- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Drága bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Szép órával jubilál a Huawei Watch
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
fokukac
üzenetére
He? Miva?
Mellesleg mondatot nagybetűvel kezdünk. Főleg ha nyelvtannáciskodunk.
Én az ékezet nélküli írástól tudok frászt kapni. Miért olyan nehéz a billentyűzeten lenyomni az ékezetes karaktereket?
A hibás ragozásért elnézést kérek mindenkitől akinek fájdalmat okoztam. Gondolatban leírtam tízszer, a hibás ragozást tartalmazó mondatokat. Természetesen a jó ragozással.
-
Mi két éve voltunk a Veszprémi állatkertbe. 10 körül érkeztünk, és tök jó volt.
Láttunk nyulat simogató pelenkás törpéket is
A fenti részen a dínókról úgy feszegették a gyerekeket.A Pestibe még nem voltunk, de annyira nem is kívánkozok.
A Campona se rossz egyébként.
(Ahhoz képest, hogy párom utálja az állatkertet két állatos helyen is voltunk.
) -
válasz
EQMontoya
üzenetére
És akkor még benne van az is, hogy nem azt kapod amit rendeltél. Legalábbis mikor indult sok évvel ezelőtt a Tesco-s kiszállítás kipróbáltuk. Több alkalommal is volt, hogy megrendeltük a a terméket és mivel nem volt raktáron hoztak valami másik márkát, hogy kérjük van nem. (Persze a drágábbat hozták ki.) Mivel nem kértük a "helyettesítő terméket" így másnap mégis el kellett mennünk a boltba. Ezt kb 3-4 alkalommal játszották el, azóta nem rendeltünk onnan semmit. A Spar-Lidl-Penny-Auchan meg hazafele pont útba esik (egymás mellett vannak) így nekem kb 15 perc plusz idő amíg bevásárolok.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
ToBeY, szőröscica: Nem lehet, hogy csak valamelyik szál el van vágva? Én egy RJ45 kábelteszterrel végig nézném az összes kötést, hátha csak kontakt hibás valamelyik bekötés.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Esetleg kalapáccsal 1-2 horpadást tehet a lökhárítóra, hogy hatásosabb legyen.
-
-
válasz
szőröscica
üzenetére
És a vendéglátós lehet pincér is.
-
Hurrá! Jövő héten megyünk a gyámhivatalba és lezárul az örökbefogadásunk papírozása.

-
válasz
parandroid
üzenetére
Majd a következő kérdőívnél felhasználják, csak még kitalálják, hogy tegyék bele Brüsszel-Soros-dollárbaloldal kombót.
-
Erre nem gondoltam, hogy az örökbefogadás után lesz itthon egy 1,5 éves profi fitnesz edző. Szerintem 1-2 hónap és szépen ki leszünk gyúrva.

-
Állami cég veszi át. [link] Naná, hogy megy majd az imádkozás, hát keresztény vagy mifene a párt. Mi mást csinálnának? Jósolni nem tudnak, mert az boszorkányság tehát pogány dolog ami nem összeegyeztethető a kereszténységgel.
# NoLF beírhatsz a vásárlók könyvébe ha mégsem jó az idő.
Miért eddig bármelyik időjós oldalnak, appnak, rádió-tv időjárás jelentésnek hinni lehetett? -
válasz
szőröscica
üzenetére
Köszönöm.
-
válasz
Vérboci
üzenetére
Örökbefogadunk egy cuki kisfiút.
Más módon nem lehetett gyerkőcünk, ezért 3,5 évvel ezelőtt belevágtunk az örökbefogadásba.
Ő a második kiajánlás részünkre és a kapott infók valamint a 2 kép alapján amit láttunk egyből beleszerettünk. Pénteken látjuk élőben "távolról" és onnantól indul a börokrácia, a szervezkedés, hogy mielőbb találkozhassunk élőben vele. És ha lefutottuk az ilyenkor kötelező köröket (ami tényleg kell) akkor esélyes, hogy karácsony előtt ideköltözhet hozzánk. -
Ha van egy kis szerencsénk, és a magyar börokrácia kicsit felpörög, akkor karácsony előtt végre apa lehetek.

-
válasz
szőröscica
üzenetére
Nyék, Mád, Kisújszállás amin ott voltam. Pesten és Kecskeméten voltam talikon. (Egy Pesti talira még a párom is eljött.)
-
És ebből hányat vesznek fel? Ebből hányan gondolják komolyan az elhelyezkedést? Mennyi alkalmas valóban a munka elvégzésére? Az hogy mennyi önéletrajz érkezik semmit nem jelent.
Mi is keresünk elég régóta többféle munkakörbe kollégát. Nem az én dolgom, így részleteket nem tudok, de amit látok. Irodai asszisztensre jelentkezik 20-25 fő. Önéletrajz alapján 10 eleve alkalmatlan a feladatra. Maradék 15-ből interjú időpontot lehet egyeztetni 6-7 emberrel. Eljön interjúra 3. Interjú során 1 kiválasztásra kerül, aki kb 2 hét múlva eltűnik, mert rájön hogy az irodai asszisztensnek nem az a feladata, hogy neki 6 órában facebookozzon, maradék 2-ben papírokat tologasson.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Ebben egyet értünk. Sok olyan állás van (többségében közszféra) ahol az elvégzett munka értéke, mennyisége köszönő viszonyban sincs a fizetéssel. (A hozzáértésről / nem értésről, meg a munkához való hozzálláásról nem is beszélve.)
-
Ez szerintem sok mindentől függ: amit csinálsz azt szereted-e, milyen a munkahelyi légkör, mennyire szigorúak a munkahelyi szabályok, bevállalnád-e ugyanott a fizikai munkát, stb.
Van rálátásom munkámból kifolyólag a közszféra egy részére és tapsztalatom azt mondja, hogy azért a közszféra bizonyos szegmenseiben azért nem kell az embernek halára dolgoznia magát. Tipikus nyugdíjas állás.
Itt neked kell dönteni, hogy megelégszel a jelenlegi helyzettel, vagy bevéllalsz esetleg többet több pénzért.
Ez persze nem jelenti azt, hogy ha a takarító fizetése=szellemi munkakör fizetésével akkor én sokáig ott maradnék.
-
válasz
Vérboci
üzenetére
Mondjuk mert van fügéje, és jó néha egy kis változatosság. Én pl nyáron aszalt szilvát tettem a húspogácsába. Nem győztem sütni a kollégáknak. 8 főre majdnem kevés lett a 2,5 kiló darált hús.
Néha szerintem ki kell mozdulni a megszokott dolgokból és érdemes új dolgokat kipróbálni. (persz eehhez kell kísérletező kedv is)Az egres (vagy piszke) pedig ribizlivel és málnával összekeverve mehet bele a piskóta tésztába.Rá egy kis vanília krém + tejszínhab és már boldogság van.
-
válasz
szőröscica
üzenetére
12 éve vettük a lakást, kertváros jellegű részen. Még a szerződésen meg sem száradt a tinta, jött a levél a NAV-tól, hogy akkor ők 1 héten belül ellenőrzést tartanak nálunk, legyünk otthon.
Mint kiderült azért jöttek ki, mert gyanús lett nekik, hogy 8,5 milióért vettünk egy lakást olyan környéken ahol 20-25 millió egy ház. Ők csak azért nézték, hogy ingatlant vettünk, gyanúsan olcsón. Persze mikor kijöttek akkor már látszott, hogy nagyon benézték a dolgot, de azért 1 órát basztattak minket. -
válasz
concret_hp
üzenetére
Ma reggel olvasom, hogy a 17 kerületben rátámadtak a szúnyogírtós autóra.
-
Mi múlt pénteken grilleztünk a 18 kerületben. Gyakorlatilag amint megszűnt a füst a grill környékén egyből jöttek a szúnyogok. CItronellás gyertya, RAID szúnyogriasztós füstölő semmit nem ért. Befújtuk magunkat szúnyogriasztóval, aminek a szgától először mi akartunk meghalni, de amint elmúlt a szag már jöttek is a szúnyogok. 4-kor keztük a sütögetést, 7-re megettünk mindent és menekültünk be a lakásba. Este 7 körül mikor hazaérek melóból szinte futva teszem meg azt a kb 10 métert a kocsi és lakás között.
Korábbi években a büdösbogarak okoztak országos gondot, idén a szúnyogok. Jövőre mi lesz? Sáskajárás?
-
válasz
csapos2
üzenetére
Szerintem kb ott kezdődik a dolog, hogy egyre jobban a külsőségek számítanak. Megy a magamutogatás, kihívások, mert vagy unatkoznak, és/vagy önbizalom hiányosak és kell a visszajelzés. A visszajelzés pedig lájkokban és szívecskékben mérik. Minél többet bevállal, minél többet mutat magából annál több lájkot kap. Ha pedig jákokat kap, lehet van fizető közönség is. Kipróbálja először csak egyedül de ahogy elkezdi kapni a pénzt egyre nyitottabb lesz. Szerintem erre egyik legjobb példa Belle Daphnie (talán jól írtam a nevét.) Tikotokon táncikálással kezdte, majd jó pénzért eladta a saját fürdővizét, most meg hardcore-ba nyomja. Volt cikkk róla kb 1 évvel ezelőtt.
Nem akarok általánosítani, ez csak egy lehetséges út, amin ha elindul a könnyen ez lehet a vége.
Egyéni problémám, de több olyan oldal is van aminek nem látom értelmét, legalábbis nem sikerült megfejtenem. (Instagram, Tiktok, Twitter)
-
-
válasz
bitpork
üzenetére
Valami ilyesmit vettek főnökömék tavaly.Azt hiszem a 9. kerületbe volt valami bolt ahol ilyeneket néztek. A kolléganőm lehet tudna segíteni, mert neki kellett visszáruztatni 2 alkalommal is, mert nem olyan szürkét hoztak ki, mint amit a főnökasszony megrendelt. A 3. alkalommal már megfelelő volt a szín. Igaz, hogy mindhárom alkalommal ugyanazt a színt hozták ki cikkszám alapján és 4 kollégával is megállapítottuk, hogy mindhárom tök egyforma volt, de a főnökasszonnyal jobb nem vitázni.
Rákérdezzek a kolléganőnél, hátha emlékszik rá? -
válasz
parandroid
üzenetére
Na jó, de szivárványos. (Hú de kiakadtam tavaly egy ilyen szivárványos hírre. Amikor egy óvoda kerítését szivárvány mintásra lefestették. Valami idióta meg feljelentette emiatt az óvodát, hogy reklámozzák a melegséget.)
bitpork:
Én kijöttem a lakásból a teraszra dolgozni. Laptop, kávé, hideg víz, zene, mehet a meló.
Szerintem tök jó idő van. -
válasz
Vérboci
üzenetére
Tudom, de nem érdekel.
Ha a főnökömnek nem probléma, hogy kb 1,5 éves lemaradásban vagyok a feladatokkal, akkor én miért idegeskedjek rajta? Mielőtt eljöttem szabira csináltam egy naptár tervet azokról a feladatokról amikről tudok. Ha jól emlékszem november 20-ig vagyok betáblázva. -
Véget ért a nyaralás, de a héten még pihi van.

-
A dokkolókhoz is már ugyanúgy települ a firmware mint a driver. WIndows update-en jön sok dokkolóhoz a frissítés.
A Windows Update-en, ha a Speciális linkre kattintasz ott elvileg kiírja a válaszható frissítéseket illetve azokat is amiket már korábban telepített. (többnyire driver frissítések szoktak lenni.) -
Mi is a cégnél Win 11-et használtunk, illetve otthon is már mindenhol az van fent ahol bírta a gép. Szerintem teljesen jól használható rendszer. A Win10 csak 2 régebbi gépen van fent, mert sok lenne nekik a Win 11.
Visszatérve a hálókártya hibára. Az eszközkezelőben nem ír ki hibát rá? Írtad, hogy dokkolóval használod, akkor még a dokkoló egy firmware hibája is bejátszhat. A laptopon van UTP csati? Ha igen akkor próbáld ki, hogy közvetlenül rádugod a LAN-ra.
erdey_a: Nem tudom mi alapján állapítják meg, hogy melyik oprendszert mennyien használják, de ha eladások alapján akkor erősen torz a statisztika. (A home userek legalább fele, de szerintem inkább több nem veszi meg sem a Windows sem az Office-t, így ők kimaradnak a statisztikából.)
-
Kb 99% hogy driver probléma, ha újraindítás nem segít, akkor eszközkezelőben töröld le és telepítsd újra a drivert.
Tegnap megszületett a döntés amit a tett követett, így megtörtént a telefon csere. Kb 90%-ban át is költöztem, márt csak néhány beállítás hiányzik. Még szokni kell kicsit, de szerintem jól lesz.
-
Eddig nem kerestem ilyet, csak múltkor véletlen ráböktem a telefonon az ali-ra és betöltődés után ilyeneket dobott fel. (kb fél éve nem indítottam el az app-ot.)Egyébként ott láttam telefonhoz olyan "matricát" minek a végén van USB csati és vezeték nélküli töltés lehet vele megvalósítani tetszőleges.
Most két lehetőséget látok, vagy lemondok a vezeték nélküli töltésről és marad a jack (modjuk a 5,5-6,2" közötti jack csatis telefonokból sem túl nagy a választék, de van közte 1-2 "olcsóbb" értsd 200 000Ft alatti modell) vagy nagyon jól felépített érveléssel megbeszélem asszonnyal, hogy miért kell nekem 400k-s telefon. Gyanítom, hogy egyszerűbb ha lemondok a vezeték nélküli töltésről és akkor egy Sony Xperia 10 V lesz belőle.
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Egy ideje már keresgélek, és nem egyszerű. Pedig szerintem nincsenek hatalmas elvárásaim egy 2022-2023 évben gyártott telefonnal kapcsolatban: jack aljzat, vezeték nélküli töltés, 6" körüli kijelző, dual sim. Ezekkel a feltételekkel ki is szórtam úgy kb 99%-át a telefonoknak. Marad 1 HTC 200 000 alatt, csak itthon nem lehet kapni, van 1 Asus, 2 Sony mindegyik 400 000 Ft körül, és vannak a kinai dzsunkaművek telefonjai, kb 10 féle.
-
válasz
parandroid
üzenetére
De csak segédcsapos. Még tanulnia kell, hogy ő legyen a főcsapos.

-
Néha belegondolok, hogy ha egyszer valahogy a fidesz elveszíti a választást akkor mi fog történni. Szerintem olyan undorító mocskolódás lesz, hogy ha az ember jót akar, akkor újságot, tv-t elfelejtheti és új lendületet fognak kapni az internetes tartalomszűrők.
TV-t nem nézek már évek óta (legszívesebben visszamondanám, de asszony néha néz rajta filmet), újságot szinte soha nem olvastam (max PC-s vagy valami más technikai magazint), internet portálokat eléggé megválogatom, de ez a jövőben további szelektálást fog igényelni. Youtube-ra is inkább kifizetem a havi 1700Ft-ot, csak ne lássam azt a sok szemetet. (Szerintem a telefon cserével a Facebook használatomat is megreformálom. Messenger marad, de Facebook app nem lesz a telefonon.)
-
válasz
bitpork
üzenetére
Én rákérdeznék a jegyzőnél, hogy birtokvédelem jogcímen esetleg tehetsz-e nála bejelentést. Vannak olyan települések, ahol a birtokvédelembe ez is beletartozik. (pl nyaralóövezeteknél szoktak külön szabályokat hozni amit a birtokvédelem alá besorolnak)
Annyit azárt hozzátennék, sajnos vannak olyan családok, akikkel nem érdemes kezdeni, kénytelen nyelni az ember, mert pl egy hétvégi házat 1 nap alatt le tudnak ismeretlen tettesek amortizálni.
-
Jó darabig én is Mach3-at használtam, de utána váltottam Fusionra, majd Fusion Proglide-ra. Nekem a Fusion nagyon bejött, sokkal jobb érzés volt a borotválkozás. A Proglide-ra váltás már nem volt akkora feeling, de valahogy ennél maradtam.
Viszont nekem ezek a borotvazselék nem jöttek be, csak a hab. -
Elvileg a PET is betétdíjas lesz, legalábbis mintha ezt olvastam volna pár hete.
Gyerekkoromba egész jó kis zsbpént volt az üvegvisszaváltás. Suliból hazafele menet mindig az üres piactéren mentünk keresztül ahol mindig volt pár üres sörös-boros-üdítős üveg. Sőt egy időbe mintha a befőttes üvegeket is vissza lehetett volna váltani. -
18 perc és kezdődik a céges csapatépítő buli. A pizzák már meg vannak rendelve.
-
"ha más nem abban a tekintetben, hogy a többi résztvevőre nem vagy biztonságos, "
Azért jó lenne, ha a teljes hozzászólást elolvasnád. Ahogy azt már leírtam több alkalommal is: "megyek ha olyanok a körülmények és nem zavarok vele senkit. Nem vagyok agresszív."De részemről befejezem a témát. Látatlanul, számok, feltételezések alapján, konkrét forgalmi és útviszonyok ismerete nélkül, megállapítottátok, hogy egy felelőtlen gyorshajtó vagyok. Gratuláltok.
-
válasz
Vérboci
üzenetére
És ez most miért is fáj neked, hogy gyorsabban megyek? Mint írtam akkor megyek ha olyanok a körülmények és nem zavarok vele senkit. Nem vagyok agresszív.
Ha időre kell mennem, akkor én az szeretem betartani, de ha nem muszáj nem akarok azért fél órával korábban kelni, mert más feltartja a forgalmat és képtelen a forgalommal együtt működni. (És itt nem azt mondom, hogy mindenki száguldozzon az autópályán, de mondjuk a "jobbra tarts"-t be kellene tartani, meg néha bele kellene nézni a visszapillantó tükrökbe is.)
A forgalom feltartására és a forgalommal való együttműködés képtelenségre másik remek példa szerintem zipzár elv sávváltáskor, amit a sokat képtelenek felfogni, vagy a kereszteződések helyes használata. (pl ha látom, hogy nem tudok a kereszteződésen átmenni, akkor nem hajtok be, hogy utána a keresztbe jövő autók se tudjanak elmenni) -
A megengedett sebességnek és a biztonságnak nincs túl sok köze egymáshoz. Sok olyan út van aminél ha a megengedett 90-nel mész szétesik az autó alattad, de van ugyanez fordítva is.
#85509 erdey_a: igen a forgalmi viszonyok ami jelentősen befolyásolják, hogy mennyire lehet haladni. Amit egy főútvonalon egy kamion vagy traktor miatt "elvesztek" azt a pályán vissza tudom hozni.
Basszus, itt mindenki abból indul ki, hogy az autópályán csak ő van és mindenhova autópálya vezet. Kezdem őgy érezni, hogy én vagyok köcsög, mert ha olyanok a körülmények akkor túl merem lépi a sebességhatárt, hogy a valós forgalmi helyzett miatt elveszített időt behozzam.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Mindig tele tankkal indulok otthonról. Menet közben ezért nem kell soha megállnom semmiért.
Te most meg akarsz győzni valamiről? A gyakorlati tapasztalatom sajnos ellent mond az általad vázolt mateknak. Pont nem érdekel az átlag sebesség mert nem igazodik a valós élethez, engem az érdekel, hogy az ügyfélnél időben ott legyek, és épségben a legrövidebb idő alatt hazaérjek."Ha 200 km tiszta autópályázással 4 perc a különbség (az elméletimaximumotfolyamatosan tartva 12), akkor szerinted mennyi lesz, ha ebből a 200 km-ből csak 100 az autópálya, 60 közút, 40 meg lakott terület? "
Pont itt bukik az elméleted. Mert azt felételezed, hogy mindenhol az elméleti maximummal lehet menni."Amiért az átlagsebességed meg sokkal kisebb, az meg pont azért van, mert amikor épp nem gyorshajtasz az autópályán, akkor kisebb utakon, vagy lakott területen vagy beakadva valahol. "
Vagy az autópályán száguldunk 80-nal, esetleg autóúton (pl 4-es út) 70-nal kísérem a kamionsort, vagy főútvonalon megyünk követjük a traktort 40-nel, vagy olyanok az útviszonyok, hogy nem lehet normális sebességgel haladni (szerpentinek, hegyvidéki utak).
Amint lehet húzok fel az autópályára, hogy ahol lehet kicsit tudjak haladni a saját kényelmes és nekem biztonságos tempómban.#85506 fokukac: nekem az autó extrák közül eddig egyedül a tolató és parkolóradar valamint az ülésfűtés ami bejött és szeretek.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Ez is nézőpont. Én az órámnak és a gyakorlati tapasztalatomnak hiszek.
Az autó mutat átlagsebességet is. A 85501hsz-ben számolt 125kmph au a valóságban 80-90 között szokott lenni.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Értem. Szerinted a világ csak autópályából áll? Szép dolog az átlag, de azért itt nálunk nem tükörsima pályák vannak. Az M5 csoda ha nincs valahol felbontva. M3 reggel-este be van állva, M7 nyáron áll be, M1 ugyanez. Tavaly volt hogy Pest-Szeged 2,5 óra volt mert Kecskemétnél egy sávon lehetett haladni, mert épp a bozótot írtották.
Nekem baromira nem mindegy, hogy pl egy Budapest-Kölcse 3 óra 15 vagy 3 óra 45 perc. (De mondhattam volna Pécset, Sátoraljaújhelyet, Keszthelyet, Őriszentpétert, stb.) Reggel megyek az ügyfélhez, este pedig jövök haza. Hidd el az a 2 x fél óra nekem sokat számít, amit az autópályán mások zavarása nélkül kicsit jobban nyomott gázpedállal hozni tudok. (Reggel nem kell korán kelnem, kapkodnom, este pedig előbb lerakhatom az autót és pihenhetek.)
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bontatlan! Kingston FURY Renegade 1TB M.2 PCIe NVMe
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- LG 48B4 - 48" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi