- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roachy
senior tag
válasz
Throme #38570 üzenetére
Na igen ez is a magyar Nikont jellemzi, hogy sokszor garanciális hibával is hiába mész hozzájuk. Nem is értem egy ilyen cég mint a Nikon, hogy engedhet meg magának egy ilyen gázos képviseletet, mint a Nikon Magyarország.
Nem volt dolgom a csehekkel, egyszer a németekkel viszont igen. Akik garanciában, ingyen cseréltek letört memória kártya fedelet és még az érzékelőt is tisztították szó nélkül. -
Dare2Live
félisten
válasz
Throme #38366 üzenetére
A hagyományos értelemben véve nagyon nem.
Vhol a baja is az, hogy nagyon nem és hogy Nikon változtatgat is rajta és néha elcseszi. Tipikus pldaja ennek a D80 ahol át kellett szoknom a spotra, ert annyira túlnagy prioritást kapott matrixba a fokuszpont alatt épp mivan.
Félreértés ne essék ha jó akor nagyon jó, de a legjobb a RAW és a csuszka.
-
Brumi
senior tag
válasz
Throme #38318 üzenetére
Köszönöm!
Én jelenleg 5000-et állítottam be limitnek, de akkor majd a gyakorlat eldönti mi legyen (persze bizonyos helyzetekben azért majd ezt a funkciót ki kell kapcsolni).
Marad a 14 bit, de hogy min kell spórolni? A tárhelyenHa ez így megy tovább, vehetek még egy NAS-t.
Egyébként óriási szerencsém volt: eleve adott volt a pénzvisszafizetési promó, amivel 52k-t adnak vissza, és ezt fejelték ma meg a 220voltnál a Béke téri üzletben egy 10%-os kedvezménnyel. Eredetileg 620k volt a gép, ebből lejött 62k, majd még 52k. Ez így eléggé kihagyhatatlannak tűnt.Már szegény D300s-em több mint 7 éves, ideje volt nyugdíjazni (igazából a párom kapta meg, ezen fogja kipróbálni, milyen a DSLR, eddig csak bridge gépe volt).
-
nordius333
csendes tag
válasz
Throme #38288 üzenetére
Ezt a képet közvetlenül előtte csináltam. Az EXIF szerint a beállítások ugyanazok. Automata módban egyszer jó egyszer nem, ahogy írtad. Amióta elkezdte, azóta csak automata módban haszánlom, nehogy az legyen, hogy én tekertem el valamit.
kép (azt nem tudom feltöltve mért ilyen a kép, de ha letöltöm akkor rendesen mutatja. A rendetlenséget nem én csináltam
)
hotkar: a tükör hangja ugyanolyan, mint volt, azon nem vettem észre változást.
A neten keresgélve találtam olyat akinek hasonló problémája volt. Azt írta neki a redőnyzár nem ment fel, ezért cserélték, lehet nálam is ez a baj.
Szerintem holnap visszaviszem a boltba, küldjék el szervízbe.
Köszönöm a válaszokat. -
psycroptic
őstag
válasz
Throme #38164 üzenetére
Te melyik haladó gépet használod? És mire? Elégedett vagy vele? Én a közel jövöben tervezem leváltani a D5100-at egy jobb ISO kezelésü és több fókuszponttal rendelkezö egyedre, mivel szeretek makrózni is ezért a keresö sem lenne rossz, ha valamivel jobb lenne. Kinéztem a D7200-at habár így le kell mondanom a kihajtható kijelzöröl. Nem tudom mekkora érvágás lesz.
-
m3ss
veterán
válasz
Throme #38151 üzenetére
"Ha un. túrista fotózol, af használat mellett, akkor nem annyira számít a méret."
nem szamit annyira a meret? ez a kapcsolatod a kulvilaggal tulajdonkeppen, ha ez nem szamit, akkor mi szamit? ez olyan mintha azt mondanank, h utcai autoba eleg a 14 le, mert azzal is tudjuk tartani az 50km/oras sebesseget, kozlekedesre alkalmas...(#38141) seven7 hat ez eleg konnyu kerdes. van 20x annyi af pontod, lefedettsegben is eg es fold. van arcfelismerod mindenhol, nincs front es backfokuszod, van csomo programozhato gombod, van hss-ed, van bracketinged, van normalis keresod, tobb fps. valojaban mas ligaban jatszik a ket kamera sztem..nikonhoz van par olcsobb uveg.
(#38145) mazsi70 nem annyira szegenyes mar, de draga az teny. nem mintha a nikon annyira elkenyeztetne az apsc juzereket...hany evet kellett varni egy uj nagylatora...ekv 24-35 koruli fix obik hol vannak?
-
metal01
őstag
válasz
Throme #38109 üzenetére
Igen, nézegettem azokat is. A keret max. 130-140k. Fontos, hogy cserélhető legyen az obi és külső mikrofont lehessen hozzá csatlakoztatni. A MILC-ek elég drágák.
A Canon D1300 jó is lenne, de külső mikrofont nem támogat. A Nikon D3300 igen. De sokak szerint nem jók a vidók a Nikonnal. Nehéz kérdés ez
(#38108) mazsi70: Megnézem azokat is, thx!
-
válasz
Throme #38094 üzenetére
Úgy tűnhet, hogy csak ostorozom - de pontosan azért, mert alapvetően az egyik legjobb DX váz és ezt már ezer helyen leírták, evidensnek veszem és nem állok neki dicsérgetni feleslegesen. Ha valami ennyire jó, akkor pedig az apróbb hülyeségek is bosszantóak tudnak lenni.
( A kezelőszervek testreszabhatósága amúgy is az örök vesszőparipám - nem csak Nikonnál játszanak ilyet, pl. már az E-M10-nél is zsörtölődtem néhány érthetetlen korlátozás miatt. )
-
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
Throme #37987 üzenetére
Ami azt illeti, még keresem önmagam hogy mit "élveznék". Nagyon sok pénzembe fog kerülni mire kiderül hogy mi az az irányzat amiben jól érzem magam. Portré nem valószínű, hacsak nem állatról kell (nem halott
), vagy az utca emberéről, de akár éjszaki fényekhez szerintem nagyon jó egy fix 50-es mert a fényérzkenység elég alacsony, ergó jó képeket tudok vele lőni, ha ügyes vagyok. AF-S-ben gondolkozom csak az autófókusz miatt, mert ez így kényelmesebb. Elnézést a konyhanyelvért, de mint írtam is, a szaknyelv annyira nem ragadt még meg.
-
randras_83
addikt
válasz
Throme #37989 üzenetére
persze, nem azt mondom, hogy nem lehet jóféle ugy akksit venni, nekem anno a D5300 volt, aztán kb fél év után bemondta az unalmast, 5k volt. akkor vettem használtan egy eredeti nikon akksit, na az hibátlan volt és 8k ha jól emlékszem. A 750-hez kapásból eredetit vettem, elkerülendő a szívást, igaz az 20k, de ez van, ennyit megérdemel az a váz.
-
Papa-Het
aktív tag
válasz
Throme #37966 üzenetére
Mindent másodkézből veszek. Az említett 2 lencsét is tőlük vettem. Néha kicsit kacskaringósan kaptam meg, de megoldotuk.
Ez a lencse. (Bocs telorol nem tudok linkelni szabályosan)
https://www.mpb.com/en-uk/used-equipment/used-photo-and-video/used-lenses/used-nikon-fit-lenses/nikon-af-s-18-200mm-f-3-5-5-6g-if-ed-dx-vr/sku-662003/
-
Roachy
senior tag
válasz
Throme #37947 üzenetére
De szerintem is erre gondol és így is van. Be lehet egyébként állítani hogy magától croppoljon, felismerve a fölhelyezett DX obit, nem muszáj mindig állítgatni.
Visszafelé sajna nem működik, a DX gépnek nem lesz nagyobb felbontása FX lencsével.
Viszont a jellemzően a kép szélein jelentkező hibák, (mint pl. vinnyetálás, vagy életlenedés), nem, vagy kevésbé látszódik, hiszen az már lelóg a szenzor hasznos felületéről. -
marcitp
őstag
válasz
Throme #37875 üzenetére
Én ezért írtam, hogy ki milyen makròt szeretne, úgy gondolom, van egy pár "stílus" a makròzásban, és mindegyikre más-más megoldás a jobb. Ezért érdekes a kérdés, ha valaki makròzni akar, mert egy 150-es sigma inkább bokeh, míg a gyûrűvel közeli, részletgazdagabb , nagyleképzésűre képre pl gyűrű szerintem, vagy fordított, vagy összeforgatott obik. Ez a jobb, az a jobb, ez mind témátòl és fotòstòl függ, és az általa akart fotòkra keressen céleszközt - szerintem, ès lehet, rossz a megközelítésem.
-
marcitp
őstag
válasz
Throme #37853 üzenetére
Makrònál legkevésbé sem szempont az af sztem, többet téveszt, mintha mf-el dolgozna. Inkább amiatt vegyen komolyabb gyűrűt, hogy legyen rekeszbeugrasztása pl rekeszgyűrű nélküli obiknál is, mert, rekeszelni kell, (meg persze milyen obi alá tekeri) és enélkül nagyon sötét lesz, plusz a gyűrű is fényvesztesèggel jár, minél hosszabb, annál inkább, és úgy csökken a dof is, tehát még jobban kell rekeszelni....
A raynox dcr250 meg nem rossz, és univ, nem csak egy szűrőmenetre csiptethetô.
Mindegyik mòdszer használhatò, csak más lesz az eredmény, meg a képi világ.
Ugyanez a ford. obival, vagy a kettőt egymással szemben, stb-stb, sokrétű a "makrò", meg az is kérdéses, milyen stìlusù makròt szeretne. -
-
rekid
addikt
válasz
Throme #37649 üzenetére
Az a baj, hogy objektívenként egy beállításod van, nem pedig objektívenként és fókuszpontonként. Szóval elméletem szerint ha egy fókuszpontod rosszul mér vagy nagy a szórás szenzorok között akkor a fókuszpont váltásánál nem sokat ér a kalibrálásod. Valaki cáfoljon meg...
Persze a képeim eddig sem a fókuszhibától voltak gagyik...
Szóval ez most csak f*ngesztergálás a végeredmény szempontjából..
-
rekid
addikt
válasz
Throme #37636 üzenetére
Ne a 45°-os papírra mérjen! Én vettem egy dobozdarabot, 45°-ban megtörtem (iskolai szögmérő) majd mellé toltam egy társasjátékot (nem röhög, ez volt kéznél..
) rajta egy postittel. a postiton lévő kereszt középpontja egy síkban a mérőskála közepével. A középső fókuszpontot a kereszt kellős közepére állítottam. (Állvány nyilván.)
Igazándiból bennem még az merült fel, hogy mi van akkor ha másik fókuszpontot használok és mondjuk az kehes?
-
ssgt1981
senior tag
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz
Throme #37563 üzenetére
Én most nem csak a profi szegmensről beszélek. Alsó-közép kategóriára értendően mondtam. Értem én annyi pluszt nem ad a profiknál a váltáshoz az obipark stb miatt, nem termelne annyi hasznot, de azért azon is jókat mosolygok amikor egy "profi" szerint ezek a milcek csak játszani jók másod meg harmad gépnek...
Hozzáteszem életükben a kezükben nem fogtak komoly milcet. Az emberek tudatával pedig azért van baj, amit leírtam az előzőben is, DSLR=fényképezőgép, többi kacat. Pedig rég nem igaz ez már.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Throme #37530 üzenetére
Szívás lenne, ha kiment volna a PDAF fókuszálás. Mivel LCD-n fókuszál (LiveView-ban), CDAF oké. Az obin AF kikapcs mindkettőt kilövi, CDAF-et is, de az megy. Szóval lehet szerviz, de előbb én is maszatolnék beállításokkal, nehogy user error legyen, mielőtt bekerül a Fóti útra.
-
Roachy
senior tag
válasz
Throme #37500 üzenetére
A D7500, kb most ért vissza oda, ahova a 7xxx szériát a Nikon szánta. Nem szabad elfelejteni, hogy hosszú ideig a D400 által hagyott űrt töltötte be DX csúcsgépként. De mivel itt van a D500, ezért valamelyest vissza lett pozicionálva és nem tűnik akkora előrelépésnek a 7200-hoz képest.
-
törölt tag
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Throme #37503 üzenetére
Én ezt újrafogalmaznám a helyedben erősen... konkrétan a Sony-é most a világ legcsúcstechnikásabb fullframe váza
[link] [link] ..
A cikk első 6 pontja önmagában olyan szerintem most a piac többi résztvevőjének, hogy borulhat kardjába, hacsak nincs valami kőkeményen eltitkolt über vasa a polcon prototípusként
És emberek még vesznek Nikont, Canon-t .. tükröset. Elképesztő
Nikon meg csodálkozik a pénzügyi adatain ..
A Sony tojta a spanyol viaszt - épp a napokban. Tegnap, ha jól rémlik
-
hotkar
senior tag
válasz
Throme #37503 üzenetére
Csak halkan jegyzem meg - mielőtt kiderül, hogy a Sony tojta a spanyolviaszt - hogy az Alpha sorozat a Minolta felvásárlásakor indult, illetve folytatódott.
"When Sony acquired Konica Minolta's camera technologies in 2006 they chose the "α" brand name (already in use by Minolta in Asia) for their new "Sony α" digital SLR system. The Dynax/Maxxum/α lens mount (which was retained from the old cameras) is now officially part of the "α mount system". Forrás
A Sony pedig hozzátette a walkmangyártásban szerzett évtizedes tapasztalatát.
Már ha a Minolta név mond valakinek valmit.
-
Anubis_9
addikt
válasz
Throme #37406 üzenetére
Nekem is Tamron 18-200mm van, 2015 decemberében vettem. A kit 18-105-öt cseréltem le erre és egy pillanatig sem bántam meg. Semmivel sem érzem, hogy gyengébb lenne nála, de 5 év gar és nagyobb az átfogása. Csak ajánlani tudom másnak én is, aki nem 200-ért akar obit venni.
-
speedyrg
tag
válasz
Throme #37395 üzenetére
Üdv. Pont tegnap néztem egy tesztet a YouTube on ahol ha jól emlékszem 6 obit hasonlítottak össze. Igaz canon volt az alap de volt a tesztben 2 sigma is. Én is agyaltam a tamin, de itt is ő maradt legalul, így erről letettem. Bár az igazsághoz hozzátartozik hogy messze a legolcsóbb volt mind közül.
-
-
válasz
Throme #37395 üzenetére
A torzítás meg a CA persze korrigálható postban - de csak az élesség kárára. Valamint azzal is vitatkoznék, hogy ekv. 158 és 210 mm között akkora nagy difi lenne, főleg f5.6 felett... (mert nyitva a végeken mindkettő ugyanolyan fos).
Az anyagminőség... meh, ízlés kérdése. Volt stabis meg van is anélküli 18-55öm, tehát tapasztalatból mondom - még a műanyag bajonett is elég szépen viseli az időjárást, meg a csereberét.
-
szacsa82
tag
válasz
Throme #37354 üzenetére
Így van, a D7200 ráadásul továbbra is jó vétel marad, ne feledjük, azt is kikiáltották megjelenésekor az APSC királyának, és onnan is csak a D500 taszította le egy évvel később. Szóval ha ezek a pletykák igazak, az új modell igazi "killer" lesz, de ha nem igazak, valószínűleg akkor is jó kis darab lesz, konkurenciára számítva is, legalábbis crop szenzoros DSLR kategóriában.
-
hemaka
nagyúr
válasz
Throme #37241 üzenetére
En akkor meg pesten laktam, szoval nekem ugy nem volt nagy riziko, mert ha esetleg felvagjak megis, akkor van 10 masik bolt, ahol megvehettem volna...
De igen, ha videkrol most fel kellene mennem, akkor cumi, de akkor sem hagynam magam, foleg nem, ha mar annyit utaztam. -
tvamos
nagyúr
válasz
Throme #37205 üzenetére
A Magyar ember mar csak ilyen. Visszaelnek a lehetosegekkel. Semmi sem tetszik, meg aki nem ugy latja, mint o, az mind hulye.
En peldaul ha veszek valamit, es azt biztositja a torveny, hogy visszavihessem, ha nem jo nekem, akkor miert ne tennem meg? Vissza nem elek vele, csak akkor csinalom, ha valoban vasarolni akarok. -
-
marcitp
őstag
válasz
Throme #37090 üzenetére
Nekem nincs bajom a kitobikkal, teljesen használhatóak.
Persze fényerőben gyengébbek, azt is aláírom, vannak helyzetek, ahová meg egyszerűen kell a fényerő, amikor nem is a mosás a lényeg, hanem ne kelljen már nagyon magas ISO-t használni.
Ez a 24MP-es dolog, hogy oda készültek az obik, annyira nem érdekelnek, mert leméretezem a képeket, nem csinálok posztereket. A nagyon öreg obik is sokszor jobban dolgoznak 24MP vs 12MP-en (7200-300), több crop, több leméretezés/élesítés marad a végeredményen. Nekem meg igazából az számít.
Szóval csak onnan indult a hangya, hogy 40-50k a 105, 70-80k a 140. A kettő közötti árkülönbözet már nem annyira nagy...
Ha legalább annyira jó a 140, mint a 105 a végén is, na meg esetleg az alja is jobb, akkor esetleg érdemes gondolokdnom a cserén. Mert egyébként meg bevált a 105, szeretem.
Annyi plusz (de lehet, ez a megoldás lesz, mert nem akarom a fejem falbaverni, hogy eladtam) most nincs, hogy párhuzamosan legyen meg a kettő - próba, és valamelyiket elad.
kieg: megnézem ezt a tamront is, köszi a tippet!
-
marcitp
őstag
válasz
Throme #37028 üzenetére
Kíváncsian várom, mennyivel lesz jobb, mnt a 7200.
Az af érzékenysége is teljesen jó rossz fényviszonyok mellett a szélsőkön is, akár fényerőtlen obikkal.
Amit elszúrtak szerintem a 7k2-őn az a kevésbé informatív belső kereső, meg a státusz LCD. Mindkét "hiba" élhető azért. Valamit virítaniuk kell, hogy legyen jogosultsága a 7200 és a D500 között érdemben. -
Tomdriver
őstag
válasz
Throme #37028 üzenetére
Bárcsak igazad lenne...
Úgy kipróbálnék már egy fejlettebb DX-es vázat is. Gondoltam veszek egy használt 7xxx vázat, de most már megvárom mit ír erről a hivatalos speckó. Lassan szivárognia kéne valami hírnek, bár ha jól emlékszem az 5600-at is csak valamikor tavaly ősszel jelentették be, tehát megjelenése előtt pár hónappal - nem kapkodják el.
-
Byk01
őstag
válasz
Throme #36995 üzenetére
Azért nem lehetne elvileg problémás, mert a jpg egy szabvány, tehát tökmindegy, mivel csinálod, annak ugyanolyannak kell lennie. Mint az M6-os csavar. Mindegy, hogy menetvágóval csinálod, esztergálod, lézerrel marod: ha M6-os csavar, akkor arra minden M6-os anyának fel kell mennie.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vicces képek
- Milyen légkondit a lakásba?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- World of Tanks - MMO
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- iKing.Hu - Apple iPhone 16e - Black - Használt, újszerű, Alza 3 év garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest