Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
aprokaroka87
nagyúr
-
válasz
aprokaroka87
üzenetére
"De pl nem tudom arra mi a magyarázat hogy"
Szerintem könnyen lehet, hogy ennek is köze van a dologhoz, nem?
"Mind a 3 készülék 3G-t tud max"
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
Szerintem nem. Flottas korlátlan mobilnet 4300ft...és mehet modembe a kártya. Itt olvashatsz, nem kell semmi extra hozzá.
-
HELLAFLUSH
őstag
sziasztok!
szemezgetek a Hello Data start csomaggal a korlátlan net miatt, jelenleg is telenoros netem van (hipernet home L) aminek októberben fog lejárni a hűségideje, viszont jó lenne a korlátlan net mert a nappali és éjszakai 100GB sajnos nem elég egy ps4, egy gamer pc és 2 buta telefon mellett

Azon agyaltam, hogy kihoznék a Hello Datával egy olcsó 4G-s telót (LG K3/cat4 LTE) és ezt csak hotspotra használnám, mivel a jelenlegi Huawei modemben nem használhatnám mert a feltételek közt van, hogy hívást kötelező indítani róla minden hónapban.
Kecskeméten élek és itt átlag 45-50mps a le és feltöltési sebesség 25 alatti válaszidővel éjjel-nappal.
szerintetek jó döntés lenne az LG K3-al? vagy tudnátok valami jobb alternatívát? sajnos vezetékes netem nem lehet, mert albérlő vagyok.

-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
nyisziati
üzenetére
Csak ez nem sstressz tesztként van hirdetve.
Meg ugye azt nem hiszem hogy ilyenkor a technikus csoport realtime figyeli a dolgokat.
Főleg nem user szinten.
De pl nem tudom arra mi a magyarázat hogy tegnap délután áttjött 3 ismerős akiknél pl 16:30 fele megvolt a max 5-7 mbit/sec egyszerre is.
nekem meg max 500 kbit/sec volt.
Mind a 3 készülék 3G-t tud max
-
Szupercsirke
tag
Szupergyors az internet falun ekkora feltöltést itt még sosem mértem nagyon tetszik mostani netem 23/1 telekom
Telenor:

[ Módosította: Viktor0610 ]
-
nyisziati
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
Szerintem is most van értelme egy stressztesztnek. Sokan elvannak nyaralni, sokan meg csak simán a strandon lógnak.
Kb. 60-70%-os terheléssel megússzák így a hétvégét, vagyis "óvatos duhaj" módjára teszteltetik a rendszerüket.
Ha átmegy a vizsgán, akkor szeptembertől jöhet az éles teszt.Halkan jegyezném meg, ha a BKK is hasonlóan tesztelte volna a rendszerét, plusz szakértőket is bevonnak, akkor balhé helyett most lenne egy jólműködő rendszerük...
-
Somatom
veterán
válasz
szabogabor10
üzenetére
Mindegy, hogy mikor csinálják, a fizetős ügyfelek mindenképpen szívnak vele. Az időpont kiválasztás meg nézőpont kérdése, bár úgy tűnik, hogy kb. mindegy. Karácsonykor is ugyanez volt a vélemény az időzítésről. Most legalább annyi érvük van, hogy egy ilyen hétvégén csobbanj, ne a neten lógj!

-
Azért szerintem tényleg maradjunk annyiban, hogy nem az egyik legmelegebb hétvégére kellett volna ezt a tesztet berakni. A mobilnetért fizető ügyfelek szívnak ezzel, pláne akik nagyobb csomaggal rendelkeznek (inclusive hello data userek).
-
-
Bdanyy
addikt
Balaton déli part total használhatatlan tegnap óta. Megérte a 25 gigas csomagra elofizetni, végülis csak hétvégente van szükség rá.
-
8. ker Rákóczi tér, 15ms, D: 203 Mbps, U: 45 Mbps
-
Újpest rendben van: [link]
-
gabor9991
addikt
Vidéken minden rendben

Reggel 63/28
Most 25/20
Link nem működik sajnos
-
whiskeys
őstag
Fehérgyarmat 109/32
-
azbest
félisten
válasz
szabogabor10
üzenetére
mielőtt kötelező lett a netsemlegesség, elég sok szívás volt amiatt, hogy a szolgáltatók különböző csomagjaiban különböző netes szolgáltatások nem működtek a korlátozások miatt. Szerintem nem akarod te igazán, hogy ez visszatérjen.
(#49665) Genius007
ha jól emlékszem, akkor valaki hozzáértőbb úgy írta, a 4G-n másodperc törtrésze alatt újra tudja osztani a sávszélességet. A nagyobb sebességkülönbségek talán abból is lehetnek, ha más cellán át megy különböző alkalmakkor.Pár hete kíváncsiságból próbáltam a fő és adatmegosztó simemet egyszerre két eszközben. A speedtest letöltés sebesség úgy tűnt nem nagyon változik attól, ha ráindítok egy második eszközt, biztos több sávszélesség van, mint amit együtt terhelnek. Viszont a feltöltésnél úgy látszott, hogy megfeleződik a sebességem, ha ráindítom a másik sim-ről a másik eszközt.
-
gabor9991
addikt
válasz
wwenigma
üzenetére
Én 3db 1080p-s streamet futtatok hogy terheljem a halozatot és had pörögjön az adat.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jó az ötlet, én is megkezdtem a terhelést
vidéken élek, itt egyébként szerintem nem nagyon van terhelve egyéb időszakban amikor nincs mindenkinek korlátlanság, B20-on 60/35 körül szokott lenni a sebesség.
Most két külön eszközön is elkezdtem a 4K videókat nézni
nehogy azt gondolják itt nincs szükség jó minőségű mobilnetre. -
válasz
szabogabor10
üzenetére
Engem se érdekelne, hogy tiltják-e a torrentet vagy se (se vezetékesen, se mobilon nem torrentezek, úgyhogy tök totál hidegen hagy az egész), de szerintem itt most azért hagyják a mindent-bele hétvégén, hogy stressztesztet csináljanak a hálózaton, felmérik hogy mi van olyankor, ha mindenki maximumra járatja.
Utána, a valós felhasználásban én azt tartanám a legjobbnak, ha nem tiltanák a torrentet, de ez a forgalom lenne az, amit egy QoS-ben először elkezdenének visszafogni. Így szerintem mindenkinek használható maradna.
Amúgy én is kénytelen leszek hamarosan beállni a tesztelésébe a telenor mobilnetnek, kénytelen-kelletlen, mert a digi vezetékes netem már megint olyan satnyán muzsikál, hogy inkább hagyom a fenébe mára a vezetékes netet. Komolyan, mintha direkt akarnák, hogy szüntessem meg a szerződést. Tévé dettó.

-
aprokaroka87
nagyúr
Amúgy kiváncsi lennék rá hogy mennyi olyan user van fent akinek nincs internet előfizetése és úgy terheli a hálozatot.
Mert az több mint érdekes hogy azóta borzalmasan le tud lassulni itt amióta a Telenor bevezette hogy minden ügyfélnek jár a 3 nap.
De érdekes hogy Karácsonykor is volt lassulás,de nem így.
-
Somatom
veterán
válasz
szabogabor10
üzenetére
Nem mindenhol. Itt ugyanúgy hasít, mint máskor. Rheinfelden, a svájci határ parkolója, Vodafone hálóra kapcsolódva.
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
szabogabor10
üzenetére
Én 3db 1080p-s streamet futtatok hogy terheljem a halozatot és had pörögjön az adat.
Szerintem mindenki hasznalja arra amire akarja, van load balancer ergo senki nem könyököli ki magának az összes sávszélt....unalmas mar megint azt olvasni hogy de a csunya torrent. A globalis adatforgalom 15%-a filecsere...
3 napot kibírsz, utána meg töredékére esik majd a terhelés...
-
asdf_
veterán
válasz
szabogabor10
üzenetére
Na de egy stress testnek pont az a lenyege, hogy kozel ketvallra menjen a halozat, nem?

Sima normal menetben persze amugy nalam is BW limites lenne kerdes nelkul a torrent mobilneten, ha mar nem lehet elosztani a savszelt a juzerek kozott.
-
Én simán letiltanám a francba a torrentezést a Telenor helyében. Nem értem mire várnak. Tuti rengetegen használják most ilyen célra.
-
Genius007
őstag
Az mitol lehet, hogy egyik pillanatban 130mb-t merek, a masikban csak 20-at.
Mi alapjan "osztjak" el a netet a userek kozott ... ?
Csak mert nem hiszem h "masodpercenkent" ugralna a halozat terheltsege, de lehet tevedek. -
-
Bferibörs
addikt
Nálam nem nagyon változik. 88;13;18 ping
Optikai net van a környékemen.
-
taki01
őstag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Haveromnál is hasonló a helyzet Újpesten, mert nem rég írta, hogy alig töltődnek be a weboldalak.
Addig még másoknál haldoklik Kismaroson hibátlanul megy.

-
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Akár az is lehet, de a korlátlan internetes hétvégén inkább gondolnék arra, hogy ennyire sokan használják.

-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Az nem lehet hogy központilag korlátozzák le?
Mert furcsa hogy nagyjábol mindig ugyan az jön ki.Tegnap éjszaka már kezdte surolni a használhatlan szintet.
-
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Persze.
-
aprokaroka87
nagyúr
Az létezhet hogy ahol most vagyok
annyira túlterhelt a cella hogy max 4-500 kbit/sec net van?Hódmezővásárhely, déli része amúgy
-
Somatom
veterán
Ez, így, nem teljesen igaz. Nem minden telón kell hozzá root. Pl. MTK SOC esetén az Engineer menüben utána tudsz nézni, hogy melyik az aktuális freki. 6595 -ön működött. iPhone -on is meg lehet tudni az aktuális frekit.
4Gridet:
Vagy, annak, aki több országban jár. Részemről EQ. Volt némi telefonálgatás, mire mindkét SIM aktív lett, de inkább egyszer szívok ezzel, mint állandóan a számlabekérőkkel, meg a roaming lutrival. -
darvinya
titán
Nem tudom mi történt, de éjfél óta max. 1Mbps sebesség van.
-
gabor9991
addikt
válasz
Bferibörs
üzenetére
Ha csak 1 sim kell, szintén a flottás topikban keresd az iQpro adatkártyát.Korlátlan ez is, havi 4300, nincs belépési díj.Én ezt használom több mint egy éve itthon vezetékes helyett.Az EQ-ra mostanában sok a panasz a lassú sim aktiválása miatt, iQpro adatkártya ha szerencsés vagy 3 nap múlva nálad lehet.
-
4Grider
félisten
válasz
Bferibörs
üzenetére
Az asztali még jobb. Nem véletlenül 12 V-osak az asztali LTE routerek. Én két évig dolgoztam úgy, hogy az autóban asztali router volt. Szinte mindenütt volt net, pedig nem ma volt, akkor ráadásul még 800 MHz-es 4G sem volt. Az asztali routernél viszont ha leállítod a motort (elmegy a szivargyújtóból az áram), akkor ugye nincs megosztott net, míg nem találsz neki egyéb tápot, ezért nálunk egy idő után dedikált 12 V-os kapcsolata volt. Az autót azóta már eladtam, a router viszont még mindig itt van a polcomon. Háború esetén talán jó lesz valamire...
-
Bferibörs
addikt
válasz
wwenigma
üzenetére
igen ,láttam az antennát, ha egyszer eljutok odáig, hogy 2 sim-es netem lesz biztosan beszerzek valami hasonlót ,nekem sajna kell a mozgatható sok net
vidéken ahol a telók már dadogtak 4G-n (eldobálták ) a mifi kocsiban simán vette az akadályt ,asztali nem tudom, hogy mit tud
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Bferibörs
üzenetére
Ehhez van extra antenna is (kültéri is de rohadt drága 9dBi-s), olyat is arulnak amihez jár szoval nem kell kitenni a jobb vételhez.
Igaz csak 50Mbit a max B20-on.Flotta EQ, adatmegosztó sim-mel. 6541ft/2SIM + 5e belépés amit jovairnak asszem. Az adatmegoszto SIM nem tud roamingolni a masik igen. Határ mellé anyumnak pont jo lesz, ne maszkaljon szlovákba...
-
Bferibörs
addikt
válasz
wwenigma
üzenetére
sajna a beltéri routereket nem ismerem,nekem egy "mifi"-m van mobilnethez a szekrényben , lényegesen jobb mint a telefonok, erősebb- távolabbra szór jóval- mint a vezetékes netem wifis routere
mifinél azt is megkockáztatnám, hogy kiteszem az udvarra ahol a legjobb a vétele
sajnálom, hogy whiskeys topiktárs nem lakik közelebb hozzám
említettél egy 3300ft/sim flottás netet , ez hol ? ilyennel nem találkoztam pedig áttúrtam a flottákat is
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Bferibörs
üzenetére
Anyumékhoz ilyen routert fogok vinni: Telekom Speedport LTE 2, ebbe megy majd a flottas adatsim. Nem mifi, de otthonra tökély.
-
Genius007
őstag
Siófok - Petőfi Sétány

-
whiskeys
őstag
My tv nekem csak a alapcsomag megy tévénézéskor. Hogy lehet ez 72 csatorna ? Nem ingyenes három nap? Hello Data start netem van...
-
tomp
félisten
válasz
lugosi
üzenetére
Amit eddig tapasztaltam: budapesten nincs mindenhol 4G+ hálózat. Egyik nagy csomópont/téren van a szomszédosnál már nincs. Vagy plázán belül az épület elejében nincs, de a másik felében már van és hasít. Ahol nincs ott max 60Mbit van. Ahol van 4G+ ott ennyi. Eddig ez a rekordom.
-
wwenigma
Jómunkásember
Rootolt teló és Network Signal Guru. Rendkivul okos program csak irtozatosan drága ha komolyabban akarod használni.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
4Grider
üzenetére
Az a szolgáltató sara hogy ahol nem elég ott bővítsen kapacitást. Te meg ne akard megmondani ki mit kezd a kifizetett szolgáltatással addig amig az ÁSZF keretein belül marad...
BTW a 0kbps garantáltat Te is aláírtad szóval....Egyebkent pedig nem egy hanem eleg sok cella vesz körbe, mint mindenki mast. Jelenleg B3/B20 frekin kb. 10-et látok. Masreszt pedig létezik load balancer tehat nem fogja valaki kikönyökölni magának a teljes sávszélességet.
ui: 5-6 óra fele abbahagyták a saját háló tesztet, már B20-on van a telo telekom cellán.
-
zseko
veterán
válasz
wwenigma
üzenetére
Nem is azért hülyézem le alapvetően mert használja....
akinek nincs is lehetősége más netre, azoktól nem is sajnálom. Aztán majd kíváncsi leszek hány embernek fog sírni a szája a későbbiekben és szidni a szolgáltatót, ha idővel beterhelik rendesen a cellákat, lefogva a normál használatot. -
4Grider
félisten
-
wwenigma
Jómunkásember
Majd csak kiscicas képeket fognak nezegetni az emberek.
Mindenki arra hasznalja amire akarja ha fizetett érte addig amig nincs aszf valtozas, ezert meg lehulyezni valakit...
. Amugy meg felesleges remegni a sarokban ilyenek miatt. Olvastam mar havi 2TB forgalomrol is. Masreszt meg flottaban 3300ft/sim-ért van korlatlan telenor LTE, fizet a faxom 6ezret... -
whiskeys
őstag
Fehérgyarmat 94/20
-
wwenigma
Jómunkásember
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
Sőt szinte megmagyarázhatatlan.

Amúgy a digi appnál nem vagyok teljesen biztos benne, hogy milyen felbontásban jön, de a full hd-t szerintem kizárnám (valamelyik autóversenyt néztem tegnap a mytv-n, ott alapból 720p-ben jött be, de át lehetett váltani 1080p-re). A diginél ilyen nincs.
-
Jóvanna, akkor visszahívom a bitkommandót

Én is méregetek a hello datával, hogy hogy alakul a sebesség, itt nálam olyan 30-35 megabit. Ettől itthon számottevően nem szokott jobb lenni nap közben, tehát olyan 45-50-re felmegy de többre nem, néha láttam 60-at.
Ezt a 30-35-öt most telefonon mértem, ha tetherelem számítógépre, akkor 20/5 megabit 27-es pinggel. Ez jóval alatta van az eddig mért értékeknek. Valamivel lassabb, a tényleges felhasználást tekintve is, de teljesen használható böngészésre, youtube-ra stb. mint korábban.
-
Bferibörs
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Szerintem senkit nem korlátoznak, inkább felmérést készíthetnek. De ez csak egy szerintem vélemény.
-
tsteve
senior tag
most egy nullkilométeres myminute prepaid kártyát próbáltam ki a Balaton nyugati medencében...
20...50 mb/s lefele, 3...15 mb/s felfele (4G)
(5 db speedtest-es mérés 5 perc alatt)nagyon nem rogyik tehát a hálózat a mai net ingyenesség ellenére sem, telekom itt 50...80 mb/s-ot hoz tipikusan az esetemben...
barangoló kártya (three) továbbra is 1...4 mb/s, de ez 3G-n roamingol csak, sztem ez is elfogadható még...kicsit ez már feszül, de ez sem rogyik...
-
aprokaroka87
nagyúr
Vajon ez ilyenkor szándékos korlátozás amúgy?
-
tomp
félisten
Tegnap a nagykörúton (Bp) sétálva 190/40Mbps volt a sebesség. Most 110/30Mbps. Ilyenkor amúgy melyik előfizetőt lassítja először a rendszer? Ugyan úgy a hello data ügyfelet nem? Számomra az lenne az okés. Ők úgyis korlátlanban tolhatják a többi napon is miközben a más tarifások nem.
-
Bferibörs
addikt
válasz
aprokaroka87
üzenetére
felkeresik egymást az emberek személyesen, volt már ilyen a történelem során

Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- MIUI / HyperOS topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Peugeot, Citroën topik
- Home server / házi szerver építése
- Gitáros topic
- Macska topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 11 128 GB Lila 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3743, 91% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ahogy a hirdetés sem releváns, ki van kapcsolva a személyre szabott reklám

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
vidéken élek, itt egyébként szerintem nem nagyon van terhelve egyéb időszakban amikor nincs mindenkinek korlátlanság, B20-on 60/35 körül szokott lenni a sebesség.