Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- VoLTE/VoWiFi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
xmaas
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Hát finoman szólva baromi gaz hogy nem tudnak megoldani egy egyszerű kód lekérdezést ennyi szívatás nélkül es hogy muszáj bemenni személyesen intézni egy egyszerű lékérdezést +meg fizetsz is érte elég sokat azt mar nem is említem hogy csak "echte" telenorós kirendeltségére muszáj bemenni ,vidékieknek nagyon kényelmes ha utazni kell 20-30 kilométert is " bónuszként" egy nagyobb varosban emiatt .
Beeeeeeep .
Na mindegy bemegyek meg egyszer mert baromi sok idom van úgyis a munka miatt, köszönöm a segítséget
-
Varszegig
veterán
válasz
tomchy
üzenetére
Androidos készülékeknél láttam már olyat (régebben, nem tudom, hogy a mostani androidnál is van-e ilyen), hogy bekapcsolást követően néhány mp-ig él a mobilkapcsolat, majd "észreveszi" hogy a roaming tiltva van, és kikapcsolja. Sok évvel ezelőtt generált így a feleségem minimális, bár drága (2-3e Ft) adatforgalmat. Ezért biztosabb a szolgáltatónál tiltani. Ott is tiltva volt?
-
tomchy
tag
válasz
4Grider
üzenetére
Értem, bár mégsem.
Adatkapcsolat nincs, akkor elvileg ennek sem szabadna működni. Ha meg igen, akkor ezt a szolgáltató is látja, látnia kell. És ezért kiszámlázni súlyos összegeket...Honnan kellene ezt tudnia egy átlagos usernek?
Csak használnám a GPS-t, mert szükségem van rá főleg külföldön. -
4Grider
félisten
válasz
tomchy
üzenetére
A mobiltelefonokban lévő A-GPS okozhat ilyet. Ha bekapcsolva hagyod, akkor a GPS a pillanatnyi helyzet lekérdezéséhez GPRS-t használva jut először egy kezdeti koordinátához (jellemzően a legközelebbi cella koordinátájához), ezt megszerezve pedig pontosítja a saját helyzetét. Az adatroaming kikapcsolása nem minden oprendszerben akadályozza meg az A-GPS működését.
-
tomchy
tag
Hello!
Feleségem telójával és előfizetésével történt az alábbi eset szeptember elején:
Albániában jártunk és kiszámlázott a Telenor sokszor 0,1 MB adatforgamlat, kb 4000 Ft értékben.
Ami érdekes, mert
- adatbarangolás kikapcsolva (sosem használta, azt sem tudja, hogy hol kell bekapcsolni)
- adatkapcsolat az utazás alatt sosem volt bekapcsolva a mobilnet, mert a szálláson volt wifi és az én készülékemben egy albán Voda kártya szórta a netet.De a számlarészletezőn mégis az látszik, mintha időnként ki-be kapcsolgatta volna a mobilnetet. GPRS adatkapcsolatként. Pedig nem.
Telenornak jeleztük, azt írták, hogy náluk nincs hiba, ez van, így jártunk.
Van valami lehetőség a jóváírásra? (erősködjek, kérjek méltányosságot, stb) Sok éve rendes előfizetők vagyunk, mindig pontosan fizetve, szóval ez most így kitolás. Még ha a készülék volt a hunyó esetleg...
köszi
-
Esqs
tag
A Telenor még mindig olyan SIM-et küld (azoknak, akik itt rendelik meg), amiből nem törhető ki a nano méret?
-
Esqs
tag
válasz
Button
üzenetére
A Telenor Express feltöltős előfiz. olyan, hogy az aktiválástól számított 180 napig él (az 1 Ft jelképes kezdőegyenleggel): https://www.telenor.hu/ugyfelszolgalat/feltoltokartya/szobeli-szerzodeskotes#s06. Ha legkésőbb a 180. napon nem töltenek rá az egyenlegére, akkor megszűnik az előfizetés. 1500 Ft-os feltöltés 90 nappal hosszabbítja meg az érvényességet, 3000 Ft vagy nagyobb összeg 365 nappal: https://www.telenor.hu/ugyintezes/tudnivalok/egyenlegfeltoltes/kartyas.
-
-
BéHGT
senior tag
Online felületen/alkalmazásban merre találom a hűségidőt?

-
válasz
Button
üzenetére
Ha jól sejtem, nem Telenor boltban vetted a kártyát.
Az ilyen Expressz kártyák néha nem egy évre aktiválódnak.
Természetesen, ha most töltenéd fel 3000 forinttal, már megkapnád az egy év rendelkezésre állást.
Ha nem szeretnéd feltölteni, akkor hívd a 1220-at vagy keress fel egy üzletet, ott segítenek a kollégák.
-
Button
aktív tag
Valamit nem értek

Van egy MyMinute kártyás csomagon, augusztus elsején a neten rátöltöttem ezt: 3 000 Ft,
érvényesség 365 nap
Ma kaptam sms-t, hogy 135 nap múlva lejár.
Belépve ez látszik: Felhasználható: 2018. február 8-ig
most akkor mit nem vettem figyelembe?
köszi előre is

-
Elvileg egy kódot kellene kérjen csak.

Sajnos, már fordult elő, hogy rossz kódot kaptunk a függetlenítéshez.
Ilyenkor még egyszer le lehet kérni a kódot egy boltban, persze, jelezve, hogy nézzenek utána, mi lehet a gond. Vagy a másik verzió, hogy be lehet küldeni szervizbe, ahol a gyártó veszi le a zárat a készülékről. -
válasz
Tannen
üzenetére
1. Értékesítés alatt vannak a MyBusiness All-In tarifák is, csak mellettük elérhetőek a Blue-csomagok is.
A MyBusiness All-In csomagok előnye az (kategóriában) olcsóbb havidíj és a valamivel kedvezőbb percdíj. Viszont van kapcsolási díj meg kiegészítő havidíj.
Válthatsz MyBusiness All-In L-re vagy Blue L-re is.
2. Amennyiben telefonnal vetted, akkor nem indul újra a hűség.

-
xmaas
őstag
Sziasztok volna egy kérdésem :
Vásároltunk a Telenortol egy Z3 Sony készüléket amit kifizetünk illetve megszüntettük az élőfizetést,kértük a függetlenítést és meg is kaptuk a kódot tőlük csak most olyan probléma lepett fel hogy miután bedugunk egy idegen kártyát kéri a hálózati kódot bepötyögjük de utána kér még egy olyat hogy sim network unlock pin valakinek van fogalma hogy milyen kód kell meg neki mert csak ezt az egyet kaptuk a telenortol
-
Tannen
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Kösz, akkor kivárom ezt a néhány hónapot.
Más téma:
A MyBusiness, mint új tarifák megszűntek, ha jól tudom. Nekem még M-es van, de feljebb akarok lépni, ahol korlátlan beszélgetés van.
1. Már Blue tarifát fogok kapni? Blue L?
2. Ha feljebb lépek, akkor az nem befolyásolja (hosszabbítja) meg a jelenlegi hűségem, ugye jól tudom? -
olloczky
senior tag
Sziasztok
Mymusic csomagot lehet magában rendelni, vagy kell hozzá mobilnet? Telekomos vagyok, de szeretnék ilyen korlátlan zene csomagot, így egy olyan kérdésem is lenne, hogy dual simes telóban megoldható, hogy zene hallgatáskor a telenoros simet használja?
üdv
szerk.: közben megtaláltam: "Az adatcsomag előfeltétele, hogy az előfizető rendelkezzen átalánydíjas adatforgalmi tarifacsomaggal vagy átalánydíjas adatforgalmi szolgáltatással." úgyhogy bukó

-
Bferibörs
addikt
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
valszeg vonják a befizetett 5990 Ft előleget, hangszolgáltatásból vonják le elvileg.Magyarul azt nem fizeted amig el nem fogy az előleg.
-
gyurkikrisz
őstag
Mitől lett teljesen random módon kevesebb a telefonszámlám? Csak 4240 Forintról jött számla, amikor eddig 5990 volt a Hello Data Start.
-
válasz
radio100jozs
üzenetére
"Már szeptember 29-től 400.000-Ft-ra emelkedik a forgalmi előleg maximuma készülék-vásárlásnál (megj. gondolom jön az új Ipone)."
Szerintem is pont azért van.
-
radio100jozs
őstag
Mától új akciós ÁSZF.
- MyTelenor alkalmazásban 10%-al olcsóbban rendelhetőek meg a Plusz 600 MB, 1,5 GB és 3,5 GB internet opciók.
- Már szeptember 29-től 400.000-Ft-ra emelkedik a forgalmi előleg maximuma készülék-vásárlásnál (megj. gondolom jön az új Ipone).
-
Somatom
veterán
válasz
Hosssszu
üzenetére
Pont olyan egysíkú, mint pl. amikor doszt sebességteszt screenshotok vannak linkelgetve. Lehet, hogy téged nem érint a roaming, de, mint látod, többeknek meglehetősen pénztárcába vágó a probléma.
Dr.Bubo77:
Nem hiszem, hogy annyira sírnának miatta. Az ok érthető, és mivel a hívás és SMS működne, ezért a telójukon keresztül azonnal aktiválhatnák az adatroaming szolgáltatást. -
Rendeltem a hétvégén egy új telefont, és egy új hűséggel kértem.
Az új csomag már aktiválódott is, de magáról a telefonról semmilyen értesítést és semmit se kaptam.
Valaki csinált már ilyent itt? Csak mert kicsit furcsállom hogy nincs valami menüpont ahol le lenne írva, hogy na ezt a telefont rendelted.. -
4Grider
félisten
válasz
flash-
üzenetére
4G-n még nem beszélgetsz a Telenornál.
Marad a 2-3G. Ezek közül jellemzően a 2G meríti kevésbé a telefont. De természetesen nem mindig van így, mert ha 3G-n jobb a térerő, akkor a 3G fogja. Általánosságban elmondható, hogy célszerű automatikuson hagyni a telefonok üzemmódkapcsolóját. -
flash-
veterán
üdv
egy kérdéshogy merül jobban egy androidos telefon akksija? ha 4g, ha H+, vagy ha 2g módban van?
és amúgy melyiken a legjobb a térerő már ami a beszélgetés minőségét illeti?
-
Hosssszu
őstag
Félve kérdem, hogy nem lehetne egy új topikot nyitni ennek a roaming dolognak? Egy kicsit mintha egysíkú lenne mostanában ez a topik.
-
Somatom
veterán
-
tsteve
senior tag
válasz
Somatom
üzenetére
'jobb' akkor lesz, ha erről üzleti döntés születik... s nyilván mindegyik cég átgondoltan döntött korábban a 2-es dijzóna árairól... azok is, akik nem adnak lehetőséget a Telenorhoz hasonló olcsóbb csomagra a 2-es zónában... felmérték ennek előnyeit és hátrányait... a magyar szolgáltatók jogosan lehetnének cseszegetve mellesleg a nemzetközi dijaik miatt, azok ugyanis VALÓBAN kiugróan magasak eu-s átlagban is, fura módon ez keveseket érdekel... míg a patália a bőven eu-s átlagba simuló 2-es dijzóna díjakról folyik, ami pl. a Telenornál jóval alacsonyabb a megfelelő csomag esetén, mint az eu-s és magyar telkó cégek többségénél... szerintem rossz irányba lőttök akkor is amikor a Telenor a céltábla és akkor is amikor a 2-es díjzónás árakra lőttök, pedig amire jogosan lehetne, az igazából a nemzetközi dijak...amelyek szintén üzleti döntések miatt kiugróan magasak, de ott legalább van alapja a morgásnak is... én is morgok miattuk évek óta... ezt a jogot senki nem veheti el, de van ahol megalapozott a morgás...
-
Somatom
veterán
válasz
tsteve
üzenetére
A gondolatmenetedet követve szerintem annak is örülnöm kéne, hogy igénybevehetem bármelyiknek a szolgáltatását, hiszen négerként futhatnék mezitláb a szavannán egy éhes oroszlán elől. De, sztem nem az a gondolatmenet viszi előbbre a világot, hogy máshol valami rosszabb, mint itt, hanem az, hogy miként lehetne itt valami jobb, mint most.
-
azbest
félisten
válasz
szkaroly
üzenetére
a weboldalon láttam, azt az 5 percet egyszer ki lehet várni. Belépés után a szolgáltatás módosításnál van
https://my.telenor.hu/telefonszam/szolgaltatasok/szolgaltatas-modositas
Az utolsó, beállítás tabon elvileg.
-
-
Hoorus
őstag
Sziasztok
4G+ szolgáltatás csak Budapesten érhető el? Most lejöttem Békéscsabára és itt, valamint Szolnokon is ''csak'' sima 4G-re csatlakozott a telefonom. Én úgy tudtam, hogy Budapesten kívül elérhető a megyeszékhelyeken is ez a technika.. 😃
Köszönöm
-
Somatom
veterán
válasz
tsteve
üzenetére
Mindenki a saját hsz. -eiért felelős. Én nem pocskondiáztam a Telenor -t, próbálok tárgyilagos maradni. Sőt! Azon kevesek közé tartozom, akik már többször kijelentették itt, hogy alapvetően elégedettek a Telenor szolgáltatásával. De, mivel a Telenor a szolgáltatóm, annak a díjait fizetem, ezért sztem érthető, hogy ebben a topikban vagyok érdekelt.
-
-
tsteve
senior tag
válasz
Somatom
üzenetére
a kérdést sokkal inkább a többi szolgáltató felé kéne feltenni, ugye ti is érzitek? ők ugyanis nem árulnak kedvezményes lehetőséget albán roamingra, csak simán elkérik a 2-3 ezer Ft-ot megabájtonként... ebbe beleértem a többi magyar és külföldi szolgáltatót is... nehogy már a Telenor magyarázkodjon, miközben a többi az igazán drága...rohadtul nem jó, hogy pont az a szolgáltató van támadva, aki a legkevésbé szolgált rá...a keretszerződések tartalmát nem ismerjük, de a telenornál legalább van megfizethető lehetőség is..
-
Somatom
veterán
-
törölt tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
A kérdésnél maradva: tehát mi is indokolja az 500-szoros adatjegy felárat a nem csomagban vásárolt/vs. csomagban vásárolt között?
Köszi a megtisztelő válaszod.
Üdv, B -
-
Tannen
tag
Függetlenítés kérdésében hogy rendelkezik az új jogszabály, a meglévőket is érinti?
Van egy MyBusiness számlás előfizum 24 hó hűséggel, amiből 18 hó már lejárt, (a számlákat mindig időben rendeztem.) Amikor aláírtam a hűséget, akkor kaptam egy telefont is.
Ahogy böngészem az előfizetői szerződésem, a 24 hó hűséget mindenhol csak a csomagra vonatkoztatva látom benne, a telefon függőségére nem.
Kérdés, hogy most akkor függetlenítik-e a telefonom, ha kérem, (a csomagra vonatkozó maradék 6 havi hűségem természetesen marad továbbra is.) -
Gerasz
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Sajnos el kell mennem, a továbbiakban nem áll módomban részt venni a diskurzusban, ezért elnézést kérek.
Kívánok mindenkinek ilyen "tisztességes magatartású" üzleti partnereket, családtagokat, barátokat! A Telenoros menedzsmentnek meg két izmos csík kólát a négy megabájt netemből.
Stevenek, [moderálva] kiemelten.
[ Módosította: Viktor0610 ]
-
tsteve
senior tag
válasz
Gerasz
üzenetére
szokás szerint mindent próbálsz kiforgatni... rossz és még rosszabb alapbeállításról volt szó... itthon és külföldön is kb. 2-3000 ft a barangolás megabájtonként a 2-es zónában, ha nem valamiféle csomagban veszed meg előrelátó módon... itthon a Telenornál erre van lehetőség... pl. az angol Three-nél nincs 3700 ft-os világ csomag, csak a 6 font/MB.. de verjük el ezért a port a Telenor-on... mérhetetlenül ostoba vagy..
-
-
Gerasz
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Azt nagyon gyorsan tegyük hozzá, hogy ez a limit nem valamiféle önkorlátozás, hanem az Európai Parlament rendelete miatt létezik. Gondolom nektek ez sem tetszik, hiszen ez "tragédiát okozhat" és akadályozza a "tisztességes piaci magatartás" megvalósulását is.
-
-
azbest
félisten
válasz
Gerasz
üzenetére
Akkor mégis mit szeretnél? Önigazolást?
Nagyon ügyes voltál, a gonosz hatalmak áldozata vagy csak. Csak így tovább.
Terelj csak, kérdezz butaságokat, mert attól igazad lesz.
1) első körben a roaming nem engedélyezése tudna megfogni. Nálad engedve volt, mert használni akartad.
2) a 2-3 zóna külön tiltása megfoghatta volna, de ez még elég új, nem tudtál róla
2.5) manuális szolgáltatóválasztás megfoghatta volna, de nem néztél utána
3 ) az 50 eurós roaming limit megfogta volna, ha tovább használod, hacsak direkt le nem tiltod azt
4) ha az előzőt is kiiktatod, mert kifejezetten szívni akarsz, akkor is van egy díj limit, amit elérve letiltanak minden szolgáltatást, míg résszámlát be nem fizetsz (külföldön, valóban használni akarók nagyon örülnek ennek). Prepaidnél meg az egyenleged a limit.(#51343) 8
nem igazán, fogalom nélkül állítassz butaságokat -
Gerasz
aktív tag
válasz
azbest
üzenetére
Ezen már túlléptünk. Elkúrtam és viselem a következményeit. Pusztán nem értem, hogyan lehet érdekeltség (vagy erős szervilizmus) nélkül ezt "tisztességes piaci magatartásnak" tekinteni.
Te magad mondtad ki: ez egy szolgáltatásnak álcázott pótdíj. Sőt több annál, a gyanútlan ügyfelek lehúzása.
Még egyszer megkérdezem: Azt is tisztességes magatartásnak tartanád a MÁV-tól, ha az állomás területén (egy időben már a kerítésnél volt ellenőrzés a budapesti fejpályaudvarokon) 10 millió forintos pótdíjat szabnának ki a jegy nélkül belépőkre?
-
-
Somatom
veterán
válasz
tsteve
üzenetére
Sztem az lenne a jó megoldás, ha lehetne tiltani csak az adatroamingot az 1 -es feletti zónákra. Az adatkapcsolaton történő forgalmazés tud történni felhasználói beavatkozás nélkül is, de hívásnál minden esetben manuális döntés kell a drága roaming átvitelhez. Ha a felhasználó igényli az adatkapcsolatot is, akkor felhívja a szolgáltatóját és aktiváltatja.
-
törölt tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
"Teszem hozzá, most nem is vagy érintett, csak jöttél "károgni". Tehát?"
Gondolom ugyanezen logikát követve, ha egy nőt zaklat egy csoportosulás akkor félre nézel, mert "nem vagy érintett".....

"Ezért írtam, hogy nem csak a Telenoron (másik két szolgáltatón) múlik, hanem ennyiben egyeztek meg / ennyit kér? a másik szolgáltató."
Mennyit is, ha 500 MB belefér a 3700Ft-os világjegybe, de ha MB-onként használod le akkor az több mint 1 millió? Vagy arra céloztál, hogy ha a felhasználó megveszi a világjegyet, akkor a telenor benyeli a maradék összeget 1.250.000 Ft-ig? Jófejségből?

-
válasz
üzenetére
Megnéztem a többi szolgáltatót.
A Telekom EU-n kívül még drágábban szolgáltat, a Vodafone szintén.Ezért írtam, hogy nem csak a Telenoron (másik két szolgáltatón) múlik, hanem ennyiben egyeztek meg / ennyit kér? a másik szolgáltató.
"Érdekes, hogy nektek ez nem sérti az igazságérzeteteket.
"
Nem értem, miről beszélsz. Írtam, hogy szerintem is sok, mit szeretnél még tőlem?
Teszem hozzá, most nem is vagy érintett, csak jöttél "károgni". Tehát?
-
azbest
félisten
Lehet hisztizni, meg okoskodni. De a tények makacsok. Nem tisztességtelen piaci magatartás, nem tévesztenek meg. Ti nem vagytok hajlandóak szerződést elolvasni, utazás előtt felkészülni, hogy mire kell figyelni. Aztán utólag megy a picsogás, hogy miért nem védtek meg. De igen, megvédtek és nem több milliós számla lett, mert van erre védelem a rendszerben. Az, hogy nem 3 ezerért, hanem 10-18 ezer közt sikerült számlát csinálni, hát sajnálom, ez a saját hibátok.
A csökönyös hisztitek helyett száljatok már magatokba és próbáljatok már felnött emberként felelősséget vállalni a tetteitekért, ahelyett, hogy másra mutogattok.
Ha pedig nem vagytok cselekvőképesek, nincs meg a szükséges belátási képességetek, akkor javaslom, hogy indíttassátok meg a gondnokság alá helyezéseteket.(#51337) Viktor0610
könnyen meglehet, hogy a listaár ilyen horror. Míg a fix mennyiségre külön szerződött díj már elviselhetőbb.(#51334) Gerasz
nem magától ment külföldre. Te nem figyeltél oda. Több lehetőséged is lett volna elkerülni a helyzetet. Olcsón megúsztad. -
Gerasz
aktív tag
válasz
azbest
üzenetére
Igen, de ha felszállsz a Budapest-Sopron 4700 forintos IC-re, a pótdíj összege nem 10 millió forint lesz, mint a roamingos arányoknál. Egyébként ez valamivel nehezebben kivitelezhető, mint mikor a telefonod automatikusan feljelentkezik. Vagy védhetőnek tartanád a 10 millió forintos MÁV pótdíjat is?
-
törölt tag
válasz
azbest
üzenetére
érdekes megközelítés.....hogy egy számlát tisztességesen fizető ügyfél és egy bliccelő (csaló) közé egyenlőségjelet teszel.
Itt nem illegális felhasználásról beszélünk, hanem arról hogy a csomagban adott adat 500-szor olcsóbb, mint a használattal arányos adatfogyasztás.
Érdekes, hogy nektek ez nem sérti az igazságérzeteteket.

-
tsteve
senior tag
itt láthatóak a Three tarifák albán roaming esetén... a többi angol telkó is hasonlókkal dolgozik.. erős a gyanúm hogy nem az eu-s szolgáltatók erőltetik a magas roaming dijakat Albániában és a Balkánon...
-
azbest
félisten
válasz
üzenetére
Ha jegy nélkül szállok fel a vonatra, akkor a jegy árán felül pótdíjat kell fizetni (kivéve speciális eseteket).
Ha nem szerződsz a külföldi nethasználatra és mégis használod, akkor a szerződésedben foglalt horror díjért szálolják fel. Ha külön szerződsz, akkor arra a díjra.Ha nem hosszabbítom meg a vezetékes internet hűségemet, amikor lejár, akkor 11 ezer forintot számolnak fel, nem pedig 3 ezret.
Lehetne még sorolni, ezek mind benne vannak az alap szerződésben.
Ha egy ember nem ismeri, és nem akarja megismerni az általa aláírt szerződést, az nem meríti ki a hülyeség fogalmát?
-
törölt tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
nem a fenéket nem: akkor miért tudják odaadni ugyanazt az 500 MB-os világjeggyel 500x olcsóbban?
-
-
snooze
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ok..köszi..Akkor viszont illene javitani,és egyértelmüvé tenni!nem?mert ez igy nem az..
-
-
tsteve
senior tag
válasz
azbest
üzenetére
pontosan erre gondoltam... valószínűtlen hogy a balkáni általános segélyhívó (112?) magyar tolmácsot ér éppen... nem egyszerű ez ... de gondolj akár egy autómentésre....ottani
vagy magyarországi autómentőt sem fogsz tudni hivni ha nincs 2-esed a simen, mert nem voltál még itthon eléggé előrelátó... -
azbest
félisten
válasz
tsteve
üzenetére
a segélyhíváshoz azt hiszem nem kell roaming... de persze nyelvtudás elkel, szóval ha magyar segítséget kérne, akkor ahhoz kell roaming.
(#51319) tsteve
ilyenkor hasznos tudni, hogy van-e sms -es aktiválási lehetőség.
Anno vodánál úgy tudtam pre-paidre napi roaming jegyet aktiválni (100MB + belföldi hívásos ár napi egy ezresért), hogy sms-ben elküldtem minden nap éjfél után az aktiváló kódot. Prepaidnél ott mindig csak egy napra szól és kikapcsol, a számlásnál meg alapból magától aktiválták, ha külföldre roamingol valaki. Az még eu-n belüli volt, de hasonlóan kell eljárni most eu-n kívüli roaming opcióval.(#51320) Gerasz
azt hiszem ez a roaming a hanghívásra is vonatkozik, nem csak netre. -
-
tsteve
senior tag
válasz
üzenetére
ezzel viszont eleve feltételezed hogy a felhasználó előrelátó lesz és már kiutazás előtt engedélyezi a sim kártyáján a 2-est..de épp ez az ami nem működik, mint látható a legtöbb esetben... az előrelátás...ugyanott lennénk... emberkék őrjöngenének hogy nem engedélyezett a roaming alapból a Balkánon és nem tudnak még segítséget sem hivni baj esetén... nem tudom mi a jó megoldás de ez sem az, az bizonyos...
-
snooze
veterán
-
törölt tag
válasz
Somatom
üzenetére
+ 1
Van egy alaptarifa magyarországi használatra, pl. 7Ft/MB. Ha létezik egy ennél 100x drágább tarifa is (az egyszerűség kedvéért nevezzük most roaming 2-es mobilinternet díjszabásnak) akkor az kb. olyan (arányait tekintve), mint Magyarországon a "sima" és a 0690-es számok díjazása. Én úgy gondolom, hogy az extra díjazású szolgáltatásokhoz való hozzáférést alapból tiltani kellene, aztán ha a felhasználónak igénye van rá, aktiválja azt. -
Gerasz
aktív tag
válasz
tsteve
üzenetére
Félő, hogy itt agymosásra sem volt szükség, olyan korlátozott szellemi kvalitásokkal rendelkezel.
A példa pusztán arra vonatkozott, ha az albánt meg engem is lehúznak 3 egységgel a szolgáltatóik, mert roamingolva véletlenül elolvassuk a saját híroldalunkat, majd fizetnek egymásnak egy-egy egységet, attól ez még egy kizárólag számukra előnyös lerántás. Kell még ragoznom?
(#51304) azbest
Igen, ez fog történni, és tisztában voltam a helyzettel az első hozzászólás előtt is. Csak megjelent ez a túlmozgásos hülyegyerek, és nem bírtam szó nélkül hagyni.Elejét lehetne venni a problémának, ha a telefonokon lenne egy felhasználó által kezelhető szolgáltató whitelist. Csak gondolom a fő piacokon (Kína, USA) ez teljesen érvénytelen probléma, nem úgy, mint a teljesen széttagolt Balkánon vagy Kelet-Európában.
-
azbest
félisten
válasz
tsteve
üzenetére
az egyéni fellelősségvállalás nem divat. Az emberek elvárják, hogy a veszélyes helyzetekben önállló cselekvésre alkalmatlanként pátyolgassák őket (cselekvőképesség). Viszont, ha valamikor pont ezért korlátozzák, akkor meg az a baj.
Utazás előtt tájékozódni kellene. Aki ezt elmulasztja, attól szokták elvenni a cuccokat a reptéren. Annak kell büntetést fizetni, hogy felvihesse a táskáját. Azt nem engedik fel vagy fordítják vissza külföldről.
Persze a szolgáltanó is törekedhet a bolondbiztos megoldásokra. És bizonyos mértékig törekszik is / rá van kényszerítve jogilag, hogy korlátot szabjon. De nem óvoda, hanem profitorientált cég az is.
Az meg szintén csak az ország szintjét mutatja, hogy 50 eurós védő limit alatti összegért is nagy patáliát csapnak az emberek. Sajnos itthon sokan ezt nagy pénznek érzik és érdemesnek arra, hogy hetekig próbálják visszakövetelni (jogtalanul).
Gerasz
ahogy legelőször írtad, kérj méltányosságot. Aztán vagy elengedik részben vagy egészen, vagy nem. De követelni nincs jogalap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Autós topik
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Yettel topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- Ryzen 7700X / RTX 4070 Ti Super / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 800w GOLD! BeszámítOK
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- RAZER Kunai Chroma 140mm 3 darabos szett RGB Ventilátor.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M32U Arm Edition 31,5 144Hz IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A város DNY-i vége gyakorlatilag. Onnan kb. 100 m a városhatár. Belvárosban 70-80 mbit volt eddig a max.