Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz
tzsolesz
üzenetére
Crysis-t néztem vele....először megnéztem egy neten lévő tesztet,de ott 3FPS-el alul maradt a GTX260!!! (nem 280!) -hoz képest.
még nem néztem GTX260al 1920x1200ben Crysis tesztet,de kétlem hogy alapórajeles CPUval beérné. Nagyon gyors volt a 4890,minden elismerésem.
Jóval több mint 3 FPS különbség van...és nem a zöldek javára.
2. dolog a hőmérséklet...sajnálattal tapasztaltam hogy a GPU dióda,még 80%os ventivel is elérte a 90°C+-t
Persze az érzékelő nem ezt hanem a GPU teteje vagy mi szerint vezérli a ventit,ami 25°C!!!-al magasabb mint a GPUdióda hőmérséklete. Érdekes... 
De mondom a teljesítménye meggyőző,még 3GHz-es Duoval is
Modern Warfare 2 multi ~60FPS. Mondhatni ha nincsen kompatibilitási gondom akkor kettő lenne a gépben,piros ide vagy oda. De így maradok a zöld oldalon. 
A két monitor beállítása is nehezebbnek bizonyult,mondhatni nekem nem sikerült,de annyit nem is kinlódtam vele
-
tome.jr
addikt
válasz
Scholes9
üzenetére
Először kártyát cserélj ne pedig fölöslegesen tápot. Azt ráér akkor megvenni ha elfogy a nafta az új VGA alatt.
Laraxior 19850#: Nálam dettó ugyanez volt egy P55-ös konfigon. 5870 mellett a procit 4100 Mhz-ig sikerült húzni, de az is beletelt vagy 3-4 órába hogy lemenjen vele a Vantage. A GTX 280-nal meg 4400 Mhz mellett is vígan futott.
-
Scholes9
nagyúr
Lehet lecserélem egy ilyenre és akkor GTX 260-ra marad cash, ez a táp lenne: FSP 500W FSP500-60GHN Active PFC 85+ , ez talán elég lenne neki
vagy ez: Gigabyte Superb 550P -
Scholes9
nagyúr
Hali, Tervezek GTX 260 vagy 275 karit venni attól függ elviszi e bármelyiket is a tápom, köszi

-
Laraxior
titán
kis érdekesség az ati javára. sokkal egyszerűbb a venti vezérlése mint az nVidiának.
itt meg va határozva hogy hány foknál,hány %on pörögjön a venti.
Zöld oldalon,meg mindenféle hülyeség van. Ennyi jó pont a piros mellé
-
Bulitt
addikt
-
ADAM1337
nagyúr
Nem is rossz kártya ez a gtx 260
Szvsz nem érzem hogy gyengébb lenne a gx2-nél (csak cod2-be, sli support miatt, de bőven elhanyagolható mivel 250fps a limit(online) gx2-vel volt 800fps tájt ezzel meg van 500-600.)
De a maximalista énem azt akarja, hogy még 1-et beszerezzek.
Lehet hallgatok rá.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Laraxior
titán
hát..biost nem talált, viszont néztem az oldalon hogy van 5féle 4890es MSi kártya... a cyclone-t kihagyjuk. azonfelül van egy alap és egy OC verzió. Ha annak a biosát tenném fel? csak pár MHz különbség van a mostani között.
Érdekes egyébként,mert P45ben sem ment...tehát ich10r-el sem az igazi... -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Laraxior
üzenetére
Az nem számít, minden kártya indulásának más időigénye van ... amint látod a CPU-t kiírva onnantól az alaplaptól függ a dolog. Az lenne a lényeg, hogy az alaplap ne akadjon ki a tuning hatására. A VGA-val még ne csinálj semmit. Az Giga fórumán nézz szét, hogy találsz-e a tuningra megoldást.
-
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Laraxior
üzenetére
Nem bírtad sokáig.

Én meg 2 vga óta nv-s lettem.(Bár nem vagyok szerencsére semmilyen fan.)
Első volt egy Giga 9800gx2 és jelenleg egy Palit gtx 260 sonic 216sp-t nyúzok.(#19848) Gyufaaa: itt az apróba vettem sima papír szemcsi, keress rá hogy 3d és megtalálod.A technológia kipróbálására bőven elég, de elég ahoz is hogy megtetsszen és megakarjam venni a kit-et is.
(#19850) Laraxior: ilyenről még én se halottam, pedig a 4890 nem egy rossz kártya, én is abból akartam 2-t csak sehol nem volt ref hűtős változat értelmes áron.
-
Laraxior
titán
jövök is vissza....
eddig tartott az ati-s pályafutás

-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
ADAM1337
nagyúr
Jó hogy nyílt szabványokat támogat az ATI.
DE:
Sok játékban nincs is 3d lehetőség (Játék menüjéből elérhető konfigolható) régebbiekben, az nvidia 3d vision meg támogatja excellent kiírással, ami azért nem rossz.
Viszont az ATI ha csak tényleg ingyenes szabványokra fog ráhajlani akkor benne lesz az hogy akit komolyabban érdekel a 3d nv-t vesz, vagy lehet rosszul gondolom ?
Igaz ellene szól az ára, de a 3D nem az olcsóságról híres.Amit írtál abban teljesen egyetértek sli alatt nem sok értelme van stereo 3d-re gondolni.(Pont a felezett vga teljesítmény miatt is érdemes sli-t használni.)
Bár ahogy elnézem egyre több 2magos vga van jelen tehát ebben az esetben nem akkora érvágás, aki 3d-re ruházik be gondolom nem a hw lesz a keresztmetszet.A multimonitorokról meg: elég buta megoldás lenne, főleg marketing (de userekre nézve is) szempontjából ha a 2 illetve multi monitorhoz kéne sli.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ADAM1337
üzenetére
Az az igazság, hogy nemsokára lesz az ATI-nak shutter glass 3D-je, míg az NV-nek triplamonitoros technológiája.

Amúgy van már ATI-hoz iZ3D. Ez elérhető persze az NV-hez is, csak az ATI-hoz ingyen jár a támogatás.
ADAM1337:
Az ATI nem csinál saját szabványt, így a nyilt rendszerekre épülő szemüvegeket fogja támogatni. Például Bit Cloudron. Ennek az az előnye, hogy számos third party gyártó lesz, akik versenyeznek egymással és megy le a szemüvegek ára. Az NV 3D Vision zárt, így arra csak az NV kínálhat megoldást, és annyit kér érte amennyit akar. A hátránya, hogy azokban a játékokban nem működik, amit csak a 3D Vision szabványra írtak.Az NV féle surround gamingról csak annyit tudni, hogy három monitort támogat maximum, de SLI kell hozzá. Az, hogy a kétmonitoros kiépítéshez kell-e SLI, azt nem tudni még. Ja és a GF100 valamint a GT200-on érhető majd el.

Bulitt (#19837): A klón mód nem lassít semmit.
A kiterjesztett módban kb. feleződne az FPS. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
Bulitt
üzenetére
Sajnos nem.
Viszont NV-nek van 3d vision-ja ami az ati-nak nincs.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ME2 elég jó lett azt én is tolom.(#19836) Abu85 : Ezt lehetett sejteni, hogy nem hagyják a másikat nyugton.
Bár engem a több monitorozás nem izgat, de a 3d-zés annál inkább.(Illetve hogy mennyire lesz verseny képes az ATI benne.) -
Bulitt
addikt
Meg tudná nekem mondani valaki, hogy tudom megoldani a GTX260-nál a két monitoros megjelenést, játékok alatt? Arra gondolok, hogy mind a két monitoron a játék osztott képe jelenjen meg

szerk: LG monitor és csak D-SUB kábelt adtak hozzá
Lehet ezért nem tudom a két monitort egyként használni? 
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
-
ADAM1337
nagyúr
Én 9 és 10 között se láttam akkora különbséget.
Pedig nem 1 játékot toltam ki ami dx10-es volt és semmi nagy durranás nem volt eddig.
Ezért se vettem hd5770-et 128bit-jével jó nagy szopás, főleg hogy nem csak játékra kell a gép.. 3dsmax-ra is ott elvérzett volna hiába dx11.. -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
Játékonként változó lesz, mert nem mindenki ír majd olyan keményen terhelő játékokat, mint mondjuk az AvP, de nyilván nem kérdés, hogy a számítási teljesítmény kihasználása felé megy az ipar.
Persze ez a 192 vagy 216 SP-s GTX 260 szempontjából annyira nem téma, ami a lassabb verzión nem megy, az a gyorsabbon sem fog.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
A shaderintenzív játékokban. Manapság főleg ilyen programok jelennek meg. Ha átlagosan nézzük a régi játékokkal, akkor 5-6% plusz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Taifa Díaz
üzenetére
+10% teljesítmény azért nem kevés kezdésnek.

-
ADAM1337
nagyúr
-
CoolMan
MODERÁTOR
-
TTomax
félisten
válasz
rup1u5
üzenetére
Hát igy utólag nem vagyok benne biztos,hogy a folding nyirta ki... azóta ami gariba visszajött kb 3X annyit letett az asztalra és semmi baja...ott az egyik vrm fázis 127 fokokat mutogatott szerintem az elszállt...még jó hogy idöben történt mert ha nem foldingolok akkor jó eséllyel a gari végég kihuzta volna...

(#19810) ADAM1337
Nyugodtan rakd csak rá a TX650-re a GTX260SLI-t... vidáman vinni fogja...nem kell félni a molex-pci-e 6pin csatitol... a 8pinesek legyenek meg akkor nincs nagy gond.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz
bendzso
üzenetére
Hi!
Ugyan ez a bajom nekem is. Ki be kapcsolgatja meg villogtatja a monitort az új driverekkel.
Win7 és vista alatt is. Vistára tettem régebbi drivert a 182.50-es ezzel nem villog a moncsi, de win7-hez nincs régebbi driverem így nemigazán tudom használni.
Esetleg valaki megdobhatna egy linkkel win7 64bit-hez való "régi" driverrel.sheep: "driverekben lévő flash gyorsítás okozza" más megoldás nincs csak a régi driver visszarakása? mert így nagyon zavaró ez a monitor villogás, használhatatlan a win

-
ADAM1337
nagyúr
Nekem sajnos ez az eshetőség van.
40 tájt kerestem vga-t míg javítják a gx2-met.
Nem találtam jobb alternatívát, hd4890-et is kerestem de ahol lett is volna raktáron(nem csak webshop listán) már majdnem 55k-nál jártam..
Szóval ma jön meg a kártya, gondolom gta4-ben durvább lesz a gx2-nél.
Az sli-ben csak az az egy tényező zavar, hogy a tápomon(tx650) nincs annyi vga csati és elég home made-nak tűnik a külön molex-6pin csati. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
ADAM1337
üzenetére
SLI bizony. Havernak XFX 9800GX2-je volt, átraktuk a gépébe a 216SP-s GTX260-am és bizony azokban a gémekben amikben néztük (COD, Crysis) verte a GX2 a GTX260-at. Nyilván ez csak akkor igaz ha olyannal játszol ami SLI-s játék és nem kevés neki a GX2 512MB-tja.
mod:
Arra majd figyelj hogy csak egyforma gpu-s kártyák mennek SLI-ben, tehát a második GTX is 192SP-s legyen.
-
sheep
addikt
válasz
bendzso
üzenetére
próbálj ki egy régebbi (fél éves min) drivert, hátha megjavul
giga 260gtx-em van, azon is előjött ez a probléma win7 alatt, előtte gainward 8800gt-m volt, annál is előjött vista alatt
úgy tudom, hogy ezt a problémát az újabb driverekben lévő flash gyorsítás okozza, a régebbi driverekben még nincs ilyen feature
amióta kb fél évvel ezelőtti drivert raktam fel (a verzióját sajna nem tudom, mert munkahelyen vagyok, de választottam egyet dátum alpján a listából) még nem jött elő ez a probléma -
rup1u5
nagyúr
válasz
rumkola
üzenetére
Így legyen ötösöm a lottón mint ahogy azt tudtam hogy ez a válasz fog jönni tőled.

Hét éve vagyok itt a PH!-n és itt mindíg a játékos oldalról közelítjük meg a kérdést. Legalábbis a felhasználók 99.8%-a.
Vagy te csak és kizárólag tudományos számításokat fogsz futtatni a Fermiden?Egyébként semmi olyat nem mondtál amit már ne tudtam volna.

(#19800) rumkola:
Ismered a mondást:
'Értem én (miről van szó), csak leszarom.'Te komolyan azt hiszed hogy ennyire nem vagyok képben Fermivel kapcsolatban?

Ne fussunk már fölös köröket!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3828
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R9 9800X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Dell Latitude 3420 - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Persze az érzékelő nem ezt hanem a GPU teteje vagy mi szerint vezérli a ventit,ami 25°C!!!-al magasabb mint a GPUdióda hőmérséklete. Érdekes... 
kezdtem megijedni hogy a végén elcsábít a sötét oldal

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Legalább annyira vagyok elégedett vele mint a 9600GT-vel voltam mikor meg vettem. És az nagy szó nálam

Ezt a sima szemcsit hol vetted?