- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #22302 üzenetére
Én is. Próbálom magam lebeszélni ész érvekkel egy GTX280-ról. Pedig már volt egy Asus GTX280-am. De ugye nem csípte a Giga deszkám. Asus lapban ment gond nélkül (furmark is), az enyémben meg már post-nál is csíkozott.
Vissza tettük az Asus lapba és ment rendesen megint. WTF?
Így maradt a GTX260-am. -
JONAS77
aktív tag
válasz
rup1u5 #22255 üzenetére
Nem hiszem, hogy automatán megy, mert teszteltem Furmarkal és nem pörögtek fel a ventik, ha elérte 80fokot, szerintem mehetett volna 90-ig is, akkor sem kezdtek volna hűteni!? Profilokat már csináltam, amit minden eggyes játék előt, sajnos manuálisan kell bekapcsolnom, ezért gondolom azt, hogy nincs automata vezérlés. Egyébként használod-tad a Precisiont? Mik az észrevételeid (felt. mód)?
-
vhunor
őstag
válasz
rup1u5 #22248 üzenetére
Nálam anno az MSI 280 SOC-nál a shader volt a szűk keresztmetszet, ennél ugye a GPU alapból 700-on jár, a shader 1400-on, de pl. már 1450-es shadernél is hibázott.
Az új tulaj úgy megvízhűtötte a kártyát, hogy el is patkolt
.
Most egy hete megint GTX 260-am van (XFX Black Edisün), emmá' a negyedik, csak nem tudok szabadulni ettől a generációtól
.
-
Cadal
őstag
válasz
rup1u5 #22238 üzenetére
Esetleg MSI Afterburnerrel nem próbáltad? Ezzel a progival is elég sok mindent lehet monitorozni 3D-s alkalmazás futtatása küözben. (Azt hiszem On-Screen display menüpontnál kell néhány pipát elhelyezni a kívánt sorokban)
-
zolisx4
őstag
válasz
rup1u5 #22235 üzenetére
Ennyi az órajel alapból azt nem tudom mennyit bírhat ,?
De a 280 as alapból tudja azt amit a 260 nem még húzva .
Igen neked egy fasza hűtés kéne a kártyára -
zolisx4
őstag
válasz
rup1u5 #22233 üzenetére
Igen valószínű hogy elindul lassan, egy bizonyos idő után felfelé a fordulat, csak nem pár perc hanem lehet, több mikor már teljesen átmelegszik az egész ,az tuiti hogy a 280 as az nagyon jó kártya ,nekem a 260 as is nagyon szépen megy ,
.
Ezt találtam a neten itt meg lehet nézni mekkora eltérés van a 2 VGA közt ez valós lehet???
Érdekes eredmények jönnek ki a 280 nagyon jól szerepel -
-
zolisx4
őstag
válasz
rup1u5 #22223 üzenetére
Na szóval én csináltam egy tesztet:: Palit GTX 260 Sonic.
Nekem ezt a hőmérsékletet tudja
Ugye ez 55nm es ,nekem 2 db 12 cm venti van a házban és egy 9,2 es .
Játék alatt nekem a ventit nem is hallani a 60 fokot ép hogy eléri a kártya -
hekkerman
tag
válasz
rup1u5 #22212 üzenetére
Bocsánat, szándékomban állt a válasz gombra menni
, de mellé ment, a kép is megvan, csak már nem volt lelki erőm feltölteni. Régen tényleg 45%-ig tekert furmarkba de akkor nem xtreme burning mode-ba meg 16msaa-val nyomtam, csak simán benchmarking azthiszem.
elöl van egy 12-es felül egy 14-es meg oldalt egy 12-es venti, azok 50%-on vannak. nagyjából ennyi a házhűtésem
Én nem akartam személyeskedi,a hangnemért is bocsi, ilyen hangulatom volt tegnap, de ma már jobb.
Ha érdekel más teszt is, megcsinálompróbáltam tuningot is,gpu 710-20 talán amennyit ment, memóriát 1200 felett nem próbáltam shader meg ha jól emlékszem 1450, de lehet 1500 is volt, egy éve húztam utoljára próbaképp, annyit nem játszok meg olyan erős játékkal, hogy megérné
minden jót
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #22196 üzenetére
Érdekes, hogy annyira nem volt víknya 400-on sem, szóval nem szaggatott (igaz pont egy kevésbé grafigényes részről indult a teszt direkt) nem szaggatott csak fura volt hogy jó 50%-al kevesebb képkockát nyomott ki a képernyőre mint a Radi. Alt+tab után jött a felismerés, GT200: 400MHz. Öhö.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #22194 üzenetére
Sztem a driver eldobja magát és akkor lowpower 3D-ben megy csak. Low-power módban meg bőven meghűti ilyen alacsony ventifordulaton is.
Én legalábbis így jártam, G4Ga kollégánál Crysis tesztnél. Egy 4870 1GB ellen küldtem csatába, de annyira alulteljesített, hogy az fájó volt. Kiderült túl volt húzva a karajom és a driver elszállt, ilyenkor meg ledobja magát fixen low-power 3d módba. 400MHz-en meg jó hogy elpáholta az 1GHz-re húzott Radi.
-
JONAS77
aktív tag
válasz
rup1u5 #22149 üzenetére
Ez rajta van azon a CD-n, amit a grafhoz kaptam, és ez a Precision kezelő figyeli azt is, hogy ne süljön meg a gpu? Hülye kérdés, de én feltettem! Én még nem használtam más gyártótól eszközkezelőt, csak a gyárit, azaz az ASUS-t, de kipróbálom, ha javasolod. Remélem jó lessz.
-
rumkola
nagyúr
válasz
rup1u5 #22112 üzenetére
én sosem uninstalláltam nv-nél az előző drivert... ha kellett akkor a setup úgyis uninstallálta...
más:
én is 2 hete váltottam ideiglenesen ati-ra (4870), már bánom, szabadulnék tőle (kb 30driver install volt, ccc vagy anélkül, att)
elképesztően szar ez szoftveres oldalról, the saboteur térképe használhatatlan, gta4 lagzik, powerlay nem működik (4870 sapphire se), ha att-t használok megy, de megfagy néha a win desktop, új catalystokban nincs "digital vibrance" ami nélkül szar....ststb.
egyszóval halál -
Cadal
őstag
válasz
rup1u5 #22112 üzenetére
Régen én is így csináltam, és így is tanácsoltam mindenkinek. De egyet árulj el. Amikor uninstallálod a korábbi drivert majd újraindítod a gépet utána az első betöltésnél neked nem tesz fel kapásból egy drivert a windows? Mert nálam, ahogy észleli az új eszközt, már dobja is fel a hozzá való drivert!
-
Geryson
addikt
válasz
rup1u5 #21989 üzenetére
Ne kötözködj!
Amúgy tényleg Pécel, de történetesen Erzsébet mellett dolgozom. Dobtam privit!
Igen, valóban 3-4 hónapja csinálja csak ennyire extrémen, de azelőtt is voltak gondok néha-néha, ha emlékszel elszálltam néha PH!-s csapatgame közben, de mostmár játszhatatlan. Driver mint vkártya driver? Tegnapelőtt szedtem le, jó régi volt már fent, de no változás sajnos. Kiváncsi vagyok mit tudsz kihozni belőle, merthogy ez pont egy OC-kártya és én még csak meg sem húztam soha (csak próbáltam, kevés sikerrel).
-
Geryson
addikt
válasz
rup1u5 #21982 üzenetére
Hát Uraim, köszönöm!
Feltettem, felnyomtam 80%-ra a ventit és láss csodát 20 perc után fagytam csak ki, amikor egyszer - valamiért - 79 fokra felment a hőfok és utána már nem is jött rendbe. Kilép, feltoltam 90%-ra és másfél órát játszottam, 70-72 fokon volt, a grafika pedig igen-igen magasra felnyomva, tehát kapta a terhelést. Nem értem, ezek szerint a gyári szoftvere nem veszi észre, hogy melegszik a kártya? Mondjuk így 90%-on azért már van hangja, úgyhogy megnézem 85%-on is és ha nem megy, akkor arra az időre pörgetem a 90-en, mert annyira azért nem vészes, csak furcsa - merthogy nem szoktam hallani.
Na de a másfél óra GTA4 kárpótolt mindenért...
Ha esetleg meghúzom a kártyát, akkor nem lesz jobb a teljesítménye és ezáltal csökkenthető a hűtés, vagy ez eleve kizárt?
-
Geryson
addikt
válasz
rup1u5 #21980 üzenetére
Jaja, nagyon keveset játszom, többek között az ismertetett ok miatt, pedig nagyon jó kis feeling vissza-visszatérni a GTA4-be. Ilyenkor csak mosolygok ha eszembe jutnak a régi emlékek veletek!
Felteszem ma, tényleg nagyon érdekes egy hibajelenségről van szó ami rettentően bosszantó. Soha máshol nincs gondom, csak game közben és úgy kezdődik, hogy elkezdenek hibapixelek, villanások bejönni aztán szevasz. Na, nagyon kiváncsi vagyok.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #21945 üzenetére
Pff, a két év garis GTX260 +15k-t is keveslik a stock cooleres 280-ért. Hát ne nézzenek madárnak, akkor várok még egy picit és inkább rárepülök egy Gigás 460-ra.
mod:
Benhill: Oda még bőven elég a GTX260. Még 1680x1050-en is elvagyok vele. Egyedül a DX11-et bukod a 460-hoz mérten, meg a kisebb fogyasztást.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #21943 üzenetére
Ez meg helyben lenne, a postázástól meg fázom...
Majd kiderül, írtam a kollégának minden esetre. Ha lesz 280-am jöhet egy SLI teszt, majd megcibáljuk az i7-et kicsit alattuk.
mod:
Meg ugye a bontottság okán (unstock cooler) a gariztatás is neccesebb lenne... Meg értd, reketye-bütyök falvi garival sokra megyek.
-
-
Bulitt
addikt
válasz
rup1u5 #21853 üzenetére
Hát sajna képeket nem tudok mutatni, mert az az asztali gépen voltak, ami jelenleg nincs. Laptopról tolom.
Ha jól emlékszem a 89fok GPU és 100fok VRM olyan 50%-ot eset szóval idle 30-35fok load 40-50fok. Természetesen ezt még a téli időszakba mértem.
Tuningban a gpu-ra emlékszek az 602->745 volt és nem emeltem feszt
-
-
Bulitt
addikt
válasz
rup1u5 #21837 üzenetére
A hülye állatja
A csavarral lehet fixálni a memória hűtőt. Nem fogod agyon húzni a csavart, de meg tudja tartani a ram hűtőt. De az észrevétel jogos, nem a legjobb megoldás az a hűtő lemez. Én egy Scythe VGA Chip Heatsink vettem pluszba, és azzal egészítettem ki a VRM részt, mert oda is egy vékony kis lemezt adtak.
Itt van az enyém képekben
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5 #21828 üzenetére
Szemezek velük én is, de alig gyorsabbak mint a G200-asok és DX11 nekem nem hiányzik még. Sőt DX10-es játékkal is alig gémelek.
Viszont nézegettem, GTX260 SLI lenyomja az OC-s GTX285-öt is. Akkor nem kéne eladnom a meglévő GTX260-at.Tápom meg a deszka is bírná...
Érződik hogy győzködöm magam? -
Benhill
senior tag
válasz
rup1u5 #21828 üzenetére
http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=251
Akartam en is a 260amra, de miutan jottek a fermik, igy ugy gondoltam varok es olyat veszek majd.
-
TTomax
félisten
válasz
rup1u5 #21820 üzenetére
Én nem mertem feszelni,mert nem volt stabil a plusz fesztöl.... 700/1500 alatt valahol ha ezt el tudod érni fesz emelés nélkül akkor jó darabot fogtál ki... nekem stabilan 1486 volt a shader ami ment, a core-ra nem emlékszek... 680 körül, a memok simán mennek 1250-et....
-
zolisx4
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xbox tulajok OFF topicja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Építő/felújító topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest