Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Felénk ( Ausztria ),lassan de biztosan csordogál a 4K állandó filmezési lehetőség.Én Amazon prime előfizető vagyok és [link] már elég sok tartalomhoz hozzá lehet férni 4K ban.Szóval lassan érdemes rá beruházni.

-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, sajnos vissza kellett küldenem a 970 G1 Gaming rev 1.0-t gariba.

Sajna állandósult a kód43-as probléma, egyszerűen csak 800*600-ban volt hajlandó működni a kártya. Ha drivert telepítettem, akkor volt olyan is, hogy amikor villant a kép a driver telepítés során, fekete képernyő fogadott, és sehova tovább. Próbáltam úgy is, hogy csak a win telepítse fel a kártyát, akkor is ezt csinálta. Általános vga adapterként legalább nem volt pixeles a kép. Amint drivert kapott, fekete kép, vagy pixeles, 800-as felbontás. Volt amikor visszajött a kép, de restart után ugyan úgy sárga felkiáltójeles volt a kártya, és 800*600-as felbontás.

-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
üzenetére
De van natív 1080p megjelenítőm is, kettő is, azért, hogy egy 4K tv-n 1080p-t bámuljak viszont felesleges kiadnom 180k-t. Ha legalább a filmek miatt megérné, de hát azt se

Inkább veszek akkor az 1080p monitor helyett egy WQHD-t azt csókolom, az még normális sebességgel is fut.
-
törölt tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Én próbáltam a 4K TV-met 980-al is, aztán eladtam.Ez a VGA generáció nem alkalmas 4K játékra.A FHD viszont teljesen rendben van egy ilyen nagy 4K megjelenítőn is.( jah és nem égett be az "55-ös OLED, mert ez a másik állandó ellenérv és sirám )
-
MrTwister
őstag
válasz
Shodan
üzenetére
Sajnálom.
Gáz, hogy pont a hűtéssel vannak gondjai ennek a jó kis kártyának, úgy tűnik nem túl jó minőségű ventiket rakott rá az MSI vagy a ventivezérlő áramkört tolták el, esetleg a bios mikrokódjában van valami javíthatatlan hiba. Ötletem sincs mi okozhatja ezt a szériahibát.
Remélem az enyémen nem fogják megadni magukat egy idő után. 
-
GeneraL_XTX
veterán
Hát akkor hagyom az egészet a francba, nincs még ennek itt az ideje...amúgy eredetileg WQHD monitort akartam, de az Mm-ben gyakorlatilag nula a választék belőlük....
De van egy 21:9-es LG ips 29-es méretben 90k-èrt, azon elgondolkoztam...
-
shteer
titán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
használd fullHD felbontásban, akkor 4 pixel jelenít meg egy képpontot - és nézd messziről
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Grafirka
őstag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Ismerosom 4K kepernyohoz ( pontosabban 3840 × 2160 felbontashoz ) GTX970 vett es nincs megelegedve azt mondja , hogy nagyon elfert volna egy 980 vagy valami meg combosabb.
-
he7edik.
addikt
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Nem tudom hogy ezt tudod-e:
"A probléma a következő: megnövekedett a felbontás a 4X-esére, úgy hogy a mozgó sorfelbontás maradt a régi lcd-s 6-700sor! Ami azt jelenti, hogy a 4K hozott extra részletessége rögtön eltűnik, mihelyt a kép mozgásba kerül! Merem állítani mozgás közben semmivel nem részletesebb, mint a fullhd...
Ezt a gyártók oly annyira tudják, hogy bármelyik márka 4K demóját nézzük, nem véletlen hogy szinte csak állóképeket látunk, épp hogy lengedezik egy faág vagy lassan megy benne egy távoli autó... Jelen 4K lcd esetében a technológia mozgás megjelenítse annyira szűk keresztmetszet lett megint, mint anno ez első generációs lcd TV-k estében... Így számomra a szememben a 4K lcd technológia leredukálódik fénykép nézegetésre..." -
Viper26
nagyúr
Win10 alá van már korrekt driver?
Tervezem a frissítést 8.1-ről, de még bizonytalan vagyok.
Közben látom 355.98 elvileg.
-
Bandi79
aktív tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Mivel az 1080P a 4K negyede, tehát egész számú hányadosa, ezért nem lesz a kép homályos. WQHD 4K-n viszont homályos / elmosódott lehet.
4K-n a régebbi játékokat ill a kevésbé gépigényes címeket tudod majd futtatni GTX 970-nel + persze Youtube videók. Új játékoknál ott az 1080P opció, sőt, talán még a 2560x1080 / 3440x1440-et (21:9) is meg tudod jeleníteni a TV-n (ezt 4Ks monitorok tudják, hogy TV-k is, arra nem fogadnék)
-
RazoR
veterán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Beszélgettem egy euronics-os eladóval (haver) és ő mondta, hogy tökéletesen értelmetlen pénzkidobás a 4k-s tv mivel nincs rá nagyon semmi ami 4k-s (műsor, film, stb.) A felskálázás meg még nem az igazi, elég csúnya az eredmény. Játékoknál meg még a 980 sem elég a 4k-hoz, hogy tényleg játszható legyen max sli-ben.... szvsz
-
GeneraL_XTX
veterán
Nem teljesen idevág, de gondolkodom, hogy a két fullHD-s kijelzőmet (egy 23colos FullHD monitort és egy 107 centis FullHD tv-t) egyesítenék, és vennék most az MM-es akcióban ex faxa 4k tv-t amit monitornak is használnék, tehát a gépet is rákötném, azon játszanék meg fimeznék is. ki is néztem egyet, aminek jó a skálázója (filmek miatt ez jó) viszont az input lagja se magas (28ms) ez ajáték miatt jó.
Egyedül azon aggódok kicsit, hogy játékoknál mennyire gáz 4K-n a gtx970? És vajon a 4k tv-n nagyon szarul festene egy játék 1080p-n vagy 1440p-n (ha a teljesítmény miatt visszább kéne vennem komolyabb játékoknál a felbontást)
Használja ilyen kijelzővel valaki a 970-et?
-
Shodan
őstag
ffodi jóvoltából felment az MSI 970 4G-re az új bios, kiváncsi vagyok hogy lesz e venti probléma.
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Ja igen ez mindenképp!

-
shteer
titán
-
RazoR
veterán
válasz
kalozhun100
üzenetére
Igen az.
-
Bandi79
aktív tag
válasz
he7edik.
üzenetére
Teszteket olvasgatva egy GTX 980 2560x1440-en a játékok többségében tudja tartani a 60 FPS-t kimaxolva, AA nélkül. 3440x1440 40-50 FPS. GTX 970-nel vonj le ~10-15 %-ot .. Persze ez messze nem igaz mondjuk egy Crysis 3-ra, vagy GTA 5-re... Játéka válogatja.
CS GO-ra egy 970 is elég a 144+ FPS-hez: [link]
-
RazoR
veterán
-
he7edik.
addikt
2560/3440x1440 szerintetek elég a 970 vagy mindenképp 980-ba gondolkodjak?
-
gubisadam
aktív tag
Sziasztok,
A kettő között mi a különbség? A második a drágább, pedig nekem az első tűnik jobbnak!
GV-N980WF3OC-4GD
GV-N980OC-4GD -
castiels
addikt

Hát akkor nyilván Nvidia..

-
eldarin
tag
Szerintem teljesítményben kb azonosak ellenben a 970 halk/hűvös és nagyon sok tuning potenciál van benne, szinte mind megy 1500mhz-et.
-
castiels
addikt
Sziasztok!
Bármelyik 970 és a 390 Nitro-n vacillálok.
Melyiket ajánlanátok?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
vaakuum
üzenetére
Ok!
Valleyban a jobb felso a gyari kiolvasott vga adatok (a gpu orajelet nem tudna olvasni, memoriat is sztem leosztva irja ki), a jobb also a valley mert frame adatai.
Pedig elvileg a shadowplaynel nincs bent az fps mero alapbol.
Az is jo megoldas, ha mar ugy is kell OC progi, hogy afterburnerrel kiiratod, de nemtom az eredmenyt mennyire befolyasolja, jatek ala szokas inkabb kirakni.
Uplayt torold le mindenhonnan es tedd ujra az egeszet, lehet a vga csere kicsit megvagta a settingjet.
-
Ajbars
csendes tag
Ezeken kivül mik azok amik még ajánlottak?
-
vaakuum
addikt
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Estére akkor majd igyekszem megnézni, bár előbb a farcryba szeretnék majd valahogy életet verni...
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
vaakuum
üzenetére
Az igazi, a GPU-Z log, ott latni pl egy valley futas utan, hogy hogy alltak az orajelek.
Teszt elott elinditod, mented a logot, teszt vegen gpuz bezar es megnezed a txt ben mi a max.2 max is lehet, egyik meg 64 fok korulig egy pedig utana, ha le vesz egy lepcsot.
De lehet nem vesz le es vegig egy marad a max orajel.Alap erdekel es koszi!

-
Archttila
veterán
Ez az EVGA 970 SC nem egy memóraituning bajnok
+90MHz-et tudtam rátolni stabilan.Viszont a GPU beton stabil 1505MHz-en, ez szerintem nagyon jó! Sikerült viszonlag szépen egyenletesen eltalálni a FAN görbéket is, így bár nem mondanám csendesnek de még megfelelő 70C-on. (magasabb RPM 63C)
A Coil Whine már szinte teléjesen a múlté, Diablo 3 alatt hallom még egy picit, de 3-4 AAA címet tolva nyoma sem volt az utóbbi pár napban. (nem a ventik nyomták el, odahajoltam)
-
vaakuum
addikt
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Ahhoz, hogy ez kiderüljön, egy teszt alatti képernyőképre van szükség, amin a gpu pillanatnyi frekvenciája is látszik a legmagasabb értékkel? Vagy a Gpu-z képe, de átállítani az opciókat, hogy a legmagasabb értékeket írja a sorok elején?
Erre gondolsz?
Vagy valami tuningolt állapotra lennél kíváncsi?
Sry, tényleg egy órácskát volt időm az este ezzel foglalkozni, meg reggel ránéztem 2 percet, hogy az uplay indul-e. Majdcsak megértem ennek a boostolásos történetnek is a lényegét előbb-utóbb.
(az én fejemben az van, hogy alapfreki, amin a gyári beállítás szerint megy maximum, és ezt az értéket ki lehet tolni kézzel, ha bírja a chip. De hogy már alapbó két különböző frekvencia legyen, ami mindkettő elmászkál tuningolásnál is, az nekem még kicsit homály.)
-
-
Ajbars
csendes tag
Sziasztok érdeklödnék hogy mennyire ajánlott az MSI GTX 970 4GD5T OC vagy inkább vegyek egy Asus Strixet?
-
sheep
addikt
válasz
vaakuum
üzenetére
Az experience-ben be kell kapcsolni a shadowplayt, és a beállításokban kiválaszthatod hogy melyik sarokba rakja ki az fps számlálót.
[link]De egyébként réggeben volt hogy nálam is bugosan működött az experience, le is töröltem. Szóval nem muszáj használni, de most nálam jól működik.
Az uplay is működik, legalábbis Far Cry 3 -ban szokott ilyesmit írogatni hogy elértem vmi uplay achievementet, nem tudom hogy arra gondolsz-e. -
vaakuum
addikt
Az a gond, hogy nem tudom, miért nem indul az uplay... bár kaptam javaslatnak, hogy nézzek eseménynaplót, de nem tudom, hogy melyiket, és abban mit is kellene keresnem, így a józanparaszti ésszel elgondoltam, mi változott a két héttel ezelőtti állapothoz képest a gépen.
Konkrétan kikapcsoltam a 360 internet security-t, és bekapcsoltam a windows sajátját, és raktam fel másik adblockert, de azt tegnap letiltottam... Ezen kívül az nvidia driver és az experience került fel.
Mondjuk első lépésnek lehet tényleg a vírusirtókat kellene visszacserélni, és 360 ON, Windows defender OFF.
Apropó, experience:
A valley test alatt 3 helyen írt nekem fps-t. Egyik a rivatuner, a másik a valley sajátja a jobb alsó sarokban, és ezek szerint a jobb felsőben meg az experience ment, bár magában az experiencben nem találtam meg, ezt hol lehet állítgatni, kapcsolgatni.
Nem tudom hirtelen, hogy az aktuális fps-nél melyik volt az eltérő, de az egyik rendszeresen kb 10 fps-el eltért a másik kettőtől. Ezt is meg kell majd néznem részletesen. -
vaakuum
addikt
válasz
shteer
üzenetére
Köszönöm!
Hirtelen fura, hogy az nvidia.com és a geforce.com két külön weboldal...azt gondoltam volna, hogy ezek egy cég, és bármelyiket is találja meg az ember googliban, a végén mindegyik egy weboldalhoz, forráshoz visz. Ehhez képes az oldalaik csak hasonlóak egymáshoz.

-
gubisadam
aktív tag
Sziasztok,
Jó áron tudnék hozzájutni egy ilyen kártyához, mi a vélemény erről a tipusról?
köszi!
-
vaakuum
addikt
DE ez az, hogy én a drivert tegnap úgy tudtam felrakni, hogy az nvidia oldalán az experience-t találtam meg, és az szedte le a drivert.
Van valami direkt link, ami valami korábbi stabil drivert rak fel experience nélkül?
Sry az idétlen kérdésért/kérésért, idővel remélhetőleg megismerem a rendszert annyira, hogy felismerjem melyik milyen verzió.
Innen kell letölteni valamit az older version segítségével??? (azt gondolom, hogy igen)
[http://www.nvidia.com/download/index.aspx] -
vaakuum
addikt
válasz
shteer
üzenetére
A clean installt hogy kell? Mert tegnap amit én találtam az nvidia oldalán, az azt hiszem úgy kezdte, hogy felrakta az experience-t, és utána az rakta föl a drivert. Natúr driver telepítése hogyan/honnan megy?
Az alap/boost az a G1 gamingre előírt gyári érték, 1228/1329
És planetside2 alatt 60 fps környékén is cicereg

-
vaakuum
addikt
tennék egy próbát valami másik driverrrel...vagy ez a geforce experience mennyire fontos? mert ahogy nézegettem, nemigen van benne olyan, ami miatt nekem hasznos. Le lehet szedni külön, vagy a driverrel együtt van?
Ha le lehet szedni, akkor hogyan?
És lehet driverbőlis valami régebbi verziót raknék vissza, az uplay-t még mindig nem tudom elindítani
Drivert hogy szedjem le kíméletesen? DDu ismét? -
RazoR
veterán
Gyerekek mi ez az asic? Utoljára a bányászós időkben hallottam ezt a szót, asic chip, stb....
-
vaakuum
addikt
Na megjött a kártya. Meglepetésemre nem volt túlbonyolítva a csomagoláson a biztonsági zárazás
(gyakorlatilag nyitható doboz, és az antisztatik zacskón volt egy cellux. A nyákon viszont nem volt nyoma, hogy korábban beletolták volna pci slotba, mert full fényes volt az összes érintkezési pont, és karcmentes)DDU megvolt, geforce experience felment, és beállította magát. Szépen be is adta a 2560*1440-et, amint átdugtam dp csatira.
Lement két valley, egyelőre nincs idő jobban piszkálni, de majd jövök értetlenkedni a tuningolással kapcsolatban.
70.9-es asic

ez meg egy próba, hogyan is működik:
[IMG]http://gpuz.techpowerup.com/15/09/29/3v8.png -
Reggie0
félisten
válasz
McEacrhan3
üzenetére
Atvetelkor ellenorizd, hogy a szukseges helyeken meglegyenek a garanciat ellenorzo matricak/jelolesek.
-
McEacrhan3
tag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Kösz, látom te is láttad a hirdetést
Szerintem meg is veszem. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
McEacrhan3
üzenetére
Szerintem korrekt eladó, ha minden papírja is megvan, szerintem megveheted, ha baja lesz, gari és kész.
De nem lesz, nem hibásat árul!
-
Bandi79
aktív tag
válasz
vaakuum
üzenetére
HD 5850-ról váltás GTX 980-ra nálam így nézett ki. AMD driver, CCC stb le, AMD mappák töröl, újraindít, ellenőrzés, hogy minden AMD eltűnt-e, VGA windows driverrel megy-e, gép lekapcs, AMD kártya ki, GTX 980 be, NVIDIA driver fel (experience nélkül), restart és kész. Semmi DDU és társai
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Gaming notebook topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Tőzsde és gazdaság
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- További aktív témák...
- Keresünk S24/S24+/24 Ultra/S24 FE
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- 157 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Remélem az enyémen nem fogják megadni magukat egy idő után. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)