Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Throme

veterán

válasz razzorr #38373 üzenetére

Kezdésnek teljesen jó egy d3300 ,ha nikon mellett maradsz.

Milc funkciókban több, nincs fókusz probléma (front-back), így annak korrekciójára sem (AF tuning) kell, keresős milceknek 'aszongyák' nagyobb a keresője.
    Szerintem!!!! obikban olcsóbb a nikon, ha kezdésnek jók a hagyományos AF-S/fix belépő, vagy kit obik, és szintén alap 3rd party obik. Keresővel sincs gond, bár ezzel vitatkoznak majd páran.
    Ami még lehet gond, hogy nincs kihajtható LCD, a nikonon. Nincs AF tuning (nevetséges, hogy a nikon ezt kihagyja). Ha nagy a gond, a szerviz megoldja.

Hogy mit fotózol az obi függő. Ha pl repülőnapon nem akarsz bolhaf@xnyi repülőket a képen, úgy is kell tele...stb.

Videózás miatt indulásnak AF-P obival vedd. A 18-55 egyik verziója ilyen, itt átfogással lesz max rövidesen gondod. Ezt más néven "sötét" obinak is hívják, így beltérben vaku szükséges lesz. Kültérben rossz fényviszonyok esetén, statikus témára, vagy nagy beltérben (templom) kelleni fog állvány.

Szóval készülj, hogy kiegészítőkre is költeni fogsz (tuti, hogy fogsz).

Az FZ200 f2-8-at tud teljes zoom tartományban, ami jó, de a szenzor nagyon pici, ez szerintem!!!! nem jó.
    All in one gép, egy nem cserélhetős obival minden, mindig nálad van.
    Képminőségben nikonnal jobban jársz. Fényerős obik már persze drágítanak a bulin, de kezdő fix-ek nem túl drágák. Ezeket viszont vásárlásnál próbálni kell, főleg belépő nikon vázhoz.

Én a nikont 5x00 géppel kezdeném, ha belépő kategóriáról beszélünk.
    Tudom drágább, én spórolós típus vagyok, nekem nem gond. De ez én vagyok, nem biztos, hogy így a jó.

Új hozzászólás Aktív témák