-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nordius333
csendes tag
-
nordius333
csendes tag
válasz
Throme #38288 üzenetére
Ezt a képet közvetlenül előtte csináltam. Az EXIF szerint a beállítások ugyanazok. Automata módban egyszer jó egyszer nem, ahogy írtad. Amióta elkezdte, azóta csak automata módban haszánlom, nehogy az legyen, hogy én tekertem el valamit.
kép (azt nem tudom feltöltve mért ilyen a kép, de ha letöltöm akkor rendesen mutatja. A rendetlenséget nem én csináltam
)
hotkar: a tükör hangja ugyanolyan, mint volt, azon nem vettem észre változást.
A neten keresgélve találtam olyat akinek hasonló problémája volt. Azt írta neki a redőnyzár nem ment fel, ezért cserélték, lehet nálam is ez a baj.
Szerintem holnap visszaviszem a boltba, küldjék el szervízbe.
Köszönöm a válaszokat. -
nordius333
csendes tag
válasz
szecsgeri #38279 üzenetére
Szia! Lehet, hogy user error. Töltöttem fel képet a Flickr-re, remélem sikerül linkelni:
kép
A képhez annyi info, hogy auto módban, ugyanezzel a beállítással közvetlenül előtte rendes képet csinált. A fényképezőt nem mozdítottam, közvetlenül utána csináltam ezt a képet is, ez fekete lett. Annyit vettem észre, hogy amik ilyen feketék lesznek azok 15 MB méretűek, a többi kép 19-23 MB körül van. Most délelőtt tesztelgettem és a 400 kép közül amit csináltam 55 lett fekete. Mind beltéren, lakásban készült. Nem vettem észre semmi rendszert, hogy mi hozná elő. Csináltam egy pár képet ugyanarról a pontról, 15 kép jól sikerült, utána fekete lett, utána egyszer csak megint rendesek a képek. -
nordius333
csendes tag
Sziasztok!
Két hete vettem egy d3300-at. Először Automata módban csináltam vele képeket, majd elkezdtem próbálgatni a manuális módot. Ma amikor a lakásban próbáltam manuális módban kb a 20 kép után teljesen fekete képeket készített. Átraktam auto módba, hátha valami olyat állítottam el amitől fekete lett a kép, volt már korábban is, hogy alulexponáltra sikerült, de auto módban is csak fekete képeket csinált. Vagy 10 próbálkozás után sikerült megint rendes képet csinálni vele, de pár kép után megint csak fekete képeket csinált. Újraindítottam, csináltam gyári visszaállítast, azóta csak autó módban próbáltam, de teljesen véletlenszerűen, van hogy csak fekete képet csinál. Ha live view-vel csinálom a képet, akkor amíg nem exponálok látom a képet, exponálás után viszont fekete képet csinál. Videót gond nélkül tud felvenni, ott semmi probléma nincs.Szerk.: eddig kb 500 képet csináltam vele.
Van valami ötletetek, hogy mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- iPhone 16 Pro Max 256GB napozós 12 hónap garanciával
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest