kihívtam egy új bekötésre a T-seket.
Akkor viszont azt mondták a maradék 2 bekötési szálból már csak 1 képes leadni a "kiírt/szerződött" minimumot akkor azért elszomorodtam.
A másik dolog volt a hab a tortán, hogy képtelenek lettek volna bejöni meglévő kábel mellett és újra kell fúrniuk(és velejáró szabadtéri kábeldobozolás kert ásás egyebek) kell akkor azt mondtam, hogy akkor marad az egy szál ami már van(pedig már nagyon régi vágyam valami fix ip-s homeszervert beüzemelni egyszer). -
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Na, tok jó!
Nalunk optika van, és a T által adott router amúgy meglepően fasza, meg wifin is megvan 6-700mbit -
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni?
Van egy script amit működésre szeretnék bírni egy weboldalon,
a script írása képbe van mentve, én megpróbáltam txtben beírni a kódokat,
majd index.htmlbe elmenteni, de nálam nem működik.
Pedig kellene neki.
itt van a link hogy miről van szó
[link]
Valaki bemásolná ide szövegként nekem ezt a scriptet, hogy nekem csak másolni keljen?!
miután én megpróbáltam nálam #execute üzenet után nem csinál semmit.
Pedig meg kellene nyitnia a notepadot böngészőn keresztül, mint érdekesség érdekelne csak, szerintük megy.
A választ előre is köszi! -
gaborbol
őstag
Voltam kint lakossagi ugyfelnel, gyerek gamer, ezert a szulok minden alkalommal amikor a szolgalltato mondta nekik, hogy van nagyobb csomag valtottak.
A szamlan 2x 1 Gigabit, a modemen merve 650 mega a top a gyereknek $5500 dollaros asztali gep az emeleten a sarokba, 57 megabit . -
ToBeY
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Ha csak pár szász Ft a különbség,akkor lehet megéri a feltöltés miatt.
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Hát tesztelheted, hogy közvetlenül dugsz rá egy laptopot, hogy úgy mennyi a sávszél
Amúgy ezek annyira first world problemek...
Mi 7 éve lakunk itt, de nemhogy utp nincs, hanem csak telefon kábel és coax a falban. Be akartam huzatni, de a vége az lett, hogy áthúztam egy kábelt a lakáson, és azóta úgy van
-
ToBeY
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Hát ha csak ennyit tudsz kipréselni a kapcsolatból,akkor szerintem szólj a T-nek,hogy nézzenek rá.Vagy válts vissza 500mbit-re,ha nagy különbség van a gigabit és 500mbit között árban.Persze,600mbit is bőven elég mindenre is,de na.

-
szőröscica
addikt
Köszönöm a tippeket mindenkinek! UTP mizéria megoldva. A modem és a switch közötti kábel volt a ludas, azzal csak 100Mbps kapcsolatot tudott. Kicseréltem egy 5e kábelre, és mindenhol a lakásban feltámadt, 600Mbps felett vagyunk - közvetlenül a modemre kötve is ez a csúcs, úgy tűnik ennyit bír a koaxos Telekom net. De ez több mint elég így.

-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Az tényleg gyanúsan kevés, nálunk már a 2020-ban átadott lakásban is mindenhol átmegy a gigabit, ott megnéznék minden eszközt mégegyszer
-
válasz
concret_hp
üzenetére
ToBeY, szőröscica: Nem lehet, hogy csak valamelyik szál el van vágva? Én egy RJ45 kábelteszterrel végig nézném az összes kötést, hátha csak kontakt hibás valamelyik bekötés.
-
concret_hp
addikt
egyébként valamiért nekem is csak 100mbit jön a fali kábeleken át (2011-es átadású ház), de a settopbox elvan vele, az asztali gép is eldöcög, a minden más meg wifiről megy úgyis, úgyhogy nem állok neki áthúzni, pár év aztán tényleg minden wifis lesz úgyis

-
ToBeY
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Nekem cat5e-vel kötötték be a gigabit-et és hozza is azt a sebességet.
-
-
Vérboci
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
és direkt gyártatott magának cat5 kábelt? 100 éve kapni se lehet...
máshol lesz a hiba -
gaborbol
őstag
válasz
szőröscica
üzenetére
Jo otlet !
Cat3-mas kabelbol ami telefonra hasznaltak anno es van 4 mukodokepes erpar, legtobbszor siman ki lehet hozni a gigabitet meg ebbol is
A bekotes is lehet hibas, ha a cat5-bol csak 2 epar( 4vezetek) van helyesen bekotve az 100mbit.
Maga a kabel is lehet serult vagy szakadt a ket vegpont kozott ebbe is futottam mar bele igaz nagyon ritkan es nagyon sok kabelt rangattam mar be. -
-
Lortech
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
sima cat5 (nem cat5e) kábelek általában gond nélkül viszik a gigabitet, ha nem valami ultragagyi, nincs zavar es extra táv. nem az eszközök limitálnak? előfordul olyan eszköz, aminek bizonyos portjai 100mbitesek, a többi gbites.
-
szőröscica
addikt
Csak emlegetni kellett, ma este szembesultem a legujabb szarragassal. A 2023-as atadasu lakasba kepes volt a fergese cat5-os utp-t behuzni a falakba, vezeteken igy csak 100mbit megy at a szobakba.
-
concret_hp
addikt
válasz
Vismajor01
üzenetére
mondjuk akkor kb. ki is jön, nekünk fele a m2 és majdnem dupla árak vannak azóta

-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Euróban az elmúlt években minimális volt a drágulás, amit látsz, az egyrészt az árfolyamváltozás, másrészt a piacharmonizáció. Egy csomó minden még így is olcsóbb a magyar ikeában, mint a német ár megszorozva az árfolyammal képlet alapján lenne.
p
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
nekünk a lakás 90%-a ikeás és annak is a túlnyomó részét költözéskor ill. nem sokkal utána vettük ( 21 végén ), a gépeket máshonnan, azok nyilván jól meg tudják tolni. de most nézem 1-1 cikkszámra keresve közel 2x annyiba kerül a legtöbb dolog

-
Vismajor01
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
130 nm. Csak a konyha volt 3m, többi meg a tobbi.
Kesobb meg 1.5milla volt a gepek (szigetelszivo, mosogatogep, mosogep, szaritogep, fozolap) -
parandroid
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Egy konyha, mege gy gardrób-rendszer önmagában milliós tétel. Ha a konyhai gépek, lámpák, kanapé, esetleg egy gyerekszoba, meg vendégszoba, vagy dolgozószoba is onnét jön, jól el lehet szaladni a számlával. Más kérdés, hogy így is az egyik legolcsóbb alternatíva. Csak ugye ritkán rendez be az ember egy lakást nulláról, azért fura.
p
-
concret_hp
addikt
válasz
Vismajor01
üzenetére
a 6.5M-et egy mekkora ingatlanba sikerült bepakolni? a bútorok nagyját mi is onnan vettük, szerintem olyan 1.5-1.6M lehetett a szumma, igaz pont a nagyon durva drágulás előtt vettük a nagy részét. -
válasz
Vismajor01
üzenetére
Nem olyan truvaj ilyet találni. Konkrétan itt vásároltunk. De csak hogy a félreértéseket elkerüljük: magamnak milliárdosként (nem mintha az lennék) sem vennék ilyesmit. Vannak barátaim akiknek viszont a létezés ezen szintje a természetes. Na nekik volt, de hát az lett ami.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Vismajor01
üzenetére
Made and designed in italy - azert ennyire nem volt bonyi
Ikeabol tuti nem vennek azert konyhat pl, lattam parat, par ev utan azert elegge latszott rajtuk a kor. Amit meg Winner csinalt konyhat, az koszoni, most is egyben van.
-
Vérboci
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
rossz helyen vásárolsz.

-
válasz
szőröscica
üzenetére
Is. Meg romlik a szint mindenhol is. Pár éve rendeltünk olasz médenddizájnd lámpákat UKból. (Még brexit előtt szerencsére) 2300€ volt darabja. 4 alkalommal kaptuk meg törötten a márvány talpazatot. Ez után már nem kértünk pótlást, összeragasztottuk és sírköves felpolírozta...
-
szőröscica
addikt
Csak nekem van az az erzesem, hogy egyre hitvanyabb es egyre dragabb minden? Az elmult egy evben epitkeztunk es lakberendeztunk. Az epitkezesrol inkabb ne is beszeljunk, ahhoz kepest, hogy pont tizszer annyiba kerul a lakas, mint amiben most elek es tiz eve vettem szinten ujonnan, elkepesztoen troger munka sok helyen.
De a lakberendezesnel sem tudok mondani olyan pontot, ahol valami elsore sikerult volna, vagy serulesmentesen jott volna meg. AEG konyhagepek karcos rozsdamentes elolappal. Nobilia nemet konyhabutor torott vazzal, tobb serult elolappal, cseredarabok eseteben is, tehat nem egyszeri hiba. Olasz designer butorok hianyos szerelvennyel, eltunt rendelessel, karcos labbal. Nemet furdoszobai szekreny karcos tukorrel. Osszeszerelhetetlen, hibas menetes allolampa, szinten nem fapad arkategoriaban. Es meg sorolhatnam. Egyszeruen nem ertem, ennyire balszerencses nem lehetek, es tenyleg nem alsopolcos dolgokrol beszelunk.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Vismajor01
üzenetére
Zsanértakaróra nézz rá(ha van) meg szokott akadni és ha egyszer meggyűrte, utána mindig megakad.
-
Vismajor01
addikt
Én meg nem tudok rájönni, hogy mi a fszom baja van, de az irodából nyiló erkélyajtó(90 széles) az néha akkorát csattan amikor visszafelé csukom hogy odasereglik a család hogy mi történt. Becsukás közben, tehát még nem éri el a helyét, és CSATT mintha feszítene valami erős műanyagot ami egyszer csak kibújik alóla és visszapattan a helyére, de nem találtam semmi hasonlót sem. Nagyon nem hangzik egészségesnek...1 éves.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Egy imbuszkulccsal könnyen állítható az ajtó magassága (ezt is tegnap tudtam meg a karbantartó videóból.
) -
concret_hp
addikt
nekem 2 hete tűnt fel, hogy az ajtó ~1cm-el feljebb van (vagy ennyivel nem jó a méret) a tokhoz képest, így nem (csak) azért hidegebb a padló, mert járólap van az adott ajtónál, míg a többinél parketta, hanem mert konkrétan befúj rajta a szél
persze egy ilyen 2x2mm-s rés van csak, vagy talán annyi se, de nyilván az egész ajtó nem záródik rendesen...múlt héten lehet mi is átestünk a covidon, a fene tudja, mindenesetre 3-4 óra alatt lettem közepesen szarul...
-
ToBeY
nagyúr
Elkezdett nyikorogni a műanyag tokos erkelyajtó.
Ma tudtam meg,hogy a fém részeket évente kéne olajozni.
Nos,húsz éve van fent,lehet a hétvégén megolajozom
-
válasz
üzenetére
Ez csak azért gáz, mert decemberben voltam rendes covidos, 39 fokos lázzal...
Szóval 2 hónapig tartott a természetes védettségem... Az nem túl sok...
Szerencsére szaglásos tüneteim sosem voltak. De hogy ennyire le tud verni így is, ez hihetetlen...------
@Mikrobi : az újoncok nem értik a humorodat...
Tarthatnál nekik leckéket...
-
gaborbol
őstag
válasz
szőröscica
üzenetére
Koszi! Soha nem lattam belole egy reszt sem csak valahogy az informatika teren nepszeru volt, sok kocka

-
gaborbol
őstag
Ez a klasszikus idezet, honnan szarmazik:
“Kapjátok be gyíkok, én leléptem”
Egyszeruen nem emlkeszem, hogy honnan indult, tudja esetleg valaki?
-
válasz
bitpork
üzenetére
jobbulást.!
most sokan betegek...
pénteken engem is ledöntött valami egy-két óra alatt... persze csak hőemelkedésem lett, minden más tünet nélkül. se a torkom nem fájt, se taknyos nem voltam. Aztán ez fél nap múlva elmúlt, de azóta is kurva fáradt vagyok, és magas a pulzusom.
SZerintem tuti covid. A legszebb, hogy még nincs 3 hónapja, hogy covidos voltam... Tehát az immunitásom annyira véd, hogy nincsenek fizikai tüneteim, csak az, hogy kurva gyenge vagyok, zseniális.... -
-
Vérboci
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
konyha mi? nekünk az egész házunk ekkora

-
Vismajor01
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Jó hülye helyen van az a főzőlap, az előtt pont szoktak ácsorogni emberek így meg nem férsz oda a csaphoz, ami szintén legtöbbször használt instrumen a konyhában

-
ToBeY
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Szép lett! Gondolom 2028-ra veszel fel rendeléseket
-
Winner_hun
félisten
Még valakinek konyhát?

-
Fasza. 2 óra alatt 36,4-ről 39,5. Úgy remegek h a poharat nem tudim megfogni.
-
-
janos666
nagyúr
-
Vérboci
addikt
Egy forró fürdő keretében zen utazáson vettem részt - legalábbis ezt ígéri a Rossmann ISANA Zen Journey habfürdője (cseresznyevirág kivonattal). Utazásom során rejtélyes módon az jutott eszembe, hogy hova tűnt a 80-as, 90-es évek akciófilmjeinek legrettegettebb "fegyvere" a C4 plasztik bomba. Úgy emlékszem, nem volt film, hogy ne hangzott volna el az aktuális hős szájából a mondat egy robbanás után (ujjait szagolgatva \ morzsolgatva): "ez C4-es..."
Szóval a plasztik bomba már smafu? Igazságot a C4-esnek! -
janos666
nagyúr
válasz
Vismajor01
üzenetére
Ja, a PH-n biztos beszél valaki sportul... Valaki...! Valaki...? Á, majd lefordítja a ChatGPT.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Vismajor01
addikt
Biatlon tudom h tömegsport itthon, ezért ideírom
Mivolt ez a 4x váltó jézusom, 1 percet elb*szni az utolsó körön az utolsó lövészeten, szegény Christiansen mit érezhetett jézusmária, mondjuk svédeknek szurkoltam de nem igy, ez borzasztó volt látni is
-
Hold
őstag
válasz
bitpork
üzenetére
Mikor beküldtek kórházba 10+ vizsgálat tartott 2 hétig, közben Nővér hiány miatt már az élelmiszert és a gyógyszer adagokat is én adagoltam a betegeknek, meg a kardiológia mellett mi volt ? Persze hogy a Pszichiátria.. sok beteg tévedt át "hozzánk" úgy kellett vissza kísérnem őket.. Ennyi erővel dolgozhattam volna is ott
Ja és ez Pesten volt, egyik legnagyobb kórházban.. 10 Éve nagymamám bekerült kórházba hasműtéttel.. Műtőből kitolva berakták a közösbe 16 ember közé.. Minden reggel azt mesélte, éppen éjjel hány ember halt meg körülötte.. Sajnos szomorú és egyben vicces a Magyar egészségügy.. -
Jelentem 5kor keltem h 6:30kor felvegyem edesanyamat hogy a megadott 7-8 kozott ideerjunk (7:10). Ehhez merten meg ott tartunk h most hivtak be a rendelobe en meg meg itt ulok semmit sem tudva a cuccait vigyazva a folyoson. Parkolo ovezetben persze.
-
concret_hp
addikt
mi így előzünk a kanyarban...

-
Édsanyám 51-ben született. Tavaly szeptemberben koszorúér problémát kezdtek gyanítani. Adtak beutalót szív CTre- hogy majd idén március vége felé fognak majd időpontot tudni mondani (tehát nem a CTt megcsinálni hanem csak megmondani mikor lehet). Berágtam elvittem privátba Decemberben már lelettel mindennel (129khuf volt) kézben visszament hogy tessék. Ekkor meggyanították, hogy sürgősen kell sztent beültetés. Amit érfestéssel együtt lehet megcsinálni helyben. Amire időpontot majd áprilisban tudnak mondani. Elvittem megint privátba (25k/alkalom) ahol próbáltak időpontot sürgetni mert rossz állapotban van. Nos, holnap kell reggel 7-8 között vinnem a kórházba.
Ha nem költünk rá akkor még valahol a diagnosztika felénél sem tartanánk miközben édesanyám néha összeesik a rosszulléttől. -
ToBeY
nagyúr
Reggel felhívtam a kormányablakot(vagy mi a fene az) mert hamarosan lejár a személyim,hogy kérjek időpontot.Azt mondta a kis nő, csak Április közepére tud időpontot adni.
Délután odamentem ebéd időben és 3/4 óra alatt megcsinálták az új személyimet.
Ki érti ezt?
De az orvos ugyanez.Február elején kértem időpontot és Április közepére kaptam.
(csak oda nem mentem oda kiülni a sorom előbb)
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hálózati / IP kamera
- Posta, csomagküldés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- LEGO klub
- Filmvilág
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- Kritikát kapott a Nintendo konzolgyilkos felhasználói szerződése
- További aktív témák...
- LG 32GP850-B 32'' Sík QHD 165 Hz 16:9 G-Sync/FreeSync NanoIPS Gamer Monitor - Karácsonyi akcióban!
- RYZEN 7 5800X + hűtött VRM-es A520 alaplap + 32GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- Noblechairs Epic - Valódi bőr
- iPhone 15 PLUS 128GB kék sérült kijelző, KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 90%! Fulldoboz!
- GAMER PC - i7-7700, 16GB DDR4, GTX 1650
- ÚJ HP ProBook 445 G11 - 14" WUXGA - Ryzen 5 7535U - 16GB - 256GB - MAGYAR - 2+ év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

.

a mi IKEA konyhánk rendes tömör fa volt, elég jól bírta

Kesobb meg 1.5milla volt a gepek (szigetelszivo, mosogatogep, mosogep, szaritogep, fozolap)
)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)