-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsmester89
őstag
válasz
SilentNight #40866 üzenetére
Nekem valami bányász vírus (amit csak win újratelepítéssel tudtam eltüntetni) okozta a hibát. Úgy vettem észre, hogy alapjáraton is a giga 980 50C körül járt...win újra és lám most folyamatos 36C
-
Cs1csó
titán
válasz
Szia pc belső takarítására, portalanítására - cpu hűtő vga hűtő, táp venti, ház ventik - kompresszort használok, persze érdemes 2 dologra figyelni - ne legyen túl nagy a nyomás, és egy tiszta zsebkendőn kipróbálni - elé tenni - hogy nem ereszt olajat. De akár egy porszívó is jó lehet ugyanis főképp a bordákat gyakorlatilag nem lehet máshogy takarítani a sűrített levegő pedig drága.
-
Bib
őstag
válasz
Gigabyte nem a tartósságáról híres.De mindenképpen ellenőrizd nincs e valami bányászvírusod. Gép szellőzése legyen jó ahogy előttem is írták, Előről vagy alulról , oldalról is befelé a friss levegő, hátra meg felfelé ki a meleg.Néhány éves kártyát nem kell még pasztázgatni szerintem,főleg ha garanciális.
-
MomoSinX
aktív tag
válasz
SilentNight #40860 üzenetére
Maximum akkor, ha silány minőságet fogtál ki gyárilag vagy szabályosan leharcolod az élettartamát, ami kb 1-2 éves folyamatos járatást jelentene 100%-on 24/7 (és akkor lehet még keveset mondtam). A legtöbb esetben a ventik túlélik magukat a kártyákat
. Most nyár idejére nyugodtan feltolhatod. A gyári szabályzással nekem is megüti majdnem a 80 fokot a 970-em, mert csak 60 foktól lövi be a ventit olyan 60%-ra, ami nem igazán elég a nyári időben, ilyenkor feltolom 100%-ra általában, ha valami olyannal játszok (és szépen 70 fok alatt tartja). Hiába jó a házam szellőzése, egyszerűen meleg van és kész xD. Tavasz, ősz és télen nem kell állítgatnom szerencsére.
Szerk: De amúgy 80 fok teljesen normális maximum terhelés alatt ennél a szériánál... Csak 90 fölé ne nagyon menj.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
SilentNight #40864 üzenetére
A paszta meg tud kövülni és akkor nem hőátadó szerepe lesz hanem inkább szigetel.... És igen jövök azzal hogy meleg van, ha nincs klímád és panelban laksz 30 fok felett is lehet a hőmérséklet.
Akkor meg már mindjárt nem olyan sok az a 80 fok. Nekem 6x fok ebben a gatyarohasztó melegben a full poros! gányos gtx 970 giga mini itx oc. Viszont a meleget ki is termeli a gépház az 5 db ventivel...
Lehet egyik pillanatról a másikra kövesedik meg a karid.Mint ahogy pompei-ben is mindenki hirtelen lett egy kupac hamu.
Rejtély ez a dolog amit írsz.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
SilentNight #40862 üzenetére
Pasztázd újra, takarítsd ki a bordáját. Gondoskodj arról hogy a gépedben legyen irányított huzat. Előre egy nagy venti felülre kettő és végül egyet hátulra. Nekem gyárilag ilyen a z3 zalman +-os házam. És végül szereltess be klímát a lakásba és állítsd be 18 fokra.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
SilentNight #40859 üzenetére
Ha letakarod a gépet ruhával hogy a **csába szellőzzön az a szerencsétlen 970-es kari?
-
laychi
veterán
válasz
SilentNight #40856 üzenetére
Nincs tele a borda porral?
-
MomoSinX
aktív tag
válasz
SilentNight #40856 üzenetére
Az a venti nem dísznek van, hogy örökre 60-70%-on pörögjön. Nyár van, tessék csak 100%-on járatni. Bírnia kell.
-
F e Z o
veterán
válasz
SilentNight #40851 üzenetére
MSI Afterburnerben csinálj neki manuális ventilátorvezérlést, hogy ne engedje tartósan 80 fok fölé a kártyát.
-
Reggie0
félisten
válasz
SilentNight #40853 üzenetére
Hat ezaz. Ha nem irod meg a kartya pontos tipusat, akkor honnan tudjuk hogy melyik szeria es hibas-e?
-
Reggie0
félisten
válasz
SilentNight #40851 üzenetére
Attol fugg. Azon a kartyan van az ize mellett egy bigyula?
-
Bib
őstag
válasz
SilentNight #38970 üzenetére
Bf1 még 970-en is stabil 60 fps ,de egyértelmű reklamálj ,ha kapható a régi kártyád ugyanolyat kell kapnod.
-
morfondőr
addikt
válasz
SilentNight #38968 üzenetére
Mármint a G1 Gaming helyett sima oc-t kaptál? Mert akkor kicsit átvertek! A G1 Gaming magasabb kategória, válogatott alkatrészekből, magasabb órajellel! Összehasonlítás
-
morfondőr
addikt
válasz
SilentNight #38963 üzenetére
Én is rontottam már el VGA pasztázást: alapon teljesen normális volt a hőmérséklet, terhelés közben szépen lassan kúszott fel 70 fok körülire, ahonnan már pillanatok alatt a 90 fokot is elérte és elkezdett artifact-olni. Gondolom maradt benne egy kis légbuborék, ami a magas hőmérséklet okozta hőtágulás miatt "eltolta" a blokkot a gpu-ról. Újrakentem és minden okés lett!
-
törölt tag
válasz
SilentNight #38963 üzenetére
Ha nincs kelloen meghuzva 1-2 csavar beszeljunk most a VGA-rol, vagy nem jol fekszik fel ra, akkor ebben az esetben 15-20 fokrol beszelunk. Vidd be valahova, az a biztos.
-
törölt tag
válasz
SilentNight #38959 üzenetére
Ne eroltesd, mert csak kart teszel ezzel a magas hofokokkal. Vidd el egy szamtech boltba az egesz geped, ha tudod, es majd ok megnezik neked es elomdjak mi a gond tudnak-e vele valamit kezdeni stb.
-
F e Z o
veterán
válasz
SilentNight #38956 üzenetére
Nem volt szétszedve a kártya, s rosszul összerakva? Pasztázás volt, ha nem garis? Nem hajlik a nyák? Alapon az asztalon hány fogkos a kártya? Ebből már azért lehetne következtetni dolgokra.
-
Cs1csó
titán
válasz
SilentNight #38949 üzenetére
A fórumtársak is figyelembevéve nem biztos, hogy egyből stressztesztet kellene ráengedni inkább csak egy STABILITÁSTESZTET. Azt is mindenképpen először a videókártya nélkül. Ha ez a konstrukció hosszú ideje működik nem biztos, hogy szellőzés a probléma. A lényeg óvatosan.
-
F e Z o
veterán
válasz
SilentNight #38949 üzenetére
Milyen házban van, házszellőzés van? Tuning van vagy alap? Alap hőfokok? Proci terhelésre használsz linx-szet legalább 4 gb rammal, nézd meg a max hőfokot.
-
Bib
őstag
válasz
SilentNight #38943 üzenetére
Azért ha az előző elfüstölt meg ez is meleg, akkor valami nem oké. Amúgy 80C fok nem sok ám egy Vga-nál ha 100%-on teker. Monitoroztasd hogy mit dolgozik. Mindenesetre a csík nem jó jel.
-
Cs1csó
titán
válasz
SilentNight #38945 üzenetére
Üdv ezt olvasd el, az AIDA64 leírása: [link]
Ennyire elég a próbaverzió ami 30 napos.
-
Cs1csó
titán
válasz
SilentNight #38943 üzenetére
Azt írtad játék közben füstölt ez az előző, lehet ekkor kárt tett valamiben, alaplap, táp. Lehet érdemes lenne egy műszers vizsgálat, vagy a kártya nélkül, IGP-vel addig egy aida stressz teszt, vagy stabilitás teszt. De remélhetőleg az okosok többet mondanak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Víztisztító berendezések - kancsók - szűrőbetétek
- Budakeszi, Páty, Telki, Budajenő, Zsámbék, Tök, Perbál topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest