- Xiaomi MI-3 - odavág a nagyoknak
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Yettel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen okostelefont vegyek?
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Hold
őstag
válasz
Vérboci
üzenetére
Tavaly beküldött a körzeti orvos kórházba, 2 hétig vizsgálgattak
Majd lobogtatom az eredményeket, nézem 12 eredmény 5ös.. 1 db meg 5*
Ó mondom hibátlan.. a Doki elfehéredett , majd megkérdezte maga még hogy él.. mert ugyanis az 5ös náluk a rossz, felírt 19 féle gyógyszert, majd azt mondja, ha egyiket nem veszi be meghal, másikból meg meg 2 db-ot vesz be szintén, búcsúzóul megkérdeztem mi az 5* , na az a májfunkció
-
NoLF
veterán
ejha, akkor mindenképp, bár lehet egy egyszerűbb rendszeres nyújtógyakorlat is segítene hosszabb távon
bár nyilván ha összébbmentél ennyi idős korodra ilyen mértékben, akkor a vázszerkezet és izomzat sem feltétlenül van rendben, tehát csodát várni tőle nem kell, inkább megelőzésre való
-
Vérboci
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
mi fáj, hol fáj?
-
SpaceKombajn
aktív tag
Hold the door. HODOR

-
Hold volt hold nem volt, még a sörös korsón túl a béka és boci kalandjai...
-
Pacák
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Kimaradt, hogy mindezt egy rózsaszín tütüben.
-
parandroid
félisten
válasz
Vérboci
üzenetére
Mágusasszony linkelte a honlapját. A neve és foglalkozása alapján megtalálod szrintem. Most levetethetted volna magadról a rontást, ami bocivá változtatott. Vagy tehettél volna szerelmi kötést a tőgyedre. Meg jósoltathattál volna kávézaccból tejhozamot, meg ilyesmik.
Szerintem amúgy vicces volt, különösen ahogy írtam, jelen célközönségnek. Ez kb olyan, mint egy heavy metal rockkoncerten, a motoros talin vegán hot dogot árulni, alkoholmentes sörrel…
p
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
miről maradtam le?
-
parandroid
félisten
Köszönjük, loretta! Te is jó helyet választottál a reklámra, itt a sok cinikus szemétláda között. Mondjuk ha marcselló benéz, benne lehet, hogy új kuncsaftra találsz, szóval ezért dobhatta ki a topikot a jósgömb algoritmusa.
Szerk: Oh, shit. valaki törölte a mágusnő asszony önreklámját...

p
-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Van. Pl Norvégiában .
-
BlacKSouL
addikt
Nohát
-
válasz
concret_hp
üzenetére
de most hozta ki a KSH, ma reggel, hogy már csak 3,8% az infláció.
sőt a lakossági gáz ára is csökkent szerintük.
tök hihető.
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
jó de ott a haldokló nyugaton van-e 27% áfa meg 4.5% kisker különadó? naugye

-
parandroid
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
Egyedül az élelmiszerben látom ezt a jelenséget, de ott se úgy, hogy az olaszban gyártott nutella mondjuk szarabb a HU, mint a DE polcon, hanem hogy eleve a kínálat is más, és konkrétan mondjuk sonkafelvágottból ami a németeknél a legalja, és nem szívesen veszi senki, az a magyaroknál prémium termék, és van még két árszint alatta. Mondjuk én olyan kiírást sem láttam még semmilyen hústerméken a labancoknál, hogy 15-20% húst tartalmaz. Mo-n meg néztem bután, hogy ezmiafasz. Aztán megvettem az áruház saját márkás termékét, amit ismertem a német boltból, és aminek a német címkére volt ráragasztva a magyar nyelvű. Sör ugyanez. Inkább német dobozost veszek, ami át van matricázva magyarra. Tejtermékeknél meg azon akadok ki mindig, hogy ha van is laktózmentes, akkor dupla áron. Itt is drágább, de mondjuk kb 10 centtel termékenként...
Amúgy meg az a (nem) vicc, hogy az élelmiszer lassan drágább Mo-n, mint nálunk. A minőséget meg lásd fent. Egy palack frissen facsart narancslé egy ezres fölött van? Felénk most, az ordas nagy inflációval ment fel 1,5-ről 2 euróra literje. Mo-n meg tiszta burzsujnak érzem magam, amikor beleteszek 2-3 palackot a kosárba a heti bevásárlásnál.
p
-
válasz
szőröscica
üzenetére
Egy ideje iteraciosan megy le az egyes kategoriak minosege a decathlonnal, az elmelet az volt, hogy a nemetorszagi boltokban még a korábbi körökben használt van forgalmazva, mert ott a rosszabb aláöltözőt pl nem vennék meg egy ilyen váltásnál.
Biciklis kesztyum pl a legolcsobb kategoriabol a kozepbe atmaszott az evek alatt es lett egy uj legolcsobb, ami sokkal rosszabb. -
szőröscica
addikt
válasz
Pttypang
üzenetére
Nekem azért gyanús, hogy bizonyos dolgokból ide rosszabb minőséget szállítanak (nem feltétlen a Decathlon). Pl. asszonynak 40-50 ezres Tamaris bőr bakancsból és csizmából tavaly 3-4 dobozból kellett összeválogatni, hogy kijöjjön egy-egy sértetlen pár. Sok ilyen shoppingolós videót néz, többek közt osztrák üzletekből, és mikor közelről mutogatnak egy-egy darabot, látszik, hogy ott nem megfolyt ragasztós / egyenetlenül fényezett / karcos darabok kerülnek a polcokra.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Köszi, akkor bevásárolok még utazás előtt, nem utaztatom meg a cuccokat feleslegesen.
A motoros topicban ötleteltek, hogy az aláöltözőknél jobb minőségű, de a tételkódra a német oldalon is ugyanazt hozza be, azért nem értettem. -
-
parandroid
félisten
válasz
Pttypang
üzenetére
Full ugyanaz a kínálat. Legalábbis saját márkás cuccokból biztosan. Vásárolok mindkét országban decathlonból. * Ami lehet más, hogy a nem saját márkás kínálat lehet minőségibb a németeknél, de az érzésem szerint amúgy is teljesen visszaszorulóban van. Egy-egy asics, vagy adidas cipőt, vagy melegítőt néha találni, aztán kb ennyi.
* Sőt, olyan is volt, hogy decás saját márkás terméket (görkori a gyereknek) Mo-n vettünk, aztán mégsem kellett, ki sem volt bontva, németeknél vittem vissza, és mivel le volt húzva a decás klubkártya vásárláskor, még blokkot sem kért, szó nélkül jóváírta egy ajándékkártyára a németországi eurós árat (sokat nem nyertem vele, kb ugyanannyi volt, mint a forintos ászámítva).
p
-
válasz
parandroid
üzenetére
Eszembejutott, hogy te mindkét országban mozogsz néha.
Urban legend szerinted, hogy a decathlon a nemet uzletekben mas minosegu termeket forgalmaz ugyanazzal a tipusneven, mint magyarorszagon? -
Tim82
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
-
parandroid
félisten
ROTFLOL, a dagadt úgy lökte a vonat alá a díszribit, mintha annak lett volna választása, hogy mit ír alá, és nem kellene még a pisiléshez is pont a csutigecitől engedélyt kérnie.
Annyira csodálatos dolog ez a nemzeti együttműködés rendszere.Mindeközben a hvg.hu ismét nem engedi betölteni a cikkeket, mert nem biztonságos a kapcsolatom. Ez olyankor szokott lenni, amikor túlterheléses támadják őket, és kénytelenek letiltani a külföldi ip-ket.
p
-
-
válasz
parandroid
üzenetére
Esetleg kalapáccsal 1-2 horpadást tehet a lökhárítóra, hogy hatásosabb legyen.
-
parandroid
félisten
válasz
Pttypang
üzenetére
Vegyél egy használt céges furgont, és hagyd rajta a matricákat. A legjobb road presence, sávváltáshoz a fővárosi csúcsban csak kicsit meg kell billentened az autót, és ott a hely, indexelned sem kell. Persze nem tudom, hogy az elmúlt 10-12 évben mi változott, a magyar utakon más nemigen, szóval szerintem ez a dolog is működik még mindig.
p
-
-
válasz
Pttypang
üzenetére
A twingo kifejezetten kényelmes és megbízható autó 2 embernek, de amikor maffia autóról beszéltem a betonpattanás méret feletti , minél nagyobb road presence-t értettem

-
-
-
válasz
parandroid
üzenetére
az éves gázszámlám volt 141 ezer Ft végül. Ez egy bruttó 80 m2-es, szigetelt tetőtéri lakás, aminek falszomszédja nincs is, csak alul vannak. Szerintem ahhoz képest ez nem rossz. Ha igazi piaci lenne, akkor lehetett volna másfélszer vagy kétszer annyi. De nem, ők 1,2 milliót spóroltak nekem...

De októberben kiszámláztak nekem egy csomót, "világpiacinak" csúfolt áron, amit el se használtam, és most visszaadták.
De ez matematikailag annyira abszurd, hogy ilyen nincs is.és itt van, hogy miért:
[link]--------------
De más.
csak hogy tökéletes legyen a nap, meghúzták a 2 hónapos kocsimat, úgy, hogy lifeg a lökhárító is.
[kép]
és nem is tudom, hogy mikor, hogyan, vagy hogy hol, a másik oldalon van, mint ahol beszállok, észre se vettem, talán szombaton történhetett...
Imádom
oké, nem az enyém, hanem céges, de az önrész akkor is az enyém. -
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Amúgy nekem is megvan az elszámolóm előző évre, persze itt a haldokló nyugaton nekünk nincs rezsicsökkentés...
Strómból 2653 kWh-t égettem el 2023-ban, ez 961,81 eurómba került, gázból meg 13.865 kWh-t, ami 1174.83 eurót kóstált. Van róla valami bonyolult részletezésem is, hogy hogy számolták, de annyira nem érdekel. Ja, saját órám van amúgy.
Csak hogy képbe kerüljetek, hogy milyen jó világ van felétek... Amúgy nem hasonlítottam össze (mert MJ, meg m3, meg kWh, meg kisfaszom, a fenének van kedve számolgatni), de ez így gondolom, valami nagyon hasonló árat hozna ki a végére, nem? Csak mert a gáz mostani árfolyamon forintban nekem olyan kb 450e, de ez nem társasházi lakás, hanem egy különálló, 3 szintes családi ház, padlófűtéssel, meg kurva nagy ablakokkal.
p
-
-
megjött a januári / éves elszámoló gázszámlám.
5320 Ft lett, azaz visszaadták amit túlszámláztak októberben, amikor 25500-as számlát küldtek (minden idők legmelegebb októberére :D ).
Általában januárban is 25 ezernél kevesebb szokott lenni :D
De ezt most nem is azért írom, hanem mert kivételesen letöltöttem a díjnetről a számlát, és olyanok vannak rajta, hogy
"rezsicsökkentett díj nélkül az ön fizetési kötelezettsége az elszámolt időszakban a következő lett volna: 1.334.333 Ft :DDDD
Így az elszámolt időszakban az Ön megtakarítása: 1.193.081 Ft. :))
Azaz a doktorminiszerelnökúr spórolt nekem 1,2 millát, a levél szerint.
.azért felröhögtem. :D
amúgy 1283 m3 volt a teljes éves fogyasztásom, szóval, ha ezt arra értik, akkor 1040 Ft-ért vették, na. most meg kb. 150-200 Ft a piaci ára, de hát azt ki nézi? :D
Mari néni ritkán néz csártokat, ő örül, mert megvédték... -
BlacKSouL
addikt
Ezt csak úgy itt hagyom
[kép] kolbászos rájás pizza
Ja, a sima 500 -
Marcsello31
őstag
válasz
racskobalazs
üzenetére
Hali! Ez bőven elég, megpróbálkozom velük.
Talán mèg az új photoshopban is lenne már,
Mintha mondták volna a youtubeon.
Holnap ki próbálom. Majd megírom hogy mi vanA youtubeon valaki psrancsokkal vagy szimplán angol
Kifejezések segítségével kèrte az ait.
Hogy kreáljon kèpet, vagy módosítson egy meglévőt.
Azért ez döbbenet. Láttam a youtube on aival generált
Harry Potter és kèpeket, túl fantáziadús módban.
-
racskobalazs
senior tag
válasz
Marcsello31
üzenetére
Stbale Diffusion az amihez tudom, hogy van "simán" telepíthető GUI, ha saját magad akarod hosztolni az alkalmazást.
Ezen kívül a Bing Chat-ben tudsz képgenerálást kérni egyelőre tök ingyen, az Dall-e-t használ a munkához.
Meg van még n+1 ilyen app de az vagy fizetős vagy vízjelet rak.
Így ezek jutottak most eszembe hirtelen amik nem
-
Marcsello31
őstag
Állítólag az Ai képes fotókat is generálni egy adott témáról, csak tudnám hogy melyik az a program?! Olyan fantázia szerű képetek képes készíteni hogy agyroham..
. -
Lortech
addikt
válasz
racskobalazs
üzenetére
Ne a technológiára fókuszálj, hanem egy megoldandó, lehetőleg új problémára, amivel érdekeset tanulsz közben és akkor már a peerjeid 90%-ánál értelmesebben töltötted el a diplomamunkára fordított időt.
-
racskobalazs
senior tag
válasz
janos666
üzenetére
Igen, teljesen jogos, még specializáció is van rá itt, de nem érzem magamban hogy én ennyire mélyen akarok valszámot tanulni :,D
@erdey_a: Nem azért választanám, hogy a munkahelynek imponáljak. Szimplán, mivel ennél jobban nem tudom leszűkíteni az érdeklődési kört, minthogy adatbázis/adattárolással kapcsolatos, ezért akkor gondoltam már olyasmi irányba kéne menni ami akár még hasznos is lehet... Írhatok relációs adatbázisok normálformára hozásáról is de azzal, hogy abban a témakörben elmélyedek valamennyire, nem valószínű, hogy olyan sokat fogok érni az életemben mint mondjuk egy Azure Data-val, vagy valamivel amit tényleg használ(nak) az ipar(ban).

-
szőröscica
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
En palyakezdoktol/diplomazas elott alloktol altalaban megkerdem, de egyaltalan nem azert, mert erdekel a temaja, szimplan csak fel akarom merni, hogy kepes-e az illeto nehany ertelmes, osszetett mondatot alkotni egy olyan temarol, amiben elvileg nagyon alaposan, heteken at el kellett melyedjen. Legtobbszor nem szoktak tudni.
-
janos666
nagyúr
válasz
racskobalazs
üzenetére
Bocs, de nem tudom kihagyni: AI
Mostanában nagyon felkapott és divatos téma a médiában az is, hogy szerzik be, hogy szűrik/indexelik, hogy dolgozzák fel az adatokat.#87014 EQMontoya - Mi baj van azzal, ha valami olyan szakdolgozat címet akar, amit szívesen lát egy kibővített önéletrajzon? Szerintem az egész diploma csak ennyit ér, egyfajta marketing. Nekem is van nagyon másból, és kb. semmit nem tudok a szakmáról. De azért jó, hogy van egy, és még a szakdoga címe/témája is érdekes/egzotikus.
Amúgy olyan mindegy. -
EQMontoya
veterán
válasz
racskobalazs
üzenetére
Forditva ulsz a lovon.
A kerdes az, hogy milyen terulet erdekel, mivel szeretnel foglalkozni?
Aztan azon belul ki lehet valasztani, hogy merre tovabb. -
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Nagyon nem találtam topikot a dolognak, szóval hátha itt
Azért gondoltam kiírni mert itt a fórumon tuti sokan vannak akik x-y egyetemet végeztek, és/vagy a témával foglalkoznak már egy ideje.A kérdés igazából a következő lenne.
TFH egyetemen témaválasztáshoz közeledik az ember, és annyit tud, hogy valamilyen adatbázis/adattárház/adatokhoz kapcsolódó témát szeretne választani.Ti milyen irányban indulnátok el, milyen olyan témák jöhetnének szóba ebben az irányban 2024-ben, amik esetleg időtállóak is lehetnek valamennyire, valamint későbbi munkakarrier során is hasznosnak bizonyulhatnak?
Big Data? AWS? Azure? Valamilyen kifejezett adatbázistechnológia? Adatfeldolgozás? Bármi?
Mit gondoltok?
-
kraftxld
félisten
A regisztrált tagok száma a nyitóoldalon propaganda okokból tünt el? Vagy csak elértük az 1M-et és túlcsordult a változó?

-
Van vki aki napokban utadzik UK-ba és vissza?
-
NoLF
veterán
-
Vérboci
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
bizony így van. sosem gondoltam magam orákulumnak.
(pedig az vagyok
) -
válasz
szőröscica
üzenetére
És a vendéglátós lehet pincér is.
-
Vérboci
addikt
nem konkrétan neked, csak a témához lazán kapcsolódik:
attól, hogy valaki 30 évig csinál valamit, még csinálhatja rosszul
sőt, ez a belső vakság alapvető hibája minden tevékenységnek.
nekem 30 év alatt 7 munkahelyem volt és vagy 100 projektben adtam tanácsot. mindenhol úgy kezdődött, hogy hát ők ezt már régóta így meg úgy csinálják, ezen nem lehet \ nem kell javítani. Aztán azért volt párszor, hogy sikerült. És volt, hogy nem. Szóval az évek száma nem garancia semmire. -
NoLF
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
A baratodat ugy hivjak, homerseklet. Megfelelo edeny es megfelelo homerseklet eseten az extra szuz (a tobbit felejtsd el) egyaltalan nem veszelyes vagy karos, ha az lenne, a gorogok meg az olaszok meg millio mas nep kurvara nem letezne es nem uraltak volna a vilagot ezer evekig…
ha karamellizalni akarsz vagy barmit igazan PIRITANI, akkor hasznalj zsirt, napraforgoolajat, barmit ami
birja a magas hot - hat olvasztani akarsz (ergo soffrito) akkor oliva, de lassan.ezekrol amugy nyilvan semmi fogalmam mert vendeglattam 15 evig, fozok 30 eve es a felesegem egy olasz szakacs - de az internet meg a taplalkozastudosok majd megcafoljak
-
Pacák
senior tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Inkább kicsi zsír, vaj - vagy sütőolaj, ha nincsen más - a hagyma pirításához.
Az olíva nem erre való - azt inkább a salátákba öntözd. Vagy végső esetben a pirítós kenyeredre csepegtesd, ha pont nincs otthon vaj, vagy zsír.
Fokhagymát sosem pirítok, mert keserű lesz nagyon gyorsan.
Ha mégis szükség van a fokhagymára hússütéshez, akkor csak a legvégén reszelem rá, vagy szétnyomva dobom csak rá - és minimális hőkezelést kap csak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bittorrent topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Gitáros topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Tesla topik
- További aktív témák...
- RAKTÁRKISÖPRÉS! Eladó szerverek!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024
- Apple iPhone 14 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku: 85%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3847
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest