- iPhone topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch
- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyega
tag
válasz
nagy.matyika #31385 üzenetére
Unigine Valley Benchmark 1.0
FPS:
64.8
Score:
2709
Min FPS:
30.5
Max FPS:
122.1
SystemPlatform:
Windows 8 (build 9200) 64bit
CPU model:
Intel(R) Core(TM) i7-3770 CPU @ 3.40GHz (3403MHz) x4
GPU model:
NVIDIA GeForce GTX 970 10.18.13.5598 (4095MB) x1
SettingsRender:
Direct3D11
Mode:
1920x1080 8xAA fullscreen
Preset
Extreme HD -
davidsone
addikt
válasz
nagy.matyika #31384 üzenetére
JaJa ezt benéztem inkább 5-10%
(#31387) nyega: Na ez mintha kicsit jobb lenne mint az elöző nem? De kb 2800 körül kéne lennie, lehet kifogtál egy ilyen példányt de szerintem full jó ez így is...
-
nyega
tag
válasz
nagy.matyika #31385 üzenetére
Most ennyin ment, Unigine Valley Benchmark 1.0
FPS:
62.7
Score:
2624
Min FPS:
31.8
Max FPS:
118.7
SystemPlatform:
Windows 8 (build 9200) 64bit
CPU model:
Intel(R) Core(TM) i7-3770 CPU @ 3.40GHz (3403MHz) x4
GPU model:
NVIDIA GeForce GTX 970 10.18.13.5598 (4095MB) x1
SettingsRender:
Direct3D11
Mode:
1920x1080 8xAA fullscreen
Preset
Extreme HD -
Winchester95
őstag
válasz
nagy.matyika #31384 üzenetére
1%-ban talán igazad van
-
ingalls
senior tag
válasz
nagy.matyika #31266 üzenetére
1418-cal nem is kell
-
Winchester95
őstag
válasz
nagy.matyika #31258 üzenetére
Mibe fogadjunk hogy x idő múlva jön valaki aki ki fog oktatni téged arról amit írsz?
Konkrétan a bugos valley tesztekről. De nem én leszek az. -
blu79
addikt
válasz
nagy.matyika #31258 üzenetére
Az én volt Msi 970 Gamingem játékokban 1520/8000 órajeleken egy az egyben ref 980-at hozta , fps re pontosan, összehasonlító videót is csináltam róla.
-
blu79
addikt
válasz
nagy.matyika #31256 üzenetére
Ez így van egy tuningolt 970 egyenlő egy ref 980-al
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
nagy.matyika #31249 üzenetére
Ha szabad kérni használjuk a szerkesztés gombot és vonjuk össze a mondandónkat ne spammaljük 3 egymás utáni hsz-al a topicot!
Köszönöm
-
válasz
nagy.matyika #31193 üzenetére
Én eddig bármit vettem le volt ragasztva "gyárilag"... vagy nagyon jól csinálták újra.
A doboz is.Szóval szerintem arányaiban kicsi az esély, de nem nulla... tényleg mióta vissza lehet adni azóta előfordulhat.
Bár szerintem elég ritka.Pedig 5-6 éve csak ott veszek mindent ami új.
Szóval ez lehet nagyrészt szerencsétlenség kérdése is. -
válasz
nagy.matyika #31195 üzenetére
Semmi ilyesmire nincs szukseg. Ha bontott a kartya vagy gond van vele, visszakuldod 14 napon belul es kesz.
Doboz fuleket megnezed, ha mar bontva volt, meg van torve, bar en azt ki tudom ugy bontani, hogy nem latszik. Antizacsi ne legyen osszetoredezve, ha nem volt piszkalva, kb igy nez ki. Ragasztas elso legyen, ha mar fel volt bontva, latszik a ragasztason, a gyari ragasztot benzinnel is nehez lemosni, inkabb elkenodik. Kartya monitorcsatlakozok ne legyenek karcosak, ugyan ez vontakozik a tapcsatikra es a pci-e csatlakozora is. Ne legyen ujjlenyomatos, poros, ez foleg a ventiknel latszik. Elso/hatso foliak meglegyenek (ha van a tipuson), azokon is latszodni szokott, ha ugy van visszarakva, bar ha ugyes vagy, megoldhato az is. Nagyjabol ennyit kell rajtuk megnezni.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
nagy.matyika #31193 üzenetére
Volt már rá példa, nem is egy, főleg, mióta él ez a 14napos elállás okosság.
-
zarandok33
csendes tag
válasz
nagy.matyika #31190 üzenetére
Puff... Már le is került
-
vaakuum
addikt
válasz
nagy.matyika #31081 üzenetére
Szétszerelés nélkül hogy lehet megtudni, milyen memóriával van szerelve?
-
Bandi79
aktív tag
válasz
nagy.matyika #31111 üzenetére
Értelek... Nekem 1520 / 8000-et tud a GTX 980, de 1470 / 8000-en használom, mert ott nem dob ki a Witcher 3 = ott stabil. Firestrike 1520-on is lefut, Valley 1505-ön csak... 1470 vs 1520 között nincs annyi különbség hogy feláldozzam a stabilitást, főleg, hogy 60 Hz-es FHD monitorom van, 60 FPS-t meg azért csak kitol magából egy GTX 980 1470/8000-en FHD-ban
-
Winchester95
őstag
válasz
nagy.matyika #31107 üzenetére
Még mindig nem 1500 ról beszéltem hanem pl egy itx ről és nem 1550 hanem 1570. 1470 et nem ment folyamatosan.
az 1500/7800 és 1570/8100 kozott is van kulonbseg. -
Bandi79
aktív tag
válasz
nagy.matyika #31107 üzenetére
Szerintem maradjunk annyiban, hogy 1500 / 7700, ami minden játékban stabil, többet ér mint 1550 / 8000, amivel csak a Valley nem crashel, minden más meg szerencse kérdése... Ezt akarod mondani, ha jól olvasok a sorok között ?
-
Winchester95
őstag
válasz
nagy.matyika #31104 üzenetére
És még te írtad hogy a benchmark nem mérvadó...
Saját magad ellen beszélsz, nevetséges.Este van már.
Hiába a szép körítés meg a fogalmazás -
zack
nagyúr
válasz
nagy.matyika #31098 üzenetére
-
Winchester95
őstag
válasz
nagy.matyika #31093 üzenetére
Még mindig nem benchmarkolgatok
Szerintem ez az uzenet nem csak nekem szol jol gondolom?
Masfelol meg az általad leírtakból nem vagyok biztos hogy minden igaz, de van valóság alapja talán.
Ha majd lesz valamikor időm akkor kipróbálom.
az az icipici szerintem amugy elegge sok, nem mindegy hogy valamelyik megy 400mhz mem el tobb orajelet es 100MHZ vel tobb gpu-t.
Lásd az itx 970 vs g1 gtx 970.
ameddig az a 980 szintjét se hozta ez már túllépte.(se a gpu se a mem nem birta, de mar power limit volt a gpu-n is)
Most az hogy nektek alacsony asical ugyan annyit megy az érdekes megmondom őszintén.De ha így van akkor nem tudok ellene mit tenni.
Nekem az alacsony asicos kártyák soha nem mentek úgy mint a magasabbak...Más:
Én a mai napig elgondolkozom egy r9 390 kártyán...Mert dx12 meg az ugye 8gb ami jol hangzik papíron....de!?...
-
zack
nagyúr
válasz
Mintha én írtam volna.
(#31094) dannyl
Az alapról húzást megérzed, hiszen 10-13% nem elenyésző.
De a 30-50Mhz-et NEM. Még bench szinten is elenyésző.Döntöttél mit veszel? 390 vagy 970?
-
dannyl
addikt
válasz
Hát ezzel egyet értek. Benchmarkokkal meg ugye nem játszik az ember. Bár biztos van, ahol megérezni azért az alapról 1500-ra húzást.
-
lowzor
veterán
válasz
nagy.matyika #31080 üzenetére
Látom nem tűnt fel, hogy viccnek szántam...
-
Winchester95
őstag
válasz
nagy.matyika #31081 üzenetére
Jó, akkor ne is tuningoljunk a kártyán úgy se hoz kb semmit, önámítás és a többi.
Én meg erre azt tudom írni, hogy amit te csinálsz az nem más mint lélekmegnyugtatás, ha már így kötözködésbe ment át ez az egész.Viszont az érdekes hogy neked már 1577mhz-t megy 70% asical, meg másnak kevesebbel is többet, akkor biztos ti valami szuper kártyát kaptatok.
Bár én sem mentem a végletekig tuningig, de az asic táblázat akkor felejtős.
Majd ha szükség lesz rá megnézem én is. -
davidsone
addikt
válasz
nagy.matyika #31080 üzenetére
valahol itt kezdődik
-
Winchester95
őstag
válasz
nagy.matyika #31056 üzenetére
Nálam pl egy 78,1%-os asic quality-s van.
1570/8000-et simán viszi fix órajelen.(nem esik nem omlik ossze stb...) És még nem húztam tovább mert ez is csak próba volt.
fesz emelés nélkül.
GPU max 65fokos így gyári venti profillal. Alapon 29 - 31fokos.
Ellenben volt egy másik g1 nálam ami 1550 et bírta, elotte meg egy itx az bírt 1460-at de ott ugrált az órajel.
Nekem pl volt értelme itx 970 ről váltani a g1-re.
Érezhető a gyorsulás.
Ez olyan volt mint ha azt mondanád hogy egy ref 980 és egy gaming g1 ugyan azon a szinten van.Na mindegy ezt csak érdekesség képpen írtam le, nem azt mondom hogy egy 68%-os és egy 78% asicos kozott annyi kulonbség lenne, de ugyan annyi pénzért nyilván jobb a jobb tuning lehetoseg
Nem szoktam nagyon benchmarkolni amugy, de pl gta5 nél nálam 50/100mhz is dob a játékon.Szerintem a 68%asic egy g1 től gyenge, majdnem mindenkinek szerintem 70% felett van.
mashol mar asic quality szerint araztak ujjonnan a kartyakat.ez olyan mint mondjuk egy haswell k procibol kifogni egy vietnami procit, sőt itt még többet szamit
-
cyberkind
félisten
válasz
nagy.matyika #31025 üzenetére
Vga mellé kapott eredeti dobozoson.
Ja, más, akkor szerinted mi más lehet?Ezenkívül nincs gond, tökéletesen fut a játék, mindig 60+ fps fölött.
Használja, de mivel lasabb lehet, pont ez lehet a gond, így nem megy 3500Mb fölé és tökéletes, mi tipped van?
Mind1 milyen driver, mind1 mit cserélek, mindig ez van, de lehet hogy csak multiban, ezt nem tudom.
-
cyberkind
félisten
válasz
nagy.matyika #31020 üzenetére
Kifagy a játék, és kidob?
Aztán pedig az egész gépet újra kell indítanom, viszont ha levettem shader quality-t normal-ra akkor jó, csak csúnya.Miért nem mehet 1 hsz-ba?
Igen, hülyeség, még jó hogy nemcsak én szopok így és pont a Gta-ban, a Batman-nel nincs gond, és akkor se volt gond amikor egy halom bugot adtak el.
-
Reggie0
félisten
válasz
nagy.matyika #30303 üzenetére
Okes
-
Reggie0
félisten
válasz
nagy.matyika #30248 üzenetére
Ez nem igaz, mert az adatut kesleltetesebol le kell vonni meg az orajel keslelteteset es hozzaadni a jittert, valamint meg ott van az esetleges pipeline is.
-
davidsone
addikt
válasz
nagy.matyika #29958 üzenetére
Rendben!
És bocsánat ha megbántottalak! -
davidsone
addikt
válasz
nagy.matyika #29956 üzenetére
Ne vedd már komolyan próbáltam lazítani a hangulaton
Én már kinőttem abból h bizonygassam az igazam felesleges energia pazarlás...
...majd rájössz -
nagy.matyika
aktív tag
válasz
nagy.matyika #29951 üzenetére
Ja és még engedjetek meg egy gondolatot. Régebben is kifejtettem már, hogy bizony bizony ezeknél a backplate-s kártyáknál jól át kell szellőztetni a házat, mert sok hő megreked alatta. Amikor járatod a kártyát és azt hiszed, hogy tuninggal milyen hideg a GPU, akkor a VRAM már sokszor kelletlenül meleg és előfordulhat, hogy amikor pl hirtelen vége a Benchmarknak vagy a játéknak, akkor a komoly hőingás hazavágja őket. Ez nem vélt dolog, nálam is ez fordult elő Furmark után, pedig éppen készültem elkiabálni, hogy 60 fok környékén maradt a kártya. Ebből a szempontból sem jó ez a fajta megterhelés.
Gondolom ti is észre vettétek már, hogy hiába mutat mondjuk Valley vagy Firestrike alatt ugyan úgy 99% gpu kihasználtságot a kártya egész más hőmérsékleten üzemel, mivel adott utasítástól függően egész más tápfeszen tudja megtartani az adott órajelet.
-
válasz
nagy.matyika #29886 üzenetére
Szoktál játszani ?
-
törölt tag
válasz
Igazából Furmark alatt nem is max Booston üzemel a kártya, automatikusan visszaveszi magát, meg lehet nyugodtan nézni
Ha gyári órajeleken OC nélkül crashelt akkor ott gond van ami egy jobban terhelő játékban ugyanúgy előjöhet később mint most Furmarkban. Lehet szerencséd lesz, lehet nem, de az biztos, hogy a Furmark nem nyírja ki a kártyát, a rossz hűtés/tápkör, túl magas bios power limit igen. -
Reggie0
félisten
válasz
Ne haraudj, de itt egyedul te vagy fafeju. Minden kartya a sajat power/temp managementjeert felel. Annak olyannak kell lennie, hogy ne menjen tonkre a kartya barmilyen szoftveres terheles eseten sem. Tudod a tonkremenetelt a tulmelegedes okozza. HPC-rol hallottal mar? Tudtad, hogy GPU-t szoktak hasznalni renderelesre es egyebb szamitasigenyes muveletekre is? Szerinted 2 percenkent megszakitjak, hogy ne szalljon szet a kartya? Egy ilyen feladat akar honapokig is futhat.
Messze nem csak az szamit, hogy milyen utasitast tartalmaz.
-
Jack@l
veterán
válasz
Szerinted mitől lesz instabil egy kárta, az utasításkészlettől, vagy a terheléstől és túlmelegedéstől?
Költői volt a kérdés, menj a sarokba és gondolkozz rajta... -
Jack@l
veterán
válasz
nagy.matyika #29881 üzenetére
Stressz tesztnek hívják és ha elhasal vagy hibázik a kártya vele, akkor az hibás darab...
-
Reggie0
félisten
válasz
nagy.matyika #29881 üzenetére
Nincs olyan terheles, ami nem valo a kartyanak, max ha tuningolva van.
-
Jack@l
veterán
válasz
nagy.matyika #29789 üzenetére
Én meg agódtam amiatt, hogy nálam nem volt meg a 70 fps átlag. (csak 66.1, kb ezeken az órajeleken)
De akkor annyira nem gáz a gépem -
válasz
nagy.matyika #29789 üzenetére
Az integralt vga-t tessek kikapcsolni.
-
blu79
addikt
válasz
nagy.matyika #29623 üzenetére
Miért nem a TXAA-t használjátok? Én azt használom és a többi minden maxon van és így megvan a 60FPS
-
joysefke
veterán
válasz
nagy.matyika #29288 üzenetére
Én ammondó vagyok, hogy a videókártya van értem és nem fordítva. Ha a saját kényelmem és a VGA hűvössége között kell választani, én mindig a saját kényelmemet fogom választani és nem fogok süvítő ventik mellett űlni.
Ha normál használat mellett akkora hőingadozásokat produkál, hogy félni kell, hogy a NYÁK forrasztott komponensei kibírják-e, akkor én azt mondom menjen csak tönkre, és ha már tönkre akar menni, akkor menjen gariidőn belül tönkre, ergó terhelni kell, hogy időben kijöjjön a hiba.
J.
-
törölt tag
válasz
nagy.matyika #28006 üzenetére
Nem tudom mi lehet a nem kerek..
16GB ram, 4690, Z97-K, és Win 10 64bit Pro
-
törölt tag
válasz
nagy.matyika #28004 üzenetére
1500/4000-en mértem.
-
törölt tag
válasz
nagy.matyika #28001 üzenetére
Ez sajna csak egy mezei Asus...
-
Bandi79
aktív tag
válasz
nagy.matyika #27943 üzenetére
A 3,5 GB - ha jól tudom - driveresen javították (?), hardwaresen nem lehet.
Coilwhine gyakoribb 970-eknél, mint 980-aknál, fene se akart futkosni gari miatt.Nagyon is lehetséges, hogy sohasem lett volna gondom a fentiek miatt, ezt aláírom, de ez nálam nem teljesen racionális döntés volt.
-
Bandi79
aktív tag
válasz
nagy.matyika #27918 üzenetére
Most olvasd el, amit írtam, és hasonlítsd össze azzal, amiket belemagyaráztál... Hamar rájössz, hogy köszönőviszonyban sincsenek egymással...
Tudod, akinek nem inge... Ott keresel konfliktust, ahol nincs is...
-
davidsone
addikt
válasz
nagy.matyika #27560 üzenetére
korrekt. Egy darabig leállok az utóbbi 1-2 hónapban ez a 4. vga-m
-
davidsone
addikt
válasz
nagy.matyika #27558 üzenetére
brutál csere?
-
duc
aktív tag
válasz
nagy.matyika #27552 üzenetére
Illetve a G1-es bordában több hőcső van.
-
davidsone
addikt
válasz
nagy.matyika #27552 üzenetére
a tiéd mennyire boostol?
-
snecy20
nagyúr
válasz
nagy.matyika #27549 üzenetére
Nem haragszom, csak szimplán azt tapasztaltam hogy többet ér akár egy 40 Mhz-es GPU emelés, mint feltolni a memóriákat 7-ről 8Ghz-re.
-
davidsone
addikt
válasz
nagy.matyika #27547 üzenetére
a g1 a wf3-hoz képest csak annyiban különbözik h van rajta backplate v. feljebb van húzva?
-
snecy20
nagyúr
válasz
nagy.matyika #27547 üzenetére
Annyira ne sajnáld. Ugyanilyen kártyám van csak Samsung memóriákkal, de felesleges feszegetni a határokat a memóriákkal, gyakorlatban semmit nem hoz a tuningjuk.
-
szmegma
aktív tag
válasz
nagy.matyika #27501 üzenetére
Neked milyen 970-ed van?
-
iceool20
tag
válasz
nagy.matyika #27522 üzenetére
Nincs mit
Igaz már én is csak azért használom
Másodszor vettem meg... elsőre ps3-ra még megjelenés előtt és most pc-re is előrendeltem
Nem bántam meg. De pont elég volt 3* végigtolni
-
iceool20
tag
válasz
nagy.matyika #27518 üzenetére
Am itt egy jókis videó melyik beállítás mit csinál megéri e vagy sem maxra tolni
Lessétek meg nyugodtan nagyon jó!
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
nagy.matyika #27518 üzenetére
Direkt végig néztem NV oldalát, a particle density, tessellation high vs very high beállítás között kb nincs szemmel látható különbség. Konkrétan önámításnak tartom. Extended distance scaling is szintén 50-100% között inkább már csak az erőforrás igényt növeli, de azt nagyon.
Na mindegy, ez az én saját véleményem, ha valaki esetleg máshogy látja vagy gondolja, akkor tisztelettel tartom. Nekem ez így ezen a középkategóriás kártyán is marhára megfelel. Eddig mindent élvezettel játszottam "minimális kompromisszummal", bár én nem is tartom annak.
-
iceool20
tag
válasz
nagy.matyika #27514 üzenetére
Nem nem értelek félre! Gondoltam, hogy nem maxoltad ki... csak te megtaláltad az arany középutat a legjobb minőség/jétszhatóság terén
Igaz most nekem is szépen fut... a driver frissítés óta nem játszottam semmivel szinte
Most kíváncsiságból meglestem és szépen fut már itt is
-
válasz
tudsz küldeni egy screenshotot a beállításaidról?
-
iceool20
tag
válasz
nagy.matyika #27508 üzenetére
GTA V úgy van megcsinálva, hogy bizonyos hardvereken nem is enged minden grafikai beállítást.. pl amit egy brutál kártyán tudsz állítnai az nálunk vagy szürke vagy nem látszik...
De jól nyomod ha stabil 60-ad van mert nekem gtx970-el húzott i5 4690K mellett kb 37-50 fps között ugrálok -
balint107
aktív tag
válasz
A GTA V az a szerencsés eset, hogy a legtöbb gépen játszható, viszont meg lehet vele ölni egy GTX 980-at már FullHD-ban is. Az adwanced optionssal érdemes vigyázni, annak is az egyik csúszkájával, egyébként 2X MSAA-n ki lehet maxolni 970-el 45-60 városban 70 fps felé kell számítani.
-
davidsone
addikt
válasz
nagy.matyika #27503 üzenetére
hát nálam így van ez tuti. Te meg örüljél
-
davidsone
addikt
válasz
Teljesen játszható vele. én azt vettem észre az erdős füves területeken dombokon vissza esik rendesen akkor 30 körül van de ez nem a vga hibája...
-
Speed®
titán
válasz
nagy.matyika #27461 üzenetére
Japp, WQHDban is lazán meg lehet fingatni ezeket, 4K totál más világ..
-
válasz
nagy.matyika #27079 üzenetére
Garancias, bontatlan 980, egy hasznalt 970-ert? Egy 140-et ero kartyat valaki elcserel egy 90-100-at ero kartyara?
-
válasz
nagy.matyika #27076 üzenetére
1 az 1 be tudtam volna váltani egy újra
Azt meg hogy? Csodak nincsenek.
-
Speed®
titán
válasz
nagy.matyika #27076 üzenetére
Miből vetted észre..? A G1ed konkrétan a lightosabb 980akat hozza simán..persze 1:1 nem kérdés, hogy cserélni kellett volna
-
Speed®
titán
válasz
nagy.matyika #27074 üzenetére
Csak akkor, ha belefutottál a vRAM problémába..amúgy nem nagy előrelépés. Ref. 970/980 között ~15% a difi, a G1ed viszont erősen OCs gyárilag..
-
Ren Hoek
veterán
válasz
nagy.matyika #24917 üzenetére
Nem erről van szó, hanem két lehetőségről. Az egyik amit a legjobban utálok, az, hogyha 60-ról beesik 30-40-re és még tearingel is mint a szemét. Ilyenkor lehet levenni a grafikát, hogy nehogy beessen 60 alá. (Bár még nem volt sohasem csúcskártyám
szóval nem tudom milyen, amikor csak picit kell levenni)
Szerintem ilyenkor NEM kompetitívFPS játékban, mint Skyrim, vagy filmszerűbb játékokban alternatíva lehet a 30 FPS kényszerítve adaptive VSync-el. Ilyenkor kiteszi kétszer ugyan azt a képkockát, konstans ezt szokod meg. Tehát semmiben nem másabb, mint mikor a TV-n 24p-s filmet nézel (120 Hz-es TV-n ott 4x teszi ki) - ez szerintem semmivel nem szemrongálóbb, mint filmet nézni a TV-n
... de ez tényleg ízlések és pofonok! Engem nem zavar, más meg 60 FPS-hez van szokva. Abban viszont megegyezhetünk, hogy a legrosszabb amikor smooth 50-60-ról beesik 30 környékére.
(#24936) JoolsNOS: Ez lehet igaz, főleg aki 60-hoz van hozzászokva. Amúgy az egészre megoldást egy G-Sync monitor jelentene, akkor nem is lenne probléma. Engem a tearing viszont mindennél jobban zavar, fordulok egyet és középen törik a kép.
-
válasz
nagy.matyika #24884 üzenetére
Nem kell mindenhol konspirációt látni, relatíve egyszerű okai vannak ennek a megoldásnak. Ahhoz, hogy a 970-et aggresszívan tudják árazni, szükség volt a nem 100%-os GPU-k felhasználására is, és valószínűleg nagyon sok olyan volt, ahol az L2-ben volt kicsi hiba. Miután egy backend blokkot nem tudnak fizikailag kettévágni, és az egy teljes blokk letiltásából adódó 192-bit / 3GB megoldás vékonynak tűnt, ezért bedobták a "nagysikerű" flex vezérlést ide is, csak most egy backend blokkon belül. Így lett a kártya a gyakorlatban 56 ROP / 224-bit / 3.5GB, kiegészítve 0.5GB ultralassú memóriával. Nem lenne ezzel semmi gond, ha a meghirdetett adatok tükrözték volna a valóságot.
-
válasz
nagy.matyika #24882 üzenetére
Es azt hogy? Csak 980-at terveztek es mivel a chipek fele selejt lett, ezert keszult egy 970? Eletszeru a gondolat.
-
KAMELOT
titán
válasz
nagy.matyika #24286 üzenetére
1. Nem fogdosni kell a kártyát!
2. tegyél az oldalára egy 20-23cm ventit + alulra is tegyél egy 12-14cm ventit úgy szépen fog szellőzni a ház!
3. ha van rá lehetőség tegyél a tetejére is ventit! -
Asbee
veterán
válasz
nagy.matyika #24296 üzenetére
Innentől kezdve tök mindegy mit mondunk mert te úgyis a kezednek hiszel. Azt ugye tudod a backplate a G1-en semmilyen hűtési kontatkban nincsen a PCB-vel, csak a csavarokon keresztül melegszik így át. Ha szerinted az izzik, akkor a kártya komponensei hány fokosak lehetnek? 500?
Azért mert még kint is meleg volt azon sem kell meglepődni, hiszem semmi nem hűti a backplatet persze, hogy lassan hül ki.
Majd amikor 95 fokos a gpu-d meg 130 fokos a vrm-ed és a memória IC-k, már ha rámérsz infrás mérővel (backplate miatt nehéz) akkor aggódhatsz.
A hangnemmel én sem értek egyet, de abban van igazság, hogy ezek azért erősen félre vezető információk. -
Asbee
veterán
válasz
nagy.matyika #24293 üzenetére
Akkor sem tudod az ujjaddal mérni, ha nem tudod a hőmérséklet limiteket inkább kérdezz mielőtt magadat szívatod.
-
válasz
édes istenem... menet közben tapogatod a kártyát, neked is sok eszed van
Gondolom beépített digitális hőmérő van az ujjadban, amivel megállapítottad a memóriák hőmérsékletét, és gondolatolvasással beszélgettél a kártyával, hogy "meleged van? hogy érzed magad?"
Lehet bunkónak tűnök, sőt, de amikor ilyen agyatlan hülyeségeket kezdtek el magyarázni, amivel csak a kevésbé tájékozott embereket bizonytalanítjátok el, akkor nem tudom megállni!
Tessék: bajusz15 máris írta, hogy már a megbánás szélén áll hogy berendelte a 970 G1et. Miközben szó szerint EZ A LEGJOBB 970!
Szerk: sőt majdnem lebeszélted róla zegi_norbi-t is
Ha nem értesz hozzá, akkor előbb kérdezz rá, és ne kezdj a saját fejed után menni! És ha mégis akkor ne ál-szakérts!
"a kártya ventijét is visszavehetem majd jócskán" - inkább NE tegyél ilyet mert megölöd a kártyádat a nagy csendmániával! Így is halkak ezek a kártyák, ne babráld! Főleg hogy félsz a magas RAM hőmérséklettől
-
Asbee
veterán
válasz
Az nem baj ha éget, csak a kezed érzi úgy nagyon meleg. Simán rendben van. A hátlapon lévő memória chipeket úgysem hűti semmi. Ha nem tapasztalsz kép szemetelést ami memória melegedésre utalhat, persze tuningnál becsapós valóban az-e vagy a sok tuning okozza, akkor semmi gond.
Én eLoopot nem vennék ház ventinek, mert kifejezetten radiátorra jó, bár az olcsóbb hűtők légszállítását biztos hozza.
A hőmérsékletektől meg nem kell félni, rendben van az. Azért mert meleg a backplate az a komponenseknek még bőven rendben van. -
bajusz15
senior tag
válasz
Na most jól elbizonytalanítottatok, nekem meg be van rendelve a G1 970..
Phanteks Enthoo Pro-ban lesz, ott elől 20as venti, hátul 14, ha megjön a kártya én is csinálok teszteket, aztán írok, hogy milyen a hűtés, milyen hőfokokat produkál.
-
törölt tag
válasz
nagy.matyika #23086 üzenetére
Én uniós pályázati pénzből vettem a kártyámat,úgy hogy a tenderen csak én indulhattam,akkor én már nem is lehetek sikeres mások szemében ?
-
TTomax
félisten
válasz
nagy.matyika #23085 üzenetére
-
rapidsquirel
aktív tag
válasz
nagy.matyika #23086 üzenetére
Mint ahogy én is, mást nem is.
-
TTomax
félisten
válasz
nagy.matyika #23075 üzenetére
Textúra szűrésből soha semelyik játékban nem adjuk 16AF alá 5% alatt van a performance hit már évek óta,nincs olyan játék ahol mosott textúrákkal jobban fog menni mint kimaxolva.
Egyébként pedig nem TX-e van hanem 970SLIje... -
rapidsquirel
aktív tag
válasz
nagy.matyika #23075 üzenetére
Van amivel egyetértek, mással pedig nem, korrekten összeszedett hozzászólás volt, és nagyjából igaz. De tisztelni azért nem kell senkit két rohadó-romló-korrodáló videókártyáért.
-
daveoff
veterán
válasz
nagy.matyika #19909 üzenetére
Semmi nem hajtja úgy meg a kártyát, mint a furmark, semmi értelme azzal tesztelni, osztom a véleményedet.
-
KAMELOT
titán
válasz
nagy.matyika #19909 üzenetére
Mondjuk nálam a tesztelés csak addig van ameddig be nem állítom a kártyát 0/24-be optimális Mhz-re. Utána nem foglalkozok a furmarkal addig ameddig nem veszek új kártyát. Le van tesztelve utána már cska játszani kell!
-
ÁdiBá
veterán
válasz
nagy.matyika #19696 üzenetére
Akkor kérnénk most egy CrySis3 érintetlen beállításokkal...
-
bugylee
tag
válasz
nagy.matyika #19689 üzenetére
Olvasom a konfigodat, a satöbbi alatt mi rejtőzik? Codegen midi ház? 24-es TN panelos monitor? Jól becsüld meg, a 970-eddel 1080 fölé nagyon úgysem kell merészkedned, max passziánszban, szal még egy darabig azt fogod nézegetni. Előrelátóan összeválogatni, meg nem kell rátapsolni százezreket, na ez a hülye kijelentés ...
-
kovsol
titán
válasz
nagy.matyika #18751 üzenetére
Én a G1 biosát modosítottam, így -600rpm el jár a gyárihoz képest. Így most 900 rpm -re megy vissza idle ami már teljesen hangtalan.
-
DonLaca@
senior tag
válasz
Hazaérek majd ránézek a ventilátor szabályozásra.
-
yodamester10
őstag
válasz
nagy.matyika #18768 üzenetére
Félreértesz
Nem számon kérem hanem kérdeztem
Én megnéztem egy csomó tesztet mielőtt megvettem a kártyát.Nálam első a HANG mivel 2 plexi lapon van a gép és nyitott,nálam nincs tuning,mert amit elvisz natur gyárilag bőven elég.
-
h1mpi
félisten
válasz
Nem tudom, hogy van-e difi, de én a 980 WF3-nak 10%-ra le tudom venni a venti fordulatszámát gyári BIOS-al AB alatt.
-
yodamester10
őstag
válasz
Nem is értelek akkor miért gigát vettél
Párszor belinkeltem már ezt a videót,tessék:GTX 970 HANGTESZT -
ÁdiBá
veterán
válasz
Át kell írni a BIOS-t. Én is és itt sokan mások is azt tették.
Minek menjen gyárilag 1125Mhz-en mikor mehet 1425Mhz-en is?! -
yodamester10
őstag
válasz
nagy.matyika #15738 üzenetére
(#15727) proci985
köszi a válaszokat.
-
yodamester10
őstag
válasz
nagy.matyika #15606 üzenetére
De miért cserélnék ki a kártyát ha nem rossz?
Jaa mert 512mb lassabban megy a 4 ből?Meg van a 4 giga így nincs miről levelezni a gigával,meg a többi gyártóval.Félre értés ne essék én még mindig a 970-et tartom a legjobb vételnek manapság de ne gondolja már senki,hogy egy 970-et kicserélnek +10 forint ráfizetéssel egy 980-ra?
Ha ez így történne akkor az Alice csodaországban lennénk
-
törölt tag
válasz
nagy.matyika #15608 üzenetére
Én csak egy fórumos hsz-ről tudok, hogy ha "problémája van a kártyával" akkor küldje vissza a gyártónak.
De olyanról, hogy hibátlan kártyákat visszavennének a RAM sumákolás miatt néhány eseten kívül nem halottam a kiskerek is ugyanezt mondják mindenhol, hogy nincs hivatalos álláspont az ügyben (bár lehet nem is lesz...).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest