-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viperator
őstag
válasz
micyke911 #51265 üzenetére
Én mindig tettem rá védőgumit/szilikontokot és nincs gond a váz borításával. Ráadásul jobban tudod megfogva tartani. D810 szilikontok
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
micyke911 #51265 üzenetére
A 2022. júliusi árakra a szervíz tud pontos árat mondani, szerintem hívd fel őket.
Olyan mértékben drágult minden hogy még az sem mérvadó hogy 2-3 hónapja egy másik vázon ezt mennyiért oldották meg.
A kérdés másik felére a válasz: kétoldalú ragasztó van (általában 3M) a gumik hátoldalán.
Ennak a tartóssága sokszor ott borul hogy maga a felület az előző eltávolítása után messze nem tökéletesen van kivitelezve. Alapból pont annyit bírna, mint a gyári ragasztás. És mint tudjuk sokszor ezt mégsem teszi meg.B opció volt régen (én is így tettem még 2008, 2010 környékén eltérő Nikon vázaknál) hogy ebay-ről rendeltem eredetinek hirdetett, így méretpontos gumit. És feltettem én a vázra. Így pl a nagyobb elemek cseréje sem került akkor 7-8.000 Ft-nál többe.
-
Roachy
senior tag
válasz
micyke911 #51202 üzenetére
Azért elhangzott itt pár fals infó, amit kicsit kiigazítanék.
A D750-ben van AA filter.
Egyértelműen érzékelhető az AA filter hiánya, alapból is "karcosabb" képek készülnek, míg AA filterrel ugyanazért az eredményért már meg kell rángatni az élesség csúszkát utómunkánál.
Az igaz, hogy az AA filter léte vagy nem léte nem kell hogy elsődleges szempont legyen, annyit nem nyom a latban.
Nem csak a Sigma Art rajzolja ki a 30+ megapixelt, a sima 1,8 G Nikonok is köszönik gond nélkül megugorják a feladatot, de még a régebbi D-s obikkal is remek képek készülhetnek.
Természetfotózásnál jól tud jönni a sok megapixel, a crop faktor és/vagy a több részlet miatt.
Ugyanakkor a magasabb felbontás zajosabb képeket is jelent magas iso-nál.
És a váz is strapabíróbb, bár emiatt nehezebb és nagyobb is.
A fájlméret sem 70Mb, hanem sokkal inkább 50Mb környékén mozog, de inkább alatta. A D750 meg kb a fele.
Összességében a D750 egy gyorsabb, pörgősebb váz, de nagyon hasonló a két kamera végterméke. Az elsődleges különbségek leginkább a nagyobb vs kisebb felbontásból erednek.
Én azt mondanám ha inkább mozgalmasak a témáid akkor d750, ha inkább statikusak akkor D810. Illetve persze az ár még lehet jelentős befolyásoló tényező.
Még annyi, hogy a D750 egy legendásan jól sikerült gép a Nikontól és egyértelműen ár/érték bajnok. -
ph_5.5
aktív tag
válasz
micyke911 #51199 üzenetére
Egy kép értékét (a nagyon nagyon nagyon ritka kivételtől eltekintve) nem az adja hogy pixel szinen, 200%-on nézegetve az egyik élesebb ... a másik kevésbé, és ez is kb akkor jön ki ha állványról, labor körülmények között ugyanazt a témát fotózzuk.
Technokrata vagyok valamilyen szinten, és szó nélkül lecseréltem azokat az objektíveket amelyek nem hozták az elvárható gyorsaságot vagy rajzolatot... és ez volt a vázaimmal is, de az ilyen szintű eltérés a valóságban nem érdemi.
A ftóknál sokkal fontosabb az hogy mit, mikor, honnan fotózol. Egy családi képnél pedig az hogy elkészül-e vagy sem... És az AF rendszer fényszegény elyen nagyobb differenciát tud okozni mint amennyit nyer az ember az AA szürő megléte miatt. Vagy hiányából adódóan...
Egy jobb objektív sokkal többet tud hozni az élességen. Plusz a 36 Mp-es vázakhoz pl 50mm-es obiból kb 1 típus az ami ki is tudja rajzolni (földi halandóóknak elérhető áron), ez pedig az 50 1.4 Art. -
ph_5.5
aktív tag
válasz
micyke911 #51193 üzenetére
A D810 és a D750 kb azonos kiadás, a D750 picit újabb. Pár dologban technikailag a D750 fejlettebb, a 810 előnye - hátránya a felbontás, a komolyabbnak tekinthető váz építés.
De... a D750 kihajtható kijelzője, az optimálisabb 24Mp (így kisebb fájlmérete) felbontása ideálisabb. AF-ben érzékenyebb is. A D750 mindenes. Jól bírja a zajt, sorozatsebessége sportra kompromisszumosabb mint az 1 számjegyűeké, de a D810 sem sportgép.
Mindkettő jó váz, de a D750 szvsz jobb. És olcsóbb is. (36 Mp-es D800 70 Mb-os NEF fájl készít. A D750 30 Mb-al elvan... a pc is meghálálja) -
A Zéé
addikt
válasz
micyke911 #8829 üzenetére
5100-at már nem gyártják, szerintem az 5200-at se nagyon. Szóval ne várj áresésre, olcsóbb már nem lesz. A maradékok kiárusítása van. Mondjuk az egész jól kitarthat akár, mert szerintem rengeteg van belőle, mert nagyon népszerű volt. Karácsony környékére már lehet, hogy eltűnik az összes d5100.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Indiana Jones and the Great Circle teszt
- Fotók, videók mobillal
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Napelem
- Autós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest