Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a OnePlus 13T
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
p2pp
őstag
[kép]
Mostani Szokásos Solymár vasútáll ill. Piliscsaba Egyetemi rész.
Gyártottam rá gyorsan egy mémet. 😆🤣😅 -
zzola
titán
Kihoztunk mégegy Othonnet Lite-ot, a boltban azonnal aktiválták, SIM pint leszedték. Azonnal betettem telefonba (i13pro), csak 3G hálózat van. Az APN net és online is próbáltam, így is, úgy is működik, de csak 3G van. A használatban lévő modemen elérhető a 4G egy másik ugyanilyen előfizetéssel...
Ki érti ezt.... -
bkiky01
senior tag
Legyen pozitív is: Ha yettelessel beszélek sokkal jobb a hangminőség, mintha hálón kívül.. Hogy ez a volte, hd hang, vagy nem tudom, de nagyon is érezhető..
-
cocka
veterán
válasz
donjohnson #91843 üzenetére
Hozzáadtam már korábban, átváltottam rá és nem ment. Emezzel meg működik. Vagy lehet hogy az auto konkrétan online-t jelent, csak ezt nem mutatja az eszköz?
De nem az a nagy kérdés, hogy melyik APN-t használja, hanem hogy privát címmel hogy engedhet szervert. Ráadásul ugye dupla NAT, mert saját router plusz a Telenor távoli szervere.
Mondjuk a saját routerben be van állítva a port forward, csak nem tudom az mennyit ér, ha amúgy privát a "belső" WAN IP.
-
donjohnson
addikt
nem tudom a kérdésedre a választ, de ha hangalapú kártyád van akkor az online apn-nek mennie kell úgy mint egy telefonban. nekem is megy a telefonos sim kártyámmal online apn-nel a routerben az internet.
add hozzá újra online profile névvel, és az APN: résznél is online legyen. a Default-tal meg ne foglalkozz. azt nem lehet kitörölni, de akárhány profilt hozzáadhatsz bármilyen névvel és kiválaszthatóak lesznek. -
cocka
veterán
Na itt egy érdekes kérdés. Hangalapú prepaid kártyám van.
Ha jól láttam a B818-ban az APN-ek listájánál Telenor esetén eleve net APN van beállítva, de a beállítás auton van, amiből azt feltételezem, hogy a felsoroltak közül a defaultot választja. (és mivel csak ez a "net" apnes az egyetlen elem, az van defaulton)
Online-nal nem működik vagy legalábbis nekem nem jött össze. Átraktam bridge/modem módba és csatlakoztattam a saját routeremhez.
Most jön az izgi rész:
már a router is privát IP-t kap 100.akármi kezdetűt. Na mondom akkor ebből se lesz játékszerver, de azért elindítom hátha, már eleve várom az üzenetet, miszerint passzív módban vagyok, ezért a "broadcasting" nem lesz sikeres, de nem jön. Helyette konkrétan elérhető volt kívülről is.Viszont privát IRC csatornára nem tudtam csatlakozni az istennek se.
Ezek szerint Telenoréknál nyitva vannak random portok? Mert akkor nem tiltakozok a privát IP miatt.
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz
trec12 #91833 üzenetére
lefele görgetve van még ipv4/ipv6 beállítás, én ha ipv6-ra tettem az adat kártyámon akkor nem volt net. ipv4-el igen. ezt is csekkolhatná a fórumtárs (Arminnn). esetleg képernyő képek az itteni beállításokról, úgy kiderül hogy jó e minden.
ha jó akkor lehet arra fele menni hogy van e adat a kártyán, be van e kapcsolva a mobil adat a telón stb. de feltételezem ezek az alap dolgok megvannak.
csak térerőt mutat vagy van felirat pl. 4G, H, E, stb. -
B@ldrick
aktív tag
Otthonnet telszamot hogy lehet hozzáadni a fiokhoz? Jelszot akar amit nem kaptam.
-
zefran
tag
Sziasztok! A céges Yetteles simemről nem tudok sms-t írni. Múlthét pénteken még minden rendben volt. Kikapcsoltam a csevegési funkciót, újraindítottam, nem segített semmi. Sms-t tudok fogadni. Magán vodás simről rendben megy a küldés. Tud valaki segíteni? Előre is köszi!
-
Arminnn
csendes tag
válasz
szaboi6512 #91828 üzenetére
Szia Igen mindkettőt,de semmi.
-
Arminnn
csendes tag
Sziasztok Xiaomi Mi 10t pro, Telenor SIM ,egyik apn-nel sem megy a mobilnet.
Esetleg valaki járt már így vagy segíteni tudna valaki?
Köszönöm. -
MadMancs
veterán
válasz
eFeMeR74 #91824 üzenetére
3 munkanap. Gizike hétvégén nem dolgozik aki átbillenti a "mehet kapcsolót " előfizetésen a kézbesítési igazolás visszaérkezése után.
Bár halad Yettel, még mindig valami kőkorszaki rendszerük van. Pár éve még fizikálisan a papírnak kellett visszaérni, mostmár csak a kézbesítési igazolásnak. Ettől függetlenül egy pénteki átvétel lehet akár kedden is aktiválva, pénteken Gizike már nem foglalkozik vele, hétfőn meg még nem.
Érdekes módon Telekomnál van erre telefonszám, Vodánál meg automata rendszer végzi az aktiválást átvételt követő 1-2 órán belül.
-
Avayasoft
aktív tag
válasz
janakbacsi #91816 üzenetére
A héven, Kaszás dűlő környékén is átvált 3G-re. Eddig 4G volt arra is folyamatosan.
-
ivanadam4
újonc
Sziasztok!
Mai napon érkezett meg a Yettel Otthonnet Lite rendelésem.
Elkezdtem beüzemelni, azonban azt írja ki a rendszer, hogy érvénytelen sim kártya. Olvastam itt a fórumon, hogy 3 napot kell várni a sim aktiválásra.
Ez valóban így van? Csak utána lesz “érvényes” a sim és utána fogok tudni csak netezni?
köszi előre is a válaszokat! -
stagenull
csendes tag
válasz
Tőled 3-4 kilométerre nálam is akadozik a szolgáltatás hajnal óta, bár nekem rá tud csatlakozni a router az lte toronyra, de egyik pillanatban van net, a másikban nincs… végigpróbálgattam a sávokat, mindegyik ilyen, bár egy toronyról jön mind szóval nem lep meg.
Remélem tényleg üzemzavar/modernizáció, és nem az én eszközömben van a hiba
-
donjohnson
addikt
válasz
próbáld meg, hogy repülőgép-üzemmódba teszed a telefonod meg vissza. az segít?
-
Fityusz
tag
Sziasztok. Szerdan vettem at a hordozhato mobil wifi routert es az uj simet. Elvileg 3 munkanap kell hogy beregisztraljak a simet. Nekem holnap pont nagyon kellene a net. Nem lehet ezt a dolgot meggyorsitani?? Ugyfelszolg. azt mondja nem tud segiteni....
-
csernak75
senior tag
válasz
Szia. Nem lehet hogy épp modernizálás van arrafelé? [link]
-
janakbacsi
őstag
III. kerület Bécsi út 200. körül 3G-t jelez a telefon és nem tölti be a safari a kívánt weboldalt. Ez normális?
-
zzola
titán
válasz
eddie17 #91814 üzenetére
Balatonalmádiban ez nem mondható el! Egy Alcatel HH71VM modem van, 4G+ 4 pácika jellel. Amikor pár hete üzembe helyeztem, volt 50mbit is a letöltés. Manapság 10-15mbit van, ha a gyerek nézi a yt-ot akkor a mobilokon már akadnak az appok, stb...
Gondoltam hétfőtől biztos jobb lesz a helyzet, mert hogy csökken a turizmus, de nem. Minden változatlan.Látom már nem kapható, de ha mégis valakinek később fontos lenne, Alcatel HH71VM modem konfigurálásnál ha valaki elmenti a SIM pin-t (automata hitelesítés), akkor később nem kéri az eszköz, restart után sem.
-
eddie17
addikt
Nem tudom mi történt nálunk a Szentendrei szigeten, de megtáltosodott az otthoni mobilnet.
Tegnap este lettem rá figyelmes. Ugyanazon a tornyon van a router szerint mint eddig, csak sokkal erősebb a jel és CA is van.
Így tegnap este terhelt időszakban 40/6 volt, most reggel meg 65/6 a net.
Kellett idő, de végre használható normálisabban.
Eddig terheletlen időszakban éppen volt 20/3, terheltnél pedig általában 8/1-2 a sebesség.
Ez egy B628-as router, lehet B818-al még jobb lenne, nem tudom. -
pinnacle
nagyúr
válasz
szabonagyur #91796 üzenetére
Köszi! Igen, csak a Speedtestet próbáltam. Kiderült más nem is megy.
eSIM-el ugye csak egy gond van, ha külföldön összetöröm a telefont, akkor más készülékkel nem tudom használni, mert előtte deaktiválni kell (ráadásul a másik telefonnak is tudni kell az eSIM-et)? SIM-et meg csak átrakom egy másik készülékbe. Akkor igazából csak az az előnye, hogy eSIM-el az iPhone-ok is Dual SIM-esek lesznek?
-
dareee
tag
Én mindig a routerre nyomtam őket, előző házban a voda router bírta. Amúgy kell nekik net mert van hozzá app, pl a fűtés, légkondi, víz szivárgás jelző, kamerákat jó ha tudom irányítani.
Amúgy az okos otthon lehet lustaság pl a villany kapcsolás, de rengeteg haszna is van, pl tekeri helyettem a radiátort, nem kell kulcsot keresgélni az ajtóhoz, lekapcsol mindent ami nem fontos ha elmegyek... pl gyerek mellett rengeteg időt, pénzt spórol
-
-
classic B
senior tag
válasz
Viktor0610 #91803 üzenetére
Csak azért kérdezem, mert én imádom saját magamnak kibontani a cuccokat.
-
zzola
titán
válasz
Viktor0610 #91805 üzenetére
Köszi. Igen az APN eszemben volt...
"Mondjuk, az 500 + 500 GB mobilba elég "overkill". "
Hát igen. De pár nap és újból lesz vezetékes szolgáltatás a címen, gondoltam a fennmaradó 5 hónapban igazán lehetne a mobilomban a SIM.
Pofátlanság lenne e-simet kérni? -
-
zzola
titán
Mit gondoltok az Othonnet Lite SIM-et lehet mobilban használni? Ugye ez a szolgáltatás nincsen helyhez kötve.
-
-
classic B
senior tag
Hali!
Yettelnél most mi a protokoll az üzletben történő készülék vásárlás esetén? A telefont még mindig kibontja és beüzemeli az értékesítő, vagy odaadja bontatlanul és vidd haza magadnak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest