Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- VoLTE/VoWiFi
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
radio100jozs #56759 üzenetére
Én is megkaptam valakinek a régi számát, és hívogatnak a tartozásai miatt. Mindegy, letiltottam, nem zavar különösebben.
-
-
asdf_
veterán
válasz
Viktor0610 #56761 üzenetére
Akkor rosszul remlik
-
urgoz
aktív tag
válasz
radio100jozs #56757 üzenetére
Én egy miskolci maszek villanyszerelő számát kaptam meg anno a Telekomtól...
Napi 4-5 hívás ilyen-olyan bekötések, átkötések, stb témában. Bónusznak behajtócég és banki sms-ek.
Nem cseréltettem számot, egy idő után elkezdtem szó nélkül kinyomkodni az ilyen hívásokat, és a szám ment tiltólistára. -
-
asdf_
veterán
válasz
Nekem ugy remlik, mas szammezokbol osztjak a ketto szamait, es ha ebbol egyszer rendszert csinaltak, az mar ugy marad orokre
.
-
radio100jozs
őstag
válasz
Viktor0610 #56758 üzenetére
Akkor nekem nincs szerencsém, vagy túl sűrűn váltogatok számot :-)
-
válasz
Mert annyira elenyésző esetben merül ez fel problémaként, hogy a rendszert nem így állították be.
-
radio100jozs
őstag
válasz
Viktor0610 #56756 üzenetére
Amúgy azt nem értem, hogy miért nem lehet cserélgetni a hanghívás, és a mobilnet számokat a szolgátatónál, azaz amit visszaadnak hangívásosat, az megy utána mobilnetre, ami meg mobilnetes szűnik meg, abból adnak ki hangívásos sim-re számot, így elkerülve a magyarázkodást, hogy ez a szám már nem azé, akit hívnak. Persze az SMS-re ez sem megoldás, bár ha routerben van a sim, akkor szerintem senkit nem érdekel, milyen sms jön rá. De ez nem egyedi eset, húgom Franciaországban járt így a mobilelőfizetésével, azt is hamarjában cserélni kellett. Ja nekem meg volt egyszer, egy rendőr fejes számát kaptam, na azon is volt mindenféle hívások, állandóan a rendőrséget keresték rajtam :-) Azt hiszem jövőben valami szűz számot kérek, és beszerzek majd ha lesz Digis 0650-es mobil számokból.
-
válasz
radio100jozs #56755 üzenetére
Persze.
Lakossági ügyfeleknél a 1220-at ajánlom, ha te flottás vagy, talán ott is segít a 1220, ha nem, akkor a flottakezelőt keresd.
-
radio100jozs
őstag
Sikerült egy olyan Telenor számot kapnom a flottás előfizetéshez, ami egy multimilliomos doktoré volt, és bekapcsolás után alapból jött 21 sms a banki tranzakciókról, meg a nem fogadott hívásokról. Ez az elmúlt években már a 3. alkalom, hogy olyan hülye emberek vannak, hogy számot cserélnek, de a bankjuknál nem jelentik át a módosítást, és a régi számra mennek az sms-ek. Nem is értem, hogy nem veszi észre, hogy nem érkeznek az új számára banki sms-ek? De a bankokat sem értem, mert ugye eleve 3 vagy 6 hónapig nem adható ki a szám újra, akkor a banki rendszer nem érzékeli, hogy inaktív az előfizetés, s valami gubanc van? Még hülye biztosítási online kötés miatti kötvényszám sms-ek is jöttek.
Amúgy ilyenkor lehet kérni ingyenes számcserét?
-
4Grider
nagyúr
válasz
Klacsa86 #56752 üzenetére
A Telenornál két apn van, az egyiket adatkártyáknak, másikat beszéd célú kártyák adatforgalmának tartják fenn.
Amikor egy routerbe beteszel egy sim-et, az azt feltételezi, hogy adatkártyát tettél bele, így annak az apn-jét fogja beállítani. A hello data viszont elsősorban beszédcélú kártya, azaz nem adatsim. Így a router által neki leosztott net apn-el nem fog működni. De ha ezt megváltoztatod online apn-re, akkor már igen. -
Klacsa86
csendes tag
Sziasztok,
Sikerült olyan helyre költözni, ahol nincs internet (+tv + telefon sem, de ez nem érdekel). Vettem egy telenor hello data simet, és bele raktam egy használaton kívüli s6edge-be. Működik a dolog, ugyanakkor érthető okok miatt (a telefon nem router) több felhasználónál szakadozik, nem elég nagy a hatótáv.
Most vettem egy TP-link MR6400 routert ami sim foglalatos, hogy majd ezzel pöpecül fog menni, de nem akar működni. A connection status folyamatosan “connecting …”. Ugyanakkor a Telekom kártyám tökéletesen működik, 2 mp alatt átvált connectedre és hasít.
Van valakinek tapasztalata az adott routerrel, esetleg a telenor blokkolja a routert? Elvileg nem szabad routerben használni, de nem találok olyat, hogy bárkinek is korlátozta volna a telenor.
Ha beállítás gond lehet, akkor tud valaki segíteni?
Köszönöm
-
Syl
nagyúr
válasz
Hosssszu #56748 üzenetére
Ez bőven belefér a Nagy "hülyétkapokazapróktól" topikba
-
-
-
válasz
tmp0124 #56744 üzenetére
Mármint a mostani felállásban nem vennék mást. Mert nyilván ki tudja, mi lesz 5-10 év múlva. De most nem kell android. Nyilván iOS-nek vannak hiányosságai, bug-jai, mindig is voltak, de ezek ellenére is egyértelműen ez kell nekem. Wint is csak kényszerből használok néha, bizonyos progik miatt.
-
tmp0124
tag
válasz
szabogabor10 #56743 üzenetére
Akkor soha nem vennél mást vagy jelenleg?
Többek közt ezért váltok vissza 3 hónap iPhone után androidra, mert biztos fantasztikus az iPhone backup megoldása, de még a telefonon se tudok értelmesen keresgélni a korábbi sms-ek és hívások között, nem is beszélve arról, ha tönkremegy/ellopják a készüléket, akkor hiába a mentés felhőben, ezekhez az adatokhoz nem tudok hozzáférni, amíg nem veszek új készüléket.
Viszont androidon ezekre az igényekre remek alkalmazások vannak. Ha nem lennének, akkor pedig megírhatnám és telepíthetném őket magamnak, anélkül hogy évi 100 EUR-t fizessek, hogy hosszú távra telepíthessem a saját programjaimat. -
-
Syl
nagyúr
válasz
Viktor0610 #56740 üzenetére
Köszönöm
Gondolom a gugli belegebedne ha ilyet belerakna az alap rendszerébe...
Enyi év után sem voltak képesek összehozni egy normális backup rendszert az androidba. Akinek van vagy volt iPhone-ja, tudja miről beszélek. -
-
Harkovz
aktív tag
válasz
radio100jozs #56732 üzenetére
Nem a miénk a ház és tervezünk költözni is hamarosan így nem akarom már beköttetni.
-
Syl
nagyúr
Telefonról Telenor Wallet programmal vásárolt matricákról honnan lehet nyugtát/számlát letölteni? A mytelenor oldalon nem találok ilyet.
A telefonon található SMS nem nyugtat meg, mert mi van ha történik valami a készülékkel? -
radio100jozs
őstag
-
anita67
tag
Vajon a Telenoros Samsung S9 is 2 Sim kártyás?
-
4Grider
nagyúr
válasz
Peterzon94 #56728 üzenetére
Ez általában egyik szolgáltatónál sem ennyire gyors/gördülékeny. Esélyed van rá, de nem ez a jellemző.
-
Peterzon94
tag
Sziasztok,
kinek milyen tapasztalata van online rendeléssel kapcsolatba? Ti megkaptátok 3 napon belül a rendelt készüléket? Ha éppen nem volt készleten, vagy bármi történt, értesítettek időben telefonon? -
Harkovz
aktív tag
válasz
prtvlogan #56724 üzenetére
Igen,emailben nekem is küldték a békéltető testület,fogyasztó védelem stb.címét és azt,hogy a környéken nem terveznek hálózatot fejleszteni.De az ügyintéző meg azt kérte,hogy szóljak.Nekem is kártyát frissített és érdekes módon egy napig 10 mega alá nem ment a letöltés.Még egyszer megpróbálom aztán meglátjuk mi lesz.Sajnálom mert eleinte nagyon jó volt és a Mytv meg az HBO Go azért jó dolog.
-
prtvlogan
aktív tag
válasz
Harkovz #56723 üzenetére
Sok sikert hozzá, Nekem először telefonos hibaelhárítás volt, illetve "frissítették a sim kártyát", majd amikor ez után is írtam nekik, hogy továbbra is használhatatlan az internet, leírták, hogy amit szerződés szerint garantálnak az 0/0, és az összes elérhetőséget, és módot közölték, hogy hol, és hogy tudom visszamondani az előfizetést...
Véleményem szerint manapság már 20-30 ezerért el lehet kapni egy tabletet, és nincs megkötve a kezed, ha esetleg szívás van az internettel..
Azzal szerintem nem tudnak mint kezdeni, hogy 100% hálózathasználatot 150% felhasználóra engednek rá, és amikor sokan használják döcög mindenkinél, aki az adott tornyon van. -
Harkovz
aktív tag
válasz
prtvlogan #56721 üzenetére
Ebben a hónapban lejár a szerződésem.Nem tudom meghosszabítsam-e vagy korlátlan flotta vagy Voda HomeNet.A HipernetHome-ban ami vonzó,hogy 2 éves szerződéssel ingyen el lehet hozni egy tabletet.Mint a régi szép időkben az előfizetéses csomagoknál.Itt vodán alig van térerő de az Lte+ és igen jó a sebessége.Még megpróbálom mégegyszer bejelenteni a hibát hátha javul,múltkor azt kérték szóljak megint ha lassú.
-
darvinya
titán
válasz
radio100jozs #56716 üzenetére
Már miért ne lehetne.
Ha sokan vannak adott cellán, akkor bizony elfogy sávszélesség.
Főleg akkor van nagyobb sz…ás, mikor 1 torony van, s mellék hálózatra van kötve. -
prtvlogan
aktív tag
válasz
radio100jozs #56718 üzenetére
Hát, fogalmam sincs, pedig kerestem már, hogy merre lehet. Kecskeméten kb 6 km innen..
Harkovz nekem a 3G-t csak most jutott eszembe átkapcsolni, meglepődtem, hogy ennyire jó eredméynt kaptam.
Nemsokára költözünk innen, igaz nem messzire, de ha ez így marad, akkor visszamondom a fenébe. Fél megás mikrohullámú internetről váltottam kb 10 éve erre, azonban most sokszor örülnék annak a stabil fél megának.. Telenor szerint persze rendben vannak, azonban ha az én 42 mbit-es csomagomnál kötelezné őket valaki, hogy egy 5 mbit-et garantáljanak, már bajban lennének... -
Harkovz
aktív tag
-
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs #56718 üzenetére
A Vodának kell lenni a település DNY-i csücskében bázisállomásnak, lehet ha csak egy antennatartó torony van, akkor ott van a Telekom-Telenor is felpakolva, ahogy a mi falunkban is teszik közösen.
-
radio100jozs
őstag
válasz
prtvlogan #56717 üzenetére
Pedig ott Telekom 800 MHz-es 4G-n jön a Telenor is az országos hálózatelosztás alapján. Azt kéne kinyomozni, hogy van-e esetleg 1800 MHz-en a Telenornak saját 4G-je ott, bár lehet nincs vidéki kis falu révén. Ott van amúgy bázisállomás a faluban valahol, vagy távolból szórnak?
-
prtvlogan
aktív tag
válasz
szabogabor10 #56715 üzenetére
És mivel a legtöbb eszköz 4G-n csatlakozik, ezért van az, hogy 3G-n jobb az eredmény.. Legalább nem a routerem szar!
radio100jozs Attól függ, hol használod, és mikor! Napközben, éjszaka nálam sincs probléma, csak hétvégén, illetve hétköznap 16.00- tól éjszakáig. Konkrétan meg tudom mondani az internetsebességből, hogy ballószögben otthonvannak-e a szomszédok/ballószögiek, vagy csináltak egy hosszúhétvégét valahol messzebb.
-
radio100jozs
őstag
válasz
szabogabor10 #56715 üzenetére
Szerintem ennek semmi köze. Én semmiféle lassulásokat nem tapasztalok már több mint 1 éve, sem az itthoni Home L csomaggal, sem a mobillal járva az országot (eddig adatosztóval, most már Helo Data Start), pedig útközben egyfolytában megy az online rádió, akár vonaton, akár kocsival megyek. Ráadásként itt a faluban tudok olyanokat, akik 0-24-ben nyomják a Hello Datával a netet is, és ugye én nekem is itt megy 0-24-ben a Home L csomag a routerrel, és itt nincs csak B20 800 MHz-en a Telekomos (azon jön a Telenor is), Telenornak csak 3G és 2G-je van. Így vagy adott cella, simkártya, vagy készülék hiba lehet.
-
-
prtvlogan
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudom, van-e itt valaki, aki otthon van Telenor mobilinternet témában. Kb 1 hónapja volt egy panaszom a telenor irányába, hogy elég gyászosan teljesít a szolgáltásuk. ( 1 mb le, 15 fel) Akkor felhívott a technikai ügyfélszolgálat, aki azt tanácsolta, hogy végezzek el más eszközzel is egy sebességmérést. Ezt most nem részletezném, mert nem rövid, de nem tudta kétséget kizárólag megmondani, hogy a lassulás nem-e az eszköz hibájából ered.
Na most a kérdésem az, hogy (kb egy perc eltérés a két mérés között) létezik-e olyan, hogy 3G hálózat alatt jelentősen jobb az internetem, mint 4G alatt.
Elsősorban játékra használnám, de a ping a csúcsidőben rendszeresen 1000 ms körül mozog, ami miatt játszani nem tudok. Ma ugyanez volt a helyzet, 4G kapcsolat, max térerő, a játék játszhatatlan, próbaképp átállítottam 3G-ra, és igaz 70 ms-os pingel (ennyi volt évekkel ezelőtt is 3G-n) de tökéletesen játszható volt a játék..
A routerem egy Huawei B525, ami még másfél évig garanciás, ezért ha esetleg felmerülne, hogy miatta szívok hónapok óta, még a garancia lejárta előtt visszaküldeném szervízbe.. -
válasz
enginev3.0 #56709 üzenetére
Nincs még benne a lekérdezőben.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Viktor0610 #56708 üzenetére
És a kezdő részletet tudod már esetleg új előfizetőknek?
-
válasz
enginev3.0 #56700 üzenetére
A feltöltőkártyással egyező árakat "képzelj"a Hello Data mellé a hűségnélküliség miatt.
-
válasz
Az tuti listaár lesz.
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
Mivel az hűség nélküli, szerintem kb. listaár.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Spórolós topik
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B760M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H510 WHITE BeQuiet! 650W
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Prémium! Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! R5 5600X / RTX 4060 / 32Gb DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest