- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
Szerintem ha valaki most vesz gépet,és processzort akkor azt nem a jelennek hanem a jövőnek teszi.Az,hogy a jelenlegi játékok nagy része még nem profitál a 4magból,azt nem azt jelenti hogy ez a tendencia.Meg lehet nézni az összes most megjelenő játék rendszerkövetelményét,nem egyszer ajánlott a quad hozzá... és ez egyre jobban így lesz.. a GTA4 csak egy példa volt.Ugyanez volt amikor kijött a Colin Dirt, a Racedriver Grid,de még az UT3-is tud profitálni a négy magból,hiszen az UE3 támogatja a négy magot.Most azért ezzel nem azt akarom irni,hogy mindenki szaladjon I7-et venni,vannak olcsóbb megoldások is pl AMD vonalon ami nem biztos,hogy drágább lesz mint egy E8400/P45 combo....
-
Black-core
aktív tag
Én egyáltalán nem vitatkozni akartam.
Csak mondtam hogy szerintem játékoknál előnyösebb a 4mag.Ha meg olyan játékkal játszok épp ami csak 2magra van optimalizálva akkor megfogom,letíltok két magot azt felhúzom 4Ghz -re!Ha meg GTA4 elakarok játszani mert esetleg meg tetszene akkor meg engedélyezem mind a 4magot és ennyi.Egyébként csak nekem tűnik fel hogy a 2magal rendelkező emberkék nagy része azt mondja hogy nem tetszett a játék és szedtem le egyből?
-
Black-core
aktív tag
Még egy kis OFF sry. Hát hogy ha nem csak cod ra használod a gépet akkor szerintem már most nem felesleges a +2mag pl gta4 már több gépen is néztem és valahogy a 2magosoknál nem volt az igazi soha.Ez csak egy játék,de tudnék mondani meg egyet kettőt és annyival nem drágább szerintem egy négymagos.Egyébként és ezt most teljesen komolyan mondom hogy van egy P4 2ghz procim és kipróbáltam,hogy mi történik ha kicserélem a q6600-al,minden más maradt csak a procit cseréltem.Felhúztam 2Ghz-3.2Ghz-re és néztem egy két játékot.A lényege az lett hogy kb csak a GTA 4 és az Undercover ben volt fps csökkenés.(egyébként ha valakit érdekel szívesen csinálok képekkel tesztet)Na akkor gondolkoztam el hogy megérik e az új procik az áraikat játékra.
-
Zájec
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
Az enyém olyan mint egy porszívó. Winyók előtt a gép orrában egy 12-es, 2000rpm-en, egy 12-es a procin 1800rpm-el, és mögötte a gép végében egy másik12-es 2000rpm-en. Olyan nagy a hangzavar, hogy e mellett kb lehetetlen aludni az fix.
Sztetek a következőgenerációs kártyák fognak növekedni hosszban? Ez a GTX éppen befér (az elforgatott winyókeret miatt). Kezdek aggódni...
Két vga már most sem fér be.
-
Qru
MODERÁTOR
Igen, 65nm-es, teljesen burkolt (amúgy nagyon tetszik hogy az egész kártya burkolt). Rivára akkor rálesek, 2.24-es van de abban nem találtam eddig. Mit/hogy kell beállítani benne? Everestből meg csak trial van.
De annyi fix, hogy ha feltekerem akkor a gpu igaz csak 4 fokkal hűsebb de maga a kártya sokkal hűsebb mint ha csak 40%-on járna a venti.A rács sem éget csak meleg pl. Tehát a VRM is biztos jóval hűsebb, elvégre azt a gpu forróságát átvett levegő csikizi...Lauda: Nekem 70%-on még elviselhető, felette már túlharsog mindent a gépben.
-
Qru
MODERÁTOR
Gigánál fix 40%-on megy a venti végig ahogy eddig néztem ha auto-n van.
Most csak azért is kimértem. Alap órajelen van minden a gépben, csukott gépház, elöl-hátul 12-es venti plusz egy a procihűtőn.
Furmark 1680x1050 MSAA: 8x és 500sec-ig futott a teszt 21 fokos szobahő. 40% venti fordulattal max 84 fok míg 70%-on max 80 fok. Pff...Hagyom 40%-on halk és az a 4-fok ide vagy oda nem számít.
-
Black-core
aktív tag
Tudnál nekem egy pár hűtőt ajánlani pls ami szerinted elég lenne a procimnak?Egyébként ezeket a beállitásokat csak egy két tesztig állítom, pl super pi meg ilyenek de amugyse tudnám nagyon használni mint írtam 3.2 fölött már nem nagyon stabil. meg megnézem a játékokba hogy hoz e gyorsulást.
-
Black-core
aktív tag
ŐŐ igen. Amúgy már próbáltam más hűtökkel is de eredmény az nem volt.Egyszerűen képtelen vagy a lapom vagy a procim a 3.6ghz feletti működésre (azt már mondanom se kell hogy 3.2fölött nem bírtam neki stabil beállítást adni még nem gyári hűtövel sem.Úgy hogy gondolkodtam és arra jutottam hogy nem ér meg nekem 15-20k hogy 20 fokkal hidegebb legyen a 80 at igy se éri el soha.
Ha tudtok valami tippet adni hogy miért nem bírok normális értéket kihozni a procból azt megköszönöm VID 1.325 G0.köszi amú gy ez egy gtx topik.
-
Elég sokáig válogattam, mire ilyen lett, de megérte....
schwartz: Komolytalan az egész így, ahogy leírta. Mi az, hogy 3.4-t ment a q6600 gyári hűtővel? Ment, és hány fokon, mennyi ideig? Aztán jön az igaz plusz volt nélkül, mihez képest plusz nélkül? Mivel terhelte? Én még olyan q6600-ot nem láttam,amelyik 1.35v-on 3400mhz-en prime-al terhelve stabil legyen, de szvsz nincs is ilyen.
-
Casanova*
veterán
min. grafon 1680x1050 felbontásban 250-140 közt van az fps. eléggé ingadozik az fps. full grafon 60-120 körül van.... a GTX karim ennyit produkált. szintén a GTS is. azt hittem jóval több lesz az fps. de nem....
akkor procituning lesz. tuningolva jóval több lesz az fps??
-
Beowulf_78
addikt
Jó lett biza! Már dícsértem én is a 295 topikban!
STALKER CS konklúzió tetszett..."a Clear Sky-ban 1280x1024 és 4xAA, de nem maximális beállítások mellett a GTX285 épphogy átlépi a 30fps-t, ezzel még a Crysis gépigényét is elhomályosítva. Míg a Crysis esetében volt tippünk arra, hogy milyen hardver járt az engine készítőinek a fejében (zöld), itt még csak megközelítő elképzelésünk sincs..."
Nem hiába...ezt a pirosakra fejlesztették. De melyikre is?Amikor egy 4870 X2 mindent max-ra húzva 1920x1200-ban 13fps-t tud generálni minimum fps-nek. hatalmas blama.
-
Én mondtam.
HSM: Elég kellemes hőfokok, látod van 10-15 fok a GTX260/280 között.
A VDC-t itt nem látjuk, de bőven lehet 100 fölött, szerintem meg is van. Engem nem izgat a 130 fok, a kártya nem hibázik és fagy.
rejewski: Az attól függ mennyibe kerül. Jó kártya, de a gyári tuningtól nem kell elájulni, ez rivatunerrel megoldható 1 perc alatt. Szóval az ára a kérdés.
-
HSM
félisten
-
Ez igaz. Mikor raktam össze a gépet, észre se vettem az alaplapi csatin, hogy van 8 pin is, olyan ügyesen le van dugózva. Később az i7-es topikban esett szó róla és akkor néztem én is, hogy dik' itt tényleg van 8-as is.
A kábel is itt van előttem az asztalon, de még lusta voltam kicserélni.
-
szacsee
nagyúr
Akkor nálad kb pontosan is mér..
Nálam IDLE 135-145W
Terhelve kb pontosan mér..
I7 proci van a gépben, ami kb annyit kajál, mint egy C2D üresjáratban... számszerüsítve everest szerint 4-5W... ami reális is, mivel elég fejlett az energiagazdálkodási funkciója.
A gépben ezek vannak: GA-X58UD4P, i7 920, 3x2gb Kingmax 1333, 8800GTS (g92), Samsung 1T HDD, Pioneer 212D, Corsair HX620, Laing D5 (legkisebb fordulaton), 1db Scythe S-Flex @ 5V.
Nem értem az egész dolgot, mivel amikor öcsém gépéből próbaképp átraktam a gépembe a 4670-es Atit, akkor is ugyanennyi volt a fogyi kb üresjáratban...
Valami kalibrálást kell nyomni, vagy csak bedug...reset gomb és odalépkedsz a Wattaszámlálóhoz? -
Svájcinéger
őstag
Azt megköszönném, ha elküldenéd.
Beowulf_78 : Abban tök igazad van, hogy a gyártó hülyeségeket ír a dobozra, mert először azt néztem meg és azon 12 A volt. Aztán megkerestem a neten és mivel nem egyezett a kettő, így kénytelen voltam leszedni a ház oldalát, hogy megnézzem.
A jövő héten kiderül, egyenlőre a proci alapon lesz. -
Nem tudom, hogy felette mit produkál, mert a pixelhibán eleve bepöccent az agyam, aztán megláttam a bevilágítást...
A stalkerben éjszaka mászkáltam és a képernyő alsó 10 centije gyakorlatilag fehér volt.
Nagy szarok ezek a mai TN-panelok, ez a 4 éves monitorom sokkal többet ér.
Aztán nem is vacakoltam vele sokat, vissza a dobozba vele.
Nem tudom mi lesz később, de mindenképp a 280-at néztem ki és nem sokára volt is lehetőség akkor jó áron megvenni.
-
Valty
aktív tag
Hát én szlovákiai vagyok, a hűtést itt rendeltem nálunk
Az összeszerelés csak jövő pénteken lesz, akkor leszek csak otthon, képeket esetleg dobhatok hamarabb.
Viszont vrm hőfokokat sajnos nem fogok tudni írni, mert nálam nem monitorozza semmi
Szerk 1.: nem tudjátok, miért nem tudok OFF-okat rakni?
Szerk. 2.: most nézem, útban lesz a hdd keret, ki kell addig találnom valamit
-
Hát ha pörög, akkor van hangja, ez tény, nem lehet könnyű 1400 millió tranyót hűteni. Engem nem zavar, a játék hangjai úgyis elnyomják a süvítést.
TTomax: Mi az a foldingol? 2 méterre a fejedtől megy a gép éjszaka?
Nem csoda, hogy zavar.
Én még a letöltőgépet (egy P4-es masina passzív vga-val) is kitettem a spájzba, fene se hallgatja egész éjjel. Ott meg mehet 24/7, nem zavar senkit. Csak egy bill meg az utp kábel van rádugva oszt' csókolom. Távoli asztallal meg tudom használni.
Nekem ezek a hőfokok vannak idle 700/1400/2300-as órajelen:
Nekem oldalt fúj be egy venti kb. a kártya közepénél, ha lesz időm/kedvem
, akkor plexi oldallap lesz és előrébb hozom a ventit legalább a vga ventijének vonalába.
-
Valty
aktív tag
Nálunk 47 euró .
Viszont ahogy ezt a képet elnéztem, elég necces lesz a vrm-re a hűtést feltenni. (a középső az 55 nm)
-
Az a 80 pár fok azért nekem se tetszik annyira, de ha egyszer ezt szereti, akkor hagyom úgy.
A 60 fok már jobban hangzik, de én pusztán emiatt nem fogok ventit cserélni, a hangja meg nem zavar abszolut, mert nem is hallom/nem figyelek rá game közben.
Ha valamire váltok az a víz lesz, de nem érzek iránta akkor motivációt, hogy meglépjem. Szvsz felesleges lenne annyi pénzt beleölni. A tuning így is elég nekem, persze azzal jobban menne, de az a +10% nem ér nekem ennyit.
-
XoZ
aktív tag
A képek alapján tényleg esélytelen, hogy jó legyen a mellékelt borda a 285-re. Esetleg még az lehet, hogy a tesztben használt, illetve az Arctic Cooling oldalán lévő hűtő nem a végleges verzió, és abban már lesz VRM hűtés az 55 nm-es GTX260-ra és a 285-re, de ez csak egy tipp a részemről.
Közben találtam egy tesztet, ahol gyárilag ilyen hűtővel szerelt 65 nm-es GTX260-at mutatnak be: Inno3D iChill GTX 260. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest