Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Utka
aktív tag
válasz
Vérboci
üzenetére
"Egyébként mi az oka, hogy a barna cukor jóval drágább, mint a sima?"
A sznobság. Lásd: Fizess hülye!
Főleg, ha abból veszi meg méreg drágán, ami úgy készül, hogy a finomított, fehér kristálycukrot melasszal színezik.
(A sima ugye kevésbé finomított, tartalmaz eleve melaszt, attól van a színe is.) -
Pacák
senior tag
válasz
Vérboci
üzenetére
Itt a Budaörs-Budakeszi-Törökbálint háromszögben volt egy alulról jövő kezdeményezés a Volánbusz vezetése felé, hogy kellene Törökbálint-Budakeszi között is rendszeres, közvetlen buszjárat, ami a gyerekeket a reggeli csúcs előtt fuvarozza a középiskolákhoz.
- De nincs ilyen igény, meg minek? Jóvanezígy'. - Vagy valami hasonló volt a lepattintás lényege.
Miért bástya? Ez az aláírásgyűjtés szerinted mi az ernyedt, ferde lópikuláért született meg? - kérdezte volna meg a nép egyszerű gyermeke a nagy(nem)tudású igazgatót.
Hát így nem lett semmi, csak az átszállásos bénázás, vagy az anyataxi-apataxi. -
Izland`
tag
válasz
Catman
üzenetére
Elméleti kérdés. Az a 3millió ember tartja hatalmon a kormányt, aki rájuk szavazott, vagy az a 3millió ember, aki egyáltalán nem szavazott?
Egyébként ezt élőben nem hangoztatnám ilyen bátran az öregek előtt, mert valamelyikük megunja, és véletlenül a banyatankjával megpumpálja egyszer a fejed.
Bocsánat a sokk offért az offban, általában read only vagyok. Megyek is vissza Balatoni tagadni. Gondoljátok át ti is, hogy biztosan létezik-e, ne hagyjátok magatokat átverni!!4
-
-
Izland`
tag
Én nem remélem, mert tudom, hogy rengeteg ilyen család van, akinek a 200 forint is 200 forint. Nem elrugaszkodott azt mondani, hogy a családok legalább fele ilyen, csak ki kell lépni Budapestről, Pest, Vas, GYMS megyéből.
Vannak olyan gyerekekek, akiknek az édesség abban tudott korábban kimerülni, hogy az anyuka készített egy teát, jóóó sok cukorral.
De olyat is tudok,aki az egészen pici gyerekét cukros vízzel itatta, hogy valami legyen a pici hasában, mert ennyi volt, amit a boltban meg tudott venni. Aztán jött a rohammentő a gyermekekéért, mert ez is csak ideig óráig oldotta meg az éhséget.Tudom, minek csinált gyereket. De már megcsinálta. A szociális háló, empátia pedig már idegen szó ebben az országban.
Jó, elismerem, a fentiek szélsőséges esetek. Az viszont tény, hogy ott ahol 200.000 forint alatt keresnek bőőőven az emberek, és még van mondjuk lakáshitel, (vagy albérleti díj), gyerek, nem energiahatékony lakás, fogalmam sincs, hogy a mostani árakat hogy az Istenben gazdálkodják ki. Ezt kellene leadni az RTL-en, mert ez lenne a ValóVilág.
-
Izland`
tag
válasz
parandroid
üzenetére
Ne felejtsük el, hogy a fenti viccben szereplő Bözsi néni hány éves lehet, mikor születhetett. A mostani, 60+ korosztály még bőven megtapasztalta azt az időszakot, amikor tényleg nincs miből és mit venni a boltban, vagy milyen, amikor nem tudsz úgy a saját gyermekednek enni adni, ahogyan szeretnél. Nem csoda, hogy a gyűjtögető túlélési ösztön bekapcsol még bennük.
Másrészt lehet, hogy a cukor egészségtelen, de régen kénytelenek voltak telíteni magukat az emberek.
Van itt valaki, aki szereti a jó kis zsíros kenyeret? Sóval, hagymával, esetleg paprikával? Most képzeljétek el milyen finom lehet cukorral. Nekem a nagymamám mesélte anno, hogy régen úgy ették a zsíros kenyeret, hogy több volt rajta a cukor, mint a zsír, mert elmúlt tőle az éhségérzet teljesen.Egyébként mi az oka, hogy a barna cukor jóval drágább, mint a sima? Nehezebb előállítani, tárolni?
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Minden mentesből nem, a kulcs a megfelelő helyettesítő szerek megtalálása, és azok megfelelő mértékű használata, ami meg elég egyéni, ráadásul az ízlés is változik, ahogy írod. Kávét-teát pl én magában iszom, illetve kávét tejjel, hogy ne nyírja ki a gyomrom, természetesen laktózmentessel, mert arra sajnos érzékeny lettem az évek során, teába meg konkrétan semmit nem teszek, kivéve ritkán, ha nagyon keserű, és olyan hangulatom van, akkor egy leheletnyi mézet esetleg, de nagyon óvatosan, hogy ne nyomja el az ízét, mert az gusztustalan, amikor csak egy édes lötty lesz belőle.
Emellett imádom a barokkosan hosszú körmondatokat, ahogy a kávét, és a teát, ezt is szigorúan önmagárt. Hmmm…
p
-
ToBeY
nagyúr
Az is megér egy "misét" amikor vendégségbe mész a minden mentes egészségesnek hazudott étrendet követő barátokhoz, és konkrétan mindennek fűrészporos tapéta íze van.
Nem számít hogy az egy süti,leves vagy valami főétel.
Én már konkrétan erős Pista,só,bors,és valami cukorral megyek hozzájuk.
Vagy nem kérek semmit mert múltkor az édesítős sütiktől voltak gondok.
-
parandroid
félisten
válasz
Izland`
üzenetére
Egységsugarú Bözsi néni kb 10-20x annyi cukrot benyom a szervezetébe a kristálycukorból, mint mi a barnából, úgy éves szinten. Ilyen mennyiségben drága lenne a barna, ja. Nekem az az évi kb 2 kiló, ami fogy, az kigazdálkodható. Kristálycukrot meg konkrétan meg sem venném.
Ps.: Én is nagyanyám sütijein nőttem fel, aztán amióta magunknak sütünk, főzünk már vagy 20 éve, ‘haza’látogatva mindig megdöbbenünk, hogy mi fölösleges cukor, só, olaj, zsír kerül az ételbe.
p
-
-
Izland`
tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Bözsi néninek valószínűleg annyi nyugdíja van, hogy nem teheti meg veled ellentétben, hogy az olcsó szar helyett, a drága szart vegye meg.
Nem mindenki olyan szerencsés, mint esetleg te, vagy én. Valószínűleg Bözsi néni is szívesen cserélne veled. Ha mást nem is, de pénztárcát biztosan.
Ettől még valakinek biztos vicces kifigurázni mások nyomorát, de egyáltalán nem lesz ízléses.

-
Vérboci
addikt
Én magyar nagyvárosi faluban - "peremkerületben" - lakom.
Aldi a google maps szerint 4km és 50 perc, de téved, mert a 4 sávos gyorsforgalmin nincs járda, kerülni kell, tehát több.
Iskola 6km, munkahely 15km. Ezek nem sétatávok.
Busszal az Aldi 15, az iskola 19 perc. A buszmegálló csak 5 perc, de óránként egyszer indul busz, ha azt lekésed, bukó van. Szóval nem túl "utasbarát" a menetrend.
Munkahelyre busszal el sem lehet jutni gyakorlatilag.
Azon lehet vitatkozni, hogy azért sorvasztották-e el a város tömegközlekedését, mert nem volt elég utas, vagy azért ült át mindenki is autóba, mert szar a tömegközlekedés.
Mindenesetre irányfuvarra - értsd: A-ból B-be - kompromisszumokkal esetenként (pl. nagyobb gyerekek iskolába) jó lehetne a busz, de ha már nekem is útba esik reggel, akkor nyilván autóval viszem őket.
Azonban ha a délutáni programban különóra, bevásárlás, posta, gyógyszertár, másik gyerek elhozatala a nagyszülőktől, akármi egyéb is szerepel, akkor ez busszal bőven megoldhatatlan feladat.
Éppen ezért van az autó.30 évig éltem a város közepén, nem volt autónk, 5-10 percenként jártak a buszok, több is, minden irányba. Akkor nem hiányzott az autó, nem is volt a családnak sosem.
Aztán kicsit odébb költöztünk, lett egy autó.
Most a világ végén, 2 gyerekkel ha nem lenne 2 autónk, iskolába, munkába sem tudnánk eljutni. -
tildy
nagyúr
válasz
Vérboci
üzenetére
Na , nekünk 15 perc távra az iskola van. 20 percre az ovi.
15 perc busszal a Lidl, ASDA, Morrisons . Ami hatizsakba , meg szatyorba elfér, azt onnet hozom. Klotyopapirt, nehéz dolgokat, tejet, ( előre veszek 20 litert) krumplit meg hozza a Tesco házhoz szállitás autója.
A gyerekek jönnek a labukon .
Ha nagyon kell autó, akkor uber vagy berlunk zipcart. Felesleges azért venni, hogy az idő 99%-ban az utcán álljon, egye az időjárás, csak a pénzt vigye . 3 gyerekkel os megvagyunk nélküle . Na bumm , lehet nem járunk hetente kirándulni városhatáron kívülre, de belül meg tömegközlekedéssel hamarabb ott vagyunk.Na, viccet félretéve , tényleg nem egy emberen látom , hogy sejhajahoz van nőve az autó, és már egy 10-15 perces séta esetén is inkább autoba ül. Minek ?!?!
-
BlacKSouL
addikt
Azért nem veszik, mert a fehér kristálycukor kilója mittudomén 300(-400) Ft, a barna vagy nád meg 900-1000 Ft.
Ahogy benzin is volt (tegnap reggelig) 100-as mindenhol, de nekik a ócsó 480-as 95 kell.
Mert az olcsó. Teccikérteni? Mindenki a zócsót akarja megvenni, akkor is ha nincs.- Csinájjjanak mán valamit ez felháborító hetekóta nincsencukor.
- Bözsi néni, ott a polcon a barnacukor.
- Hogynevenném azt a drága szart. -
válasz
parandroid
üzenetére
ó a régi szuzukim

az ennyivel még elment 200 km-t

-
válasz
parandroid
üzenetére
"E", mint e'megy ez még hazáig.

-
parandroid
félisten
válasz
venember83
üzenetére
-
venember83
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Milyen mutató az, amelyik fekszik? Egy mutatónak állnia kell mindig.
-
szőröscica
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Ezert mukodik jol a propaganda es az agymosas.
Egy Ken Follett konyvben olvastam, szerintem nagyon relevans manapsag: ,,…a konnyu problemakat azonnal megoldjak, igy csak a nehezek maradnak. Ezert nem szabad hinned sohasem annak a politikusnak, aki mindenre egyszeru valaszokat kinal.”
-
én ma két lekordonozott kutat is láttam idefele.
Sok helyre eleve éjszaka vagy reggel hoznak.
és amúgy, gondolom, az is elég sokat segít, hogy nem állnak tömött sorok, amik felszippantják az egészet....
tegnap jött egy olyan oldal, ami user-ek visszajelzései alapján megmutatja, hogy hol van és hol nincs nafta. Namost, elmentem az egyikhez, fél kilométeres sor állt előtte... hát én ilyenbe be nem állok, az tuti...
Ehhez képest bármilyen helyzet jobb. Nem a zösszeesküvéseket kell keresni, hanem azon kéne elgondolkozni, hogy hogyan jutottunk idáig..? -
ToBeY
nagyúr
Azért jár egy hatalmas gratuláció az áruszállítóknak és a logisztikában dolgozónak,hogy tegnap még azt mondták fogalmuk sincs mikor érkezik újra benzin,de egy éjszaka alatt egy varázsütésre mindenhol lett benzin.
Bárcsak minden ilyen flottul menne ebben az országban.
-
concret_hp
addikt
-
ToBeY
nagyúr
Mindenki a saját buborékjában él és nehezen tudja elképzelni,hogy azon kívül is van élet.
Én nem gondolom,hogy sok cukrot fogyasztok,de azért nehezen tudom elképzelni teát,kávét,sütiket cukor nélkül.Mondjuk törekszem valami egészséges alternatívára.(eddig a kókuszvirág cukort zsákutcának érzem) -
Vérboci
addikt
el ne hidd már, hogy azért nincs cukor, mert a befőzősök most vásárolnak be. 1 éve árstoppos a cukor, aki akarta, már telerakta a pincét meg a padlást is vele. nálunk is lement a szüret, simán tudtunk hozzá cukrot venni.
a hiány gerjesztése - ahogy a benzinnél is - tudatos. olyan helyzetet teremtenek, hogy te magad is akard, az árstop kivezetését és ne a vezérre haragudj. mert ők soha semmiben nem hibásak.
látod, mára benzin is lett mindenhol. eddig azok miatt a szankciók miatt nem volt, amik alól felmentést kaptunk, de most hogy tudunk hozni onnan, ahol nincs felmentés a szankciók alól, most már van benya. tetszikérteni? -
én a cukorból rakok egy kiskanállal a kávéba. Tegyétek a szememre a hányást, nyugodtan

sőt, néha főzök tejbegrízt is, amibe szintén kell vagy 3 kanál.
így évente elfogy mondjuk egy vagy két csomag.Namost, utoljára tavasszal vettem, de lassan már tényleg elfogy. Két hete próbálkozok, hogy veszek, ha boltban járok, de nincs.
De tegnap lebaszott egy kedves polgártárs, hogy mé' nem megyek korán reggel, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy vadászni kell egy alapvető terméket, és nincs mindig.
én imádom ezt az országot. De az agy nélküli zombiknak, akik a többséget alkotják, ez teljesen bejön, őket megvédték, hállelúja.
Én meg vennék akár piaci áron is, tőlem lehet 600 Ft is, nem kell, hogy 250 legyen...
de nincs.
Kockacukor sincs 
-
NoLF
veterán
nos nemtom, nálunk (a bővebb családban se nagyon) szokás se teába, se kávéba, se kakaóba cukrot lapátolni, lényegében ennyi erővel lehetne cukros vizet is inni... a teát, kávét, minden mást is az ízéért iszom leginkább, nem azért, mert édeset akarok. sütemény nem nagyon fogy nálunk, ha készítünk akkor is én csinálom, általában harmadannyi cukorral, mint a recept írja...
bizonyára mi vagyunk a kivételek. anyám befőzéskor használ, az tény. de hogy mindenki befőz ebben az országban, ráadásul minden hónapban?
-
Szerinted miért lett népbetegség Magyarországon a cukorbetegség? Mindenhez is cukrot esznek sokan.
Azért a hétvégi sütibe is kell cukor. Mi kb 3-4 kiló barna/nádcukrot használunk egy évben. (Ennek kb 3/4-e sütibe megy.)Azt elismerem, hogy főleg vidéken indokolt lehet bizonyos esetekben (pl: befőzésnél sok fogy, és ezt sokan úgy oldják meg, hogy amikor olcsó a cukor, bevásárolnak belőle nagyobb mennyiséget.)
-
Vérboci
addikt
persze, kevesebbet ülök autóba... ezt mondták a 100 forintos benzinre is.
én most sem "kocsikázni" használom az autót. gyerekeket hozzuk, visszük, kirándulunk, nyaralunk, családot látogatunk, bevásárolunk. megyünk oda ahol dolgunk van.
sajnos 15 percen belüli sétatávra maximum egy istván korabeli CBA-van, de az igaz, hogy oda is kocsival megyek, ha gyorsan kell egy pohár tejföl. ezen majd most biztosan elgondolkozunk
-
válasz
venember83
üzenetére
Már itt sincs ársapka.
-
venember83
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Én ártól függetlenül prémiumot tankolok. Tapasztalatok alapján dízelnél így valamivel tartósabbak a befecskendezők s az egész tüzelőanyagadagolórendszer. Errefelé ársapka nincs, csupán egy átszámolva literenkénti párforintos állami támogatás.
-
concret_hp
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
a túlfogyasztás nem túl szerencsés szó, de pl. az országos fogyasztás kapásból X%-át nem is itthon tankolták meg akik átjártak ukrán / román / szerb határon + akinek az a kattanása, hogy az osztrák benzin jobb az is a pár% különbséggel ott tankolt, most 50%-ért nyilván nem tankol ott. csak ebből simán kijön egy 3-5% növekedés.
a másik értelmezése meg, hogy ugyanúgy nem
takarékoskodikkeres alternatívát az emberek túlnyomó része, ahogy a rezsicsökkentés miatt sem tette. nem akarok sötétzöld lenni, de ha arról van szó, hogy akarsz-e vonattal / busszal / bringával / robogóval / gyalog járni, akkor van különbség abban, hogy 700 ft a benya vagy 480. lehet hogy neked vagy nekem pont nincs, vagy nem minden szituban, de ezeken is hamar jönnek a százalékok, vagy akár azon, hogy összeszerveztek dolgokat és 1 körben le van tudva ami addig 2-3 lett volna, vagy akár úgy, hogy 3an nem 3 autóval mentek valahova hanem 1el minimál kényelmetlenség fejében (szervezés). lásd az áram fogyasztás valami rejtélyes módon meg tudta törni a sok éves növekedő trendet, mióta bejelentették a rezsicsökicsökit.harmadik, talán szintén jelentős effekt: én pl. nem autózok sokat, a szerelő szerint jót tesz az autónak, ha néha kap prémiumabb benzint a rendszer, így mióta autóm van néha tankoltam bele (mondjuk minden 5-6. tankolás talán átlagban) és volt mondjuk 20-30 ft különbség az 40 liternél egy ezres. namost az utóbbi 1 évben 40 liternél ez mondjuk lenne plusz 5-10 000ft, annyiért már kevésbé pörgök rá...
-
Vérboci
addikt
tudod lehet hogy tényleg ez a baj. mármint hogy azok, akiknek nem tetszik a rendszer, mint én is, egyszerűen túl intelligensek ahhoz, hogy "forradalmat" csináljanak. gondolatokkal, szavakkal, kis helyi ellenállásokkal nem lehet itt már eredményt elérni. És - bár tudnék az ilyesminek szurkolni - kukát borogatni, meg képviselőket agyba-főbe verni már nem én fogok. Azon úgy 20 évvel túl vagyok.
Talán "csőcselék" nélkül már nem lehet változást hozni. A mobiltelefonnal lámpázgató tiktokkerek nem elég bunkók.fokukac: beugrottam tankolni egy random mol kútra a műszakváltás előtti / utáni forgalom csendjében és tudtam gázolajat tankolni (már csak 90km-em volt, teszem hozzá a pánikvásárlás árnyékát elhessentőleg), de 95-ös nincs, és a pénztáros csaj azt mondta az előttem állónak, hogy a dízel is csak egy órát tart még ki, de reggel óta várják a tartálykocsit. hot dog viszont volt.
-
én most kinéztem a mol-kúthoz itt az iroda mellett, de nemhogy benzin, már hotdog sincs

sőt, szétkapták a helyet az asztalosok, új pultot csinálnak... mondjuk, ha úgysincs benzin, érthető.
Viszont van mellette "a brüsszeli szankciók tönkretesznek" óriásplakát, kettő is, hogy a paraszt tudja, hogy ki a hibás mindezért
-
Tim82
félisten
válasz
Vérboci
üzenetére
Nézd el nekem, hogy nem nézegetem a te városodra vonatkozó eseményeket Facebook-on, mert ott kb. jelen sem vagyok. Ellenben neked vélhetően időd is van rá, lehetőséged is, akár szervezhetnél helyben...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nem tudom, neked mik a lehetőségeid. Nekem sem autóm, sem nem mérnöki fizetésből élek, ráadásul veszteni valóm is van (nem versenyszférában dolgozom). Ehhez képest próbálok tenni, de ezt itt pontosabban nem fogom leírni, mint publikus felület.
Engem nem az zavar amúgy, hogy ventilálsz, hanem az, hogy ezt úgy teszed általában, hogy színpadiasan benyögöd, hogy de más miért nem!?... miközben te sem. Ez szerintem baromira nem gerinces és ezért szerintem rohadtul megérdemled a "kóstolgatást".
-
Vérboci
addikt
Veled ellentétben pl. nem FB-huszárkodtam, hanem részt vettem mondjuk látható mennyiségű pártfüggetlen megmozduláson
nézd el nekem, hogy ezek miatt én nem utazok fel a fővárosba. de ha tudsz hasonló megmozdulásról mifelénk, szólj... az se baj ha nem pártfüggetlen, sőt....lehetőségeimhez képest igyekeztem és igyekszem anyagilag és adományokkal is támogatni...
lehetőségeim szerint én is.Örülök, hogy akkor ezt megbeszéltük. Csak azt nem értem, hogy miért zavar téged, ha leírom, hogy engem mi zavar? De mindegy, majd szkippeled.
-
NoLF
veterán
"Hamar kiderült, hogy az ellenőrzés napján a traktor a gyulai benzinkúton hatósági áron vásárolt üzemanyagot. Ezt aztán a parkolóban álló teherautóban lévő két, ezerliteres tartályba fejtették át. Az ellenőrzés adatai alapján aznap már tízszer töltötték át a mezőgazdasági vontatóból az üzemanyagot."
-
Tim82
félisten
válasz
Vérboci
üzenetére
A sértődöttségedből, hogy hogy mernek neked beszólni, fakadó előfeltételezéseidet tartogasd másnak. Veled ellentétben pl. nem FB-huszárkodtam, hanem részt vettem mondjuk látható mennyiségű pártfüggetlen megmozduláson, meg lehetőségeimhez képest igyekeztem és igyekszem anyagilag és adományokkal is támogatni azon civil szervezeteket, amelyeknél úgy látom, hogy a jelenlegi kormánypolitika ellenében arra törekednek, hogy Magyarország szociálisan kissé kevésbé legyen szar hely.
-
NoLF
veterán
válasz
Vérboci
üzenetére
nem gondolom hogy ennyire nyilvánvaló, ez csak az én véleményem. ugyanakkor amint sozkás, közlik a tényt, aztán mindenki azt gondol, amit akar, a lényeg hogy megmagyarázták.
egyébként pl karácsonyi időszak miatt és a hideg miatt is elvileg nőttek a fogyasztások, másrészt a csomagfutárok, kamionok is elég sűrűn járnak...
-
Tim82
félisten
válasz
Vérboci
üzenetére
Parlamentet felgyújtani a Budapestiek dolga
Szerintem nagyon el vagy tévedve, hogy kinek mi a "dolga", függetlenül attól, hogy kis lelkednek jól esne, ha lángolna egy épület, úgy távolról, páholyból.
engem is letiltott a fészbukján
Igen, ez a hozzád hasonló, bátran szókimondó fotelforradalmárok kemény büntetése. Veled érzek, hiszen annyi mindent tettél és téged elnyomnak.
-
válasz
Vérboci
üzenetére
úgy, hogy az emberek úgy érzik, hogy most akciós, és most kell menni...
mindenhol máshol csökkent a fogyasztás idén, hiszen felment az ára. Kivéve kis hazánkban, ebben az olaj-gazdag kis kalifátusban
Amúgy egészen biztos vagyok benne, hogy rengetegen használják ki az arbitrázst, és lefejtik, viszik külföldre, ahol eladják.
Idén kb. szeptemberig akárhányszor tankoltam, mindig volt legalább egy ember a kútnál, aki megtankolta a kocsit, majd a csomagtartóban lévő 4 kannát is.... -
-
Tim82
félisten
Tervezted ezt a Telexnek megírni, vagy ugyanúgy
más nemesebb szervével csaláncsapkodásventilálás, mint amikor azon elégedetlenkedsz, hogy miért nem gyújtották fel mások a parlamentet/osztották ki a te városod polgármesterét? -
Vérboci
addikt
a telex "nincs benzines" cikkében van egy mondat (bár már máshol is hallottam hasonlót):
"...mert ami most megy, az a túlfogyasztás tankönyvi példája."
Hogyan lehet üzemanyagot túlfogyasztani? Bejövök melózni, feljövök az irodába, de a parkolóban járó motorral hagyom a kocsit? Vagy mindenki direkt kerülővel megy melózni?
Vagy talán most nem telekocsiznak a jómunkásemberek, hanem mennek külön-külön, mert 20 ezerért nem hajolnak le? Ugyan már...Az fel sem merült gondolom - amit számlákkal és menetlevelekkel tudok igazolni - hogy a remek magyar üzemanyagból egész egyszerűen többet fogyasztanak az autók? Május óta mindkét céges autónk fogyasztása 1-1,2 literrel nőtt. Az 1.6 dízelé és a 2.0 benzinesé is. A dízelé jobban. A gáz fűtőértéke sem állandó. A hatósági árazott, csak itthon eladott naftáé miért lenne az...
Oknyomozó újságírás? Független laborvizsgálat?
Nagyobb összeget tennék a - nem túl meglepő - eredményre. Ha lenne. -
parandroid
félisten
válasz
Winner_hun
üzenetére
Azt hiszem, ilyen is van a készletben. Bicajosok is ilyet használnak (belső nélküli mtb-sek), szakzsargonban kukacnak hívják. Lötyi ehhez sem árt…
p
-
Winner_hun
félisten
válasz
parandroid
üzenetére
Én lehet ilyet beszerzek majd. Pótkerék nincs, gáztartály van a helyén. Lötyim sincs.
-
rushty
őstag
-
-
válasz
parandroid
üzenetére
Igen, a baj, hogy a gumis utana nem fog szeretne, az biztos. Ha potolni szeretned a lottyot, az mennyi lenne?
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
Defektmentesítő készlet szokott benne lenni, erre elvileg az pont jó. Belefújod a trutyit, az eltömíti a lyukat, a kis kompresszorral meg felfújod. Még én sem használtam, 2x volt ilyesmi szögem, mindkét alkalommal elég volt csak felfújni, és elment a gumisig. Fölöslegesen nem akartam összetrutyizni, legalább takarítania ne kelljen. Autópálya mondjuk más téma, annál a tempónál gondolom hamarabb leereszt.
p
-
-
NoLF
veterán
kávét és vizet teszek bele, ahogy azt kulturáltabb helyeken szokás
néha presszót, néha hosszút, amilyen kedvem van.
előfordult már, hogy valami croissant vagy ki tudja mihez megkívántam a tejeset, úgyhogy öntöttem bele abból, ami itthon szokott lenni az asszony miatt (rizstej, zabtej, szójatej, mandulatej, de legtöbbször aldis bio szója a nyerő)
-
Párom laktózérzékeny, így a palacsinta/gofri növényi tejből készül náluk. (Zab vagy rizstej, attól függően, hogy az irodába is viszek-e a laktóz és glutén érzékeny kolléganőnek.)
Én maradok a sima, hagyományos tejnél. Nekem nincs pénzem ilyen úri huncutságokra, mint pl laktózérzékenység, kénytelen vagyok egészséges lenni.
-
Vérboci
addikt
hát lehet én is "szerencsés" leszek, és a jövőben inkább kólát iszunk reggelire meg vacsorára...

álmomban sem gondoltam volna, hogy a tej, mint alapélelmiszer fog egyszer tízezreket kivenni a zsebemből. de nálunk napi 2 liter a minimum, inkább 3, szóval tudnék spórolni a hatóságissal, ha lenne.
úgyhogy ez a mai 6 liter bearanyozta a napom. -
Pacák
senior tag
Történetesen pont van itthon Schweppes tonic.. Csak apósék, meg én és az öcsém szeretjük. Itthon meg senki nem akarja meginni előlem, mert bele sem kóstolnának... Úgyhogy próba-cseresznye.
Hát juj. Lehet, hogy a Kinley tonic jobban menne hozzá. De azt meg nem szeretem, mert borzalmasan cukros.
-
Pacák
senior tag
Próbáltuk már mindenféle mandula/rizs/zab/kókuszos tejjel a kávét, de nem tudott minket meghatni a végeredmény annyira, hogy átálljunk rájuk. Talán a vaníliás ízesítésű (mandulatej?) egy kicsit bejött, de hosszú távon nem tudnék azzal sem kibékülni. Rossz hír ez a tehénfingot ekézőknek, de köztünk szólva a marhahúsért meg nem ugrál itthon senki, csak a tejtermékekért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Léghűtés topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Epic Store Ünnepi Ajándékozás - 7. nap: The Callisto Protocol
- PlayStation 5
- E-book olvasók
- Sweet.tv - internetes TV
- Bestbuy játékok
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- HP ProDesk 600 G4 i5-8100 16GB 512GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4149
- Apple iPhone 14 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Pro 14 2024 M4 Pro, 24 GB RAM, 1 TB SSD Space Black 27% Áfás
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 16GB 512GB Gar!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)

de boltba akár hányszor megyek, mindig látok egy üres raklapnyi helyet, ahol a cukor lenne