- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Henk
veterán
Nekem meg hr-03 gtx, több mint 4 solt-ot foglalt, az sem piti.
Bulitt: na azon a képen legalább látszik, hogy a borda mennyire lóg túl a vga-n felfele. Érdekes egy megoldás.
Laraxior: volt itt egy leírás róla, hogyan kell beállítani, de nekem személy szerint sosem működött úgy. Beállítottam ahogy volt a leírásban, de nem működött. Illetve ha működött is csak addig míg beállítottam, leokéztam és a riva meg volt nyitva.
-
Henk
veterán
Ebben nem tudsz normál méretű ventit tenni mert olyan széles lenne, hogy összeérne a hűtő talpával. Gyanítom azért így oldották meg, slim venti a belső oldalra, hogy beleférjen a 2 slot szélességbe.
Bulitt: ezt a Setsugen-t ugyanúgy kell feltenni mint bármelyik hűtőt, a gpu felöli oldalon van a borda. Mi köze van ennek a cpu hűtő méretéhez?
-
Bulitt
addikt
Őőő igen ám, de ha megnézted már a gyártó oldalán, vagy bármi tesztelős oldalon, írják, hogy külön tartó van hozzá, ami az alaplapi tálcához csatlakozva tartja meg a bordát...ehhh
Azé ennyire nem akarok durvulni + a gond ott kezdödik, hogy teli felülettel fog feléd nézni a borda, ami már is megszabja a cpu hűtő magasságát. És akkor még a többi + 550g súlya
-
Henk
veterán
Ezt a Scythe hűtőt azért megnézném egy vga-n, olyan magas lesz tőleg, hogy egy keskenyebb házban nem lehet az oldallapot feltenni tőle.
A venti nem a nyákra fújja a levegőt, ráadásul egy ilyen keskeny venti 2000rpm-en nem halk. Szóval bennem azért vannak kérdőjelek vele kapcsolatban.
A másik a TR hűtő, a Venomous-X méretei: 125 x 158 x 160 mm, ez elírás lehet szerintem. Majdnem akkora lenne mint az Orochi. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Hát igen ... azért alkalmazunk szabványokat, hogy aztán valamit elkúrjon a gyártó és még a saját alaplapjaiban se működjön a kártya.
Vicces egy világ ez a mai. Amúgy gondolom a gyártó bepiszkálta a gyári BIOS-t és az eredményezte, hogy számos alaplapban nem ment a kártya. Tesztelés persze kimaradt.
Minek az ...
-
-
vhunor
őstag
Nekem anno Gigabyte HD 4890 nem ment az EP45-UD3R-ben, másik három lapban meg igen, a lapban meg minden egyéb kártya. X-atka.
Van viszont egy idegesítő hibajelenségem: Win7 64-bit alatt a Win saját Media Player-ével nézve videókat, random újraindul a gépem. Semmilyen más lejátszóval, és semmilyen más esetben nem jelentkezik a probléma. Friss telepítés, nincs teleszemetelve. Kodek pakk nincs telepítve. Minden driver a legfrissebb. Ötletek?
Szerk.: neked mennyi a ram default órajele a GTX 260-on, hogy húzva 1050? Nekem alapon 1100 a Golden Sample-n, húzva 1200 felett.
-
Henk
veterán
Na megnéztem. A gpu 20mhz-el kevesebbet megy mint amit max tudott, de az mondjuk xp alatt volt. Ezt már régebben, másik driver-rel is észrevettem, hogy vista-val nem megy annyit a vga mint anno xp-vel. Szerintem ez elhanyagolható.
-
igazából a GTX260+ nem egy hivatalos elnevezés, csak a 216SP-s verzió megjelenése után, amikor senki nem tudta, melyik kártya milyen, egyszer csak elkezdték így hívni a felhasználók
sz'al nem az 55nm-es neve, de ahogy elnézem, nem is lehet azt mondani, hogy konzekvensen a 216SP-sé
azt el is felejtettem, hogy 65nm-es a GPU - javítottam a cikkben, köszi! amúgy valamilyen furcsa okból az 55nm-esek se nagyon fogyasztanak kevesebbet
-
vhunor
őstag
"A fogyasztáshoz még egy kiegészítést tennék: Az benne is van a cikkben - nagyon helyesen - hogy a Radik fogyasztása szintén nem tökéletesen mérvadó. Gyárilag OC-s, tehát hiába lett visszavéve az órajele valószínűleg a gpu több feszt kap mint amennyit a ref karik kapnak így a fogyasztása is nagyobb mint a full ref daraboknak."
Ezt könnyű ellenőrizni pl. ATT-val, a hardware monitor része mutatja a feszültséget is, gyárilag ha jól emlékszem pl. az alap 4870 1.263V-ot kap.
-
rup1u5
nagyúr
Az-az.
Az hiányzott neki.
Leszedtem a 182.50-et és a Physix-et is, majd restartoltam.
Restart után driver sweeper-t is ráengedtem és utánna próbáltam telepíteni az újat.
Úgy látszik nem tetszett neki és ilyenkor kell egy második restart is.
Most már fönt van. Meg is nézem mindjárt GTA4-el, a 2D/3D órajelezést és futtatok egy Heaven benchmarkot is. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Igazából én meg vagyok elégedve a HD 3850 támogatásával. Hibáim nincsenek, konvertálni meg nem konvertálok. Most is csak azért váltok HD 5850-re, mert megjött a DX11-es széria, és jönnek a játékok, amikkel kéne majd valamit kezdeni.
Eddig a Fermire vártam, de már tuti nem lesz itt idén. Az SC09-ről kiszivárgott pletyik szerint DX11-ben a HD 5850 szintjét hozza, szóval csak a PhysX-et bukom el, azt majd pótlom a kisgéppel. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Pont annyi probléma van a Catalysttel, mint a GeForce driverrel. Én már csak tudom mind két rendszer folyamatosan használom. Nemrég frissítettem drivert NV-re, aminek hatásáral villogni kezdet az NFS:Shiftben az árnyék. Az NV vissza is írta, hogy tudnak a problémáról, használjak régebbi drivert, vagy várjam meg a héten érkező 195.55-öt.
Ami kreálva van a Catalyst driverekről az urban legend. Mindkét meghajtóval ugyanannyi probléma van. Nem véletlenül van mindkét cég dokumentációjában két-három oldalas javítólista.
-
rup1u5
nagyúr
Ugyan ez a helyzet nálam is. A GTA 4 csinálja ezt....és csak az. Legalábbis eddig úgy vettem észre. Kilépés után nem vált vissza. Ha becsukom a Rockstar socialclub-ot ami kilépés után is fut a háttérben akkor sem vált vissza. Win7 64bit-nél eddig soha nem állt vissza 2D-be GTA után. Vistán legalább néha visszaállt ha úgy tartotta kedve. Még mindíg 182.50-et használom.
Jövőre nem akarod megvenni az evga-mat?
-
Henk
veterán
Tényleg jól nézhet ki, már csak azért megéri. Kép legyen ám mindenképpen.
Én a 285 sli-t próbálnám, de nincs a környéken senkinek.
energiez: attól, hogy húztál rajt terheletlenül ugyanúgy vissza veszi az órajelet 2d-re. Azt felesleges variálni az jó úgy. Aztán mikor kell a craft akkor megemeli az órajelet az általad beállítottra. -
Cyberpunk
félisten
Simán mennek 3 utas SLI-ben is
A táp az már jó kérdés szerintem necces, legalább is a tápos topikban nekem anno azt javasolták hogy egy minőségi 625W-os pl.: Enermax modu82+ stb. tápot válasszak a húzott i7-hez meg a két GTX260-hoz.
Egyébként nem úgy volt hogy eladod a cuccodat és átnyergelsz notira? Most meg már 3way SLIMondjuk az igaz hogy asztali gép mellett is lehet az embernek hordozható masinája.
Amúgy lehet hogy lemondok az SLI-ről jobban mondva csak más formában lesz, egy GTX295 személyében ha meg tudom ejteni a bizniszt
-
Dr.Én
veterán
Nekem jelenleg hasonló hűtés van a mostani 8800GT-n, ez alatt VF1000-t értem.Azzal sincs gondom hála az égnek.remélem ezzel se lesz
most nézem az IPON honlapját, már nincs benne az árlistában, tegnap még benne volt
Mindegy ugy ugy is csak november 10-e után tudnák rendelni, mer akkora lesz rá manim. ha addig nem raknják vissza akkor marad a ref hűtős -
Ediva8
tag
Köszi,megnyugtattatok,de egy eladó itt a PH-n,akitől épp egy GTX 260-ast szerettem volna venni,azt mondta,hogy igen kevés a Chieftec 450-es táp /nagyon is! / Ezért kérdezem,hogy gondolom ti tapasztalatból mondjátok,hogy bőven elég,mert nem szeretnék úgy járni,hogy játékok alatt elfogy a kraft.Hol van akkor valójában az igazság?
-
vhunor
őstag
DX 11 miatt biztos, hogy nem éri meg váltani most. Ha kell a kraft, az más kérdés, de ma mihez kell tuningolt GTX 260-nál több kraft a Crysist és a Stalkert leszámítva?
Én lényegében "véletlenül" (eredetileg 4890-et akartam de egy reggel ránéztem az apróra és 40-ért nem tudtam otthagyni ezt a szinte még új kártyát) lettem MSI GTX 275 OC Twin Frozzr tulajdonos egy Sapphire HD4870 1 GB Silent Efficiency után, és nagyon kellemesen csalódtam. Régebben nem zavart, ha aftermarket hűtőt kell barkácsolnom a VGA-ra, de manapság már nincs kedvem hozzá, és HD4890-eken qrva kevés az olyan hűtés gyárilag, ami mellett képes vagyok 10 percnél többet ülni (talán a Gigákon a zalman egész jó, de fix fordulatos, és 2D-ben nekem ne zenéljen feleslegesen). Az MSI hűtése igen jó ahhoz képest, hogy gyári - csendesen és hatékonyan teszi a dolgát. Emellett a kártya igen jól húzható, bőven hozza (sőt) a GTX 285 szintjét. No de elkalandoztam
. Csak annyit akartam írni, hogy teljesítmény szempontjából mindennapi használat során nem tűnt fel komolyabb változás - mondjuk nem is vagyok egy Crysis-fan - hacsak az nem, hogy valahogy minden simábbnak, folyékonyabbnak tűnik, sokkal kevesebb fps drop van. Lehet, hogy csak nekem tűnik így, mindenesetre stabilabbnak látom az átlag fps-t az "elavult" gtx-en, a DX 10.1 sem hiányzik mert nincs honnan hiányozzon
.
-
Henk
veterán
Egy nagy lóf@sz ez az MX3 vagy én vagyok nagyon szerencsétlen. Egyszerűen nem tudtam felkenni. 3x megpróbáltam, elnyomtam egy csomót de nem tudtam elkenni mert mintha nem ragadt volna a felülethez csak egy gombóc lett belőle. Először azt hittem zsíros, de mindig letöröltem tiszta alkohollal. Aztán meguntam és rákentem a Proli pasztáját, mondanom sem kell, hogy simán felvihető volt. Az MX3-at legfeljebb úgy lehetne, hogy nyomsz egy kicsit középre és majd a hűtő szétnyomja, de én nem vagyok a híve ennek mert valószínű, hogy nem lenne egyenletes.
Na mindegy szóval felkínlódtam az AC hűtőt, ami hát feladat volt így, hogy nem teljesen kompatibilis vele. Vettem hozzá Scythe ram süniket mert a gyári nem volt elég hozzá. Na itt aztán ment a variálás, hogy hova milyen borda kerüljön mert a TR oldalán láttam, hogy olyan helyekre is adnak bordát amit a gyári hűtő nem hűt. Na így aztán megpakoltam szépen. Ja azt nem is mondom, hogy a hűtő nem fért fel a lesarkazásvédőtől így azt is le kellett vennem. A hűtőt 4db 2-es csavar fog fel. Jó, hogy nem cérnával kell felkötni + mind alá be kell varázsolni egy műanyag távtartót ami szintén feladat. Végül aztán összeállt a dolog, íme teljes pompájában.
A hőfokok pedig:
Gyári hűtő, idle.
Gyári hűtő, load. ( 5 perc caps viewer, akkor már beáll a hőfok)
AC, idle.
AC, load. ( szintén 5 perc fánk)
Itt nem is emeli fel a venti fordulatát, végig 30%-on maradt.
Hagytam még 5 percig menni, de felemeltem 60%-ra a ventit.
A hangja teljesen jó, 30%-on szinte hangtalan. Feltekertem 100%-ra, hogy milyen. Olyan hangja lehet mint a gyárinak 50-60% körül.
Az meg, hogy a házban marad a meleg hát relatív. A lap és a vga is javult hőfokban, a magok lettek kicsivel melegebbek. Mondjuk a táptól amil fér el a kari, de pénteken jön az új ház szerintem ott még javulni fog a helyzet. -
Henk
veterán
Hát nekem Vista 64-nél azért az új driver-el vannak gondok. Leggyakrabban az, hogy pl. game után nem veszi vissza az órajelet alapra, csak restart segít. Vagy pl. az msn is megemeli 3D-re vagy a media player. A 182.50- et találtam eddig a legjobbnak. Bár a legújabbat még nem próbáltam, de már kétkedve állok neki.
-
rup1u5
nagyúr
Most hogy átáltam fix venti%-ra rájöttem, hogy nem is olyan rossz a tuningpotenciálja a karimnak.
70%-os ventivel használom 700/1500/2160-on és még nincs is csontra kihajtva.
PhysX-et eleinte én is sajnáltam de mióta elkezdtem játszani a Red Faction-al rájöttem, hogy vannak nála sokkal jobb megoldások is. Nézted már mit tud az a játék? Érdemes kipróbálni!
Nagyon szórakoztató. Én nem tudom megunni a rombolást.
Szóval én nem aggódom a fizikai szimuláció jövője miatt. A physx már halva született így hogy cudába zárták. Remélem hamar elfelejthetjük. -
Zsubi
őstag
GamerHUD-al állítottam órajelet de közben belenyúltam Rivatuner-ral a venti vezérlésbe is és ennek hatására valamiért amikor megterheltem a kártyát akkor nem emelte meg az órajeleket 2D-ről 3D-re
Tuningot is elég jól bírja ez a kari az első benyomásaim elég jók vele kapcsolatban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- XFX Swift Radeon RX 9070 OC Triple Fan Gaming Edition
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest