Hirdetés
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
popey37
addikt
ezt még TE sem hiszed el, igaz?
fogyasztásmérővel kimért adatokat irok ide: a konfigom netezés vagy filmnézés közben max 156 wattot kajál. Teljes terhelésen 260watt volt a max.
ebből még vedd le amit a táp eldisszipál.
szép is lenne, ha a vga-m 130w-ot kajálna 1 óra alatt.
számoljunk csak: 130W/h x napi 10 óra = 1,3 KW, ez kb 60.-ft. és ez csak a vga.
szóval amiket irkálnak az nem szentírás, csak azért irják, hogy vegyél uj, nagyobb tápot.
ha tényleg ezek a táblázatok szerint lenne, akkor itt mindenki súlyos tízezreket fizetne villanyszámlát havi szinten. -
Janika!2
aktív tag
Sziasztok!
Megtudnátok nekem mondani hogy egy GTX260 mennyivel fogyaszthat többet egy 8800GTX-nél???
Köszi a választ előre is.
-
TTomax
félisten
VRM-et lehet nem mér,nem tudom mert rivában néztem a GTX280-at,ezeket meg afterburnerböl nézem.Az órajelek meg pontosan ugyanazok...ugyanazt enged a 260 is 24/7-re mint a 280 engedte nekem,mégis jóval kevesebbet fűt...szerintem nem is a10%-al kevesebb SP miatt hanem az 55nm miatt...
-
Laraxior
titán
válasz
TTomax
üzenetére
nehogy azt hidd... szart sem ér,sajna kispórolnak belőle minden érzékelőt, a hűtés sem ér semmit sem.
ez a mostani 65nm-es 192SP-s,de mégis egy oldalon levő ramokkal készült VGA sem ér sokat. bár legalább nem melegszik annyira,de érzékelők itt sincsenek 
280at kell venni,abból csak egyféle készült
-
z0d1AK
nagyúr
Üdv!
Volna itt egy XFX GeForce® 260 GTX 896MB DDR3 Black Edition (GX-260N-ADBF) kártya.
Ez hány nanométeres gyártástechnológiával készült?
Az XFX honlapján sajnos nem találtam erről infót.
-
TTomax
félisten
Hát nem tudom hova írja le...minden gondom megszűnt ezzel a driverral... végignéztem a játékokat... NFS Shit lagok megszűntek 90-120fps,metro kisimult 50-80 fps,BF2 villogás megszünt kép kisimult... 60-90fps...GTA4 kisimult,néha így is mondjuk leesik a bugos helyeken 30fps-re de ez a single gtx280-al is láttam... Borderlands 59.0 - 61.2 fps...AvP 100fps felett folyamat...Just Cause kimaxolva (csak a water gpu szimuláció nem) 40-70 fps sima mint a tükör...mást nagyon nem is próbáltam.Életem legjobb döntése volt a GTX260SLI,pedig nagyon féltem a CF-es tapasztalatok miatt.Igaz két napig kerestem a fogást,drivert OC-t,profilokat meg mindent de megérte.. aki ilyesmin gondolkodik annak nyugodtam merem ajánlani,esetleg ha kell mérek is szívesen,gyanítom lesznek itt majd még páran tulajok...

-
Laraxior
titán
egy kis módosítást végeztem a kártyámon,bár ismeretlen eredetű probléma van vele,igy gariztatni kell mindenképpen. Random leállást okoz a VGA több gépben is. Mivel igy is gariban köt ki hát egy kis nvflash-nek vetettem alá
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
módosítások:
2D: 199/399/298MHz@0.9V@60% venti
eredeti: 400/800/600MHz@1.05V@40% venti3D: egyelőre maradtak az eredeti alapórajelek,viszont 1.18V-ot kap, az 1.12 helyett
jah és módosítottam a ventit is annyiban hogy hamarabb kapcsol fel magasabb fordulatra
észrevétel: sajna nálam a 2D üzemmód nincsen helyette low 3Dbe vált vissza a kártya. Ezért kétszer kellett módosítanom,mire rájöttem miért is ezek az órajelek (400/800)
sebaj. Tesztek később,de eléggé észrevehető hogy 2Dben alacsonyabb a GPU hőmérséklete
-
pigatt
őstag
Sziasztok!
Az szerintetek mitől lehet, hogy brutálisan leestek az fps értékeim. Nem állítottam semmi különöset a gépen, csak ma mondom felmegyek kicsit cod 2-zni netre és 50 meg 30 fps-eket produkált az adatlapomon lévő konfig.
Mi lehet az oka?
-
megint én
őstag
!!! FIGYELEM !!!
!!! FIGYELEM !!!
!!! FIGYELEM !!!Sziasztok emberek!
A szemetek egészsége érdekében olvassátok el!
Még régen amikor megjelent a BETA 257.15, már akkor feltünt a probléma, írtam is de senki sem reagált rám... De most a 257.21 WHQL drivernél is alig észrevehető picike kis laggokat produkál ami elsőre fel sem tűnik. A lagg CS1.6 ban, és CS sourceban a leg észrevehetőbb. De a gépemen fenn lévő összes játékomban észrevettem Gta4 + kiegek, Assasin's creed, Starcraft2, Bad company2 és a Furmarkban is. A Nejem is észre vette rajtam, mert mondta, hogy "mitől ilyen vörös a szemed?"... Hozzáteszem, hogy régen 8 óra intenzív game után is fehér maradt a szemem, most meg 30 perc után bevörösödik!
A probléma csak úgy orvosolható, ha a régi 197.45öst teszed föl!
Kérk mindenkit adja tovább az ismerőseinek, a szeme épsége megóvása érdekében!
Ezt be is írom több NV-s topicba! Kérem nem törölni!
És ha valaki tud angolul, kérem írja meg az Nvidiának is! -
TTomax
félisten
nahh megvan az fps negyedelö effekt... dx10 full dynamic light... nahh igy már rögtön csak 90-120 fps... gyönörüen megy az sli.... 90% felett van terhelve minkét kari... persze a lagolás megmaradt ebben a clear skyban is...

-
TTomax
félisten
Stalkerozik itt valaki???Az lehetséges hogy nekem 2-500 fps-em van??Kicsit sokallom...

-
Laraxior
titán
ati driver le,cleaner--->nV fel. eredmény:
random restart,gépleállás
a szokásos...megint win reinstall 
-
Buflák_bácsi
csendes tag
válasz
TTomax
üzenetére
Nekem is csak MW 2 és BC 2 alatt megy fel 80 fok fölé

Amúgy a zaj nem nagyon zavar... úgyis elnyomja a tv vagy a játék. Metro 2033-at és is ilyen beállításokkal játszom csak DX9-ben és 35-60 fps, míg DX10-ben 25-45 fps. DX10-ben szebb ugyan, de inkább menjen szép egyenletesen, mint hogy legyen még egy kis csillogás (szerintem)

Qru: Igen én is úgy gondolom, hogy nem éri meg, csak kíváncsi voltam mások mit gondolnak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Buflák_bácsi
üzenetére
5-7% kb az előnye. Nem éri meg cserélni 216-osra.
-
TTomax
félisten
válasz
Buflák_bácsi
üzenetére
Az 55nm nem megy fel 90-re... én igaz saját venti profilt használok az SLI miatt de 80%-ig megy fel a venti max és marad a 74-75C fok...nekem a 80fok alatti gpu fontosabb mint a zaj,mert azért két GTX elég zajos... a Gainward GS viszont 65fokig megy fel,igaz most alig hűvösebb mivel "le van fojtva" a két ventije, közel vannak a táphoz mert a házam alsó tápos a HX850 meg elég hosszú ...egyébként még sosem élveztem a Metro 2033-at ennyire, DX10-ben very high-on AAA-val nagyon szépen megy 40-70fps...néha picit húzza a képet,de a látvány nekem nagyon bejövös...

-
Buflák_bácsi
csendes tag
válasz
ADAM1337
üzenetére
Köszönöm. Erre voltam kíváncsi, hogy megéri e, de szerintem se.
Még egy kérdésem lenne... Mennyivel hűvösebb egy ref hűtős 55 nanos GTX 260, mint mondjuk az én 65 nanosom? 27 fokos szobában idle: 45-48, terhelve nagyon változó: általában 75 fok körül van, de felmegy 90 fok környékére is (pl: 3-4 óra MW 2 vagy BC 2).
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
Buflák_bácsi
üzenetére
Passz akkora különbség nem hiszem hogy van hogy megérje.
Lara: érdekes egy a kártya minden esetre egy 650-670-es gpu-t szerintem fog menni, a viz megint kérdéses mert nem találtam meg sehol se hogy ref nyákos-e
-
Buflák_bácsi
csendes tag
Heló.
Van egy Palit GTX 260 karim (192sp, 65 nano és ref hűtő).
A kérdésem pedig az lenne, hogy játékok alatt mennyivel teljesítene jobban egy 216sp-s GTX 260? A válaszokat előre is köszönöm.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
TTomax
üzenetére
Jelenleg kb csak bc2-zők ahova kellene még plusz teljesítmény.
Melette néha : cod 2/4/6 , grid , dirt2 , force unleashed, gta4 bár már 1 hónapja nem indítottam el kb. nfs shit-et meg toltam egészen a driftes részekig megnéztem pár drift-et és leszedtem nagyon elkrták sztem. -
Laraxior
titán
válasz
ADAM1337
üzenetére
Ő volna az.
Teljesen alapórajeles,még nem néztem mit tud,de jelenleg közel 30 fokos szobában,40%os ventivel 53fokos a GPU idle....szerintem normális
-
TTomax
félisten
válasz
ADAM1337
üzenetére
Hát igen... de mondok egy-két játok amivel nem szabad játszani,vagyis inkább jobb ha lekapcsolod az sli-t... GTA4,NFS shift... így hirtelen.
Egyébként én azért döntöttem igy mert egy két GPU-s szörnyet nehezebb eladni,és ha valami behal rajta akkor kuka... sli-nél árnyaltabb a helyzet... -
TTomax
félisten
BF2, 16XQAA,16AF 1920X1080 60-100fps... egy valamit nem adhatsz rá HBAO-t... illetve ráadhatod,de elkezd rángatni holott 60 alatt sosem lesz az fps-ed...egyszerűen kisimul ha nincs rajta...
-
TTomax
félisten
Amúgy ennél már a gtx295-ök se mennek sokkal jobban...
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
TTomax
üzenetére
Nekem alapórajeles vgakkal is megfelel.

1 hónapon belül akarok valamire cserélni mert egy darab gtx260 kezd kevés lenni számomra, ezért érdekelne mit tud 2db főleg bc2 alatt.
Vagy ugyanilyen gtx 260-at veszek ami most van vagy egy 4870x2-t.
A 260 sli melett 2 érvem van halk ez a kártya nagyon és soha nem volt nv driver bajom.
Az x2 melett meg az hogy 1 slot-ot igényel erősebb viszont ati és driverek elég szarok + olcsóbb jóval mint az sli. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
Laraxior
üzenetére
Ha a hőfokok jók akkor mehet, de nem biztos hogy referencia a nyák ezt a vizes blokkot megkell nézni hogy ref nyákos-e.
Nekem 55nanosom van 216sp-s ez ref nyákos és megy is mint a veszedelem.
Stabil jó kis kártya pozitivan csalódtam benne holott nagy multigpu mániás vagyok.
Most úgy fest hogy 4870x2-m lesz de lehet maradok az nv-nél (260sli) mert itt még nem volt driver gondom atinál meg mindig. -
Laraxior
titán
Synergy edition GTX260ak mennyit mennek átlagba?
-
kraftxld
félisten
Bocsi mindenkinek a kérdésért, totál birka vagyok VGA témában, kb a Radeon 9700pro magasságában elvesztettem a fonalat
Meg nem igazán találtam 210-es Nvidia-s témát.
Van egy gép, Foxconn alaplappal, intel G33-as chipset, hozzávaló integrált VGA-val.
A tulaj vett hozzá egy pcie-s MSI GT 210-et (vagy gtx, nem tudom, elég rövid ideig láttam a dobozt), 512MB memória, 64bit, passzív hűtés, meg minden ami kell egy ilyen alap kártyának
Vista felismeri, drivert letölti, újraindítás után csontrafagy, pár perc után a fekete képernyőből kékhalál, nv valami.dll-re hivatkozva. Ez után csak csökkentett módban indul a gép. Ugyanez történik a legfrisseb WHQL-es és Beta driverre is. Megpróbáltam egy szűz vistával is, semmi különbség.
Windows 7-et is feldobtam, alap MS standard vga driverrel okés, amint felmegy bármilyen driver, feketeség és kész, de itt nem kékhalálozik.
Valakinek ötlet? Kivágni a kártyát a kukába?
-
TTomax
félisten
Ilyen jót régen GTA4-tem... visszajött a kedvem játszani...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Fr3eWar
üzenetére
A fagyásos bejegyzések a gyári tuningból erednek. Minden gyári OC-s kártya esetén előfordulhat, mert a gyári tuningot nem tesztelik ki, egyszerűen csak becsomagolják és majd a júzer gariztat, ha baj van.
Ha az első pár napban nem fagy, akkor bírja a gyári tuningot, így nagy baj nem lehet. -
Fr3eWar
őstag
Helló,
Úgy néz ki lecserélem a 4870-et egy 55nm Giga GV-N26OC-896I-ra. Kérdésem az lenne, hogy volt-e valakinek baja ezekkel? Olvasgattam rengeteget, a külföldi fórumokon is sokat írtak a fagyásokról, itt is volt néhány post. Ezek mind driveres hibák voltak? Jelenleg van atomstabil driver a GTX260-akra? Nem nagyon szeretem a kékhalált, de a pirosat vagy zöldet sem. A házam hűtése szerintem elegendő lesz, valamint a TX650-es 12Volt 52Amper(egy ágon) is.Üdv, Fr3eWar
-
Qru
MODERÁTOR
-
szimi57
őstag
Sziasztok!
Szerintetek melyik a jobb megoldás. 2 db. 8800 gts SLI-be vagy egy gtx 260? Jelenleg mindkét kariból van egy-egy.

-
popey37
addikt
hogyan lehet bekapcsolni az open cl szolgáltatást?
valahogyan sikerült kikapcsolni és nem tudom visszaállítani
-
B4l!nt
aktív tag
Hello!
Van 1 XFX 260BE (65nm 216SP) karim amivel minden rendben, nem ,melegszik túlságosan, tuning is megy szépen annyi baj van, hogy ha rátolok egy furmarkot 1-2 perc múlva elpirosodik az egész kép és nem történik semmi. Reset se segít csak a kikapcsolás. Alapórajelen, 100%os ventivel is ezt csinálja. Más alkalmazásban viszont tökéletes.

Mi lehet vele a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- E-roller topik
- Milyen autót vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Projektor topic
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Elden Ring
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Apple iPhone 14 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4226
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

hát nem... 

Meg sajnos kezd megfáradni pedig vigyázva volt rá...