Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel topik
- MIUI / HyperOS topik
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Apple iPhone 11 - népalma
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blaca83
őstag
válasz
TTomax
üzenetére
Külföldi tesztekben nem egészen ezt olvastam!

[link]Sajnos ezt a legújabb szériáját nem tudtam még tesztelni, de a 780-at és 780Ti AMP-t azt igen és az nagyon is rendben volt.
A 970 Extreme is 65C körül van terhelve, úgyhogy nem hiszem,hogy a 980-as annyival rosszabb lenne.

-
#Morcosmedve
veterán
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
SSJPeter
üzenetére
a kondik leragasztasa tapoknal regi trukk.
bar nekem az a tapasztalatom, hogy _rendesen meretezett_ VRMmel nincs ilyen baj. a problema kb az, hogy a 970 ref 4+2 fazisos, gyakorlatilag a negyedevel kevesebbet fogyaszto 7850eknek altalaban bikabb VRMje van.
plusz egy fazis, normalis VRMhutes, normalisan megoldott borda es legaramlat. kb ennyi a trukk. esetleg meg hutes szamit, tehat adott esetben rendes hutessel is a coil whine elodazhato adott esetben, de ez se mindig mukodik.
-
SSJPeter
őstag
válasz
eLit-MiLan
üzenetére
Hmm, le is lett ez már tesztelve UK-ban és a dizájn meg a CW elimináláson kívül, egyéb tekintetben sem tűnik rossznak, sőt!
Szerintem slágerkártya lehetne ebből itthon, ha eljutna belőle egy-két darab M.O-ra. (vagy inkább jópár darab)GALAX GeForce GTX 970 OC Silent ‘Infinity Black Edition’ Teszt
Ennyi lenne az egész "varázstrükk", hogy ragasztóval ráragasztják a tekercseket a nyákra...akkor a többi gyártó miért nem tudja ezt meglépni?
Ja igen, meg be is vannak vonva a
condik...izé kondik (
) valami minőségi burkolattal...The inductors on this GALAX card are housed in high grade containers and are glued to the PCB to help reduce extraneous noise.
-
csibuka85
őstag
Ittt az új Zotac GTX 980 AMP! Extreme 196.417 ft-ért. Szép kis kártya : [link]
-
SSJPeter
őstag
válasz
skyrush7
üzenetére
Kell egy 970 G1 tulaj, aki leméri neked, hogy hány cm-re vannak a kártya végétől a PCI-E csatlakozók és ez alapján le tudod mérni, hogy elég lesz-e a hely.
A kártya amúgy 13cm széles, tehát ha a csatlakozók (akár csak az egyik is) is belelógnak a HDD tartóba, nem fogod tudni rádugni őket a kártyára, mert a kártya oldalán vannak és azt mondtad, hogy a HDD tartó szélessége 13-14cm.
Amúgy, még ha be is fér, nagyon szűk lesz neki a hely.
-
hdekakas
senior tag
válasz
bombibmw
üzenetére
Én is még a cpu-ra gyanakodtam. Adtam a cpu-nak +0,010v-ot, a gpu-nak meg még emeltem az órajelét, és most 1,5 óra alatt nem volt "működése leállt" hiba. Tehát valszeg nem a gpu, gondolom akkor előbb kidobta volna a hibát, ha még növelem is az órajelet.
Memóriának kb mi lehet a vége? Az a vicc, hogy +550MHz-et adtam neki, és meg sem kottyan.
Minnyá felrakom +1000-re. 
Amúgy nem semmi, hogy milyen optimilázatlan csöcs ez a Unity még 3 patch után is... Egy kb 20%-kal tuningolt (amúgy is OC-s) gtx 980 kártyával némely városrészeken 40-re leesik az fps.
Igaz, minden ultrán van, de élsimítás pl csak FSAA. (Átvezető intro-k is zsinórban csak 45-50 fps közöttiek.) -
SSJPeter
őstag
válasz
skyrush7
üzenetére
Ja igen, most nézem, hiszen írja is, hogy befér, mivel akkor a kártya előtt a HDD tartó üres terület, de bele fog lógni.
Mondjuk az még probléma lehet szerintem, hogy hogyan fogod rádugni a PCI-E csatlakozókat...ha szerencséd van akkor azok már nem lógnak bele a HDD tartóba, de belelógnak akkor az kellemetlen lesz viszont.
-
SSJPeter
őstag
-
skyrush7
aktív tag
Sziasztok!
Egy Aerocool PGS Strike-X One gépházba belefér egy Giga G1 Gaming 970-es? Ha jól tudom 43mm hosszú.
Előre is köszi!
Gyártó oldala
[link] -
#Morcosmedve
veterán
válasz
bombibmw
üzenetére
"köszi" ezt most tényleg kifogtam. 1570-en használom egyébként/7800.
Azért nem sajnállak meg az SLI-ddel
de én örülök, hogy összejött, tök jó!

Mondjuk én mindig a GPU score-t nézem, mert i5-el a fiziksz lehuzza. De nekem elég bőven, volt i7-em, nem vágok videót, már felesleges... nagyon jól kéne kiszálljak, hogy vegyek, illetve az i5-öm is elég jól megy, szóval lehet nem is érné meg a kockázatot. Neked 4,8-on megy a CPU 24/7?
-
bombibmw
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Nekem is leszedte a Uplay,de azon kívül,hogy sokkal jobb lett,még mindig vannak kis beakadások.
(#10175) hpeter10:
Nem,most tök alapon használok mindent,mert még nem vettem rá magam arra,hogy meghúzzam koppra a gépet.
Fogyasztást is ki szeretném mérni,de ehhez kéne egy nyugodt hétvége,hogy mindent belőjek rendesen.
1570,az igen szép.
-
#Morcosmedve
veterán
-
hdekakas
senior tag
Ha kb egy óra játék után pillanatnyi világos piros, vagy szürke képernyő után kilép a játék, hogy "a működése leállt", az lehet gpu vagy memória túlhúzás miatt? Még "csak" +170 / +500 értékre húztam őket.
-
bombibmw
veterán
Végre sikerült beüzemelnem a BF4-et.
Hááát emberek,ez a két kártya nagyon durva párban.
180-190fps-em van ultrán és csak néha esik le 130 körüli értékre.
A felső kártya még úgy is melegebb 10 fokkal,hogy eléjük tettem egy ventit,ami befúj a két kártya közé,de egy jó 6 fokot csökkent mindkettő hőmérséklete.
Cicergés egy deka nem jön ki belőlük,ebből a szempontból nagy szerencsém van szvsz.
Tuningot még mindig nem néztem,de annyira nem is kell,mert 1380-ig boostolnak fel alapon is.
Azt hiszem,megtartom őket.
-
Casanova*
veterán
válasz
eLit-MiLan
üzenetére
hurrááá!

(#10164) SSJPeter: ha csak 2 év gar,akkor is vedd meg!!

-
SSJPeter
őstag
válasz
eLit-MiLan
üzenetére
Igen, ezt már linkelték korábban is.
Csak legyen itthon elérhető, mert nem biztos, hogy kapható lesz.Egy biztos, hogy ha ez itthon feltűnik valahol 3 év garral, már rendelni is fogom azt hiszem.
-
Televan74
nagyúr
válasz
eLit-MiLan
üzenetére
És ezek kaphatók lesznek majd nálunk is?

-
Dr.Én
veterán
válasz
eLit-MiLan
üzenetére
Talán majd idővel a többi gyártó is javítja a kártyákat...Csak győzzük kivárni
én akkor is veszek egy GTX 970-est szerdán....vagy zümmög vagy nem...majd kiderül....hallkan nem szoktam játszani...ha nem fog idegesíteni akkor még gariztatni se fogom..
. -
eLit-MiLan
őstag
A cicergés utálóknak egy jó hír
[link]
Szerk.: Most olvastam tovább, akkor nem minden karit módositanak mégse?(#10146) rappit4: Nekem is tetszik

-
törölt tag
válasz
rapidsquirel
üzenetére
Olyan kanári sárga villám nincs 980-ból.

-
hdekakas
senior tag
MSI Gaming 980 az voltage lock-os?

GPU-z 1.2000-at ír, ha emelek rajta mindegy hogy mennyit, akkor meg 1.25000-et.
Vagy az nem jelent semmit? Meg igazából nem is látom, hogy jobban bírná a tuningot +70mV-al sem.
Csak ha meg fix feszes, akkor miért lehet huzogatni a csúszkát.
-
csibuka85
őstag
válasz
rapidsquirel
üzenetére
Meg csak 230k van ra sajnos. Majd max karacsonykor es januar elejen a 30. Szulinapomra talan meg jon hozza.
-
törölt tag
Még ,ha világítana az MSI, a gigákat meg rájöttem ,hogy szintén a világító feliratért veszik.Ha lenne benne ringlispíl villódzó hintalovakkal,az lenne az igazán bejövős

-
rappit4
őstag
Szerintetek is jobban nézne ki az MSI GTX 970 kékben?

-
Casanova*
veterán
válasz
Televan74
üzenetére
mivel csak fps cod multikkal játszok magas fpsekkel. nagy az esélye a cicergésnek. annyi pénzt nem ér meg,hogy ciceregjen a kártya.
meg fölösleges ilyen erős kártya csak codra. más: sokan mondták,hogy gtx770 2gb vramja nem kevés,pont elég. az új cod aw simán megeszi,kevés hozzá a 2gb vram. -
MaTpr0F
senior tag
Én nem a cicergés miatt kérdeztem
engem nem zavar. Egyelőre úgy vettem észre, hogy játék/alkalmazásfüggő.
Pár példa a közelmúltból:
FC4 intro logo-k (ubi, stb.) cicereg, utána főmenüben és játék alatt már nem. BF4, Shadow of mordor nem.
Isolation-nél szintén csak amíg tölt. Most hirtelen ennyi jut szembe aminél direkt figyeltem.Csak furcsa volt, hogy itthon nem kapni sehol ezt a fajta referenciát.
-
törölt tag
Érdekes dolog ez a cicergés,én eladtam a 280X tartalék kártyámat is és a vevő szerint cicereg
Én eskü semmit nem hallottam belőle,szóval lehet,hogy akiknél hangtalanok azok süketek ,mint az ágyúk ( mint én ezek szerint ) 
-
Casanova*
veterán
válasz
Zsmester89
üzenetére
inkább gtx780. ezek nagyon jól sikerült kártyák. ( #10132 ) G4ula84: más codnál is,sok fpssel? 980?
-
Blaise
veterán
válasz
MaTpr0F
üzenetére
Az MSI-féle ref 970 980-as NYÁK-on van úgy rémlik.
Ha nem probléma a külföldi rendelés, akkor Caseking GeForce GTX 970 Whisper Silent Edition, 4096 MB GDDR5
-
Casanova*
veterán
látom sokan panaszkodnak,hogy ciceregnek a kártyák,refek melegednek,stb... hát ez a széria nem sikerült olyan jól,mint 7xx széria. mivel szoktam cod4 multizni,ott 250-333 fpssel játszanék! ilyen sok fpssel tuti mindegyik 9xx kártya cicereg. nem is mernék ilyen kártyát venni.

-
MaTpr0F
senior tag
Tudnátok segíteni kicsit?
GTX970 referenciát akarnék beszerezni, de nem a Gainward/Palit/Pny félét hanem a rendeset, ami úgy néz ki mint a 980.
Elég sokat böngésztem, de nem találtam egyelőre idehaza.
Nem is lehet kapni itthon? -
Landon
addikt
válasz
brumi1024
üzenetére
Köszönöm mindenkinek az infot! Én is ezt a "csere lehetőséget" szeretném mindenképp elérni. Ez jobb az iPon-nak is gondolom mint, hogy visszautalják a készpénzt... Írtam egy levelet RMA-nak, hogy mi a helyzet és mit szeretnék. Remélem megértőek és segítőkészek lesznek. Nekem eddig csak jó tapasztalatom van velük remélem ez így is marad.

-
brumi1024
veterán
válasz
Landon
üzenetére
Attól függ hova viszed vissza, mennyire jófejek az eladók. Nekem az iPonnál volt opció, hogyha rendelek egy másik modellt, akkor levonják a visszavitt termék árát az új árából, és nem kell 14 napot várnom, vehetem az újat, amint náluk lesz. De ezt előre jelezni kell, az elállási papírozás előtt.
-
Landon
addikt
Sracok, nem tudjatok, hogy 14 napos csere keretein belul, ha holnap visszaviszem a vga-t es van raktaron ami kell helyette akkor van eselye, hogy aznap megkapom vagy legjobb eset masnap? Koszi!
-
skyrush7
aktív tag
Ekkora hiánycikk lett a 970-es? Extreme Digitalnál és iPonnál jelenleg nem is kapható Strix, plusz felkúszott a kezdőára 115-re!
100-nál többet meg nem szeretnék kiadni rá.
Erről a cicergős dologról meséljetek egy kicsit, nagyon hangos? Hogyan kell ezt elképzelni?
-
Kucsek
aktív tag
Szia h1mpi
Hogy fut a WOT két döggel a gépben?
Működik rendesen az Sli?Köszi
-
FLATRONW
őstag
válasz
ingalls
üzenetére
5 százalék és 50 százalékos minimum között nincs semmi különbség fogyasztás terén. Ez azt jelenti, hogy a CPU üresjáratban mennyire veheti vissza az órajeleket és a feszültséget. Például az én proceszorom 1600-1700 MHz-re veszi vissza magát függetlenül attól, hogy 5 vagy 50 százalék a minimum. Ez azért van így, mert az energiatakarékossági funkció a CPU szorzókkal játszik és ott pedig az én esetemben 16 a minimum. Más CPU-nál is így van, 50 százaléknál már a legalacsonyabb szorzót állítja be a rendszer.
A lényeg az, hogy ez a beállítás nem azt jelenti, hogy mennyire van leterhelve a CPU.
Például az én esetemben, hogyha a minimális szintet 100 százalékra teszem, akkor a CPU nyugalmi állapotban is 3400 MHz-en fog járni, ami kb 5-10 W többlet fogyasztást jelent terheletlen állapotban, mert nem tud visszaesni az órajel 1600 MHz-re és a hozzá tartozó feszültség szintre. -
ingalls
senior tag
Kösz a biztatást, uraim, hétfön teszek egy próbát

Egyébként a boltnak panaszkönyv híján leírtam mail-ben a problémám csütörtök reggel. Mondanom sem kell, hogy nem válaszoltak. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
ingalls
üzenetére
szerintem gariztasd le. ha uresben is csinalja es tenyleg ennyire hangos, akkor az mar a hasznalatot akadalyozza. csapagyas ventit is gariztatnak, itt is errol van szo.
--
hofok tema: az, hogy mi szamit normalisnak egy adott kartyaval nagyon sokmindentol fugg. pl ott volt a HIS 6950em, ami semmivel nem volt huvosebb a (celra epp eleg) refhutonel, csak eppen tovigterhelve is halk volt. innentol hiaba volt pl a WF3 20 fokkal huvosebb terhelve, csak epp a tobb levego miatt hangosabb volt.
ugyanugy, hazhutes is szamit, emlitett HISrol kb lehetett tudni, hogy nagyon erzekeny a hazhutesre a felepitese miatt, emiatt pl neweggen par kritika szerint terhelve uvoltott. ami azert erdekes, mert nalam 1800-1900ra allt be a 92es ventije eyefinity / furmark alatt.
970bol is az ITX editionok jellemzoen az egy venti + nagy borda komboval vannak osszerakva, azok tippre szinten elegge erzekenyek a hazhutesre. masik veglet a Gigabyte G1 es a HOF a maguk 32 centijevel es harom ventijevel, azoknal inkabb a meleg kiszallitasa a hazbolt lehet kritikus a mereteik miatt.
-
ingalls
senior tag
válasz
üzenetére
Nagyon kérlek, hogy ne legyél ilyen támadó, hidd el,hogy nem vagyok zajra érzékeny, fél évig volt olyan 280x-em, aminek csapágyas hütöje volt és istentelenül kerregett 30-70%-os fordulaton. Azt simán elviseltem, mert csak játék alatt szólt.
Ez a cw pedig folyamatos és olyan frekvencián megy, ami szerintem káros az egeszségre!
Inkább örüljünk, hogy Neked legalább müködik.
Én buktam az árát, mert így eladni sem lehet. -
törölt tag
Elképesztő ez a cicergés mizéria,akinek nincs ( mint nekem ), nehéz még elképzelni is, hogy ez ilyen hangos/zavaró lehet. ( EVGA-t kell venni másnak is,nincs mese )

Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4245, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
- Eladó igazi ritkaság! LG G7 Thinq 4/64GB / 12 hónap jótállással!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (utolsó DARAB!)
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

csak nagyon szeretné azt a VGA-t 
) valami minőségi burkolattal...

Igaz, minden ultrán van, de élsimítás pl csak FSAA. (Átvezető intro-k is zsinórban csak 45-50 fps közöttiek.)
Mindenesetre Gpu feszt nem erdemes adni, plane sli-ben 24/7-re...